Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 2x08 – A rabulejtő játék (The Point of Salvation)

2015. december 29. 14:00 - Kapitánylány

Egy kutatóbázison vagyunk, új anyagot (gyorsabb lesz tőle a számítógép) mutatnak be az illetékes katonatisztnek, ennek segítségével sokkal gyorsabban tudnak majd például szimulációkat lefuttatni. A bemutató persze kudarcba fullad, azonnal evakuálni kell az egész épületet.

Jenkins szorult helyzetük miatt egy tündért idéz meg, három kérdése lenne, utána útjára engedi a zöld szellemlényt. Első kérdés rögtön az, hogy Prospero tudja-e használni az új pálcáját, Puck szerint küszködik vele. Jenkins második kérdése, hogy mit akar Prospero? A zöld szellemlény erre még nem tudja a választ, de utána jár, és visszajön a válasszal.

01.jpg

Az albumban megjelenik egy cikk a kvantum számítógépről, Cassandra teljesen oda van. A gép alapja valamilyen kő, Cass szerint nem is létezhetne, fel is sorolja mi kellene hozzá, Jenkins érdeklődve dugja be a fejét, ilyen graféma az atlantis-i Thaumatite kő. Ezekiel értetlenül néz a többiekre, sose hallott Atlantis-ról, Jake nem is érti mit keres itt a srác. Jenkins lehűti, nagyobb itt a baj, hiszen a Thaumatite helytelen használata miatt süllyedt el Atlantis, és ezzel kísérletezgetett a kutatóbázis. Eve szigorú szabályokat fektet le, hiszen katonai létesítménybe készülnek betörni.

02.jpg

A DARPA bázisán mindenki fejvesztve rohangál, ennyit a szigorú védelemről, a kis csapat simán bejut. A kutatásvezető elrendeli a teljes kiürítést, hiába próbáltak meg mindent. Eve a kódot meghallva jön rá, hogy kiadták a teljes megsemmisítésre a parancsot, nyomás vissza az Annex-be! A szökés azonban nem jön be, ugyanoda kerülnek vissza, nincs menekvés, a hátsó ajtó lekapcsolt, csak előre van kiút. Ekkor futnak bele a fő katonai tisztbe, aki piros izzó szemekkel támad rájuk, Eve hiába lő rá, csak Jake tudja egy vasdarabbal kiütni. Cass a számítógéphez fut, egy hibás kód kiütötte a kvantum számítógépet, és ezáltal kvantum túltöltődés történt, ez ütötte ki az embereket. Menekülés lefújva, ki kell szedni a követ a gépből, ezáltal hatástalanítani lehet az egészet. A kis csapat el is indul megkeresni a Thaumatite-t, a labor előtt Ezekiel felvág, hogy simán be tud törni oda, de a riasztó megszólal, és ez odavonzza a többi „zombi” embert, sorra halnak meg a könyvtárosok.

03.jpg

A kis csapat újra visszatér a hátsó ajtó lekapcsolási pontjára, Ezekiel gyorsan le is vágja, hogy időhurokba kerültek! A többiek kicsit hitetlenkednek, de Cassandra gyorsan végigfuttatja az agyában, lehetséges, hogy időhurok jöjjön létre. Ezekiel mesél a zombikról is, tanácsolja is, hogy fegyver helyett feszítővasat használjanak, de Jake most nem vett magához ilyet, Eve rögön meg is hal az átalakult katonatiszt miatt, ugrás az időhurok elejére! Ezekiel gyorsan hogyvoltol, irány a zombi, előbb azt üssük ki! A katonatiszt elintézése után kicsit hitetlenkednek azon, hogy csak Ezekiel emlékszik mindenre, ráadásul a zombi emberek és az időhurok nem állhatnak kapcsolatban. Ezekiel a labor előtt szétszedi a biztonsági rendszert, de nem tudja meghekkelni, időhurkok segítségével próbálkozik a vezetékek elvágásával, de ez sem hozza meg a kívánt eredményt.

04.jpg

Ezekiel – a mester tolvaj – tanácstalan a biztonsági rendszerrel kapcsolatban, Cassandra próbál segíteni, a lámpák fényét furcsának találja, így találja ki, hogy kell átkötni a vezetékeket, ki is nyílik az ajtó. A teremben eltávolítják a követ a rendszerből, de beindul a riasztó, nem szakadt meg az időhurok, a zombik mindenkit megölnek. Ezekiel teljesen kiborulva érkezik meg az új hurokba, nem érti miért nem segített a kő eltávolítása. Kiderül, hogy mindig akkor áll vissza az időhurok, amikor meghal valaki, Cass szerint akkor Thaumatite-tel együtt élve kell kijutniuk a bázis területéről. Ebben a körben már eljutnak a kijáratig Ezekiel segítségével, de a riasztó újra beindul, a kapu lezár, vissza is ugrunk az elejére.

05.jpg

A kijárati kapuig való eljutást még pár körben megpróbálják, Ezekiel kezd kikészülni társai halálát számtalanszor látva, az új körben már nem is követi őket, inkább dühöngeni kezd, mindent szétver, ami körülötte van. Ekkor változik át két láda egy kézigránáttá és egy elsősegély dobozzá. Ezekiel megvilágosodik, ez nem időhurok, hanem videojáték és mindig a mentési pontra térnek vissza! Ezt bebizonyítva Ezekiel megszerzi az elsősegély dobozt, lelövi Jake-t, majd neki is dobja társának, akinek már semmi baja sincs! Stone fel is ugrik, de ahelyett, hogy neki menne a srácnak, izgatottan kérdezi, hogy hol vannak a zombik? A katonatiszt kiiktatása után újra összegeznek, nem videojátékban vannak, hanem a letöltött játék hibás kódja írja felül a valóságot. Ezekiel azért emlékszik, mert ő lépett először be a játékba, a korábban itt lévő emberek lettek az ellenség, Cassandra, Eve és Jake pedig azok, akiket élve kell kimenekítenie. A kijutási ponton azonban megrekedtek, ilyenkor a számítógép felajánl egy másikat, ez kellene megtalálni. Ezekiel a fegyvertárba indul, de ez csak átverés, társait bezárja, nem tudná tovább nézni a halálukat.

06.jpg

Ezekiel bepakol a hátitáskájába, elsősegély dobozokat, fegyvereket, így indul el megkeresni a jó kijutási pontot. Több helyen is segítséget kér társaitól, végén elér egy zombikkal teli terembe, rajtuk átjutva lehet elérni az új kijutási pontot, ide már Eve segítsége kell. Ezekiel megragad, nem tud átjutni a zombi tömegen, új terv kell megint, ekkor találja ki, hogy felmegy az épület tetejére, ezzel kilépve a játéktérből, innen jut be a kijutási pontra, de ez csalásnak számít, a rendszer összeomlik, újra visszaugrunk a mentési pontra.

07-2.jpg

Ezekiel immáron sokadszorra magyarázkodik, de azonban eltűnt az elsősegély láda, a zombi katonatiszt, a rendszer kezd összeomlani. Jones próbál a srácok érzelmeire hatni, élve szeretné őket kijuttatni, most az egyszer hallgassanak rá. Sikerül a kijutási pontot megközelíteniük, de bekapcsol egy újabb akadály, ideje a gránát ugrásnak, Jones eldobja a kézigránátot, és a robbanás átrepíti a szakadékon a többieket. Eve, Cass és Jake átjut a szakadékon, de Ezekiel-nek már nem jut gránát, az ugrása rövidre sikerült, pixeleire esik szét. A számítógép teljesen összeomlik, a srácok sikeresen kijutnak belőle, csak Ezekiel hiányzik. A megmentettek agya kattogni kezd, biztos meg tudják menteni! A követ visszahelyezik, Cass visszaállítja a rendszert, és nem csak a társukat hozzák vissza, hanem a DARPA embereit is.

08n.jpg

Az Annex-ben Ezekiel csodálkozik, hogy mi mindent tett, sajnos a srác nem emlékszik semmire, pedig igen jellemépítő lett volna ez számára! Sebaj, ha Ezekiel nem is emlékszik, a többiek azért tudják mire lehet képes még a mester tolvaj!

Puck, a tündér tér vissza, elmondja, hogy nem is annyira önző Prospero szándéka, de mivel tart a könyvtárosoktól, ezért el akarja őket pusztítani. Jenkins kérdése már csak az, hogy mikor, a tündér válasza csak annyi, hogy most, a Könyvtár pedig megremeg. Jenkins elbocsájtja Puck-ot, majd rohan a többiekhez, akik elmentek a hátsó ajtón keresztül, de nem tudjuk meg hova és miért. Lovagunk próbálja hívni Flynn-t, de ekkor furcsa kék fény fut végig, minden megnyugszik, Jenkins mintha mi se történt volna, elindul eltenni az egyik könyvet a helyére.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.12.29. 16:00:43

Ezt nevezem mozgalmas résznek, annyit rohangáltak, hogy még én is leizzadtam a tévé előtt ülve :)

Kapitánylány 2015.12.29. 20:38:18

@Gabba: úgy írtam meg, hogy nem láttam előtte, nézés közben írtam, sokszor kellett visszatekernem, hogy felfogjam mikor mi történik!

Jó felvezető volt a dupla évadzáróhoz! :-)
süti beállítások módosítása