Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x17 – Moon Over Bourbon Street

2016. március 24. 13:00 - A_Rézi

Az előző, filozofálgatós rész után reméltem, hogy egy kicsit könnyedebb epizód jön. Ehhez képest helyzetelemzéssel kezdünk, Klaus-módra, „Az idő minden sebet begyógyít” topikban. Nagy veszteség – nagy seb, ami nehezebben gyógyul, plusz még kevésbé akarunk újra megsérülni. Az idő múltával elterelődik a figyelem, düh, agresszió, stb. formájában levezetődik a feszkó, eközben tervezgetni kezdünk. És egy idő után azt vesszük észre: meggyógyultunk, és indulhat az újrakezdés. A narráció alatt az összes fontosabb szereplő feltűnik. Klaus a Jackson Square-en festeget, Hayley a következő teliholdat várja, Kieran állapota rosszabbodik, Marcel száműzetésben van. Geneviéve gonosz ősit kerülgeti – és úgy tűnik, ez őt nem zavarja, mivel viszonyuk van. Vámpírok, boszik és emberek egymást irtják az utcákon. És eljön a telihold, az átok megtörik, a farkasok boldogan ölelgetik egymást.

vlcsnap-2016-03-20-13h40m38s69.png

Geneviéve szerint Klaus úgy hangzik, mint aki megbékélt a démonjaival – mivel vagy halottak, vagy elmentek, lehet benne valami. Elijah érkezik, és kipaterolja a boszit. Miután elment, a tesók vitatkoznak egy sort Rebekah megkínzójáról, no meg hugi lelépéséről – a végeredmény döntetlen. Elijah öccse szemére veti, hogy mióta Bex elment, Klaus nem csinál mást, csak fest. A „népnek” uralkodó kell, ideje hát eleget tennie a kötelezettségeinek, főleg, mert ő maga akarta ezt a trónt… ha elhanyagolja az otthonát, annak a születendő lánya ihatja meg a levét. Rendes tesó megpendíti azt is, hogy dolgozzanak együtt, egyesítsék újra New Orleanst. Klaus viszont pesszimista, szerinte túl késő bármit is tenni – és folytatja a festést… (mintha nem is ő lenne!)

vlcsnap-2016-03-20-13h41m31s109.png

Frakciógyűlés a Szent Annában – semleges területen –, amit Elijah hívott össze. Az asztalnál ott van Geneviéve, Diego, Kieran és még néhányan. Kezdésként az ősi előveszi Marcel szabályzatát, és látványosan széttépi, mivel már ő a főnök. Diego berzenkedik egy sort, de Elijah helyreteszi: a belső ügyeket mindenki oldja meg a saját közösségén belül, de ha a frakcióknak egymással van gondjuk, akkor ő intézkedik. Mivel oltári nagy káosz van a városban – amiért mindenki felelős –, ideje egyezségre jutni, vagy aki nem elég kompromisszumkész, az húzzon el a francba!

vlcsnap-2016-03-20-13h43m48s181.png

Davina immár a másik két Aratás-lánnyal gyakorlatozik: halott rózsákat próbálnak élővé varázsolni, de az ex-szuperboszinak nem nagyon megy a dolog. A név nélküli szöszi csaj kedves vele, bíztatja, ezzel szemben Monique elég bunkón viselkedik. Davina ezt szóvá is teszi. Erre „Az év barátnője” gyengének nevezi, plusz szerinte „nem tartozik közéjük”. A kis takony nem ismeri a szabályt, hogy földön fekvőbe nem rúgunk – Davina meg alaposan a szívére veszi a szemétkedést.

vlcsnap-2016-03-20-13h45m01s140.png

A farkasok a mocsárban élvezik az emberlétet. A fiúk hierarchia-harcot vívnak, ami annyit tesz, hogy félmeztelenül bunyóznak. :) Jackson kívülről figyeli az eseményeket: mivel alfa – és ezt mindenki tudja – neki nem kell ilyesmivel foglalatoskodnia. A következő körbe a vigyorgó Oliver is bedobja magát, aztán üzenetet kap, ami letörli a mosolyt a képéről. Később egy hatalmas faházban ebédhez készül a falka. Nagyon meghitt és családias a légkör – és ez a kismamának nagyon tetszik. Ollie zavarja meg a beszélgetésüket, és kiderül, mi böki a csőrét: Elijah vezetői gyűlést tart a városban, találják ki, kiket nem hívtak meg? Bezony! Őket. Míg a vérfarkasok a mocsárban ragadnak, addig Hayley vámpírpasija városi ügyekről dönt… hát nem fasza?! Nevezett farkaslány arcából ítélve ez nem marad így sokáig!

vlcsnap-2016-03-20-13h49m24s228.png

A gyűlésen eközben mindenki a saját nótáját fújja – elég hangosan ahhoz, hogy a szomszéd városban is jól hallják. Amikor Elijah végre elhallgattatja őket, és a határokról kezdene értekezni, beront Hayley – és utsó trimeszterben levő pocakja – és lekapja az ősit a tíz körméről. Helyet követel az asztalnál, és fenyegetőzik, hogy addig nem lesz béke, amíg a farkasok kívülállók maradnak. Később már csak Hayley és Elijah van a templomban, a többiek eltűntek a balfenéken, de a vita folytatódik. A lánynak az az érzése, hogy miatta nem hívták meg a farkasokat. Pedig nem, rendes tesó látszólag csak praktikus: a farkasok már nem laknak a negyedben, és neki most az itteni konfliktust kell megoldania, szóval mindent csak sorban. Hayley persze nem ért egyet, nem szándékozik sem ki-, sem nyugton maradni, sem hazaköltözni. A farkasok pedig megérdemlik, hogy hallathassák a hangjukat – punktum!

vlcsnap-2016-03-20-13h50m36s174.png

Klaus már megint (vagy még mindig) festeget, Geneviéve közben informálja, és dörgölődzik, mint egy macska. Az ősi nyugtázza, hogy a farkasok átka megtört, hurrá! A boszi beszámolóját Cami betoppanása zavarja meg – és némi verbális cicaharc kerekedik a lányok között. Geneviéve végül el, Cami pedig alaposan lecseszi Klaust, hogy ágybabújik azzal, aki nemrég még PT pengéjét akarta belédöfetni. De az ősiről ez lepereg. Lapozzunk. Cami Kieran miatt jött, akinek folyamatosan romlik az állapota – és mivel Klaus elég jóban van Geneviéve-vel, tehetne egy szívességet. Ám a férfi ugyanazt mondja, amit a boszi legutóbb Marcelnek: ha a rontás gyökeret ver, nincs mit tenni. Cami viszont nem nyugszik bele ilyen könnyen.

vlcsnap-2016-03-20-13h55m10s92.png

Davina a magát kapucnival nem túl jól álcázó Josh-sal találkozik egy kávézóban. A boszi elsírja a bánatát: nem bírja a strapát, Monique állandóan bunkózik vele, nem akar megint varázsolni, és nem kellett volna bíznia Marcelben. Nevezett vámpír amúgy a szemben levő épület tetejéről hallgatózik, aztán Thierry (aki még mindig él, de minek?) kérdésére közli: uralja a helyzetet. Arra kéri francia barátját és annak társait, hogy csatlakozzanak hozzá, és szerezzék vissza a várost, mert ő biz’ nem hagyja veszni az otthonát! T szerint szép beszédnél kicsit többre lesz itt szükség, mivel Marcelnek nincs semmije és senkije – plusz az ősiek is holtan akarják látni.

vlcsnap-2016-03-20-13h56m34s201.png

Cami aggódva figyeli, ahogy Kieran a padláson láncra veri magát. A pap szerint muszáj, mert a gyűlésen is majdnem nekirontott kábé mindenkinek. Gyilkolni akar, és ezt meg kell akadályozni. Cami próbálja bíztatni, de Kieran szerencsére realista – ráadásul a Seannal történtek sem jósolnak szép végkifejletet… Más. A jövőben valószínűleg Caminek fogják felkínálni a helyét az asztalnál, de ő semmi esetre se fogadja el! Inkább menjen el, és kezdjen új életet. Unokahúga viszont addig nem szándékozik mozdulni, amíg van bármi esély… De hát nincs! Kieran össze-vissza kezd beszélni, majd Camire támad, aki kénytelen őt leütni egy lámpával.

vlcsnap-2016-03-20-13h58m43s228.png

Elijah egy bizonyos Francesca Correával találkozik egy bárban. Csinos nő, és az ősi pontosan tudja, hogy kicsoda: kaszinótulaj, filantrópus… és drogcsempész. Francesca nem jön zavarba, egyértelművé teszi, hogy Kieran helyére pályázik az emberi frakcióban, most pedig a „béke” érdekében szövetséget ajánl (ez már most bűzlik – messziről). Amúgy beszélt az összes érdekelttel (sanszos, hogy tett néhány visszautasíthatatlan ajánlatot), és a felek áldásukat adták rá, végül még egy kis burkolt fenyegetést is elejt, mielőtt távozna…

vlcsnap-2016-03-20-14h00m50s168.png

Esős nap New Orleansban. Klaus festegetését Elijah zavarja meg, és szóvá teszi öccse közömbösségét. Gonosz tesó szerint nem könnyű a gyűlölködőket összehozni – úgy véli, a vérfarkasokkal kellene kezdeni az egyesítést, mert ők száz éve egyszer már át akarták venni a hatalmat. Elijah szerint éppen ezért nem akarják őket a többiek az asztalnál látni. Hát, ha az asztal az akadály, szabadulj meg tőle! Klaus felemleget egy 1720-as esetet, mikoris a kormányzó gátépítéshez kérte a segítségüket – ők viszont nemet mondtak. Ezek után addig adott nekik bort, nőket, miegymást, amíg igent nem mondtak… Szóval Elijah szervezzen egy partit! És nem is akármilyet! Jönnek a boszik, Geneviéve és az Aratás-lányok vezetésével, és érkeznek a vámpírok Diegóval, a farkasok pedig Jackkel az élen – az ősiek meg remélik a legjobbakat, vagyis egy eseménymentes, unalmas estét. Nem lesz egyszerű menet: Diego máris kötözködne, Oliver meg viszont, de Jackson visszafogja a szöszit, mondván nem éri meg. Elijah alaposan megnézi magának az alfát, gondolataiból Francesca szakítja ki. A nő némi felvezető után sorolni kezdi, mit működött a találkozásuk óta: a kikötő feletti vita megoldva, a boszik több pénzt kapnak a túráik után, a farkasok pedig százdolcsis welcome-zsetonokat kapnak a kaszinójába. Rendes ősi annyira nem vevő a negédes stílusra, így faarccal közli, hogy mindenki belement, hogy ő helyettesítse Kierant, úgyhogy hajrá! Aztán Hayley egy pillanat alatt elvonja a figyelmét, csupán azzal, hogy megérkezett a buliba…

vlcsnap-2016-03-20-14h04m49s24.png

Josh még mindig ugyanott ücsörög, ahol nemrég Davinával beszélgetett, de most hirtelen új társasága akad: Marcel. Tele is lesz a gatyája, de szerencséjére Marcel nem ölni jött, Davina miatt aggódik. Ha a frissen kötött szuper-szövetség felbomlik (és sanszos, hogy így lesz), akkor a lány tűzvonalba kerülhet, és meg kell tudnia védeni magát – akár a boszikkal szemben is. Ehhez viszont varázsolnia kell, ami jelenleg ugyebár nem opció. Ezt Davinának is tudnia kell, viszont Marcelre nem hallgatna, itt jön a képbe Josh…

vlcsnap-2016-03-20-14h06m02s251.png

Vissza a bulira. Davina és Oliver szemezni kezd egymással – aztán a farkas észreveszi, hogy Diego őt vizslatja, elég morcosan. Nem lesz ennek jó vége! Ezt Elijah is kiszúrhatta, mert Diego mellett terem, és közli a miheztartást: udvarias és vendégszerető lesz! Erre a vámpír felfedi ellenszenve eredetét, miszerint vérfarkasok végeztek a családjával, és ha Marcel nem változtatja át, ő sem élte volna túl – szóval bocs, de nem fog menni! Rendes ősi észérvekkel próbálkozik és nyitottságról beszél, de ez valószínűleg csak falra hányt borsó. Majd megismerkedik Jacksonnal, aki saját bevallása szerint Hayley miatt van itt. Megint szóba kerül a békeszerződés, ami Elijah számára nagyon fontos: annyira, hogy aki veszélyezteti, annak annyi – családostul!

vlcsnap-2016-03-20-14h10m27s251.png

Klaus a gangról figyeli a mulatságot. Geneviéve tűnik fel mellette, és a zöld szemű szörnynek engedve Cami után érdeklődik, és nem érti, hogy az ősi miért keresi a lány társaságát, hiszen annyira átlagos. Klaus viszont úgy véli, hogy az átlagos néha nyugalmat jelent – és többek közt csókkal próbálja elterelni Vöröske figyelmét a csaposról. (csak szólok, hogy nem fog menni, mert a boszi vetélytársat lát!) Aztán az ősi kiszúrja Jacksont, aki felfelé lépked a lépcsőn, és a nyomába szegődik. A műteremben találkozik a két pasi. Klaus megköszöni, h Jack elfogadta a meghívását. (hoppá, ezek szerint kedvenc gonosz ősink mégsem olyan fásult!) Elvileg nem megölni akarja az alfát, hanem megajándékozni. Elbeszéli, hogy mielőtt vámpírrá lett, vérfarkas volt – ismeri az előnyöket-hátrányokat egyaránt. Utóbbiakat el akarja tüntetni. Jackson azt hiszi, hibridet akar belőlük csinálni, és rögvest ágálni is kezd, ami imponál az ősinek. Okos és jó vezető, hűséges az embereihez, ami remek, de Klaus nem szolgává akarja változtatni őket, vissza akarja adni nekik a várost! Jack bedobja, hogy miért szövetkezne valakivel, aki a saját tesója háta mögött konspirál… erre Klaus kijelenti, hogy nem szándékozik aláásni Elijah tervét (csak más ötlete támadt). Eszmefuttatásba kezd arról, hogy a vámpíroknak vér kell, a boszikat az erejük köti, a farkasok viszont jól elvannak, erejük az egységben, az összetartásban van. És ez tökjó! Aztán előkap egy gyűrűt, ami Anyué volt, és nemrég Klaus biológiai apjának egyik közvetlen leszármazottjától került elő. Úgy véli, ez a gyűrű szabadította fel az apját a farkasátok alól – a nagyfény-gyűrű analógiát használva, miért ne létezhetne egy holdfény-gyűrű? Az előnyök maradnak, a fájdalom és az agyeldobás viszont tovaszáll…

vlcsnap-2016-03-20-14h15m25s100.png

Davina egyedül ácsorog a falnál, Oliver pedig végre rárepül. Egy perc alatt eloszlatja a lány zavarát, és már vinné is táncolni, de Monique belerondít kettejük pillanatába. Davina pedig ahelyett, hogy arconkarcolná a csajt, durcásan távozik a buliról. Elijah is táncba hívja Hayley-t, és közben csevegnek. A farkaslánynak nem tetszik annyira, hogy Klaus folyton fest – egyszer azt mondta neki, hogy mindig a jövőképeit viszi vászonra, úgyhogy nem jó ómen. Elijah szerint öccse állandóan ármánykodik, és pont ezért reméli, hogy a lányuk az anyjára fog hasonlítani – mindenben. Majd újabb kísérletet tesz, hogy a kismamát visszacsábítsa a házba, de ő köszi, jól elvan a mocsárban, és amúgy sem az az otthonülő, kötögető típus – és nem is szándékozik azzá válni. Jackson érkezik, rendes tesó lepattintaná, de Hayley engedi, hogy lekérjék, és a farkassal táncol tovább. Jack egészen sármos, és bókol is a lánynak – nagyon jól festenek együtt. Lehet, hogy lesz még köztük valami?

vlcsnap-2016-03-20-14h16m20s25.png

vlcsnap-2016-03-20-14h18m44s49.png

Cami piába fojtja az ijedtségét/bánatát, amikor Marcel meglepi. Miután lábon kihordott egy szívrohamot, a vámpírt is megkínálja egy pohárral. Marcelnek feltűnnek a lány sérülései, és megnyugtatja, hogy Kieran nem fogja többé bántani – plusz keresett egy boszit, aki elintézett neki egy elkerítő bűbájt. Cami meghatódik, mert jó ideje nem segített neki senki. Megállapodnak, hogy a közös nevezőjük a magány. Marcel felajánlja a segítségét, amit a lány ki is használ: ugyanis elfogyott a pia. Hű, de nagy lerészegedés lesz ebből!

vlcsnap-2016-03-20-14h21m40s212.png

A bulin kiéleződik a helyzet: Diego beleköt Oliverbe, aki most nem rest visszavágni. Francesca oldaná a feszkót, de ez nem sokáig sikerül. Bunyó kerekedik, de rögvest patthelyzet alakul ki: Elijah lefogja Olivert, Jackson pedig karót szegez Diego szívére. Ráadásul jön Hayley, aki arra kezdi bíztatni a feleket, hogy hajrá, öljék meg egymást! WTF????? Francesca Klaust kérdezi, hogy nem kellene-e közbelépnie, de az ősi szerint most kezdett érdekes lenni a parti. Hayley folytatja a monológját: Oliver megérdemli a halált, mert átadta Rebekah-t a bosziknak, de Diego is, mert az ő vezetésével egy csomó farkast mészároltak le nemrég. A boszik megátkozták a farkasokat, az emberek meg ölbe tett kézzel nézték mindezt. Lényegében mindenki halált érdemel. Szóval, ha nem bírják egymást elviselni, minek bohóckodnak; essenek túl rajta, és hulljon a férgese! Elijah enged, majd Jack is enged – ez még nem világbéke, de majdnem… köszi Hayley! (oltári jól nyomja a csaj!)

vlcsnap-2016-03-20-14h24m40s130.png

Josh próbál enyhíteni Davina szomorúságán. Mesél egy Valentin-napi rózsáról, amit még a gimiben kapott, és amit meg sem tarthatott szülei miatt. Elmondja, hogy régebben érdekelte, mit gondol róla a családja, de már nem. Ha nem tudják elfogadni olyannak, amilyen, hát csesszék meg! És ezt ajánlja Davinának is, aki végre elmosolyodik. Aztán kicsit megvédi Marcelt is, akiben nem kell bízni, de azt tuti, hogy szereti a lányt. Ahogy Josh is. D tartozik magának annyival, hogy elfogadja boszi-mivoltát. Ugyanis ez a titok nyitja! És valóban – némi magabiztos suttogás, és a halott rózsa életre kel…

vlcsnap-2016-03-20-14h28m12s215.png

Cami és Marcel részegen tér haza, a lány alig áll a lábán, de azért még inna. Aztán „úgy” kezd el nézni, hogy a vámpír zavarba jön, és menne. Ám Cami megpendíti, hogy nem akar egyedül lenni – Marcel sem, úgyhogy nem lesznek, inkább egymásnak esnek… Aztán feltűnik a képben egy álomfogó, amin keresztül Geneviéve mindent lát. A kis perverz! Esemény után Cami most-dugtam-vigyorral leszögezi, hogy jó volt, de mivel Klaus árulásnak venné, nem történhet meg újra. Marcel egyetért, aztán megakad a szeme az álomfogón. Mintha tudná, mi a helyzet, észrevétlenül elteszi, majd távozik – az utcán pedig összetöri. Aztán Thierry-vel találkozik megint. Közli, hogy tényleg nincs semmije, de mikor először kellett újjáépítenie a várost, akkor sem volt. Nincs vesztenivalója, és előbb-utóbb lesznek szövetségesei is – és végül összejön a sereg, amivel visszaszerzik az otthonukat.

vlcsnap-2016-03-20-14h31m28s134.png

Klaus egy elég fasza képet festett, de valamit hiányol róla. Felvesszük a kezdőfonalat, és megint jön a „körkapcsolás”: Elijah előveszi az új szerződést, amit az érdekelt felek egyenként aláírnak – vérrel; a farkasoknál Hayley-re isznak; Monique legnagyobb döbbenetére (muhaha!) Davina virágba borította az egész szobát. Oliver a Klausszal kötött alku miatt füstölög, de Jackson lehűti: ha jók az infók, a varázslat csak az átalakulást akadályozza, marad a kontroll, marad az erő, a halálos harapás – így nem csak kiegyenlítődnének az erőviszonyok, de az ellenségeik felett állhatnának. Na, így már mindjárt más!

vlcsnap-2016-03-20-14h35m32s7.png

Elijah végül Klaus orra alá dugja a szerződést – biztos, ami biztos. Gonosz tesó aláírja, bár szerinte a városlakók nem fogják tartani magukat az egyezséghez. Bátyja erre nem venne mérget, sőt! Csakhogy nem veszi észre az árulkodó jelet: a New Orleanst ábrázoló képre Klaus egy hatalmas teliholdat is festett…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása