Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7745-7746. rész:

2016. január 25. 10:01 - Gillotte

Miki felkíséri a Laci által szervezett halotti tortól zaklatott Nórát. Próbálja meggyőzni az özvegyet, hogy a többiek csak az iránta való szeretetből vettek részt a dologban, de Nóra most semmiből nem kér, ő jól megvan egyedül. Miki teljesen kétségbe van esve, hogy tudna segíteni, mert szerinte bármit mond Nóra, minden támogatásra szüksége van, és most az egyszer ne legyen kemény, és fogadja el a segítséget, mert a barátok erre valók. Nem sokkal később már Nóra lakásán vannak, baráti hangnemben beszélgetve. Nóra megnyílik, úgy érzi, mindenki csak sajnálja, s semmi hasznossal nem tudnak neki segíteni, mert nem tudják, mit érez. Miki tudja. Miki mindent tud, hisz ugyanezt érezte akkor, amikor elvesztették Tónit. Ide ütötte be a könyökét, ez a kedvenc bögréje, s mikor odanézel az ágyba magad mellé ő már nincs ott, csak a végtelen szomorúság, amit hagyott. Miki átöleli Nórát, s emlékezteti, ha Tóni halálát túlélték, bármit túl fognak élni együtt. Nóra ekkor húzódik el, hisz az együttről azért nincs szó, úgyhogy haza is küldi Mikit amúgy barátian.

bk_januar20_1.png

Bözsi betámogatja a nyögdécselő Vilit a kanapéra, s mivel ilyenkor nem ajánlott puhára feküdni, mák, hogy a kanapé olyan jó kemény. Vili nagy nehezen ülő-helyzetbe teszi magát, Laci jön jópofáskodva, Bözsi jól letolja a történtekért, de Laci nem érti a hőbörgés okát, hisz Vili magától esett el, meg amúgy is beszűrődött a fény kintről. Vili elnézést is kér amiért Laci hülye áramszünete miatt összetörte magát. Laci vigasztalóan ül le az öreg mellé, mondán, úgysincs már munkája, tud pihenni, mert senkinek nem fog hiányozni. Kedves. Laci távoztával Vili nekivetkőzik, hogy Bözsi be tudja kenni a hátát vietnámi balzsammal. Eközben Vili ki van akadva Lacira, nem elég, hogy elvette tőle a közös képviselős munkát, most még rokkanttá is teszi.

bk_januar20_2.png

Tóbiás és Zsófi még mindig azon rugóznak, hogy Ádámnak fel lett ajánlva az üres helyiség, s Tóbiás felhívja Zsófi figyelmét, hogy azzal nincs kisegítve, hogy semmi nem tetszik, amit csinál, de Zsófi segíteni meg nem akar. Az okot azonban nem tudja meg, mert Zsófi nem akarja megmondani, miért nem akar visszamenni a Fittlaborba.

bk_januar20_3.png

Ádám lelkesen meséli Hannának az udvaron, hogy lesz saját műterme, de korai volt az öröm, mert Tóbiás kénytelen elmondani neki, hogy Zsófi nem akarja odaadni Ádámnak a helyiséget, és most valamiért semmi nem jó Zsófinak. Hanna szerint ez ilyenkor normális, hisz terhes, s a fiúk egyből levágják, hogy a lány tud valamit. Beszállnak a liftbe, s addig faggatják Hannát Zsófiról, hogy kénytelen elmondani: Zsófinak a terhességgel van baja, a hormonjai vezérlik, ezért nem akar a Fittlaborba menni. A fiúknak nem esik le, így Hanna kerek-perec ki kell mondja: Zsófinak szükségletei vannak, és a Fittlabor nem ideális hely az őrjöngő hormonokra. A fiúk kinevetik, de Hanna letorkolja őket, ilyenkor egy nőt támogatni kell, nem nevetni rajta! Ezen felbuzdulván Tóbiás másnap reggel finom reggelivel várja Zsófit, mint gondoskodásra vágyó nőt. Közben megbeszélik, hogy kevesebbet kéne veszekedni, Tóbiás megkéri Zsófit, hogy próbáljon meg higgadtan reagálni dolgokra, s próbáljon segíteni, ne csak kritizálni. Zsófi egyből pattog, persze, szegény Tóbiás, mennyi baja van, még jó, hogy nem neki kell megosztani egy gyerekkel a testét! És különben is tökre be van szarva a szüléstől, miért kell még idegesíteni mással is?! Tóbiás vigasztalja Zsófit, hát valahogyan csak lett az a 7 milliárd ember, ha annyi nőnek sikerült, Zsófinak is biztos fog. Zsófi nem lát a pipától, így Tóbiás inkább menekülőre fogja a dolgot. Egészen az utcáig menekül, épp találkozik a futásból visszatérő Ádámmal. Érdeklődik, hogy ,,ti, heterók hogy bírjátok elviselni a női hangulatingadozásokat?” Hát, gondolom, elég régóta lovagolják a sárkányt a férfiak, bizonyára hozzászoktak. Ádám szerint jó lenne kitalálni valamit Zsófi és a saját bajára is. A megoldást abban találják, hogy egy elliptikus trénert visznek nagy hanggal Zsófiékhoz, mondván, hazavitték neki, hogy tudjon edzeni, hisz jót tesz. De hoppá, ki kéne próbálni, működik-e, így mindkét fiú nekivetkőzik, hogy kipróbálják. Zsófi mintha szellemet látna, nem győzi kérni a fiúkat, hogy vegyék vissza a felsőt, minek kell levetkőzni? Hát csak kiderül, hogy Hanna kotyogott, s Zsófi kénytelen engedni: oké, Ádámé lehet az üres helyiség, és segíthet, csak öltözzenek fel, mielőtt kárt tesz bennük. A fiúk elrendezik a gépet, Ádám elmegy, s Zsófi is lenyugszik, megígéri, hogy próbál nem nyafogni a továbbiakban. Elméláznak, hogy Ádám milyen rendes srác, s Tóbiás megerősíti: ,,igen, Ádám igazán szuper srác".

bk_januar20_4.png

Bözsi a postaládánál megtalálja Novákot, és jól leszúrja amiért bunkó volt este Vilivel, hisz nem elég, hogy Laci miatt esett el, még be is szól az öregnek, hogy senkinek nem fog hiányozni. Laci ahelyett, hogy Vili elé állna bocsánatot kérni, bemegy a lakásba (honnan volt kulcsa?) betesz pár üveg sort az öreg hűtőjébe, majd az alvó Vili fejével egy szintbe tolja a tévét, hadd lássa jobban. Bözsi nem sokkal később hazatér, Vili már nézi a tévét, s Bözsi nem akarja elhinni, hogy Vili a böhöm nagy tévét arrébb tolta, biztos szimulál. Vili próbálja bizonygatni, hogy nem, s tényleg nem, fáj mindene. Teljesen belemerül az önsajnálatba, öreg már, ennél jobb nem lesz, hiába keni Bözsi, az sem segít. Eljárt Vili felett az idő, mi jó jöhetne még? – ezen mélázik. Nyugi Vilibá, egy napi sorozatban szerepelsz, annyira nem lehet rossz!

bk_januar20_5.png

Laci találkozik Nórával a postaládáknál, és érdeklődik, hogy hogy tetszett Nórának az esti megemlékezés. Nóra nemigen figyel, épp a postaládából vesz ki egy levelet, s amint meglátja a tartalmát, faképnél hagyja a saját ötletét dicsérő Lacit, aki ezután visszamegy a boltjába árulni. Miki a vevő, beszól egy kedveset a gyertyákra, majd Novák elmeséli, hogy Nórának próbálta magyarázni a tor dolgot, de furán viselkedett, meglátott egy levelet, és ott hagyta, mint eb a … Hamarost megtudjuk, mi áll a levélben: Robi emlékérem értesítése, amiért megmentette Tóbiást az autóbalesetben. Nóra könnyekben tör ki a levél olvastán. Nem sokkal később becsenget Mikihez, s a vállára borul zokogva, ő ezt nem bírja egyedül…

Címkék: barátok közt
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2016.01.25. 11:57:54

Óriási. Nem lett jobb. Ezen már csak egy Woody Allen-es kikacsintás segítene, pl. Tóbiás egyszer csak belenézne a kamerába és azt mondaná, na nekem ebből az egész zagyvaságból most lett elegem! :-D

Gillotte 2016.01.29. 11:27:54

@hannamontanna: Látom lelki szemeim előtt :)
süti beállítások módosítása