Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI LV: 1x11 – I-15 Murders

2008. augusztus 03. 13:10 - nyolc_mini_vese

Bevezetőnkben ezúttal egy kicsit visszatekintünk, mert egy régi ismerős, Kristy fog előkerülni, aki a mellbimbójával vette le a lábáról múltkori áldozatát, valamint arra is emlékeztetnek bennünket, hogy az előző részben kiderült, hogy Warrick megint tilosban járt, Ecklie jól be is köpte őt Grissomnak, Sara pedig "kémkedett" utána a kaszinóban. De kezdődjön a friss történet, egy hölgyet látunk, aki egy igen problémás kerekű bevásárló kocsival próbálja összeszedni az ebédrevalót a közértben. Éppen egy üveges mustárt emel le a polcról, amikor az kicsusszan a kezéből és ripityára törik a padlón. Vágás, villogó rendőrautók a bolt előtt, megjelenik Grissom és Brass, kezdődhet a meló. Természetesen nem a mustárgyilkosság miatt érkeznek a helyszínre, hanem mert szóltak a boltból, hogy van egy magányos kosaruk, benne táskával, csak a hozzátartozó vevőt tűnt el, mint a kámfor. Grissomék megnézegetik a kosár tartalmát, és Grissomnak feltűnik, hogy a kerék felett valami szmötyi van, nem is rest, már nyalja is az emulziót, amelyről megállapítja, hogy mustár. Brass egy kicsit megundorodik tőle, de Grissom már tudja is, hogy mi történhetett. Azért még rákérdez a boltvezetőnél, hogy felmostak-e arrafele, majd leemel egy mustárt, kifizeti az árát és odavágja Brass lába elé. Persze egyszerűbb lett volna azt javasolnia, hogy menjenek a mosdóba, csak az kevésbé látványos. Brass megadóan tisztogatja a nadrágja hajtókáját a klozettben, miközben Grissom az ajtókat nézegeti - az egyiken látszik, hogy nem rég sikálták le, jó alaposan. A boltvezető meg is erősíti ebben a hitében Grissomot, aki cserébe akkor el is kéri az ajtót, és már mehetünk is a laborba, ahol jól lefotózgatják a nyílászárót, amin a következő felirat volt, mielőtt a gondos kezek le nem súrolták volna: "Megöltem öt nőt. Kapjatok el, ha tudtok.". Szóval feladták a leckét. Főcím.

Következik a feladatelosztási szeánsz, Sara kap egy hullát, aminek nagyon örül, de ő már csak ilyen sztahanovista. Nick egy bolti vitához kell kimenjen, állítólag ismeri az egyik érintettet, Cathrine pedig mehet és vizslathatja az ajtón levő nekrológot. Grissom úgy érzi, hogy itt az ideje, hogy elbeszélgessen a tékozló helyszínelővel, meg is találja Warrickot az öltözőben. Tájékoztatja, hogy tudja, hogy tilosban járt – a srác nem is tagadja, hogy a kaszinóban volt, de azt állítja, hogy nem játszani ment.

Sara egy lakásban van, amit kicsit feldúltak, az ablak betörve, a szoba közepén pedig egy fickó hullája fekszik. A hulla testvére is a helyszínen van, ő a szerencsés hulla megtaláló, és ő hívta fel a 911-et – úgy tűnik, mintha a tesó rajtaütött volna egy betörőn, aki jobbnak látta, ha cserébe elteszi láb alól. Saranak valahogy nem tetszik az egész, az asztalon ugyanis ott egy csomó bankjegy, a számítógépet sem próbálták elvinni és az ezüst holmit sem párnahuzatba próbálták becsomagolni, amibe szokás, hanem lepedőbe.

Nick megérkezik a boltba, ahol állítólagos ismeretsége számít a segítségére. Kristy van ott, aki ismét bajba keveredett. Nick annyira nem örül ennek, a biztonsági őr pedig elregéli neki, hogy a hölgy ott kuncsaftok után ólálkodott, ezért próbálta meg kitessékelni, de Kristy azt állítja, hogy vásárlási szándékkal lépett be a boltba, az őr viszont orvul leköpte, mire ő meg kicsit meglökdöste. A biztonsági őr nagyon magabiztos ember és feljelenti a hölgyet. Nick meg elkéri tőle a blúzát, hogy bebizonyíthassa, hogy tényleg leköpte az ellenszenves biztonsági alkalmazott.

Sara közben az életben maradt testvért egzecíroztatja, jól átnézi a ruházatát a zseblámpájával, mert vérnyomokat keres, mondván, hogy ha nem talál, akkor ki tudja zárni a gyanúsítottak közül. Talál egy üvegdarabot a nadrágja hajtókájában, de nem elégszik meg ennyivel, hanem szépen megkéri a fiút, hogy adja át neki az összes ruhadarabját, valamint a betört ablakot is magával fogja vinni.

Grissom és Cathrine meglátogatnak az ajtójukkal egy grafológust, aki elárulja nekik, hogy egy műveletlen, balkezes embert keresnek, aki feltehetően nő.

Sara már éppen fúrja le magának az ablakot, amikor megjelenik Warrick. Saranak nagyon rossz napja lehet, mert egyrészt egy elképesztően előnytelen ruhát sikerült felvennie, másrészt elkezd pokróckodni a kollégájával, hogy ugyan mit keres itt egy olyan ember, aki a bíróság helyett kaszinóba jár. Warrick jelzi neki, hogy nem erről van szó. Saranak annyira bántja a csőrét a dolog, hogy a munkahelyre visszatérve idegesen rátör Grissomra, hogy mégis miért bocsátott meg Warricknak, de Grissom kedvesen elmondja neki, hogy ő csak a kirakós egy darabját látja, nem pedig az egészet. Ekkor azonban megjelenik az izgatott Cathrine, aki mutatni szeretne valamit a főnöknek. Közli is vele, hogy fellelte a másik 4 helyszínt, Brass segítségével, és most már 5 különböző ajtajuk van, különféle városok különféle szupermarketeiből, baljós feliratokkal. Rá is jönnek, hogy mindegyik bolt a 15-ös út mentén fekszik.

Greg és Nick közben igyekeznek kideríteni, hogy tényleg leköpködték-e a kislányt. Greg már a hölgy blúzát látva is irigykedik Nickre, aki viszont nyomatékosan közli vele, hogy nem „mutiból készült” a kis barátnője. Közben Greg kimutatja, hogy egy elég nagy csula folt van a blúzon. Már csak mintát kellene szerezni az őrtől.

Sara elmondja az áldozat tesójának, hogy bizony egy üvegdarabot talált a nadrágján, amire azzal védekezik, hogy a múlt héten betört a kocsijának az ablaka, biztos onnan került a nadrágra, de Saraék elmondják neki, hogy ők már tesztelgették az üveget és az bizony nem a kocsiból van, hanem a házból. Saraék nagyon nem hisznek a fickó ártatlanságában, főleg, mert azt is kiderítették közben, hogy nem áll túl jól anyagilag.

Cathrine beszól Grissomnak, hogy irány a hülye nevű Moapa, mert találtak valamit. A helyszínen Brass azt magyarázza Grissomnak, hogy terjed a pletyka, hogy Nick kurvákkal barátkozik, és hogy ez biztos nem vet majd jó fényt rá, Cathrine meg szól nekik, hogy ne pletyizzenek itt, fontosabb dolguk van, mert egy pisilgető gyerek megtalálta az egyik áldozatukat, itt az út mellett. A hulla egy asszonyé, és a tomboló hűség ellenére meglehetősen fura, mert hideg, kék és kemény. A hullát meg kapja boncolós Jenna, aki meg is erősíti benne őket, hogy bizony, valaki lefagyasztotta mielőtt kirakta a napra. Mivel az autóút mellett találták meg a senkiföldjén, rájönnek, hogy akkor csak egy hűtőkocsiból rakhatták ki.

Grissom az irodában elkapja Nicket és figyelmezteti, hogy azért ne ápoljon túl közeli kapcsolatot könnyűvérű hölgyekkel. Nick ezen megsértődik egy kicsit és lelép. Ismét lelkesen érkezik meg Cathrine, aki elmondja, hogy talált egy női kamionsofőrt, aki hűtőkocsit vezet.

Sara és Warrick baseball ütővel csapkodnak szét ablakokat és vizsgálgatják a törött üveget. Sara még mindig csúnyán viselkedik Warrickkal. A talált eredményeik alapján kihallgatásra invitálják a gyanús testévért és elmondják neki, hogy arra jutottak, hogy valaki belülről törte be az ablakot, rá is kérdeznek, hogy mivel törte be az ablakot, de a fickó tagad. Saraék úgy döntenek, hogy átvizsgálják a számítógépét, hátha jutnak vele valamire.

Nick be akar somfordálni Grissom irodájába, de Grissom felszerelt egy mozgásérzékelős műhalat az ajtaja felé, ami kíméletlenül dalra fakad, amint Nick átlépi a küszöböt. Grissom elmondja neki, hogy házőrző kutya helyett szerezte. Nick azért jött, hogy bevallja, hogy nem szexelget ám a kislánnyal, ami megnyugtatja a főnökét, és még azt is megosztja vele, hogy a gonosz biztonsági őr nem hajlandó nyálmintát adni. Grissom erre azt mondja, hogy próbálja a régi mondás szerint megközelíteni a dolgot: Ha a hegy nem megy Mohamedhez…. És úgy tűnik, erről be is ugrik valami Nicknek. A kiváló ötlete pedig az, hogy elmegy a biztonsági őrhöz, akit arra bíztat, hogy írja le és tegye egy borítékra lezárva a vallomását, majd ő elviszi az ügyészségre. A faszi be is ugrik a "mi, férfiak, tartsunk össze" trükknek, írogat valamit, majd bő nyállal zárja le a borítékot, Nick legnagyobb örömére.

Grissomék megtalálják a kamionsofőr asszonyt, aki úgy néz ki, hogy valószínűleg csak valami adminisztrációs hiba miatt kerülhetett a neméhez a „nő” szó. Elbeszélgetnek vele egy kicsit és kérnek tőle írásmintát, de a grafológus szakember, sajnos kiábrándítja őket – nem ennek a hölgynek a keze rongálta meg a vécéajtókat. Grissoméknak az jut az eszébe, hogy akkor lehet, hogy nem maga a gyilkos hűtőkocsis, hanem esetleg egy gyilkos hűtőkocsis szolgálatkész barátnője firkálgathat.

Nick elmondja Kristynek, hogy ejtették ellene a vádat, mivel bebizonyította, hogy tényleg inzultálta a biztonsági őr. Flörtölgetnek kicsit, de ugye el kell váljanak a főnöki nyomásra. Azért Nick még utoljára hozzáteszi, hogy tudja, hogy merre találja meg Kristy, ha valami kellene neki.

Warrick és Sara visszamennek a gyilkosság helyszínére, hogy átnézzék a gyanús fiú számítógépét. Sara le is ül elé, de valamiért nem működik, Warrick szétkapja a házat és tádám, egy pisztolyt találnak benne, aminek a nyelébe egy üvegdarab fúródott bele. A laborban aztán meg is bizonyodnak afelől, hogy a pisztolyban talált üvegdarab egyezik az ablaküveggel. Warrick beszámol róla, hogy meg tudta, hogy a halott fiú kezelte a családi vagyont, a gyilkos fiú pedig magáénak szerette volna tudni a pénzt. Sara még mindig csúful viselkedik vele.

Grissom és Cathrine elmennek a kamionosok diszpécseréhez, ahol egy szép, nagy kijelzőn nyomon lehet követni, hogy merre járnak a cég kamionjai. Addig-addig szűkítik a keresési feltételeket, hogy egy kamion maradt, aki szállít az összes helyre, sőt, tegnap szállított abba a közértbe is, ahonnan a hölgyet elrabolták. Jól rajta is ütnek Brassékkal és bizony-bizony nem csak fagyasztott marha van a fickó kocsijába, hanem mirelit nénik is, az elrabolt hölgy viszont nincs a fagyasztóban, ahol a többit őrizgetik, úgyhogy igyekeznek rábírni a fickót és barátnőjét, hogy árulják el, hova dugták? Kiderül, hogy a fekvőhelyük alatt alakítottak ki egy kis zárkát a sorozatgyilkos fagyasztósok, a nőket pedig nyilván a barátnő csalta el a vécéből, hogy aztán a fickó elkapja őket. Szerencsére az utolsó áldozat, a történetünk elején elrabolt hölgy, épségben előkerül.

Sara az irodájuk recepciójánál találkozik egy kiscsávóval, aki úgy tűnik vár valakire. Meg is kérdezi tőle, hogy ki miatt ette oda a fene, a kisfiú pedig elmondja, hogy Warrickot keresi. Itt az ideje, hogy számunkra is kiderüljön, hogy miért ment CSI Brown a kaszinóba: a gyerek valami ismerőse, aki meghúzott valahol egy tűzjelzőt, amiért Warrick fizette ki a büntetés pénzt. Sara azt feltételezi, hogy nyilván odament akkor megnyerni a kaszinóba az óvadékot, de Warrick elmondja neki, hogy nem, csak egy régi adóságot gyűjtött be. Szóval megnyugodhat a szívünk, rendes, törvénytisztelő emberekkel van dolgunk. Vége.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acheron 2008.08.04. 22:12:00


Nagyszerű hv, mint mindig!

Nicknek nincs szerencséje a nőkkel!

Sara meg tényleg nagyon idegesítő ebben a részben, de pont ezért szeretjük!:)))

nyolc_mini_vese 2008.08.05. 22:55:58

Köszönöm, now I'm touched :-)

Talán nem olyan nagy spoiler, de állítólag a 9-es szezonban Nicknek nagyobb szerencséje lesz.

Sajnos néha kicsit én is hajlamos vagyok úgy viselkedni, mint Sara, de igyekszem önkritikát gyakorolni utólag és reménykedem benne, hogy idővel kinövöm, de így jár az, akinek túlfejlett az igazság érzete.

nyolc_mini_vese 2008.08.05. 22:58:17

Még az jutott eszembe, hogy én szeretem az ilyen sorozatgyilkolós részeket, meg most eszembe ötlött, hogy ez a hűtőkocsis dolog emlékeztet a Dexter első évadára, de kicsit hiányoltam a szokásos nagy felhajtást, hogy úristen, lehet, hogy egy sorozatgyilkos ólálkodik, hívjuk ki az FBI-t... de persze nem tudom, hogy hogy mennek ezek a dolgok, nem voltam még bűnüldöző az USÁ-ban, sem sorozatgyilkos.

acheron 2008.08.06. 10:28:45


Szorítok Nicknek. Megérdemelné! Én is olvastam róla, de nekem nem tetszett a csaj karaktere.

Meg aztán szívesebben nézném, ahogy Greg végre felszed valakit.:) Az sokkal viccesebb is lenne!

Az FBI-t néha én is hiányolom, különösen, ha az ügy egyértelműen szövetségi hatáskörbe tartozik. Mondjuk egy Criminal minds crossover nekem tetszene...

nyolc_mini_vese 2008.08.06. 21:40:57

Hát majd jól meglássuk. Lassan nyomhatnának valami promót, mert tavaly ilyenkor már régen volt a season 8-hez, oké, az korábban kezdődött.
Sajnos a Criminal Minds még terra incognita nekem, de tervbe van véve, hogy egynap. Én egy Bones crossovernek örülnék, de arra semmi esély vagy még jobban egy X-Filesosat, de arra még annyi sem, pedig vicces lenne.
süti beállítások módosítása