Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x02 - Az elit osztag

2008. június 11. 09:03 - Dr. Stein (törölt)

Én vagyok a felelős! (Terry haláláért) - jelenti ki Vic drámai hangon. Az önvád jogos, hiszen a pilot végén személyesen lőtte le Crowley nyomozót. Terry még este meghal a kórházban. A törpök élete innentől nem csupa játék és kacagás.  Gyilkosság terhe nehezedik a kommandóra, a Belső ügyosztály Gilroy főfejes felügyeletével vizsgálódik. Aceveda sejti a történteket, de nem szólhat, mert felhatalmazás nélkül küldte kémkedni Terry fiút. Csúfos eredménnyel.

Danny az újoncát vonja kérdőre. - Miért nem jöttél be Terryhez a kórházba? - Templomban voltam bazmeg. Majd imádkozom érte. Gond van a hozzáállással, még ha Julien csak három hetes rendőrkopasz is. Közben a vizsgálat halad, a kommandó tagjait egyenként hallgatják ki. Úgy kell élniük és viselkedniük, mintha nem szoronganának a  lebukástól. Ha törtél már össze családi porcelánt óvodásként, tudod miről beszélek. Megúszni látszanak az ügyet, csak Aceveda ne szívózna folyton.

Például, ha lelőnek egy rendőrt, akkor verni kell az okoskodó csibészeket, mint a répát, „Hogy ezek a seggfejek tudják ki a főnök.” - ismerteti Danny a rendőrkopaszok kilenc pontját. Julien nem is habozik, mikor a haldokló cukorkaárus zsebeit fosztogató férfira találnak. Odavágja, csak úgy koppan. Cukorkák szétszóródnak, a helyszínelést végző Claudette nem örül. A fosztogató szerint tartozik neki a pisztollyal meglőtt árus. Kölcsönkért egy százast, mert egyetemre megy a gyerek, de még a védelmi pénzes behajtónak sem fizetett. Egy snitt erejéig Mackey-it családja körében látjuk viszont. Átlagos feleség, két gyerek, három szoba, négy kerék.

A temetésen Shane diszkrét kiborulása nem kerüli el Aceveda figyelmét. - Tarcsad már a szádat, mit tett velünk? Elárult. - győzködi Vic. Egy flashbackban Terry megérkezésének és beilleszkedésének jelenetei váltakoznak az újból - és újból megismételt pillanattal, ahogy Vic eszelős tekintettel fejbelövi. Ez az ember nem keveri a munkát a szórakozással, az már biztos.

A súlyosan sérült cukorkaárus fia bemondja a védelmi pénzes ember nevét. Miközben az illetőt beviszik, megtudjuk a különbséget „Tesó” és „Tamás bátya” között. Julien megismerkedik a Tamás bátyaság életérzésével, ahogy a bőszen kamerázó család jajgatása közepette kocsiba vágja az utca exkirályát. Ezek a családok szerte a világon  csak jajgatnak ilyenkor, a kamerázás már ritkább.

A rendkívül irritáló fickót Claudette hallgatja ki számunkra érthetetlen türelemmel. Nem lehet mindenkihez Vicet hívni, de viszket a tenyerünk egy kényszervallatás után. Őt már kitúrták a békés behajtószakmából, mondja két szánalmas vicc között. Egy új mexikói banda, a Los Magníficos elhajtotta korábbi területéről. Szegény Julien, ez nem az ő napja. A rendőrjárőrök „K&K”-ra hívják estére. Templomba akar menni este, de Danny szerint jobb, ha nem hagyja ki, különben kimarják a járőrök maguk közül. Rövid karrier lenne.

Vicet tovább faggatná Aceveda és Dutch, aki a helyszínelést végezte. Az nem bonyolódik bele a mesébe, de felrémlik, az eddig szívatások nem fognak csitulni Wagenbach irányában. Ezek ketten csak elaltatni akarták a főkolompos Mackey éberségét, igazából az idegesebb fajta Shane-re utaznak. Claudette táncba hívja a kommandót, a feltörekvő mexikói bandáról kellene némi info. Megismerkedünk öreg haverral, aki tolókocsis festő, hivatásos informátor. Mackey száz dolcsiért kap egy, khmmm, festményt és a konkrét tettest. Az indíték: beavatás egy kezdő bandatagnak. Igen, belépő gyilkosság, másképp nem lehet gengszter valaki a magnificóknál. Képváltás után épp a banda avatja be a fiatalkorút rendes veréssel, miközben a kommandó páholyból figyel.

E percekben a kapitányságon Dutch tovább faggatja Shane komát, aki nem törik világért sem. Szóba kerül Rondell Robinson is, akivel Vic és Shane az autómosóban beszélt, emlékszünk. Ezt a találkozót Terry még elköpte a századosnak halála előtt. Hadd legyen szép napja a fiatal gengszterpalántának, a közben megszaporodó rendőrök türelmesen kivárják, míg péppé verődik a beavatási szertartás keretében. Aztán lezúdulnak, mint Nagy Hrung a Betelgeuse VII-re. Összeszedik a banda tagjait a jócskán megtépázott gyanúsított kölökkel együtt. Na, Pocahontas büszke lehetsz, kaptál egy kártyát Victől „Az elit csapat itt járt” felirattal. Szembetűnő hasonlóság az „Apokalipszis most”-ban látott jelenettel.

Aceveda megvilágosodik Shane vallatása közben. Az utolsó lövés - egy fültanú szerint - 10 másodperccel később dördült a tűzpárbaj után, akkor lőhették meg Terry spiont. „Én Mackey-t akarom. Nem kell vele tartanod a börtönbe.” - csábítja Shane-t. Végszóra, ajtóberúgással érkezik Vic a kihallgatásra. Kiküld mindenkit, pedig nem ő a főnök.  Elérkezünk a Claudette vezette kihallgatáshoz, ahol a gyilkos kispatkány egy átlátszó trükknek bedőlve elviszi a vádat. „Akit én lelövök, az meghal.” - ismételgeti.

Isten áldja Texast, ahol az ilyeneket már mérgezik. - Börtönbe mész! - riogatja Claudette. Ott a fél család - jelzi a fiatal, de már jóval visszafogottabban. Csak mi tudjuk egyedül, a cukorkás életben maradt egyébként. Gilroy kérdőre vonja Aceveda századost, vegyél már vissza, ne nyomozgassál egy lezárt ügyben, öreg. Hát, eljárásjogilag tényleg nincs igaza Aceveda-nak, kénytelen visszakozni Gilroy előtt. Azért dicséretet is kap „Remekül dolgozol. Még a nagyfőnök is mondta.”

A következő jelenetben Vic megköszöni mentora közbenjárását. Ne lássuk az ősgonoszt Gilroy ezredesben, hiszen nem tudott előre Terry likvidálásáról és most sem hisz a kommandó bűnösségében. Nyeld! - ismétlik sokadszorra Julien beilleszkedési buliján (K&K) a kollégák. Megvolt a Korsó, jöhet a Kurva! A „környék fogadóbizottsága” emlékezetes (és szigorúan önkéntes) zsanettezésben részesíti Julien barátunkat egy kuka mellett. Sűrű nap egy szentéletű embernek, de legalább nem káromkodott közben.

Wagenbach kényelmetlenül érzi magát, hisz Aceveda beugratta a kommandó elleni kampányba. Eddig sem volt túl népszerű arc a leselejtezett templomban kialakított rendőrőrsön, újabb szívatások várhatók. Aceveda: így jártál, Dutch fiam, óvatosan húzd ki ezután a fiókodat. Az utolsó másodpercekben láthatjuk, Vic pont olyan hamiskásan tud bámulni, mint Bruce Willis.

Ne mulasszuk el gratulációnkat Claudette szülinapjára. Kollégáitól ugyan protkóragasztót kap szülinapjára, de barátnője valami elvált pasiról beszél neki. Menjenek is, mert „Hölgyek napja” van egy bárban. Tehát Claudette is facér, sejtjük meg. Az idős nyomozó hölgy ellentetje az eddig megismert főszereplőknek. A higgadtság megtestesítője az általában egy csapat veszett rozsomákként jellemezhető kapitánysági dolgozókkal szemben.

Címkék: kemény zsaruk
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.06.11. 10:49:42

zsanettezés...

Ez azért csúnya volt :)))

De baszott jó a hogyvolt.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.06.11. 17:21:10

ez állat, Stein, el is kezdtem előről az egészet.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.11. 18:08:34

Kellemes élményeket hozzá! Nekem meg nagyon tetszett anno a főszereplőről írt néhány megjegyzés:

"Mindenki kedvenc brutál nyomozóját Vic Mackey-t, a Kemény zsaruk (The Shield) című sorozat főszereplőjét egy magánéletben nagyon kedves faszi alakítja, mégpedig Michael Chiklis, akinek korábban haja is volt, és nem akart mindenkit azonnal agyonverni egy kútlánccal, ha nem tetszett neki valami. A videó a The Commish című sorozatból van, nekünk manapság jobban bejön Chiklis."

A kútláncos részre nem emlékszem, mert az ötödikbe nem kezdtem bele, pedig megvan. Viszont most alkalom nyílt igazán tüzetesen megismerni a sorozatot.

Kíváncsi vagyok a Rome-ra. Az volt az első darálásom.

mókus 2008.06.12. 03:21:00

a the shield-et viszonylag az eleje óta néztem az rtl-en és ez volt az egyetlen jó húzásuk, hogy megvették

nekem az utca törvénye speciel már annyira nem jött be

jut eszembe, law&order hogy volt nincs? vagy csi?
süti beállítások módosítása