Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 2x02 Force of Eagle’s Claws („A saskarmok ereje”)

2018. augusztus 03. 15:00 - vero.na

Sunnyék bányabéli víg napjaival kezdünk, a kisfőnök szeretné látni Sunny és a házi bajnoka küzdelmét. A kisfőnök van oly rendes, hogy Bajie-t is Sunny-hoz láncoltatja, mert ketten együtt kábé kiteszik a bajnokot. Közben nem is sejti, mekkora igazságot mond: Sunny és Bajie innentől együtt él vagy hal. Elsőként szökésbe fordítják a küzdelmet, melyet sikerre is visznek, fokozatosan javuló csapatmunkával, puszta vidékre kiérve a végén. Bajie jóvoltából megszabadulnak bilincseiktől, és irány a Badlands, mert Veil ott van.

into1.png

Az Özvegy vackán tanúi lehetünk Waldo és Tilda egymásra hangolódásának; az öreg ismét jótanácsadó kedvében van: hideg fejjel engedelmeskedj, és sose érezd magad biztonságban, lányom, mert különben fiatalon halsz. Ja, és nem szép dolog a báród által szabadon eresztett, fegyvertelen katonákat lemészárolni. Van egy olyan érzésünk, hogy ezek ketten mégsem utálják egymást.

into2.png

A Prédikátor mocsara egy rövid ideig egész kellemesnek tűnik Badlands-viszonylatban: esküvő van, mindenki örül, Lydia rövid beszédben megköszöni, hogy befogadták. Azonban az idill hamar véget ér, amikor egy hirtelen felbukkanó nomád egy, a vőlegénybe állított lándzsával fejezi ki tiszteletét. Egyetlen társával több vendéget megsebesítenek, mialatt a Prédikátor emberei csendesen mind letérdelnek, hogy kivárják az őrület végét. Lydia csak néz, amíg nem az apját fenyegetik; ekkor azonban támadásba lendül, és a két nomád húzza a rövidebbet. Ám ez nem elfogadott a Prédikátor berkeiben: inkább a halál, mint a gyilkosság. Lydiának újra mennie kell.

into3.png

A szerzeteseknél a Mester különedzést tart M .K.-nek: bedrogozza, hogy megtalálják, M. K. miért nem tudja irányítani a képességét. M. K. most szembesül azzal, hogy hány embert ölt meg a Folyó Királyának hajóján, és érthetően kiborul. A Mester próbálja terelgetni, hogy a múlttal szembe kell nézni, különben megesz belülről, de M. K. jó kamaszhoz méltóan inkább befordul. Mélabújából kedvenc szerzetestársa rántja ki, bevallva, hogy nem csak M. K. lelkén szárad ártatlan vér, így M. K. visszatér a Mesterhez, folytatni a saját lelkével való harcot. A saját lelke fekete szemű, démon jellegű verziója jól agyon is veri ezen trip folyamán.

into4.png

Majd rövid betekintést nyerhetünk Quinn-ék hétköznapjaiba: az ex-báró tolja a szokásos buzdító szövegeit, és úgy néz ki, valami földalatti üreget szállt meg mosatlan hajú embereivel. Veil arcán aggodalom jeleit fedezhetjük fel. Több oka is van rá: ő az egyetlen nő a bázison, tehát Quinn emberei állandóan lesik, Quinn rá van kattanva a babájára (aki Veil nevelőapja után a Henry nevet kapja), és nem mehet ki a levegőre, pedig a babának kéne. Ráadásként az esti bulika során Quinn szarvasvért iszik tatupáncélból, meg agancsot döf azon követője szemébe, aki legintenzívebben leste Veil-t, példát statuálva, és a végén vérrel kereszteli meg a kicsi Henry-t, ahogy az régen szokás volt, az elpuhulás előtt. Veil nagyon szeretne máshol lenni, babástul. Quinn ezt is megoldja másnap reggel: tessék Veil, új szoba, vagy három méter magas, tetején kis lyuk, ott jön be napfény, szívesen.

into5.png

into6.png

Tanúi lehetünk annak is, amint Lydia Rydert kéri, legyen szíves védeni a Prédikátor népét, ahogy előtte Quinn. Csak sajnos elköveti azt a hibát, hogy segítséget ajánl Ryder-nek, hogy ne szökjenek tőle a jobbágyok, de a fia nem hazudtolja meg magát, igazi gyökérhez méltóan kijelenti, hogy ő bizony kiváló minőségű báró, és kíváncsi, a Prédikátor népe meddig húzza a segítsége nélkül. Lydia nagyon fáradt.

into7.png

Az Özvegyhez hír érkezik: Ryder nagy báró konklávét hív össze, hogy együtt megdumálják az Özvegy törvénysértését, az olajmezők visszafoglalását. Az Özvegy az egész konklávé-dolgok gyávaságnak tartja (az is), de Waldo leinti: próbálkozzunk szép szóval. Oszt ha nem megy, még mindig kinyírhatunk mindenkit, ott lesz az összes báró egy helyen.

into8.png

A rész végén Sunny szembesül a ténnyel, hogy a Badlands-et óriási, őrzött fal veszi körül, és azon biza Bajie nélkül nem jut át, hát ideiglenesen megbékél az útitárs gondolatával.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása