Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream queens (Gyilkos történet) 1x12 - Dorkus

2016. november 23. 15:00 - zoltankiricsi

"Szóval akkor te vagy a Vörös Ördög?" Teszi fel a kérdést Grace Pete-nek. Pete először határozatlan választ ad, aztán inkább elmeséli töviről hegyire, hogy mit tud. Az egész ott kezdődött, hogy amikor Denise társát, a másik biztonsági őr csajt megölték, akkor Pete éppen a környéket figyelte oknyomozási célzattal. Az Ördög kipattant a kocsiból, miután végzett a lánnyal, majd a golfklubos srácok háza felé szaladt. Pete utána, és le is fülelte, hát természetesen Boone volt az. (Persze mi eddig is tudtuk, de ők a történetnek ezt a szálát nem ismerik.)

vagolap-4_10.jpg

Erre Grace jól lecseszi a srácot, hogy miért nem jelentette a rendőrségen (na, nem mintha sokat ért volna vele, hiszen láttuk, mennyire hatékony a helyi nyomozó.) Igazából Pete azért nem jelentette, mert Boone áttérítette. Elmesélte neki az egész durva históriát kádastul, meg ikrestül, és Pete átállt az ő oldalára. Pete egyre jobban belelovalja magát a Kappa gyalázásába, meg Boone igéinek hirdetésébe, és kezdi egy komplett őrült benyomását kelteni. Mondjuk, amit mond az elég durva, mert szerinte nemcsak verbálisan gyalázzák a csajokat, de ennek a Kappa-hülyeségnek halálos áldozatai is vannak. Szerinte 1970 óta 104-en haltak meg a Kappa miatt. De aztán megint átcsúszik az őrület mezejére, mert azt kezdi bizonygatni, hogy ehhez képest az a 8 halott, akit a Vörös Ördög intézett el, csak bagatell ügy, csak járulékos veszteség a harcban.

Ennél is fontosabb, hogy Boone elárulta Pete-nek, hogy több gyilkos is van, Pete meg úgy gondolkozott, hogy ha a többieket is le akarják buktatni, akkor nem kéne rögtön feldobni a rendőrségnek az egyetlen ismert Ördögöt. De Grace-t nem hatják meg az eszmék, nekiszegezi a kérdést a srácnak, hogy ki az, akit ő ölt meg az áldozatok közül. Hát például Rogert, aki épp Ötössel próbált szexelni. Grace nem bírja tovább és legszívesebben leszúrná egy késsel Pete-et, de a srác lefegyverzi, és kényszeríti, hogy végighallgassa a mondókáját. Pete állítása szerint ugyanis az Ördög-maffia megzsarolta őt, hogy kinyírják, ha nem dolgozik nekik. Aztán azzal is védekezik, hogy Grace egyik bölcselkedését vette túl komolyan. És mivel a végén a töke teli lett a sok gyilkolászással, meg az Ördögökkel, ezért kinyírta Boone-t.

Na, most vegyünk mély lélegzetet, szóval a másik Ördög Giginél, akinek lánynak kellene lennie, az Pete volt? Ja, és az is, aki számszeríjjal belelőtt Chanelbe. Végül nagy nehezen Pete azt is kinyögi, hogy miért érez olthatatlan gyűlöletet Chanel iránt. Oberlin ugyanis irgalmatlanul megalázta, azt színlelte, hogy bele van zúgva Pete-be, valójában csak bohócot csinált belőle a másik két Chanel előtt.

vagolap-1_10.jpg

Grace-t viszont már ez az egész nem hatja meg. Undorodik Pete-től, számára a srác innentől ezt az egész rémálomszerű gyilkossági ügyet testesíti meg. És akkor jön a „sohasem akarlak látni többet” mondat, de Pete-nek még erre is van egy ütőkártyája: oké, ha Grace lelép, akkor bibibíí, nem mondja el, ki a gyilkos. Merthogy a gyilkos a Kappa lányok között van… Mindezt azért még Grace hallja, mert nem húzott ám el rögtön, hanem megállt hallgatózni.

Na, akkor gondolkodjunk. Hármast azért vetettük el eddig, mert a Mansonos sztori miatt átlátszóan gyanús volt. Oberlint azért, mert eleve ő a főgonosz, szóval szintén túl magától értetődő lenne. Ötöst azért, mert túl duci ahhoz, hogy jelmezben verekedjen, ráadásul az Ördög magasabbnak tűnik nála (mondjuk a Hálaadás estéjén elég gyanúsan viselkedett, mikor váratlanul visszatért). És itt van még Zayday, de őt is alapból elvetettük, hiszen fura lenne, ha egy mai amerikai sorozatban afro-amerikai szereplő lenne a negatív főhős. És persze inehagyjuk ki Nyakmerevítőst se, aki minden porcikájában gyanús. Talán túlzottan is.

Grace visszajön gyorsan, mikor meghallja, hogy Pete tudja, ki a másik gyilkos. Úgyhogy Pete elkezdi mesélni onnantól, hogy minden Kappa-házbélitől DNS mintát vett suttyomban. Tehát aaaa gyilkoooos… Na, nem eszik olyan forrón a kását, vicces is lenne, ha már most megtudnánk, ki a gyilkos. Mielőtt Pete elmondhatná, az Ördög beront a szobába és hátbaszúrja a srácot. Aztán elkezd Grace-szel dulakodni, közben úgy néz ki, Pete meghalt, végül lesújt a lányra, és snitt.

vagolap-2_11.jpg

Persze nem biztos, hogy Pete meghalt, hiszen láttuk mi itt már Boone kivégzését is. Ráadásul Pete amúgy is épp szökni próbált, úgyhogy egy megrendezett halál most jól is jönne neki.

A Kappa-lányok pedig mit sem sejtve élik tovább idióta életüket. Most épp Oberlin cseszi le őket mélben, mert a múltkor nem vették fel a telefont, és így nem sikerült megölni a dékánt. A szokásához híven köcsög hangnemben íródott levelet azonban az ördög nyilvánosságra hozza úgy, hogy feltöri Chanel postafiókját, és szétküldi mindenkinek. Innentől kezdve Oberlin közutálatnak örvend, és tömegek fújjolnak körülötte, bármerre is megy. Így hát Chanel az öngyilkosság mellett dönt. Na jó, az hogy nem sikerül neki, mert véletlenül egy pulóveres kígyót rendelt, nemigen meglepő.

Igazából Zayday jön be hozzá és kezdi el tutujgatni, meg pozitív életszemléletet töltögetni belé. A nagy lelkizés és kiegyezés csúcsán persze megjelenik az Ördög (ergo nem Zayday az, hacsak nincs egy negyedik gyilkos is). Az Ördög bunyózás közben elég gyorsan kizökken a ritmusból, aztán barátkozni próbál a zoknis kígyóval, amely mégis megharapja őt, és így a gyilkos őrjöngve a földre kerül. Ez jó alkalmat nyújt arra, hogy levegyék a maszkját, és ekkor kiderül, hogy nem is csaj, hanem valami vadidegen srác, akit valahogy rávettek, hogy ide betörjön. Sokat nem tudunk meg, mert berontanak a chanelek, köztük a legjobban rikoltozó Nyakmerevítőssel, aki valami olyasmit mesél, hogy megjelent egy sebhelyes arcú lány, lapáttal a kezében és azt hajtogatta, hogy „dork”. De ennek a sztorinak se tudjuk meg egyhamar a végét, mert most meg a jelmezes srác nyögi ki, hogy ő csak egy bomba.

vagolap-3_11.jpg

Ebben az a vicces, hogy mindegyik chanel jelen van, tehát ha köztük van a gyilkos, akkor magát is fel kell robbantania a többiekkel együtt. A srác amúgy tényleg felrobban, pedig már azt hittük, hogy ez azért már mégiscsak durva lenne. De nem, a sorozat még mindig tartogat meglepetéseket. Szóval a srác robban, de szerencsére a csajoknak még sikerül gyorsan elmenekülniük, úgyhogy csak a véres cafatokat kapják a képükbe.

A gyilkosság igazán csak Ötöst rázza meg, a többiek már túlléptek rajta, Oberlin például saját hírnevét szeretné újraépíteni. Innentől persze jön a megszokott Oberlin-féle lóugrásos őrület. Most azt találta ki, hogy bocsánatot fognak kérni attól a csajtól, akit anno savval fújtak le barnítókrém helyett, és ettől majd a közvélemény is megbocsát Egyesnek, és leszáll végre róla.

Grace természetesen túlélte, és most erről beszélget apjával, piázgatás közepette. Meg arról, hogy szexeltek-e végül Pete-tel. Grace amiatt aggódik, hogy cserbenhagyták az ösztönei, képes volt nem észrevenni, hogy egy gyilkossal jár. Wes pedig mondja neki, hogy nyugi, azt leszámítva, hogy embereket öldösött, Pete egész rendes gyerek volt. A csajnak most már tényleg csak az apja maradt, úgyhogy vele együtt akarja kinyomozni, hogy ki lehet a maradék gyilkos.

vagolap-5_11.jpg

A terv elég jól indul ugyanis Wes alsógatyára vetkőzve fogadja a dékánt az égő gyertyákkal és mécsesekkel feldíszített lakásában. Ez annyira béna terv, hogy a dékán egyből át is lát a szitán, és ki akarja kényszeríteni Wes-ből, hogy mit akar valójában. De ekkor a fater beveti a titkos csodafegyvert: a lejátszási listát, ami eszét veszi a dékánnak. A terv lényege, hogy amíg Wes önfeláldozó módon szexel Munsch-sal, addig Grace és Zayday infókat keresnek a laptopján. Meg is találják egy gyanús személy adatlapját, de semmit nem tudnak vele kezdeni, mert a név persze hamis.

A három chanel a savval leöntött lány házába dumálják be magukat, ami olyan, mint valami ősi nemesi család őrült sarjának kísértetháza. Hatos viszont nem ment velük, ehelyett mindenfélét összelopkod a Kappa-házból. Ötös meg egy kamunak látszó Tinder-ürüggyel lép le. Szóval a két gyanús chanel most nincs a többiekkel. Egyes és Hármas hozzák a tőlük maximálisan elvárható bunkó formát Melanie-nál, aki egy ágyban ül. Csakhogy hirtelen Egyes rátámad a lesavazott csajra. Ekkor azt hisszük, hogy Oberlin az ördög, és most befejezi művét. De Oberlin meg azt vijjogja, hogy Melanie a gyilkos. Ekkor meg egy pillanatra azt hisszük, hogy oké, Melanie az. Mielőtt Egyes pont ledöfné Melanie-t, berohan Grace és Zayday, akik közben valahogy összerakták, hogy a Nyakmerevítős a gyilkos.

vagolap-6_12.jpg   

A fordulatokat igazából nemcsak a gyilkosságok hozzák ebben az epizódban, hanem például az is, hogy Wes komolyan beleszeret a dékánba, és bevallja neki, hogy soha ilyen jó nem volt még a szex senkivel, és úgy érzi, egymásnak lettek teremtve. Munsch viszont, mikor nagy nehezen beleegyezik, azt mondja, hogy le kell koptatniuk Grace-t, mert közéjük akar majd állni.

Az összes lány a Kappa-házban. Odaföntről sikoltást hallanak, majd megtalálják a magassarkúval szemencsűrt Hestert. Persze az egész nagyon csapdaszagú, de szerencsére erre a csajok nem jönnek rá. Ki gondolná, hogy Nyakmerevítős még él, miután az agyába állítottak egy cipősarkat? Pedig így van, és utolsó szavaival Ötösre mutat, és azt zihálja, hogy „Vörös Ördög”. Szóval leszűkült a kör kettejükre, még akkor is, ha arra gyanakszunk, hogy Hester pont hogy egy remek tervvel akarja Ötösre terelni a figyelmet.

vagolap-7_11.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

merkel, Európa gyilkosa 2016.11.25. 22:21:01

durva rész, megint mindenki gyanúsított :D
csak ami engem nagyon zavar, hogy 2 vágás között megint nem mutatják mi volt és így nincs értelme...
(Gracet kiütni az ördög, snitt és már beszélget a faterral - hol ébredt fel? nem kereste meg Pete hulláját?)
süti beállítások módosítása