Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az egyik legfurcsább rajongói kiakadás egy rakás műanyagkanállal kezdődött

2018. augusztus 19. 11:00 - Sick Rhymes

tumblr_ng7nq63ukq1tzendxo1_540_1.jpg

Miközben az ötödik évad nagyjából a képregényeket követte, volt egyetlen egy szál, amit a tévések találtak ki. Ez Beth, és a váratlan és kissé értelmetlen halála a midseason fináléban. Magyarországon kevesen tudják, hogy Beth halála olyan felháborodással járt, hogy a rajongók műanyagkanalakat (!!!) kezdtek el küldeni Scott Gimple showrunnernek.

Beth váratlan halála miatt online petíciót is indítottak a rajongók, és máig több mint 65 ezren írták alá, hogy a készítők hozzák vissza a karaktert, mert túl korán ölték meg az írók. Petíciók, kommentháborúk és tervezett tüntetések (!) után aztán a rajongók műanyagkanalak postázásával próbálták rávenni Gimple-t, hogy ne írja ki a szereplőt. És hogy miért műanyagkanalakkal?

capitol-spoon1-115288.jpg

A megszállott rajongók a negyedik évad egyik jelenetével érveltek Beth halála ellen. Ebben Beth többed magával éppen átfésül egy házat útban Terminus felé, amikor talál egy díszkanalat, a kanába pedig Washington és a Capitol Hill volt belegravírozva. Ebből a rajongók azt szűrték le, hogy Beth jóval többre volt hivatott a sorozatban, akár Washingtonig is eljuthatott volna, ha nem írják ki ezek a gonosz írók a sorozatból.

A rajongók már olyan konteókat is kitaláltak, hogy Bethnek azért kellett mennie, hogy több fókusz jusson a népszerű Daryl történetére, mások szerint meg azért kellett kírni, hogy legyen helye majd a Daryl és Carol közti a románcnak. Utóbbival kapcsolatban pedig látjuk, mennyire lett igazuk. A legvalószínűbbnek az tűnt, hogy a váratlan halálok okozta sajtóhírek és hype jót tesznek a sorozatoknak, és egyszerűen muszáj volt erős jelenettel zárni a midseasont.

Ettől függetlenül a rajongók több száz doboz műanyagkanalat küldtek Gimple-nek a kedvenc Beth-idézeteikkel, amire Gimple Twitteren annyit reagált, hogy jó lenne, ha villát, tányérokat és késeket is küldenének, mert ezzel egy csomó spórolnak a forgatáson.

w630_scott-fake-tweet-1-1418163624.jpg

A bejegyzés még nagyobb indulatokat kavart, csak hát később kiderült, hogy ez a poszt egy hamisítvány, és Gimple sosem írt ilyet.

Az egésznek az sem tett jót, hogy a keleti parti nézőkre nem gondolva, a Walking Dead hivatalos Facebook-oldala a midseason finálé után azonnal publikált egy képet, ahogy Daryl viszi a kezében Beth holttestét, és még azt is odaírták, hogy RIP Beth, hogy tényleg egyértelmű legyen mindenkinek. Csak sajnos azt elfelejtették, hogy az időeltolódás miatt a keleti parton épp az epizód végén kezdődött el a műsor, vagyis akik az adás előtt a Facebookot pörgették, megtudták idő előtt Beth halálát, ami azért elég nagy öntökönszúrás.

Beth halála egyébként a színészeket is megviselte. Andrew Lincoln könnyei teljesen őszinték abban az epizódban, de sokkal rosszabbul viselte az egészet Norman Reedus. Az epizódban szinte semmit sem lehet leolvasni az arcáról, de a forgatás után Reedus állítólag még másfél órát sírt, amiért nem dolgoznak már együtt a sorozatban Emily Kinneyvel.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.08.20. 16:04:11

A rajongók csak arról feledkeztek el, hogy mégis hogyan hozták volna vissza Beth-t? A zombikat leszámítva ez egy "reális" sorozat tehát a halálból csak zombiként lehet visszatérni.

Beth pedig még csak nem is kétértelműen halálozott el, hanem eléggé konkrétan. A visszahozása miatt minimum egy "Bobby kijön a zuhany alól"-t kellet volna meglépni.
süti beállítások módosítása