Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7723-7724. rész:

2016. január 10. 20:08 - Gillotte

A Zsaru még mindig az irodában méri fel a hiányzó gyertyatartó esetét, s közben megjegyzi a helyszínelőknek, hogy a jelentést e-mailben és a fakkjába is kéri. Mert egy igazi zsarunak fakkja is van ám! (What the fakk?) Megjelenik Olívia, a rendőrnő, előadja neki a Zsaru, hogy hiányzik a barokk gyertyatartó, legalábbis a bolhapiacos nagynénje tuti megmondaná, hogy valóban barokk-e. Összenéznek, bizony, Schneideréknél az nem dívik, hogy csak egy gyertyatartó legyen, itt bizony hiányzik a párja. Rákérdeznek a villa úrnőjénél, Áginál, hogy mi a helyzet a gyertyatartóval, s annak hiányával. A Herr unja a lakberendezési kérdéseket, úgyhogy elvonul az irodába. Felzaklatva szemléli a tett helyszínét, s Ági minden segítő szándékát elhárítva magára hagyva sírva fakad.

bk_januar5_1.png

A Herr immáron megnyugodva kimegy a nappaliba, s Ágival fogadják a hazaérkező Lizát és Ottót. Ottót elszállásolják, a Herr megmutatja neki, mit hol talál az alváshoz, eközben Ági Lizát próbálja lenyugtatni, aki szégyelli magát amiért szörnyű dolgokat gondolt és mondott Robiról. Annyira ki van borulva magára, hogy Ági megitat vele egy pohár, gyógyszerrel feltuningolt vizet.

bk_januar5_2.png

Alíz aggódik, hogy Rudi esetleg képes volt eltenni láb alól Robit a tartozás miatt. Krisztián kérdez rá, de Rudi ingerülten tagad. Krisztián felhoz valami másik tartozásos ügyet, de Rudi kussolásra inti, és hazarángatná Alízt, ám Krisztián nem engedi a lányt, úgyhogy csak Rudi megy. Később azért Alíz elmegy sétálni Rudival az esőbe, ahol Rudi elmeséli, Krisztián arra célzott, hogy a seregben Rudi kölcsönkért egy sráctól aki idő előtt kérte vissza a pénzt, és emiatt összeverekedtek. A srác véletlenül nekiütődött a vaságynak, és agy/ágyrázkódása lett, de Krisztián szerint valszeg Rudi direkt csinálta. Az arra futó Tóbiás rájuk köszön, és nem sokkal messzebb áll neki cipőt kötni, úgyhogy természetesen mindent hall.

bk_januar5_3.png

A Troll otthon üldögél, Nórát várja Gizi társaságában, aki próbálja megnyugtatni. A lány szégyenkezik, hogy mennyire ellene volt az esküvőnek, de ez mégiscsak durva ami lett a végén. Hazaérkezik Nóra, Timike átöleli, s sajnálatát fejezi ki, amit Nóra rezzenéstelen arccal fogad.

bk_januar5_4.png

Peti eközben otthon ténykedik, próbálja elrejteni a gyertyatartót. Hirtelen csönget a rendőrség, ő belenyomja a sporttáskájába a műtárgyat, behajítja a táskát az asztal alá, majd magát részegnek előadva beengedi Olíviát. Olívia elmondja Petinek, hogy akár gyilkosság is történhetett, s hamár itt tartunk, mikor látta Peti utoljára Robit. Peti nem tud válaszolni a kérdésre, mert jön a róka, kiküldi Olíviát a fürdőszobába a lavórért, s miközben Olívia ezzel elvan Peti gyorsan elrejti a sporttáskát, s benne a gyertyatartót a szekrénybe.

bk_januiar5_5.png

Másnap reggel Peti félkómásan fekszik az asztalon, s likeolja, hogy anyja mindenféle reggelit ajánl neki. Attilával közben elbeszélgetnek arról ami kiderült a rendőrökről, miszerint valószínűleg egy gyertyatartó volt a gyilkos fegyver. Peti úgy érzi, minél gyorsabban meg kell szabadulni a bizonyítéktól, s a sporttáskával a vállán elindul a ház udvarán, ahol Tóbiásba fut. Nocsak, Peti, csak nem a konditerembe mész sporttáskával? Menjünk együtt! – így Tóbiás, úgyhogy Peti kénytelen-kelletlen megy a konditerembe Tóbiással. A terem öltözőjében mint mindenki másnál, Tóbiásnál is a gyilkosság a téma, Peti csak szerencsétlenkedik és hallgatja és csak ühömözik. Időt kér Tóbiástól, hisz másnapos, úgyhogy Tóbi elmegy beüzemelni a gépeket. Peti addig tököl, hogy odatalálnak a zsaruk, úgyhogy ő gyorsan bedobja a sporttáskát egy szekrénybe. Örvendvén az újabb találkozásnak kérdezgetik Petit a rendőrök, hogy kijózanodott-e már. A kényszeres beszélgetés után Peti távozik, de hol a sporttáskája, csak nem utcai ruhában edzett? – kérdezi a Zsaru, s Peti azzal válaszol, hogy már rég kivitte, csak a telefonért jött vissza.

bk_januar5_6.png

Reggel Nóra jókedvűen látja el egyszem leányát, Timike meg csak pislog, hogyhogy az anyja már dolgozni megy, és jókedvű? Át is megy az apjához, mert aggasztja Nóra túlságos nyugalma, ami apja szerint normális, hisz mindenki másképp dolgozza fel a gyászt. Azért Miki felajánlja, hogy elbeszélget Nórával, megnézi, mégis mi van vele.

bk_januar5_7.png

A Zsaru és Olívia Rudit keresi, de csak Alízt találja az udvaron. Alíz kérdés nélkül gyorsan megelőzi a bajt és mondja a rendőröknek, hogy amúgy nem találkozott Rudi Robival a gyilkosság estéjén, és a tartozás sem került szóba. Tartozás? Miféle tartozás? Újabb nyom amin elindulhatnak a rendőrök, jó voltál Alíz!

bk_januar5_9.png

Vilmos söpröget az udvaron egy hagyományos szalmaseprűvel, Bözsi a boltba menvén rákérdez, mit söpröget ott Vilmos? ,,Csak bejáratom egy kicsit, hogy tudj vele menni a boltba”. Humor Herold ezután elmondja aggodalmait Bözsinek, hogy az esküvő előtti este amikor fültanúja volt Robi és Miki kakaskodásának Mikinek elhagyta a száját a mondat, hogy amennyiben Robi bántja Nórát akkor Miki megöli őt. Vilmos dilemmában van, tán el kéne mondani a nyomozóknak, nem bajbakeverés célzattal, de ki tudja.

bk_januar5_10.png

Nap vége van, Tóbiás zárja a konditermet. Eltakarítja a szemetet, szennyesbe dobja a törülközőket, átnézi a szekrényeket, és hopp, Peti táskája benne van az egyikben. Na vajon mi lesz vele? Tuti hazaviszi Petinek, hogy bonyolítsa a helyzetet.

Címkék: barátok közt
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2016.01.12. 11:01:31

Szánalmas történetfolyam.... utópisztikus-misztikus-fantazmagória-sci-fi. Nem lesz Golden Globe díjas, az fix. Kínba cseszett, izzadságszagú sztori. Vagy kimaradtam valamiből. Azt lehet tudni, hogy Peti mi a bánatos istennek foglalkozik azzal a gyertyatartóval? Teljes mértékben elrugaszkodott a dolog mostanra a valóságtól. Habár ha jól belegondolok a mai magyar valóság is elrugaszkodott a realitástól. Akkor díjat nekik! :-D

Gillotte 2016.01.12. 23:17:01

@hannamontanna: Szép levezetés! :D Egyébként fájó, de tény, hogy mégiscsak ez a leghosszabban futó magyar sorozat, még sokáig tartotta magát a Szomszédok. Ha lenne ilyen díj, ezt megkaphatná.
Szerintem Peti Lizát védi, gondolom Liza bekattant a gyógyszerektől, és önkívületi állapotban ütötte le Robit, ezért nem akarja Peti, hogy börtönbe kerüljön, mert önhibáján kívül tette. Vagy fogalmam sincs, most abba az irányba mennek, hogy mindenki gyanúsított lehet...
süti beállítások módosítása