Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x03 – Apából egy is elég

2008. február 27. 16:21 - Hartmann

A lányok bulizni indulnak a szomszédokhoz, de Nagytesónak nem sok kedve van, szokás szerint Phoebe az, aki erőlteti, hogy menjenek, hiszen bulizni sohasem késő. Közben figyeli őket egy világító szemű kutya. A buliban próbálnak vegyülni, bájolognak az új szomszédokkal. A bulin feltűnik Andy Tudo (az Okkultabb nyomozó) is, Phoebe hívására. A kishugi próbálkozik kerítőnőt játszani, rendberakni Prue szerelmi életét. Ez sem, mint szinte semmi, amit Phoebe csinál, nem tetszik Pruenak, le is lép a buliból, de ahelyett, hogy nyugodtan aludni térne, felhúzza magát, hogy valamelyik testvére (csakis Phoebe lehetett) ismét nyitva hagyta az ajtót. Az izzó szemű kutya már bent várja a házban a hazatérő nagynővért, aki idegesen kihátrál az otthonából.

A Buckland aukciós házban Prue elmélyülten dolgozik, mikor a munkából felnézve egy elegáns öltönyös férfit pillant meg, aki a gyűrűjét szeretné felbecsültetni. Természetesen a nagytesó mindent tud a gyűrűről, kortól, anyagtól elkezdve, szinte még az ötvös nevét is :). A gyűrűnek mágikus hatalma van. Véd a boszorkányok, bűbájok, szellemek és átkok ellen. Nem lehet véletlen, hogy éppen Pruehoz fordult a férfi. Mondjuk nem is elsősorban a bűbájosság miatt fordult hozzá, hanem mert Prue a lánya. Csakhát a lány nem igazán van jó érzésekkel az apja iránt, mióta elhagyta őt és a húgait. Apuci még próbálkozik egy négyes, családi összejövetelt összehozni, hátha rendbe tudják hozni a dolgokat. De Prue kitart azon véleménye mellett, hogy nem érdemli meg, még azt sem, hogy szóba álljanak vele. Ezt később a testvéreinek is megmondja. De a húgok már nincsenek ennyire elzárkózva az ötlettől, főleg Phoebe, aki titkon ellátogat a hotelbe, ahol az apjuk megszállt. Hiszen ő alig emlékszik rá, még kicsi volt, mikor elhagyta a lányait. A látogatás közben Phoebenek látomása van. Az apját látja, amint kezében tartja az Árnyékok Könyvét.

Egy gyanúsan nyugodt, fütyörésző postás kézbesíti ki a leveleket a Halliwell házhoz, és extra szolgáltatásként nem a leveles ládába dobja a leveleket, hanem egyből beviszi őket a házba. Úgy gondolja, hogy a levelek lerakásához a megfelelő helyet a padláson találja majd meg, ezért fel is megy, és ha már ott van, akkor az Árnyékok Könyvét is magával viszi. Azaz vinné, mert az ajtón kiérve, valami ismeretlen erő kitépi a kezéből a könyvet. Időközben Prue is hazaérkezik, a postásember nem akar lebukni, megszabadul a könyvtől, és átváltozik Okkultabb nyomozóvá. Persze ebben az új bőrében hazudni kénytelen a lánynak, hogy az ajtó ismét nyitva volt. Prue visszaviszi a könyvet a padlásra, és döbbenten látja, hogy az ajtó teljesen ki van szakadva a keretéből. A postásember nem vesződött a padlásajtó zárjának kinyitásával, tokostól szakította ki az ajtót. A nagytesó gyanúja egyből Victorra, az apjukra, terelődik. Gyanús neki, hogy nem sokkal azután tűnik fel, hogy erőt kaptak, és időközben betörtek hozzájuk a könyvért. Phoebe természetesen hallgat a látomásáról, és csatlakozik Séfboszihoz, aki megy vacsorázni az apjával.

Pruehoz beállít a kedvenc nyomozója, és ha már úgyis vacsoraidő van, akkor ők kettesben vacsoráznak a Halliwell házban. A másik két tesó, meg Victor jól elvannak az étteremben. Prue Andynek panaszolja, hogy miért nem kedveli az apját, mit nem szeret Victorban. Okkultabb nyomozó próbálja rávenni, hogy beszéljen az apjával, beszéljék meg a dolgokat, hátha rendbe lehet hozni. Fel is ajánlja, hogy elviszi, csak rakják tisztába a dolgokat. Hiába, Prue nem képes változni. Az étteremben egyből letámadja az apját, hogy miért nem mesélt a másik két lánynak arról, hogy miért lépett le, hol volt sok-sok évig. Apuci sem esett teljesen a fejére, nagyon jól tudja, hogy a lányoknak erejük van. Tényleg nem véletlen, hogy éppen most tért vissza hozzájuk.

A postásember ismét bent van a házban, Piper és Phoebe társaságában. Kényelmesen eldiskurálnak, majd mindhárman visszaváltoznak az ’eredeti’ alakjukba. A szomszédokéba. Azon veszekednek, hogy hogyan szerezzék meg a könyvet. Sem a házavató buli, sem a Halliwell lányok partimeghívása nem volt cél nélkül. Nekik a könyv kell, és ezért még attól sem riadnak vissza, hogy megöljék a lányokat. Lehet, hogy tudják, kikkel húznak ujjat, de a háromtestvér erejét még nem ismerik. De ez hamarosan megváltozik. Mikor a lányok és Victor hazaérnek, már csak három varjút találnak a lakásban, a szomszédoknak hűlt helye. A családi kupaktanács, békülgetés folytatódik, Prue is kezd kissé megbékélni a helyzettel. De továbbra is gyanús neki az apja, és az is, hogy annyi mindent tud a boszorkányságról, a könyvről és mindenről. Nagytesó természetesen nem tartja titokban, hogy szerinte az apja próbálja meg ellopni az Árnyékok Könyvét. Végül sikerül kikényszeríteni az igazat a férfiból, tényleg a könyvet akarja. Ezért jött vissza. De nem azért akarja elvenni a könyvet, hogy ezzel legyengítse a boszikat. Védeni akarja a lányait a sok-sok gonosztól, ami rájuk leselkedik, míg bűbájosokként tevékenykednek. Azt is megtudjuk, hogy a Nagyi miatt lépett le Victor, és hagyta magukra a lányokat. Nem tudott zöldágra vergődni a Nagyival a lányok nevelését (nem boszorkány/boszorkány) illetően.

Mindeközben a szomszédok szövik újabb terveiket a könyv megszerzésére. Van köztük nagyon véres (mindhárom testvér megölésével), kevésbé véres (csak két testvér hal meg, a harmadik pedig kiviszi a könyvet), de ezek közül egyik sem igazán kivitelezhető, hiszen még külön-külön is eléggé erősek a lányok, de együtt legyőzhetetlenek. A végső tervben ezért szerepet kap Victor is. A szomszédok szerint majd az apa megszerzi nekik a könyvet. Victor hotelszobájában meg is próbálják rávenni a férfit, hogy tegye meg nekik ezt a szívességet. Nagyon úgy néz ki, hogy a lányainak a szemébe hazudott, és mégsem a megvédésük miatt kell neki a könyv, hiszen nem kell sokat győzködni, hogy megszerezze a három alakváltónak az Árnyékok Könyvét.

Phoebe nagy nehezen bevallja a nővéreinek, hogy látomása volt az apjáról és a Könyvről. Bocsánatot is kér, és igazat is ad Pruenak (ilyen sem sokat fordult elő eddig, és nem is nagyon fog) az apjukkal kapcsolatban. Csak nem volt hajlandó elfogadni, hogy nem azért jött vissza Victor, mert hiányoztak neki a lányai. Közben Séfboszi szeme megakad Victor gyűrűjén, ami akkor esett le az ujjáról, mikor Prue egy kicsit ERŐszakosabban tessékelte ki a Halliwell házból.

Kint az utcán Phoebe ismét találkozik Victorral, és újabb látomása támad. A látomás szinte ugyanaz, de most tovább pereg a film Phoebe lelki szemei előtt. Látja, hogy nem is az igazi apja tartja kezében a könyvet, hanem az egyik alakváltó szomszéd. Majd a látomásban csatlakozik hozzá a másik kettő is. Phoebe természetesen ettől teljesen megnyugszik, el is felejti, hogy fél perccel korábban még látni sem akarta Victort. Gyorsan közli a testvéreivel is a hírt, de az ellenség már a házban van, az egyik alakváltó képében, és hamarosan csatlakozik hozzá a másik kettő is. És hogy mindenki feltűnjön, Victor is megérkezik. Duplán. Az varázsigét nem merik használni, hiszen mégsem akarják a tulajdon apjukat is megölni. Jön az ilyenkor szokásos Bebizonyítom-Hogy-Én-Vagyok-Az-Igazi játék, mindkét Victor próbál olyan dolgokat mondani, amit csak a valódi tudhat. Prue eldönti a vitát, és az egyik Victornak odacsúsztatja a korábban megtalált védelmező gyűrűt, így a varázstól védetté vált. Jól választott, az álapa és a másik két alakváltó a korábbi warlock és Javna sorsára jut.

Az eset után Victornak is megváltozik a véleménye, rájön, hogy a lányok képesek megvédeni magukat a gonosztól, és a kapcsolata is kezd helyreállni Prueval. Lesz még mit dolgozni rajta, de az alapokat rendesen lerakták most. A lányok otthon várják Victort, hogy elbúcsúzhassanak egymástól, de az apjuk helyett Leo Wyatt érkezik, aki a ház körüli kisebb-nagyobb karbantartási munkákat fogja végezni. Phoebe egyből lecsap a pasira, aki az apjuk levelét is átadja a lányoknak. Mégsem lesz könnyes, összeborulós búcsújelenet, de egy régi karácsonyi videófelvételt eljuttat a lányoknak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en-gé · http://aapp.blog.hu 2008.02.27. 17:42:14

nmá! csak ezt a hülyeséget ne...csak rá kell nézni a kutyás képre...ühümm...
süti beállítások módosítása