Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 2x06 - A pokoli paktum (The Infernal Contract)

2015. december 11. 16:00 - Gabba

Hawthorne, New Hampshire, itt játszódik a mostani epizód, fiatal lány ütközik neki Toyota Camryjával a magasvasút lábazatának, majd botorkálva bemenekül egy házba és a hálószobából SMS-t küld valakinek. Ám mielőtt a válasz megérkezne, a plafonon lángvörös folt jelenik meg és berántja a lányt, nyomában csak valami furcsa szimbólum marad a falon. Az Annexben a könyvtárosok kedélyesen beszélgetnek Jenkins-szel, amikor beront Jake és örömmel közli, sikerült kiviteleznie a tervet: Chupacabra és sült hús! Mármint nem a Chupacabrát sütötte meg, hanem a Chupacabra fog nekik sütni, igazi konyhaművész az a csávó. És ez mindaddig biztonságos, amíg távol tartjuk a 4. szint kecskéitől, bólogat Jenkins, micsoda, nekünk vannak kecskéink is?, néz nagyot Cassandra és Ezekiel.

libr2_6_01.JPG

Jelez a könyv, Hawthorne-ban eltűnt egy fiatal kampánygyakornok lány, Brandy Vargas, a könyvtárosok máris induláshoz készülődnek, közben azért sérelmezik, hogy Eve megint nem tart velük, mert ezúttal valami régi barátját látogatta meg. Váltunk Hawthorne-ba, ahol az újságírók a helyi polgármester kihívóját, Sam Denninget faggatják éppen Brandy eltűnéséről, lehetséges, hogy megitta valaki? Sam nem tudja, mi történhetett a lánnyal, de mindenáron meg akarja találni. Majd az újságírókat otthagyva odalép a közelben várakozó Eve-hez, tehát ezredesünk is a városban van, szuper. Sőt, régen katonatársak voltak Sam-mel, de szemmel láthatóan több is volt köztük annak idején, másfajta értelemben is markolászták anno egymás fegyverét. Megtudjuk, hogy Sam hívta ide Eve-et nyomozni az eltűnt Brandy után, mert úgy tudja, szőkénknek saját biztonsági cége van. Sam szerint a jelenlegi polgármester, Jefferson Keating korrupt gazember, mindenképpen le kell győzni a választáson. (Szörnyű hely ez az USA, bezzeg Magyarhonban egyetlen korrupt vezetőt sem lehet felmutatni.)

libr2_6_02.JPG

Megérkezik a három könyvtáros, Eve ezen kicsit meglepődik, hát még azon, amikor Ezekiel közli, már fel is törte Brandy telefonját és talált benne egy Samnek szóló SMS-t: Találkozzunk a szokott helyen! Sam szerint a lány csak Keating piszkos ügyei után nyomozott, az volt a feladata, mindenesetre elkíséri a csapatot a „szokott helyre”. Ez ugyanaz a szoba, ahonnan Brandy eltűnt, a plafonon meg is pillantják a furcsa alakú foltot. Jake persze egyből felismeri, ez egy középkor óta ismert sátánszimbólum. A fejtegetésnek váratlan esemény vet véget: a plafonon újból megjelenik a lángvörös folt, és lezuhan belőle Brandy holtteste.

libr2_6_03.JPG

Sam csak pislog, ezért Eve úgy dönt, röviden felvilágosítja a csávót a világban elszabadult varázslatról, aminek féken tartása a könyvtárosok feladata, Sam persze egyelőre egy szót se hisz az egészből. Az Annexbe visszatérő könyvtárosoknak Jenkins sorra szedi elő a démonológiával kapcsolatos könyveket, legfontosabb azt tudni, hogy a sátán sosem vörös köpenyben és szarvakkal jelenik meg, hanem mindig olyan formában, amiben a legkönnyebben tudja az embert rosszra csábítani. Mindig valami szerződés van a háttérben, az abban foglalt előnyökért cserébe a sátán az ember lelkét kéri, mint ahogy azt a legismertebb ilyen történetből, a Faustból tudjuk. Who the fuck is Faust, ő is indul a választáson?, kérdezi a túlművelt Ezekiel.

libr2_6_04.JPG

Átnézik a város két évszázados történetét és rájönnek, hogy minden fontosabb eseménynél jelen volt a mostani polgármester, Keating valamelyik őse. Magát a várost is egy Keating alapította és a feljegyzések, korabeli rajzok alapján a Keatingek mellett mindig feltűnt egy Sesselman nevű figura. Természetesen mindig más-más keresztnévvel, de nyilvánvalóan ő a sátán reinkarnációja. (Egy pillanatra azért gondolkodjunk el a keresztnév és a sátán szavak kapcsolatán.) Gond viszont, hogy a sátánt nem lehet megölni, ezért a szerződést kell megtalálni, vajon hol őrizhetik?

libr2_6_05.JPG

Ezekiel vágja a témát, mivel a dokument megvan vagy kétszáz éves, csak valami régi épület jöhet számításba. A városban mindössze három ilyen van, na melyik az igazi? Ezekiel a zsebébe nyúl és Jake legnagyobb megdöbbenésére előhúzza Münchhausen báró kincskereső ketyeréjét, megpörgeti a város térképén és az ereklye már mutatja is a megfelelő épületet. A könyvtárosok gyorsan tervet kovácsolnak, amiben mindegyiküknek jut szerep.

libr2_6_06.JPG

Kapóra jön, hogy Keating polgármester pont a kiszemelt épületben tart kampánytámogató rendezvényt, a bejárat elé hamarosan begördül egy ezüst Rolls Royce, a sofőrként közreműködő Stone mély hajlongással nyitja az ajtót a milliomosként szereplő Jenkinsnek, akibe tipikus hüjjepicsaként Cassandra kapaszkodik és csipog elviselhetetlen fejhangon. (Cass remekül hozza az esze semmi, dugd meg jól figurát, dögös kék ruhája meg egyenesen nyálcsordító.) Az épület alagsorában ezalatt Eve és Sam várakozik egyelőre ismeretlen céllal, közben az ezredes újabb részleteket árul el a könyvtárosok munkájáról.

libr2_6_07.JPG

libr2_6_07_1.JPG

Jenkins hamar összeakad Sesselmannal (a karaktert John de Lancie játssza, ő alakította a Star Trek univerzumból ismert, hasonlóképpen szarkeverő Q-t is) és a két halhatatlan kedélyes beszélgetésbe bonyolódik. Sesselman természetesen ismeri Jenkins lovagi múltját, tudja azt is, hogy társai a szerződést keresik, de nem aggódik, mert a szerződés mindig megvédi magát: az illetéktelen személyek annál nagyobb bajba keverednek, minél közelebb kerülnek hozzá.

libr2_6_08.JPG

Cass, Jake és Ezekiel máris a legjobb úton van efelé, mert az egyik falikar elfordításával ráakadnak egy titkos ajtóra, ami valami borraktárba vezet. Ám ügyet sem vetnek a muzeális palackokra, mert az egyik rekeszben megtalálják az összetekert szerződést, heuréka! Sokáig viszont nem tudnak örülni, mert berongyolnak a biztonsági őrök, amíg a fiúk feltartóztatják őket, Cassandra lenyitja a belső postahálózat csőrendszerébe nyíló ajtót és lekiabál: B terv!, majd ledobja a szerződést. Az alagsorban csak ezt várta Eve, gyorsan kikapja a papírt a rekeszből és Sammel a nyomában szemmel alig követhető tempóban elrohan.

libr2_6_09.JPG

A biztonságiak itt is a sarkukban loholnak, Eve leáll velük bunyózni és átadja a szerződést Samnek, vigye el Jenkinsnek. Meglepetésünkre azonban Sam ott marad és egy hatalmas sallert kever le Eve-nek, szőkénk eszméletlenül kiterül. Feltűnik Sesselman és vigyorogva alkut ajánl Samnek: írja alá ő a szerződést Keating helyett és mindent megkap, ami céljai eléréséhez kell. A magához térő Eve igyekszik lebeszélni Samet, de hiába, a férfi aláírja a nevét, Sesselman abban a pillanatban egy vadiúj BMW-t varázsol a segge alá. Ha jót tudok tenni, megragadom az esélyt, veti oda Sam Eve-nek, majd beszáll kocsiba, szőkénk tehetetlenül néz utána.

libr2_6_10.JPG

Újabb össznépi megbeszélés az Annexben, Jenkins szerint Samnek majd valami hőstettet kell véghezvinnie, hogy a város megmentőjének tűnjön fel, mi lehet alkalmas ilyesmire? Jake találja meg a választ: a városban a gázvezetékek cseréjére készülnek, ezért esélyes, hogy valami gázrobbanást kell majd megakadályozni. Hárman lemennek a csatornába és megpróbálják elzárni a főnyomócsövet, de a szelepkerék letörik és elkezd ömleni a gáz. Ráadásul rájuk csapódik az átjáró ajtaja is, úgy látszik, az ördögi szerződés tényleg keményen védi az érdekeit. Könyvtárosaink már hallucinálni kezdenek a belélegzett gáztól, amikor feltűnik Sesselman és arra biztatja őket, írják alá a szerződést, akkor megmenekülnek. Mindenfélét ígér nekik, Cassnak például azt, hogy meggyógyul az agydaganatból, mit mondjak, nehéz a választás, de a könyvtárosok mégis ellenállnak a csábító szavaknak.

libr2_6_11.JPG

Ezalatt az utcán Jenkins és Eve közösen mégiscsak lebeszélik Samet, hogy alkut kössön az ördöggel, Sam végül lemondó arccal átadja a tekercset Eve-nek. Szőkénk kölcsön kenyér visszajár alapon azért bemos egyet a csávónak, szép dolog a szerelem, na. Megjelenik Sesselman és most már Eve-et akarja becserkészni, ha ő is aláírja a szerződést, akkor pl. az a repülő ott fent nem fog lezuhanni öt percen belül a város főterére. Eve-et is azzal csábítja, hogy minden vágya teljesülhet, amit csak szeretne, erre ezredesünk a szerződést szorongatva kíván egyet, de nem magának, hanem Sesselmannek: Bárcsak ember lenne! Ez ám a váratlan és okos húzás, Sesselman rémülten tapogatja magát, halandó lettem, motyogja hitetlenkedve. És most mit csináljak?, kérdezi a lumbágós trottyos öreg rémülten a Sam kíséretében távozó Eve-től, aki visszaszól: Éljen egészségesen és nézzen körül, mielőtt lelép a járdáról!

libr2_6_12.JPG

Felszabadító seregként Jenkins indul a gáztól bekómált könyvtárosokért, sikeresen kiszabadítja őket és gyorsan elviszi őket az Annexbe. Védőitalt kotyvaszt nekik, majd lefekteti őket pihenni, közben Eve is elbúcsúzik Samtől, sok sikert, puszi-puszi, és belép egy üzlet ajtaján, így átlépve az Annexbe. Sam még mondana neki valamit, de amikor ő is kinyitja az ajtót, mögötte már nem talál senkit.

libr2_6_13.JPG

libr2_6_13_1.JPG

Az utolsó jelenetben Eve és Jenkins beszélget, az ezredes arra panaszkodik, hogy kis híján kudarcot vallott, mint őrangyal, hiszen a csapat tagjai majdnem meghaltak. Jenkins vigasztalja, a könyvtárosokat inkább a kísértésektől kell megóvni, mert amúgy Flynn Carsen elődje sem halt ám meg, mint ahogy azt eddig tudtuk, hanem elcsábították a szirénhangok. Mindegyik könyvtáros vigyázzon a saját életére, az őrangyalnak az a feladata, hogy a lelküket védje meg, zárja a beszélgetést  Jenkins.

libr2_6_14.JPG

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovikee 2015.12.11. 21:20:13

Jo lett a hv. Nagyon tetszik:)

Gabba 2015.12.12. 18:32:04

@kovikee: köszi, igyekszik az ember...

amúgy eddig nagy jó az évad, amint azt már korábban megállapítottuk szerzőtársammal, úgyhogy jóról jól írni jó :)

Kapitánylány 2015.12.14. 08:37:16

jó kis hogyvolt mint mindig! :)
a rész maga nem fogott meg, csak a vége volt érdekes, ami az őrangyalról szólt...

Gabba 2015.12.14. 11:28:02

@Kapitánylány: Lassan adagolják a plusz infókat, úgyhogy lesz ebből még harmadik évad :)

Jenkins ismét kardozhatna valakivel, Ezekiel múltját is kifejthetnék végre

Kapitánylány 2015.12.14. 18:00:01

@Gabba: szerintem lesz 3. évad, ha a 2-at is berendelték! reméljük!

Lehet Ezekiel múltjáról már csak a következő évadban lesz szó...

Kapitánylány 2015.12.17. 19:44:14

@Gabba: úgy olvasom, hogy a TNT berendelte a 3. évadot, még hozzá 15 résszel! :)

Gabba 2015.12.18. 21:14:24

@Kapitánylány: 10 lesz az, de mindegy is, jövő decemberben megint lesz teendőnk, az a lényeg :)

Kapitánylány 2015.12.19. 12:44:27

@Gabba: több helyen is 15 részt láttam, na majd kiderül! ;) 15 résszel több töltelék epizódot tudnak készíteni, és az nem biztos, hogy annyira jó... :D
süti beállítások módosítása