Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x07 - Flúgos futam

2018. március 26. 11:00 - Gillotte

Szarba’ van a haza – pontosabban a falu! Szeretett Károlyunk két éve ugyanis sportpályázatra jelentkezett, és szépen vette is fel utána a pénz, de rendezvény nélkül természetesen. Most viszont érkezik a minisztériumi megbízott, hogy lássák, mire fordította a falu a pénzt. Meg kell hát rendezni a PINT-et, azaz a Pajkaszegi Ironman Nemzetközi Triatlon-t, de izibe!

mi_kis_falunk_7_1.jpg

Erikának szokás szerint segítenie kell polgármesternek, ugyanis a jó Károly gondoskodón Erika helyett is aláírta a jelentkezési papírokat. Erika közhírré teszi a hangosbemondóban, hogy másnap megrendezésre kerül a fent említett PINT, amire 2 ezer forint a jelentkezési díj, és a nyeremény egy hét ingyen piálás Tecánál. Feladat: futás a falu végétől a tóig, ott úszás, majd biciklizés vissza a kocsmáig. Mindent rendben lévőnek tart a polgármester, egészen addig, míg Laci kérdése el nem gondolkodtatja: ha nemzetközi a verseny, akkor lesz külföldi versenyzőnk is? Talált, süllyedt. Jó, hogy kérded Lacikám, te leszel a külföldi! Petrik Nikönnen leszel Finnországból! A másik külföldi pedig Stoki, mert tud törökül.

mi_kis_falunk_7_2.jpg

Persze sokakat felizgat a verseny híre. A nyeremény nyilván a tősgyökereket motiválja, de csak egy nevezésre tudják összedobni a pénzt, és mivel csak Szifon tud úszni és biciklizni, őt indítják. Arra van eszük, hogy csapdát állítsanak a versenyzőknek a biciklizés útvonalán, de akkor még nem tudják, hogy majd el lesz terelve az út, úgyhogy fájdalom, feleslegesen dolgoznak. Erika Gyurit fűzi, hogy legyen ő a pajkaszegi Ironman. Gyuri nem akar menni, mert nem tud úszni, így a tóban úgy süllyedne el, mint egy igazi vasember. Sebaj, a jövendőbeli Györgyné elhinti a hivatalban, hogy a tóátúszás lehet, hogy rossz ötlet, mert tudjuk az előző részekből, hogy a víz fürdésre alkalmatlan. Nem baj, helyette lesz téglacipelés! – rendelkezik a polgármester. Erika nem csak az ő Gyurijára, hanem a polgármesterre is ráparancsol, hogy induljon a versenyen, mert hogy néz az már ki, hogy ő csak drukkol. Károly első útja ezek után a doktorhoz vezet, hogy injekcióval enyhítse az állandó derékfájást, mert jelen helyzetben még a biciklire sem tudna felszállni.

mi_kis_falunk_7_3.jpg

A Padre is nekimenne a versenynek, annak ellenére, hogy apja szerint reverendában tekerni nem való. Ajánlom figyelmébe a Don Matteo című sorozatot, Terence Hill úgy teker csuhában, hogy azt tanítani kéne! A Padre a kocsmabérletet eladná, és a bevételét a templom kifestésére fordítaná. Biciklije nincsen, és Zömbikné az egyetlen, aki tud neki adni egy ezeréves kempingbiciklit.

mi_kis_falunk_7_4.jpg

A verseny napján a résztvevők a célvonalnál készülnek a bemelegítésre. Hagyok időt feldolgozni a ruházatukat:

mi_kis_falunk_7_5.jpg

A versenyt Erika közvetíti, de hogy egy helyben állva hogyan értesül a verseny állásáról, abba nem mentek bele. A mezőny tehát elrajtol, elsőként Stoki, a török versenyző ér a téglákhoz, szorosan mögötte Laci, alias Patrik Nikönnen, és rögtön utána Gyuri, a rózsaszín párduc száguld.

mi_kis_falunk_7_6.jpg

A téglacipelésen hamar túlvannak, ezután érkeznek a biciklikhez. Érkezik Szifon, akit Matyi kitartóan követ, majd a polgármester is – hatni látszik hát a lórugás-szerű injekció, amit a doktor beadott neki.

mi_kis_falunk_7_7.jpg

És hamarost itt a célegyenes, érkezik Matyi felvezetésével átszakítja a célszalagot Szifon, mögötte Patrik Nikönnen, és a rózsaszín párduc! Eredményhirdetésnél szembesülünk Szifon polgári nevével, ami nem más, mint Virágh Aladár! Kapnak érmet, és gratulációt, és Szifon persze a bérletet, amivel rohan is a kocsmába elkezdeni a fogyasztást.

mi_kis_falunk_7_8.jpg

És hogy mi lett az A-ból B-be cipelt téglák sorsa? A polgármester abból épít magának horgászházikót a tó partjára, mert csak azt kellett megoldani, hogy a téglák odakerüljenek.

Címkék: A mi kis falunk
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.03.30. 07:45:13

Az tegye fel a kezét aki szerint szabó Győző vicces !

Annyira kínos, rossz nézni szerencsétlent, a Szeszélyes évszakokban is gáz lenne már.
Nem tartom jó színésznek ezt a palit, a Beugróban is mindig ő volt a gyenge láncszem, az ő jelenléte lehúzza az egész Mi kis falunkat, lehetne jobb is, de Győzővel már már zs kategória.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.03.30. 07:46:04

Tegnap megnéztem az utolsó részt, az a karajokés jelenet rohadt jó volt a kocsmában :)

Pácsó Ármándó 2018.03.31. 13:52:20

Nincs is templom, amit kifesthetnek! :-))
Tulajdonképpen, ha csak futóverseny lett volna, Matyi nyeri az egészet :-))
Köszi a hogyvoltot és hajrá Aladár! :-)

Gillotte 2018.03.31. 14:32:22

@szociál: Nekem nincs bajom Győzővel, a Beugróban hát azért egy Rudolf Péter meg Debreczeny Csaba mellett tényleg nehéz kiemelkedőnek lenni. De szerintem maga a szerep túlontúl bugyuta.

Gillotte 2018.03.31. 14:33:15

@Pácsó Ármándó: Köszi :) Remélem, az ünnepek alatt kimegy az utolsó részről is a Hogyvoltom :)
süti beállítások módosítása