Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x04 - Átváltozások

2019. május 14. 09:00 - Szencsike

Az előző részben, Dean időutazása előtt azt láttuk, hogy Sammy otthagyta Deant és lelépett Rubyval, Castiel pedig beköpte őt, hogy milyen rossz kisfiú. Most nézzük Sammyt, Rubyval elkaptak egy random démont, Lilithről kérdezik, de nem tud az semmit. Nagy a szája, arcoskodik egy kicsit Sammyvel, ő a nagy hős, de csak egy démon csaj kurvája lett. Nem kellett volna, Sammy beveti a szupererejét, a démon fekete füstként távozik a testből, Ruby és Sammy elégedettek. Néhány méterrel arrébb, egy rejtekhelyről mindezt Dean is látta, na ő máris ideges lett.

1.png

Szerencsére a gazdatest pasas jól van, sőt Sammynek sincsen semmi baja, eddig ugyanis fájt a feje az ilyen kiűzések után. Sajnos azonban hamarosan nagyobb baja is lesz, ugyanis Dean felfedi magát, magyarázkodjon, ha tud bármi jót is mondani arról, amit látott. Ruby ismerősként üdvözli Deant, ám ahogy Ruby 1.0-val se lettek jóban, ezzel a felújított verzióval se lesznek. Dean meg akarja őt ölni, Sammynek kell közbelépnie, nehogy kölcsönösen kinyírják egymást. Ruby menjen el a gazdatesttel a kórházba, így Sammy egyedül maradhat Deannel, ám őt már semmilyen magyarázat nem érdekli. Ugorjunk egy kicsit későbbre, Sammy már a motelszobájukban olvasgat, mikor Dean megjön. Még mindig nem áll vele szóba, sőt összepakolja a cuccait, minek maradjon, ha lecserélte Rubyra. Ugyan már, de Sammy jutalma két jókora pofánvágás lesz. Sammy letért a normális útról, az emberi útról! De ő csak visszaküldi a démonokat a Pokolba! Mintha ezzel bármit is segített volna, Dean csak még jobban bepöccen. Sammy eredményes munkát végez, hiszen a képessége révén a gazdatestek életben maradnak, öt hónap alatt több ártatlant mentett meg így, mint Deannel együtt egy év alatt összesen. Dean Rubyt okolja, telebeszélte a fejét a hősies maszlaggal, de ennek csak rossz vége lehet. Sammy nem fogja átlépni a határokat, de ez már mindegy, már rég megtette. Ha Dean nem tudná kicsoda Sammy, gond nélkül levadászná őt, csakúgy, mint a többi vadász. Sammy bedobja az egyedül volt kártyáját, ám Dean felteszi a nagy kérdést, ha ennyire jó ebben a kiűzésben, miért hazudott róla? Castiel mondta meg neki, hogy mit tesz, és még az angyaloknak, sőt Istennek se tetszik az, amit Sammy csinál. Ezek után is rendben van a dolog? Sajnos a vitát nem tudják folytatni, Sammyt egy ismerőse, Travis hívja fel, Missouriba kell menniük.

2.png

Carthage, Missouri, Travis egy bizonyos Jack Montgomeryhez küldte Sammyt, most ezt a Jacket és családját látjuk. Ez a Jack egy 30-as, üzletemberféle alak, épp a feleségével vacsoráznak. Vagyis Jack zabál mint egy őrült, a felesége nem győz csodálkozni a farkasétvágyán. Lefekvés előtti fogmosás, Jackkel valami nagyon ronda dolog történik, mert a gerince mintha hullámozna a bőre alatt. A tesók még úton vannak, szerencsére most egész jó a hangulat, Dean elmesélte, hogy mi történt, mikor Castiel visszaküldte őt a múltba. Anyu vadász, Apu mugli, ezt még Sammynek is őrületes felfogni. Dean csak a legjobbakat tudja mondani a szüleikről, de hát a Sárgaszemű közbeszólt. Sammy azon gondolkodik, hogy a rohadék az egész családjukat kiirtotta, csak hogy démonvért csepegtessen a szájába babakorában, de miért? Dean azon csodálkozik, hogy Sammy ezt tudja, ja már egy éve, bocsi. Megint egy bocsánatkérés, gyakori ez mostanában náluk, nem kell elmondania semmit, ha nem akarja. Jaj, jó pár évad el fog telni, mire a srácok normálisan kommunikálnak végre egymással, de addig marad a kölcsönös titkolózás és számonkérések sorozata és a fagyos hangulat. Jack Montgomery, ismét éhes a pasas, úgyhogy feltúrja a hűtőt valami ehetőért. Kintről a tesók figyelik őt, Travis csak annyit kért Sammytől, hogy figyeljék, nem látnak-e rajta semmi furcsát. Dean a furcsaságok mindenféle kategóriáját látta már, de Jack normálisnak tűnik. Csak kellett mondani, odabent Jack felzabálja a hűtőben lévő összes húst, még a nyerset is. Az asszonyka szól neki, Jack észbe kap, mintha egy álomból ébredne fel, odakint a tesók egyetértenek abban, hogy ez tényleg fura.

3.png

A tesók visszatértek a moteljukba, ott a szobában már várja őket Travis, vadász és jó barát, kb. az 50-es éveiben jár. Elég régen látta a fiúkat, de az apjuk helyett is büszke, hogy a két testvér ennyire kitart egymás mellett. El se hinné mennyire, morgós Dean megszólalt. Travis azért kérte a segítségüket, mert el van törve a karja. A srácok megnézték Jacket, felzabálta az összes húst, Travis már tudja mi lesz ez: rougarou. A fiúknak ez nem mond semmit, ezek a lények, ha átalakulnak, igazán rondák lesznek. Emberként kezdik, majd átalakulnak. Jack, ismét éhes a tag, ki is nézte magának a nyers darált húst, ám a kis felesége megvágja a kezét szeletelés közben, Jack megbabonázva nézi a sebet. Travis tudja is miért: szépen lassan, de emberi húst fog enni, gyakorlatilag az illető ilyenkor már teljesen átalakult. Jack még eszénél van, lelép, a felesége nem is érti, mi van vele. Travis maga vadászta le Jack apját '78-ban, 8 embert elkapott, mire megölte őt. Fogorvosként dolgozott, igazi kertvárosi életet élt, de sajnos Travis nem tudta, hogy van egy terhes felesége, aki örökbe adta a gyereket, innentől a rendszer elnyelte. Vagyhát ez egy jó kifogás arra, hogy Travisnek van szíve és nem akart egy ártatlan gyereket levadászni, de sajnos mostanra kiderült, hogy Jackben egy szörnyeteg lakozik.

4.png

Jack egy bárba menekült, jobb híján iszik és az ingyen mogyorót falja és egyre szarabbul néz ki. A pult másik oldalán egy A-kategóriás csajt vegzál egy Zs-kategóriás, nagypofájú pasas. Jack rászól, hagyja békén a hölgyet, a Zs kész akár verekedni is, legyen, Jack elkapja a kezét és eltöri az ujjait. Ettől annyira megijed, hogy elmenekül a bárból. Dean és Travis lángszórókat készítenek, az egyetlen mód, hogy kinyírjanak egy rougarout, ha megsütik. Jön Sammy, kutatott egy kicsit, Travis ezt kissé rossz néven veszi, ám Dean kimenti az öcsit, imád kutatni, még álmában is ezt csinálja. Sammy mindent elhitt, amit Travis mondott, de a rougarou hiedelmek szerint, ha nem esznek emberhúst, nincs átváltozás. Dean fordításában mindez úgy hangzik, hogy legyen vega, Sammy kiegészíti azzal, hogy ehet nyers húst, csak emberi húst ne. Travis szkeptikus, akárhány ilyen döggel találkozott, az mind evett embert. Sammy kitart amellett, hogy segíthetnének Jacknek, elmondják neki, hogy mi történik vele és akár így harcolhat ellene. Ez nem fog összejönni, a rougarouknak ez egy elemi ösztön, éhesek és mindent megtesznek, hogy ehessenek. Sammy nem akarja megölni Jacket, csak akkor, ha tesz valami megbocsájthatatlant. Hát igen, van egy kis áthallás Sammy esetével is, ő pedig jobbnak látja, ha lelép, Travis észreveszi a bajt, ám Dean ezt nem tárgyalná ki.

5.png

Jack reggelre végre hazatért, a felesége mérges, egyedül kellett bemennie a kórházba is. Jack bepánikolt a vértől, a telefonja se volt nála, fülkét se talált, hogy felhívja őt... Szerencsére rendes kis asszonykája van, megbocsájt neki, jöhet a békülős szex is, viszont Jack szinte fel akarja falni az asszonykát, mármint szó szerint falni. A nőnek ez a heves harapdálás nem tetszik, ki tud ugrani a férje karjai közül, szegény pasas őszintén megijedt. A tesók úton vannak, abban meg tudtak egyezni, hogy beszélnek Jackkel. Sammy hisz abban, hogy Jack erős és nem fog átváltozni, Dean szerint hamarosan özvegyet csinálnak a feleségéből. Sőt, Dean úgy érzi, hogy Sammyt az érzelmei vezérlik, adott egy rendes ember, de van benne valami rossz, ami ellen harcolni kell. Sammy követeli, hogy álljanak meg, majd a kocsiból kiszállva leüvölti Dean fejét, hogy pontosan ezért nem akart neki beszámolni a képességéről. Mert jön a számonkérés, jön a csúnya pillantás, hogy Sammy egy szörnyeteg, aki nincs tisztában a jó és a rossz különbségével. Démonvér van benne, ez egy kórság, amit sose lehet kitörölni belőle. Ha már meg van átkozva, akkor a lehető legjobbat akarja kihozni a helyzetből. Dean látja, hogy Sammy mennyire határozott, legyen, beszéljenek Jackkel.

6.png

Megérkeztek Jackhez, a pasas épp a virágait locsolja, igaz, nagyon messze jár gondolatban. A tesók udvariasan bemutatkoznak neki. Tudják, hogy mi történik vele és segíthetnek neki. Kicsivel később Jack megtudta, hogy mi is a problémája, de még a tagadás fázisában tart, hiába tudja a lelke mélyén, hogy baj van. A srácok felvázolják neki, hogy miért lett ilyen (vér szerinti apja is ez volt), és ha emberhúst eszik, akkor neki vége, egyrészt mert végleg átváltozik, másrészt mert meg fogják őt állítani. Jack ezen húzza fel leginkább magát, biztos az apját is valaki „megállította”... Akárhogy is, a srácokat elküldi, és újra egyedül marad a problémájával. Jack lelép otthonról, az előző esti báros csaj lakása előtt ücsörög és tökéletes rálátása van a vetkőző nőre. Éhség, vágy, egykutya, felmegy a nőhöz. Szerencsére a tesók is ott vannak, mennek utána a lángszórókkal. Jack már a nő ablaka előtt ül, de mikor meglátja a saját tükörképét a kiéhezett szemeivel, elborzad saját magától. A lányhoz betör két fura alak, szerencsére a tesók rájönnek, hogy ez most téves riasztás volt. Jack hazatér, ám a feleségét megkötözve találja a nappaliban, őt pedig elkábítja valaki.

Travis önállósította magát, nem bízza a véletlenre a dolgot, hiába állítja a két tesó, hogy van más megoldás. Jack nem bántott senkit, de Travis szerint ez csak idő kérdése, minden rougarou elbukott. Ahhoz is ragaszkodik, hogy mondja el a feleségének az igazat, hiszen már szegény nő is nyakig benne van a pácban, ugyanis terhes. Travis nem fogja elkövetni ugyanazt a hibát, hiszen nincsen újabb harminc éve. Előveszi a benzines kannát, szétlocsolja az anyagot, gyakorlatilag élve elégeti őket. Jackben viszont felélednek az ösztönei, kiszabadul a fogságból és rátámad Travisre. Ő a gipszelt karjával üti Jacket, aki kettétöri a karját, és mivel Travis szabad préda, Jack ösztönei azt diktálják, hogy egyen. Jack elbukott, egy jókora húsdarabot szakít ki Travis vállából, aki szép csendben elvérzik. Jack az asszony felé fordul, de nem bántja őt, kiszabadítja őt is, ám a nő rá se tud nézni a véres képű urára, elmenekül előle, pocakjában a talán szörnyeteg babával, de sose tudjuk meg, hogy mi lett vele. A szörnyeteg Jack pár pillanatig bánkódik majd a figyelme ismét Travisre terelődik.

Megérkeztek végre a tesók is, ám ők odabent már csak Travis maradványait találják. Sam kénytelen igazat adni Deannek, ám mielőtt a tesó bármit is mondhatna, Jack rátámad a tesókra. Sam a szekrénybe zárva ébred, Dean után kezd kiáltozni. Jack odakintről szól neki, hogy Dean még él, és maradjon nyugton, ha életben akarja látni a tesóját. Jack őket hibáztatja, átverték őt, hiszen ideküldték a pszichopata haverjukat, aki majdnem elégette volna a feleségét. Sam talál egy fém akasztót, ezt addig hajlítgatja, amíg be tudja illeszteni a zárba és próbálja kinyitni. Közben a haragos Jack lelkét igyekszik ápolni, ne engedjen a szörnyetegnek! Jacket látva már késő, az eszméletlen Deant szaglássza. Sammy pont jókor szabadul ki, Jack otthagyja Deant és Sammyre támad, de ott van nála a lángszóró és élve elégeti Jacket. Dean ekkor ébred fel, igen, Sammy betartotta az ígéretét. A tesók úton vannak, Dean győzködi Sammyt, hogy helyesen cselekedett, Jack elbukott. Ami a legfontosabb, Dean nagyon sajnálja, amit tett, megijesztette a képessége. Sammy már nem akar neki magyarázkodni, eleget beszélt erről, nincs mit mondania. Dean meg se értheti mi történik vele, hiszen nem benne van a démonvér. Dean megígéri neki, hogy nem lesz egyedül ezen az úton. Igazából mindegy, mert Sammy maga is tudja, hogy ez az egész veszélyes, befejezi, végleg. Dean megkönnyebbüléssel hallja ezt, nem is érte teszi az öcsi, se az angyalokért, vagy bárki másért, Sammy saját maga miatt döntött így. Legyen hát így.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count di Luna 2019.05.18. 03:50:54

Ez egy igen jó MOTW epizód volt, ritka, hogy az ember együttérezzen a szörnnyel, bár későbbi évadokban többször volt ilyen. A következő meg istenkirály lesz :D

Szencsike 2019.05.19. 11:10:04

@KingofHell: Igen, abban különösen jók, hogy meg tudnak kedveltetni gonoszokat a nézőkkel :)
süti beállítások módosítása