Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 50. hét

2015. december 14. 12:00 - lulu1.0

Rolandot elcitálták a saját eljegyzéséről, de azt még hagyták neki, hogy meghallgassa, ahogy Barbara áhítattal azt mondja, igen. Gondatlanságból elkövetett, több emberen elkövetett gyilkosság bűntette a vád. A rendőrök elmesélik, hogy van itt valaki, aki azt vallotta, hogy Roland a füle hallatára fenyegette meg a hulladék feldolgozó egyik sofőrét, konkrétan azt, akivel a hordókat a tóhoz vitette. Roland picit szkeptikusan fogadja, hiszen ugyan az övé a hulladék feldolgozó, de nem hogy a sofőröket, még a neki dolgozó menedzsmentet sem ismeri. Joggal szembesítést kér a vallomást tevővel. Ottó azt mondta, lesz ilyen. Majd ha előkerül a feljelentést tevő. Ja, hogy az meg eltűnt? Aha, el. Igazán komolytalan. Jenő még mindig a jó zsaru, Ottó és az ezredes a rossz zsaru szerepében. Közben az otthon és hoppon maradt családtagok próbálnak tisztán látni. Alíz lesz az éles eszű. Ő mondja ki először hangosan, hogy Vidovszky állhat a háttérben. Konrád gyilkos hangulatba keveredik.

50_het_1_bekezdes.jpg

Rolandot egy napot követően, óvadék ellenében szabadon is engedik. Jenő még egy utolsó beszélgetést kezdeményez vele a távozása előtt és megosztja, hogy elképzelései szerint Nándi áll a lejáratása hátterében. Roland fura mód nem kap az alkalmon, hogy egyet értsen és ezzel Vidovszkyra szabadítsa a zsarukat, önnönmaga helyett. A mellette álló ügyvéd nem is igazán érti. Az ezzel kapcsolatos kérdésére Roland csak annyit mondott, személyesen kívánja elintézni az ügyet. Ezek szerint ekkorra már neki is összeállt a kép.

50_het_2_bekezdes.jpg

Halmos apu és Adél a közös bevetést tervezik. Közben arra kéri a lányát, hogy segítsen már a Gabi anyuval történő barátkozásban. Úgy látszik, a jó pár résszel ezelőtt belengetett család-egyesítési szál újra előtérbe kerül. Halmos egy üveg borral állít be Gabihoz, aki zavarban és köntösben van. Azért érkezett, hogy elmesélje, valószínűsíthetően benőtt a feje lágya, innentől a lánya a legfontosabb, mellesleg Csillagkútra költözne. Gabinak ugyan ettől a gondolattól cigányútra szalad a vörösbor, de a lányának később már pozitív felhanggal meséli el apja terveit.

50_het_3_bekezdes.jpg

Milán megosztja Borival, hogy még mindig nem érti mi az a titok, amiért mindenkit el kellett marnia a lánynak maga mellől. Bori láthatóan elgondolkodott, vajon tényleg megéri-e ez a cécó és sebtiben Szabihoz rohan bocsánatért esedezve. Majdnem happy end lett a vége, de csak majdnem. A lány még mindig nem akarja kiadni az anyjával kapcsolatos titkokat, így megint sértődés és külön távozás lett a vége. Nálam jobban már csak Orsi unja ezt a helyzetet ezért az ismét önsajnálatba süppedő Szabit felszólítja a nyomkövető ellenőrzésére, aki ennek eleget téve, végre lebuktatja Borit és az anyját.

50_het_4_bekezdes.jpg

Roland és Konrád végeznek némi nyomozást és ráeszmélnek, hogy Szilasi volt a beépített ember a hulladék feldolgozóban, Ő volt Nándi segítségére a mérgezési ügyben. Konrád már az este folyamán a folyó mélyére helyezné Nándi korpuszát, azonban Roland úgy dönt, hogy nincs konfrontáció. Inkább meglátogatja Nándit. A hátulról mellbe taktikához igazodva előadja Vidovszkynak, hogy nem hogy nem gyanakszik rá, sokkal inkább a segítségét kéri a szálak felgöngyölésében. Nándi benyalja a színjátékot. Szilasi azonban kétségeit fejezi ki, elmondja, hogy Roland nem hülye, mi van, ha ez az egész egy trükk, ugye.

50_het_5_bekezdes.jpg

Big nem lelkesedik, hogy a fiatalkorú „infantilis azonban egyáltalán nem ostoba barátnője” már megint nyomozósat játszik az Apukájával. Ebbéli kétségeit Istvánnal osztja meg, aki azzal próbálja nyugtatni a fiút, hogy nem létezik, hogy egy apa veszélybe sodorja a lányát. István, István, de naiv vagy. Big később Adélnak is elmondja, hogy bizony félti az akcióban való részvételtől. Kitalálja, hogy ezt orvosolandó inkább Ő is beszáll a buliba, Adél mellett Ő is beépül. Halmos először nem örül ennek a fejleménynek, de később azért csak belemegy.

50_het_6_bekezdes.jpg

Barbara a tőle nem megszokott módon most hozzájárulását adja Nándi helyretételére, sőt, Ő maga is beszáll az akcióba. Meglátogatja Katát és emlékezteti az egyességükre, ami arról szól, hogy ha valamelyikük palija felrúgja a meg nem támadásit, azt bizony asszonya büntetésből hamarabb elhagyja, mint, hogy egyet pislogni tudna. No, most úgy tűnik ennek aktualitása lett, mert bizony az Ő Nándija rossz fát tett a tűzre. Kata próbálja védeni a mundér becsületet, de amikor Barbara elé teszi Szilasi hulladék feldolgozós hr adatlapját, már nem őszinte a mosolya. Sokkal inkább előbújik belőle az újságíró és maga is nyomozni kezd, illetve együttműködést ígér. Mindeközben a másik oldal sem tétlenkedik. Lassan már nincs olyan rész, amiben a jóvágású Keller nem húzgálja meg a ravaszt Nándi kérésére. Most úgy döntött a főni, hogy a Roland ellen tanúskodót kell likvidálni, zsebébe zavaros tartalmú üzenetet rejtve, Roland tollát is a környéken hagyva. Persze, ennek okán Rolandot majd ismét begyűjtik, azonban nem kell izgulnunk. A rendőrök maguk is úgy gondolják, nem igazán vall acélos elmére az ügy alakulása, ennél bizony még ők is többet néznének ki a kórház gazdasági igazgatójából.

50_het_7_bekezdes.jpg

Bori nem veszi jó néven a lekövetést, így megint több résznyi dráma következik. Egy rágógumi nem nyúlik annyira, mint ez a cselekmény, de legalább Szabi már tudja, és ha Szabi tudja, mindjárt Orsi is fogja, hiszen olyan, mint egy véreb. A másik jó tulajdonsága, hogy beoltották hazugság ellen, így mániákus igazmondó is egyben. Ergo már nem kell sokáig bírnunk, hamarosan Milán is értesül. Ó és igen, pontosan így történt. Akár le is zárulhatna a nagy hűhó a semmiért, ám még mindig nem ússzuk meg ennyivel. Az utolsó jelenetben csengetnek és nem más áll az ajtóban, mint Bori és Milán anyja. Azért jött, mert mégis csak összeszedte magát és elhagyta a férjét. Most nincs hova mennie. Milán arcán hiába keresem, nem találom, a légy üdvözölve és kerülj beljebb érzést.

Címkék: jóban rosszban
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása