Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x04 - Game On

2015. szeptember 21. 11:00 - AaannnaaA

Az éjszaka közepén Carrie arra ébred a kórházban, hogy az egyik beteg iszonyú hangosan sikítozik. Mikor a hang forrása után indul látja, hogy fiatal betegtársnőjét vagy fél tucatnyian fogják le és épp bekábítják egy jól irányzott injekcióval. Az egyik akciózó ápolóval farkasszemet néz, úgyhogy gyorsan visszaszalad szobájába, ám a tag utána trappol. Megkérdi, hogy minden rendben van-e, mire ő kényszeredett igennel válaszol.

Másnap a CIA-nál Fara jelentést tesz Saulnak a terrorista-fizetésátutalásokból lenyúlt rész utáni nyomozásról – ezt beszélték meg múltkor, hogy csak ketten tudhatnak arról, mit kutat a lány. Nos, elég kacifántos pénzmosási módszert fedezett fel. Mikor a terroristalóvé megérkezik Caracasba, valaki akkor csíp le belőle egy kis részt, csupán öt százalékot, de az elmúlt 10 év alatt ez is 45 millió dollárt jelentett. Minden hónap harmadik péntekén veszik le, átváltják kis címletekre, ami így meglehetősen nagy pénzhalom lesz, szó szerint raklapok. Ezeket teherautókra rakják és az Estadio Capital stadionba szállítják, ahol másnap úgy számolják el, mint az aktuális focimeccs bevételét. Az még senkinek nem tűnt fel, hogy ez alapján egyes meccsekre több jegyet adnak el, mint ahányan a stadionba beférnek.

1_1.jpg

Ki állhat e mögött, jön a logikus kérdés – talán a helyi futballklub tulajdonosa? Valószínűleg, bár a tulajdonosi szerkezet elég bonyolult. Fara talált egy magánszemélyt, aki a főgóré lehet, de ez akkor sem gömbölyű, lévén a tagot Nasser Hejazi-nak hívják, legendás focikapus – volt, ugyanis évek óta halott. Ezen a ponton belép Dar Adal, és megkérdi, hogy "ki halott?", ám Saul nem óhajt neki felvilágosítást adni, inkább kéri, hogy intézze el az asztalára tett igazságügyi minisztériumos ügyet. A férfi nem igazán hiszi, hogy felettese komolyan gondolja, ám Saul megerősíti: igen, keresztül akarja vinni - bár mi nem tudjuk mi lehet az.

Magukra maradva folytatják Farával a megbeszélést, most a férfi kezd el elméleteket gyártani. Ez nagyon jól felépített pénzmosás, aki csinálja mégis könnyen bevégezheti, hiszen a Forradalmi Gárdával húz ujjat, ha tőlük lop. Szerinte most elcsípték Majid Javadit, akiről mindig is gondolták, hogy a cég elleni merényletet szervezte. Miből gondolja, hogy ő áll a kapus álneve mögött? Hát abból, hogy Saul ismeri régebbről, és tudja, hogy a híres focista volt gyermekkorában a példaképe. Persze ez egyelőre csak egy elmélet, bizonyítani nehezebb lesz.

2.jpg

A kórházban hősnőnk díszmagyarba vágta magát, nagyban készülődik meghallgatására ügyvédje társaságában – most tűztek ki új időpontot múltkori lebőgése után, végre bizonyíthatja, hogy épelméjű és hazamehet. Eléggé ideges, de ügyvédje szerint nincs miért, kezelői és az ápolói azt fogják nyilatkozni, hogy minden rendben vele, plusz eljön édesapja és nővére, hogy elmondják, majd ők vigyáznak rá. Belép Abby nővér (aki az előző részben segített neki titokban találkozni a látogatójával), és jelzi, hogy ideje indulni, kezdődik a meghallgatás.

Mikor odaérnek Carrie meglepődik, hogy a szülei nem jöttek el, de az ügyvéd nyugtatja, hogy talán még megérkeznek. Tovább viszont nincs idő ezen mélázni, mert belép a bíró, és kezdődik a buli. Minden érintett úgy nyilatkozik, hogy a nő rendben van, együttműködő volt a kezelése során, szedi a gyógyszereit és alkalmas a hazabocsátásra. Zárásként Carrie megköszöni a segítséget, a bíró pedig ígéri nemsokára döntést hoz.

3.jpg

A másik gyogyóba váltunk, ahol Leo, Dana pasija vár az ebédjére, ám a kajáldában tartózkodása csak álca, az első adandó alkalommal a hátsó ajtón olajra lép, utána irány a földszint, némi grasszálás a kazánházban és már kinn is van a hátsó bejáraton. Itt pedig Dana várja édesanyja autójával, bepattan mellé, és kilőnek mint az ágyúgolyó.

Míg a meghallgatás eredményére várnak Carrie megpillantja a folyosón Dar Adalt, egyből összeugrik a gyomra. Meg sem lepődünk, mikor percekkel később a bíró közli a döntését: nem engedheti el a nőt, mivel ukázt kapott az igazságügyi minisztériumból, miszerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért itt kell maradnia. Szóval ezt intéztette el Saul Adallal. Baszki! Carrie egy percre magára marad az ügyvédjével, gyorsan elkéri annak telefonját, hogy legalább faterját megkérdezhesse jól vannak-e, és miért nincsenek itt. Az öreg elmondja, hogy tegnap felhívta valaki a nővérét és szólt, hogy elhalasztják a meghallgatást – gondolom ebben is a CIA tappancsa van. Lánya kéri, hogy hívja fel Sault azzal, hogy üzeni vette az adást, innentől jó gyerek lesz, csak vigyék már ki innen. Ápolója kíséretében szomorúan kullog vissza a szobájába, miközben a folyosón látja azt a nőt, akit tegnap éjjel szedáltak le. Cudar állapotban van, maradjunk annyiban.

4_1.jpg

4_2.jpg

A két szökött tini világgá ment, még mindig az autóval száguldanak egyelőre ismeretlen cél felé, miközben lelkesen füvet szívnak. Dana hátizsákjában megszólal a mobilja, édesanyja hívja, mire Leo laza mozdulattal kidobja a jármű ablakán – nehogy már a GPS alapján beazonosíthassák a helyüket.

Átváltunk édesanyjára, aki aggódva hívja, majd mikor bekapcsol a rögzítő nem ő, hanem Mike hagy üzenetet Danának. Hm, a régi lovag csak előkerült! Ők ketten az intézménybe érkeztek, ahonnan Leo megszökött, itt a korábbi kezelőorvosuk és a fiú szülei várnak rájuk rendőrök társaságában. Utóbbiak mondják el, hogy 24 óráig nem kezelik eltűntként a gyerekeket, és sanszosan pár órán belül úgyis meglesznek. Leo apja kijelenti, hogy szerinte ez komolyabb ügy, a fia rossz hatás alatt van – ki is mondja, hogy ezzel Dana apjára céloz. Jessica kiakad, de türtőzteti magát: a lány nem hibás azért, amit az apja tett.

5.jpg

A fiatalok autóműhelyhez értek, ahol a helyi szerelőkkel vad alkudozásba kezdenek – anyus autóját egy ócskavasra cserélik. Igaz, hogy a családi jármű jóval többet ér, de szorult helyzetben vannak, és ezt a műhelyben ki is használják. Leo még próbálna 200 extra dolcsit kipréselni, ám az egyik szerelő kijelenti, hogy ismeri valahonnan Danát, úh. a felismerést megelőzendő a szökevények beleegyeznek a cserébe és tovaszáguldanak.

Carrie még mindig díszmagyarban, morcosan fekszik az ágyán, mikor betrappol Abby nővér és kérdi, hogy ugyan miért nem pakolja a cuccait? A nő nem érti, miért kéne összepakolnia? Hát azért, mert hazamehet. A papírt olvasva, amin mindez szerepel nem lesz okosabb, de Abby szerint nem mindegy ki és hogyan érte el? A lényeg, hogy mehet.

6.jpg

Nem sokkal később taxival érkezik lakásához, a nyugodt pihenésre azonban még várnia kell, a házban (!) ugyanis Paul Franklin, az ügyvéd, múltkori kórházi látogatója várja. Igen, ő intézte el a szabadulást, ami egyelőre csak 24 óra, szóval szíveskedjen meghallgatni, ennyivel tartozik neki. Carrie visszavág: ha tudtam volna, hogy a maguk keze van benne, inkább benn maradok. Ezt az ügyvéd sem hiszi, és belóbálja, ha leül a főnökével tárgyalni el tudja intézni, hogy végleg kinn maradhasson. Túl olcsó ár egy megbeszélés a szabadságért, ám erről Franklin nem tud nyilatkozni, ő csak a futár az ügyben. Hősnőnk végül beleegyezik, a férfi pedig ígéri másnap reggel érte jön. Amint látogatója kiteszi a tappancsát vadul csomagolni kezd, de bárhova készül is már a garázsnál likra fut, az autója ugyanis eltűnt

Sault telefonon tájékoztatják, hogy Carrie lelépett a kórhiból, miközben Dar Adal ugyanezzel a hírrel fut be. Azt is hozzáteszi, hogy a nő veszélyt jelent gyengélkedő cégükre, mire Saul megérti a célzást és kiadja az utasítást – hozzátok be!

7.jpg

Ő ezalatt bankautomatából próbál felvenni pénzt sikertelenül, ezért bankfiókba trappol, ahol közlik vele, hogy számláját befagyasztották, méghozzá – mily meglepő – igazságügyi minisztériumi utasításra. Távozik, majd Virgilt hívja, mint régi megbízható barátot, és kéri adja kölcsön az autóját, hogy eltűnhessen pár napra a városból, ki szeretne menni a család vidéki nyaralójába. A férfi vitatkozik, meg lecseszi, hogy miért került ilyen helyzetbe, de mi közben látjuk, csak azért húzza az időt, hogy a cég emberei bemérhessék a hívást. Baszki, számítottak rá, hogy őt fogja hívni. Végül rábólint, odaadja az autóját, és egyben puszilja hősnőnk anyukáját, azzal bontja a vonalat.

Carrie értetlenül pislog, hiszen édesanyja évekkel ezelőtt elhagyta. Aztán leesik neki: Virgil így üzent virágnyelven, hogy figyelik. Rögtön lopakodó üzemmódba vált, és kiszúrja, hogy a lakása közelében autóban vszg. ügynökök várakoznak. Irányt változtat, máshova kell áttennie székhelyét.

8.jpg

A szökevények temetőbe jöttek, Leo öccsének sírjához – csak 11 éves volt, mikor pisztollyal megmurdelte magát. Baszki, ez kemény. A fiú persze magát okolja, hogy nem vigyázott rá jobban, de Dana szerint ha valaki maga ellen fordul arra nem lehet vigyázni. Később elmennek a katonai bázishoz, ahol a lány apját búcsúztatta Irakba vonulása előtt, és felidézi ez milyen érzés volt. Úgy véli itt hangzottak el apja utolsó igaz szavai, méghozzá azok, melyekkel elköszönt tőle. Minden egyéb ami azután következett már színtiszta hazugság.

Mike és Jessica otthon a konyhában beszélgetnek, a nő nagyon ki van akadva Leo szüleinek mai beszólásától, de igazából megérti őket, mert csak a gyerekükért aggódnak, ahogy ő is. Ettől függetlenül szeretné férjét kinyiffantani, amiért ilyen helyzetbe hozta. A férfi ígéri körbekérdez pár rendőr ismerősénél, hátha úgy okosabbak lesznek.

9_1.jpg

9_2.jpg

Késő este van, mire Carrie éjjeli szálláshelyet talál, nem is akármilyet, az őt az első részben megdugó random pasihoz csönget be koszt/kvártély/ingyenfasz reményében, és nyer. Másnap reggel, még mielőtt a csávó felébred felöltözik, és ha már erre jár lenyúlja a pénztárcája tartalmának egy részét (!), aztán olaj. Az lehet, hogy a CIA ide nem követte, ám újdonsült ügyvéd ismerőse annál inkább: böhöm furgon fékez mellette, Franklin száll ki belőle, betessékeli hősnőnket – irány az ügyfél.

10.jpg

Saul egy fényképet tart a kezében, amin Majid Javadi látható, konstatálja is mennyire megöregedett. Na ja. A képen az a bankár áll mellette, akit pár résszel ezelőtt Quinn likasztott ki – a fotó 2009-es. Fara elmondja, hogy Javadi ekkor, és még pár évvel korábban járt Venezuelában (nyilván akkor egyezett meg a caracasi bankárral a lopásról), mindkét alkalommal a focista álnéven, amit most is használ a pénzmosáshoz. Saul szerint ez a névhasználat lesz a veszte.

De nem most, hűti le túlbuzgó alkalmazottját, aki már nemzetközi vizsgálatot indítana ellene. Miért nem? – értetlenkedik a nő. 45 millió dollárt sikkasztott a Forradalmi Hadseregtől, ha ez kitudódik az irániak azonnal megölik, ám az az amcsiknak nem lenne jó. Merthogy Saul kihallgatni szeretné, nem holtan látni. Megtudni tőle az amerikai földön bevetett ügynökei nevét (Javadi mégiscsak az iráni hírszerzés helyettes vezetője), és azt, hogy hol tart most Irán az atombomba előállításában. Jogos.

11.jpg

Az ügyvéd egy szuper kéglibe hozta hősnőnket, ahova nem sokkal később megérkezik főnöke akire eddig vártak – Leland Bennett. El is árulja menten, hogy a kéró olyan ügyfeleknek van, akik kerülni akarják a nyilvánosságot. A nőnek rohadtul nem akaródzik itt lennie, úgy érzi elárulja munkáltatóját, mire a férfi legyint: ilyesmit sosem kérnénk. Mindenesetre kimennek a kertbe, mert enyhén paranoiás főhősünk ott szívesebben témázik bármiről. Odakint a lovak közé csap: mit akar tőle Bennett titokzatos ügyfele? Nos, kikérni a tanácsát. Elsőként arról, hogy a CIA hogyan találta és ölte meg az első részben levadászott hat terrorpistát. Carrie kiakad – kizárt, hogy ezt az információt kiadná, azzal távozni készül. Bennett azonban nem hülye, levág egy cefet nagymonológot arról, hogy értse meg, munkáltatója még ennél is jobban ellene fog fordulni, ki fogják adni a sajtónak, meghurcolják, talán még a robbantásban is bűnrészesnek mondják, és a végén ha nem öli meg magát, hát megteszik ők. Ez hat, a nő összeomlik és leül az egyik kerti padra.

A férfi mellé telepszik, és hagyja gondolkodni. Carrie visszakérdez: megoldják, hogy ne kelljen visszamennem a kórházba? Igen. És lóvét is kapok (le vagyok égve)? Aha. Remegő szájszéllel, de végül igent mond azzal, hogy Bennettet soha többé nem akarja látni, csak és kizárólag a megbízójával akar személyesen találkozni, és CIA-s neveket nem hajlandó elárulni. Ebben maradnak. Meg abban, hogy Bennett baszódjon meg. Visszazsuppolják a városba, Franklintól kap még egy adag lóvét, és ennyi. Miután Carrie kiszáll a kocsiból látjuk, hogy a sofőr bólint egy tagnak, nyilán követőket állítottak rá.

12.jpg

A Brody házba Mike eléggé rémisztő hírekkel állít be, rendőr ismerősei ugyanis előkaparták Leo aktáját, amiből kiderül, hogy a nyikhaj nemcsak gyógyulni volt a klinikán, inkább azért, hogy elkerülje a gyilkossági vádat, ugyanis nagyon úgy tűnik faterja fegyverével ő ölte meg a testvérét, esetleg közös öngyire készültek – ez már nem derül ki. Szóval a csávó rohadtul nem az, akinek előadja magát.

A tinik az autóban éjszakáztak, most ébredeznek, illetve egyelőre Leo héderezik, Dana már felkelt. Hamupipőke módra csókkal kelti a srácot, és arról beszél, hogy szíve szerint sosem térne haza...

13.jpg

Este Saul a teraszon mélázik, mikor beállít Carrie. A megdöbbent férfi kéri Mirát, hagyja őket magukra, aztán megkérdezi kolléganőjét mi történt. Először is közli, hogy nem kell félni, nem követték, öt órán át tartott, mire mindenkit lerázva ideért.

Aztán vesz egy nagy levegőt és közli: sikerült a tervünk, ma reggel értem jöttek és elvittek magukhoz. Bennett titokzatos megbízója tudni akarja, hogyan kutatták fel hat cimbijét és ölték meg. Saul szerint ez azt jelenti, hogy a megbízó nem más, mint Javadi. Carrie pedig személyes találkozót kért, szóval nemsokára szemtől-szemben áll a főgenyával. Saul mérhetetlenül boldog, ám a nő pityereg, mert főnöke jobban tette volna, ha nem hagyja ott a kórházban. Szóval még mindig ezen rugózik. Én meg azon, hogy ők ketten vajon mikor ötlötték ki ezt az egész terrorista-csapdaállítósdit?

Címkék: Homeland
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.09.21. 20:25:26

ebben bíztam, hogy Saul nem hagyja magára kedvenc ügynökét

Danaért viszont kezdek aggódni

azt mondtam már, hogy Jessica gyönyörű?

AaannnaaA 2015.09.21. 21:57:56

@Gabba: Akkor Te jobban ismered a karakterket nálam. Én ugyanis simán benyaltam, hogy levette a kezét Carrie-ről.
Azt mondtam már, hogy extrán a kedvedért igyekszem mindig képet lőni róla? :)
Spoiler: az évad előrehaladtával egyre nehezebb volt előnyösen fényképeznem, mert állapotos volt a színésznő és khm... kissé kikerekedett az arca :D

Tattoo Designs · http://besttattoarts.blogspot.com/ 2015.09.22. 01:06:57

Nagyon jó lett az új rész. Saul meg favchar

AaannnaaA 2015.09.22. 07:28:51

@Tattoo Designs: Na ja, és még csak most kezd igazán beindulni az évad.

Gabba 2015.09.22. 08:16:53

@AaannnaaA: nem ismerem jobban, de optimistaként bíztam benne :)
süti beállítások módosítása