Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7789-7790. rész

2016. március 03. 12:00 - Gillotte

Zsófit betolják a mentőautóba, ő közben lihegve próbálja elérni Tóbiást, vagy bárkit. Nem szültem még, nem értek hozzá, de szerintem amíg nincs miért, addig kár energiát pazarolni lihegésre, de Zsófi tudja. Tóbiás eközben a Fittlaborban van, Ádám fel is hívja a figyelmét a csörgő telefonra, de Tóbiást nem érdekli, még mindig pipás Zsófira, úgyhogy amikor megunja a csörgetést, kinyomja a telefont. Zsófival ezalatt elszáguld a szirénázó mentőautó. Főcím. (,,Új élet vár, felejts el mindent, mindent, ami fáj” – szól e pár sor az épp vajúdó Zsófinak).

bk_februar19_1.png

Krisztián idegesen tér haza a kapott fegyverrel. Fogalma sincs mit csináljon, egyelőre benyomja a pisztolyt a könyvek mögé, és bele is veri a fejét a polcba az idegtől. Rudi jön, kérdezi, minden oké-e, mert azért féltette Kriszt, aki erre rámondja, hogy ja, minden oké, majd lelép. Alíz Rudival és egy fürt szőlővel romantikázik, de amint Alíz meglátja, hogy Krisztiánnak rossz kedve van, megkéri Rudit, segítsenek rajta. Elhívják kajálni, vagy moziba, de Krisztián inkább egyedül húz el. Alíz továbbra is aggódik Krisztiánért, úgyhogy bulit szervez neki estére, de a buli előtt Rudi még felkapja, és elmennek szobára. Krisztián eközben idegesen üldögél az udvaron, Nikol visz neki szíverősítőt, és biztatja, nyírja ki Rudit, mert különben cseszheti. Krisztián őrlődik, képtelen rá, idegességében a széket is kirúgja maga alól. Erre jön ki a Rudival hamar végző Alíz, és elrángatja Krisztiánt, mert habár nem tudja, miről van szó, látni véli, hogy Nikol csak felhergeli. Alízzal sem nyugszik le, akkor sem, amikor a lány elmondja neki, hogy estére bulit szerveznek neki Rudival. Alíz kap némi pénzt Krisztiántól azzal az instrukcióval, hogy vegyen kaját, ne hívjon senkit, csak hárman legyenek. Krisztián ezután hazamegy, előkotorja a fegyvert, majd szólítja Rudit, hogy menjenek el piát venni a random bulihoz. Így is tesznek: elindulnak a kocsival, majd kisvártatva egy elhagyott vidéken kötnek ki. Krisztián nem tököl: ahogy Rudi kiszáll a kocsiból, már fel is húzódik a ravasz. Krisztián céloz, és üvöltözik egymásnak, hogy mindez azért van, mert Rudi nem maradt ki belőle és lopott, s hiába lett meg a pénz, meg kell büntetnie, különben Krisztián cseszheti. Elszabadulnak az érzelmek, Krisztán kétségbeesett, de nincs választása. Bocsánatot kér, Rudi hátába nyomja a fegyvert, majd egyszercsak ráordít, meneküljön! Rudi így is tesz, de hirtelen lövés dördül, s elvágódik. Kitapogatja, nem őt lőtték le (nem értem, miért kell tapogatni, érezni kéne tán) hanem Krisztiánt, még éppen meglátja az eltávozó zöld autót. Visszarohan barátjához, katonanyelven kéri, hogy ne pazaroljon energiát a beszédre (,,kussoljál!”) besegíti az autó hátsó ülésére, és elhajt vele.

bk_februar19_2.png

Vili megérkezik a hagyatéki tárgyalásról, ahol kiderül, mit hagyott rá régi barátja, s egyben egyik fiának biológiai apja, Ernő. Egy halastavat, és Luca legnagyobb örömére egy Cuki nevű kutyát. Koccintanak az örömre, de egy csengetés zavarja meg. Egy ürge hoz egy papírt a halastó új tulajának, miszerint a tavat Ernő betelepítette hallal, csak épp nem fizetett érte, úgyhogy üröm is jár az örömhöz: Vilmos nem csak a tavat örökölte, hanem 400 ezer forint tartozást is. Ponty ez hiányzott.

bk_februar19_3.png

Zsolt mélyen alszik, amikor Szamár elkezdi énekelni a ,,Börtön ablakában” című örökbecsűt, de cellatársa egyből leinti. Szóba kerül a pszichodoki, de Zsolt magabiztosan kijelenti, hogy neki egy nő nem fog dirigálni. Nem sokkal később Zsolt a dokinő Rorschach tesztekkel kidekorált irodájában van, és meg is kapja a lecseszést amiért megfenyegette Szamarat A dokinő előrevetíti, hogy ilyen Szamár-féléket könnyen tart sakkban, de Zsolt könnyedén átkerülhet egy másik cellába, ahol nem feltétlenül tud így irányítani. A börtönviselt bisztrótulajt ez nem érdekli, kijelenti, hogy neki nincs szüksége se tanácsokra, se senkire. Azt azért már nem fogadja túl jól, mikor a pszichonő meglebegteti, hogy nyilvánvalóan látogatókra sincs igénye Zsoltnak, az említett rögtön beleordít az arcába, miszerint a pszichodokinak az a problémája, hogy nem tudta betörni őt, mint egy lovat. Hoppá, a tanítvány legyőzte a tanárát? Zsoltot kivezetik, Emília jól az asztalhoz vágja a könyvét, s rá is pirít a kopogás nélkül bejövő gyerekes, amúgy pszichológushallgató lányára. Kiderül, hogy a lány segíteni fog orvosnő édesanyjának a rabok profiljának elemzésében. Persze a fiatalnak ennyi nem elég, duzzogva kijelenti, hogy ő is akar külön foglalkozni a rabokkal, de anyja felkészíti, hogy ez nem úgy megy, először legyen meg a diploma és a tapasztalat, ráér aztán minden este sírva hazamenni.

bk_februar19_4.png

Tóbiás nagyon pocsék hangulatban van, mindenért cseszteti Ádámot, aki barátilag meg is kérdezi, hogy mi a baj. Tóbiás csak kinyögi, hogy Zsófi nem akarja, hogy Tóbiás aláírja az apasági nyilatkozatot, és így a nevét sem adhatja a kisbabának, pedig tényleg szeretne jó apja lenni. A potenciális jó apa hazamegy munka után, és meglepődve tapasztalja, hogy végig van folyatva valami a lakás padlóján.

bk_februar19_5.png

Nóra Emília pszichonő magánrendelőjében van, elbeszélgetnek a régi ügyekről. Nóra belecsap a közepébe, miszerint a férjét megölték az esküvőjük napján. Elmondja a tüneteit, hogy kész idegroncs, mindenkivel veszekszik, nem érdekli semmi, és hogy Robi cuccait hordja, az ő bögréjéből iszik. Emília megnyugtatja Nórát, teljesen normális, hisz egy ilyen traumát fel kell dolgozni, úgyhogy Nórának türelmesnek kell lennie magához. Nóra ezután valamivel jobb hangulatban beállít Tóbiáshoz, nem tudni, miért. Az említett panaszkodik egy sort, hogy mit csinált Zsófi a lakásban, tiszta víz minden, a fürdőszoba is, azt mossa fel. Nórában, mint gyakorló anyukában egyből megfogalmazódik a kérdés: nem lehet, hogy ez a víz AZ a víz?

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása