Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x09 - FX

2009. január 17. 10:00 - missparker

Misst az irodájába érve újabb küldemény várja Jarodtól. Elindul a csomag felé, közben megszólal a telefon, kihangosítja: egy részlet egy Frankenstein filmből, 'Ki maga?' 'A nevem Igor' stb. A láda kísérőkártyáján egyetlen kérdés: 'Dereng már?'. Már épp megörül, hogy befejeződött a játék, erre a láda kigyullad, és robban egyet. Sikolt egy rövidet, pedig őt nem könnyű megijeszteni. A ládát már Broots bontogatja, ő speciel nem hisz az öngyulladásban. A sok töltelékanyag között egy üvegszem, majd egy törött szárnyú kőangyal, és egy kép az igazán szépséges Igorról, miszerint 'Igor ismeri a titkot'. Sydney is tanácstalan, mi a fenét akarsz, Jarod? Angelo viszont nagyon figyel a szellőzőből, neki talán hordoz információt a küldemény.

Miss kiosztja a feladatot: a takarítók nagy erőkkel keresik Jarodot, Broots nézze végig a Frankenstein fiát, ő a maga részéről masszázsra megy, elege van. Jarod eközben menekül egy autó elől, eléggé üldözik. Beront egy épületbe, a rosszarcok utánadobnak egy bombát, felrobbantják. Jarod lángolva rohan ki. Főcím.

Ne aggódjunk nagyon, Jarod Lugosi kaszkadőrködik egy filmforgatáson, a kollégák eloltják, ünneplik, ez igen, nagyszerű munka. Gratulál Brynne McLain, a főnökasszony is, nahát Jarod, milyen nemes lelkű, hogy a speciális effektek koordinátoraként magán próbálja ki a legveszélyesebb mutatványokat. Volt régebben egy baleset a Blaster sör reklámfilmjének forgatásán, de az újabb kampánynál nem szabad hibázni, mert csődbemehet az ügynökség. Jarod természetesen részt vesz a kampányban, de megkéri az árát, 30 másodpercért 3 milliót, megint lesz miből tengődni egy darabig. Miss hazamegy, azzal kezdi, hogy fegyvert ránt, megérzett valamit. Az ágyában talál újabb ajándékára, a félszemű Igorra, életnagyságú gumibábként, fúj! Csörög a telefon, Jarod hívja, hogy van Igor?

'Ne csináld már Jarod, légyszi máskor rejtélyeskedni!' 'Oké, cserébe mond meg, ki vagyok én.' Ezt a vitát már lejátszották néhányszor, most sem mennek semmire egymással. Így Jarod inkább az aktuális ügyével foglalkozik, megnézi a tudósítást a már említett balesetről. Dave Dugger súlyos égési sérülésekkel került kórházba, amikor egy robbanó hirdetőtáblán akart áthajtani egy Cadillac-kel.

A felelős Dave gyerekkori barátja, és jelenlegi koordinátora Mickey Clausen, aki nem érti, mi történhetett. Irány a kórház, Jarodot szokás szerint megviseli az aggódó család látványa, belebújik a piros füzetébe. Újra a munkaterület, a sörgyár vezetője is megismerkedik Jaroddal, hatalmas robbanást kér, Brynne esküszik rá, ő aztán tud robbantani. Levetítik, elmagyaráznák Jarodnak a reklámfilm sztoriját is, nagyon koncentrál, de valahogy nem érti: azért vesznek majd több sört az emberek, mert van két térképolvasáshoz hülye fickó, akik egy robbanó reklámtáblán autóznak keresztül? Igen Jarod, a marketing ilyen bonyolult.

Miss bevitte Igort a Központba, nem mutatják meg, de elég elképzelni a jelenetet, hogy jót röhögjünk: kiszedi az ágyából, kicipeli a kocsiba, beülteti maga mellé. Broots és Sydney elemzik, végül csak szóra bírják a bábut. 'Igor ismeri titkot'. 'Pont úgy nézel ki, mint ő'. Oké, Igor titka Parker-anyuhoz kapcsolódik. Angelo tovább figyel a szellőzőből.

Jarod kérdezősködik a balesetről a saját asszisztensénél, Raynél, ő is Dave-nek köszönhet mindent. Alkoholista volt, Dave segítségével öt éve józan. Brynne vizsgálata szerint Mickey túl sok kálium-klorátot használt, márpedig ez veszélyes, ráadásul amatőr hiba lenne, tehát mindenki úgy vélekedik, Mickey szándékosan kockára tette a barátja életét a hírnévért. Jarod Mickey-t is meghallgatja, bevallja, úgy gondolja, elszámolta az oxidáló mennyiségét. Dave szülei nevelték fel, nem tud a szemükbe nézni, a kórházba sem ment be. Mickey a balesetről készült felvételeket sem nézte végig, rémálmaiban is ez kísért, miért tenné?

Jarod végignézi, meg is van a megfejtés: két robbanás volt, az első közvetlenül akkor, mikor a kocsi eleje hozzáért a táblához, a másik a tervezett időben. Jarod hatására Mickey bement a kórházba, hiába próbál bocsánatot kérni, Dave szülei szóba sem állnak vele. A munka sem megy túl jól, a sörgyári fejes elégedetlen, nagyobb lángot akar, Jarod meg nem kockáztat. Ray hozza a megoldást: egy kis házilag kotyvasztott napalm.

A Központban még mindig Igorral szenved a csapat. Miss dühe most előrébb visz: amint letépi a bábu fejét, meglát benne egy kazettát. A 27-es szint biztonsági felvétele, Parker-anyu halála előtti napról. A felvételen Catherine egy Fenigor nevű alakkal Jarod és Timmy elvitelét tervezi a Központból a 27-es szinten. Timmyről most hallunk róla először, de Sydney emlékszik rá, Raines egyik kísérleti alanya volt, Jaroddal látták egyszer, persze Jarod azonnal barátkozni akart vele.

Jarod az autóroncsot vizsgálja, majd Ray szekrényét, a napalmon túl van ott némi pia is.

Missék megint a 27-es szinten vannak, Fenigorról semmit sem találtak. Megvan Timmy szobája, elektrosokkhoz alkalmas felszerelésekkel, Raines tényleg egy állat. Hátha Angelo tud segíteni. Le is hozzák szerencsétlent, retteg, Timmy szobájába alig lehet beráncigálni, de Miss nem hagyja annyiban, elvégre az anyjáról van szó. Angelo tör-zúz, majd sírva leül egy sarokba. 'Nincs többé Timmy'

Jarod hívja Rayt a kórházból, Dave visszanyerte az eszméletét, azonnal látni akarja. Ray a sötét szobában bevallja Dave-nek, hogy megint inni kezdett. Nem tudja megbocsátani magának, hogy Brynne-nek megmutatta a házi napalmot, ő pedig be is vetette. Ez okozta a balesetet. De nem beszélhet róla, mert oda a család, a karrier, minden, Brynne megfenyegette, így mindenkinek az a jó, ha Mickey viszi el a balhét. De hopp, Dave ágyában Jarod volt, aki már ért mindent. Tervezi az akciót, a házi napalmnál is jobb anyagot gyárt, modelleken kísérletezik, majd meghívja Brynne-t egy bemutatóra. A csaj meg is érkezik, Jarod ráveszi, hogy beüljön vele a Cadillac-be, öveket becsatolni.

Ne aggódjon, Brynne, pont annyira betartom a biztonsági szabályokat, mint maga tette Dave-nél. A csaj menekülne, de a biztonsági öv nem enged, a pillanatragasztó is nagyon hatékony. Jarod rendben lesz, bekente magát tűzálló géllel, biztos Dave is megtette volna, de nem tudta, hogy mire készüljön. Ugyanmár Brynne, csak nem fél, ezért érdemes meghalni, emlékszik? Mickey és Dave mindent elvesztettek, Brynne csak a munkát bukta volna. Jarod keresztülhajt a táblán, robbanás nincs, Mickey vett mindent a kamerával. Ennyi! Végül Dave tényleg magához tért, Mickey és a szülei együtt örülnek Jaroddal a kórházban.

Broots talált még anyagot Timmyről Raines archívumában. Catherine Timmyhez ment, Raines-szel futott össze, aki nem nézte jó szemmel a látogatásokat. Természetesen a szellőzőből Angelo is figyel.

Következő nap, Catherine berontott Timmy szobájába, sikoltozott, 'Raines, mit művelt Timmyvel, a férjem ezt nem engedi' 'Akkor nem ismeri a férjét. Nincs többé Timmy, mostantól Angelonak hívják'. Basszus! Mindezt Angelo is látja.

Sydney elemez, Angelo különleges képessége annak az eredménye, hogy az idegpályái nagyrészét Raines kiégette. Miss döbbenten néz Angelora, ahogy Jarod törött szárnyú angyalt ölelgeti.

Jarod egy hasonló angyalt tart a kezében, bár annak mindkét szárnya megvan, és egy gyerekkori videót néz. Sakkozik Sydneyvel, közben Timmyről kérdez, hol van? Hazaengedték, nem volt benne semmi különleges, hangzik a közönyös válasz. De most nem ez a lényeg, hanem hogy a felvételen Mr. Fenigor látszik a háttérben. Egy telefon Missnek, rögvest meg is kapja a kérdést, hol találtad azt a felvételt? Anyád széfjében, mint annyi mást is. Miss belátja, hogy megint Jarod útját járta, és egyetért abban, hogy Fenigort kell megtalálni, mint mindkettőjük múltjának kulcsát. Jarodnak könnyebb dolga lesz, mert utolsó képként még meglátjuk, most milyen piros füzetet szorongat: Catherine Parker naplóját.

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.01.17. 15:03:12

Imádom ezt az Igor babát! :DD

Pissta 2009.04.14. 09:37:48

Tetszett MissParker sikoltása. ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.14. 09:44:49

Először és egyben utoljára láttuk megijedni a sorozatban :)
süti beállítások módosítása