Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) S01E06 – A végzet meséi (The Fables of Doom)

2015. január 15. 13:00 - Kapitánylány

Esti útlezárással kezdünk, teherautó sofőrünk türelmetlenkedik, nem tetszik neki, hogy őt már nem engedik el, így a tilos jelzés ellenére behajt, de persze jönnek szemből, éppen csak megússza. Már fellélegezne, de ekkor egy nagy kéz nyúl le az égből és egyszerűen behajítja a teherautót a folyóba.

Másnap reggel a helyi erők húzzák ki az ázott járművet, a kis könyvtáros csapat érkezik meg egy szép mellékhelyiségből Bremen környékére. Rögtön a helyi seriffhez mennek, de előtte próbálnak megegyezni, hogy mit mondjanak, mert ugye a terrorelhárítás mit keresne a világ végén? A seriff rá is kérdez honnan érkeztek, Stone végül azt mondja, hogy egy forgalomvizsgáló tanulmányt végeznek, baleseteket írnak össze. Heyer végül is elhiszi, elmeséli mi is történt, majd engedélyezi, hogy megnézzék a teherautót. Cassandra rögtön bezsong a szélvédőt látva, de nem világosodik meg, csak vonalakat lát maga előtt. Stone ekkor fog egy tűzoltó készüléket, majd lefújja a szélvédőt, így már láthatóvá válik egy hatalmas ujjlenyomat.

01.jpg

Jenkins trollra tippel, de minta kellene neki az azonosításhoz (milyen faj, mik a gyenge pontjai), még szerencse, hogy nappal ártalmatlanok a trollok. Eve kiosztja a feladatokat: Stone és Cassandra ellenőrizzék a térfigyelő kamerák felvételeit, míg ő Ezekiel-lel körbenéz a környéken. A tolvaj unalmasnak tartja eddig az ügyet, szívesen lelépne inkább. Eve ekkor hatalmas kőhalmot talál, amely egy trollszoborban áll össze, talán ennyi elég lesz mintának.

02.jpg

Stone és Cass beszélgetése újra a régi lemeznél köt ki, vagyis Jake mikor bocsát meg a lány árulásáért? A férfi elmondja, hogy nagyon kedveli őt, de hiába bizonygat bármit is a lány, soha többet nem fog bízni benne, és ez neki így tökéletes. Seriff érkezik meg hozzájuk a felvételekkel, de közben a polgármester is befut az új ruhájában (meztelenül), a feleségétől kapta ajándékba, és én itt most meséket vélek felfedezni! Stone rá is kérdez további furcsaságokra, Heyer pedig szépen el kezdi felsorolni, hogy mi is történt mostanában: különös hangok, eltűnt lány, kemencébe szorult öreg néni. A kis csapat újra egyesül, Stone már éppen kifejtené, hogy itt többről van szó, de a tanácskozást egy óriási farkas (fodros sapkával a fején) érkezése szakítja félbe, akit végül Stone intéz el egy baltával (hm, talán ő a Vadász?). A halott tetem felett foglalják össze a tényeket, eddig több mese kelt életre (Piroska és a farkas, A császár új ruhája, A három kecskegida), valaki a meséket használja fegyverként az emberek ellen.

03-1.jpg

03-2.jpg

A tanácskozás az Annexben folytatódik, Jenkins már össze is írt egy hosszú listát, hogy milyen ereklye okozhatja ezt az egészet, de sokat ki lehet zárni, így csak a Lúdanyó Szerződés és Aesop Lantja marad. Jenkins új tervvel áll elő, fel kell boncolni a farkast, így kiderül mi okozhatta az eseményeket. A tetemet a kocsmáros kapta meg, mivel neki van elég nagy hűtője, de egyébként megtarthatja a farkast, amit ki akar majd tömetni. A fiúk elvonulnak a tetemhez, addig Cass tanácsot kér Eve-től, nem tudja mit tegyen Stone-nal. Eve szerint a férfi feketén vagy fehéren látja a világot, előbb-utóbb meg fog békülni. Közben zavaróan minden lány Cassandra-t bámulja, de ideje figyelmet elterelni, a lányok lefoglalják a kocsmárost. A fiúk lopása sikeres, sőt ezt végül egy teherautó eltulajdonításával is megfejelik, bár Stone igen csak tiltakozik ellene.

04.jpg

A boncolás során Jenkins közli, hogy kizárhatják Aesop Lantját, mivel a farkasról nem tudják a fejfedőt levenni, amennyiben a tetem belsejéből tollat szednek ki, akkor a Lúdanyó Szerződés lesz a fő bűnös. Stone szakszerűen kezdi el a kibelezést, majd egy lányt, vagyis Piroskát húzza ki a vadállat gyomrából. Jenkins szerint nagy a baj, a keresett ereklye a Libris Fabula, egy régi mesekönyv, ami életre kelti a meséket. Rögtön váltunk is, és láthatjuk, hogy a kórházban Hugo Miller egy férfi egy régi könyvből olvassa fel a Piroska és a farkas történetét egy beteg kislánynak.

05-1.jpg

05-2.jpg

A kórházban vagyunk, Piroska kikérdezése során kiderül, hogy ő az eltűnt lány, aki jelenleg Cassandra-ra van ráizgulva, és ezt Stone igen csak sérelmezi, hiszen végül is ő mentette meg a lányt a farkas gyomrából. Az aulában Jenkins közli, hogy ez az ereklye nagyon veszélyes, képes átírni a valóságot, ha sokat olvasnak belőle, például ez okozta a pestis járványt is (mit nekünk kínai orchidea). Fontos infó még, hogy a könyv az emberekből szívja el az energiát, tehát meg kell nézni a kórházi kartonokat, ezt Jenkins és Cassandra vállalja. Eve és Stone a helyi könyvtárba indul el, míg Ezekiel-t a kórházban hagyják egyedül. A tolvaj rögtön gondot is okoz, az egyik ételautomatát kezdi el ütögetni, csomó érme esik ki elé a földre, de az egyik elgurul, Ezekiel követni kezdi egészen a részben már látott beteg kislányhoz.

06.jpg

Jenkins és Cass jó pár kartont talál különös esetekkel, de mindegyik betegre csak hatással volt a könyv, nem pedig kiszívja belőlük az erőt. Eve és Stone a könyvtárban a mesélővel találkozik, ő itt a helyi könyvtáros. Jake régi könyveket lát meg a pulton, kiderül, hogy egy örökségből kapták, de sajnos nem nézhetik meg. Ezekiel közben összebarátkozik a kislánnyal, majd új desszert reményében megtanítja Jamie-nek, hogyan törje fel a szekrényt. Jamie elmeséli, hogy nem tudják mitől betegedett meg hirtelen, egy mesedélutánon aludt el. A tolvaj rögtön tudja, hogy a könyv okozza, keresni kezdi, de az nincs ott, nem tarthat bent könyvet Jamie a baktériumok miatt. Ezekiel elbúcsúzik, de a lánynál hagyja az érmét.

07.jpg

Cassandra-t hölgyek udvarolják körül, kezdi élvezni is, és én még mindig nem találtam ki, hogy kit testesít meg. A többiek is befutnak, Ezekiel a kórházba hívná őket, de nem hallgatnak rá. A tanácskozást végül a seriff szakítja félbe, Ezekiel-t akarja letartóztatni, mivel megtanította a lányát lopni. A tolvaj simán kibújik a bilincsből, szemtelenkedni kezd a férfival, Heyer szeme ekkor vörösre vált, egy újabb farkasunk van, immáron A három kismalac történetéből. Mindenki menekülőre fogja, közben a seriff erősítést is szerez, helyi focistákat, a Farkasokat. A könyvtárosok folytatják a vitájukat arról, hogy hova menjenek először, de ezt Eve éneklése szakítja félbe. Ekkor világosodnak meg, hogy ők is szereplővé váltak, Stone a Vadász (baltával egyik kezében, másikon egy bagollyal), Cassandra a délceg herceg (atyaúristen, miért?) és Eve pedig hercegnő. Jenkins szerint a pozitív hősök se ússzák meg mindig, egyedül csak a kópé/szerencsés tolvaj menekülhet meg, ez Ezekiel, aki le is lépett mellőlük. Közben a városlakók mind átváltoznak, és a város köré pedig tüskebokor fal emelkedik fel, nincs menekvés.

08.jpg

Ezekiel a kórházba lopózik be, itt találja meg a könyvtárost Mr. McGuire-t, aki a könyvből olvas fel az egyre gyengébb Jamie-nek. A tolvaj hiába próbálja meg elvenni a könyvet, a férfi az áldozataitól elvett új erejével simán ellöki a srácot. A kis csapatunk közben a könyvtárba menekül be, Eve hívja Ezekiel-t, benne van az utolsó reményük! A farkas csapat közben rájuk tör, délceg Cassandra tart egy buzdító szöveget, Eve hercegnő pedig teljesen elolvad ettől, Stone téríti észhez. A két oldal egymásnak feszül, Eve kétségbeesetten kiabál a telefonba, hogy a tolvaj változtasson a mesén. Ezekiel újra próbálkozik, kicsit változtat is a sztorin, de újra ellöki őt McGuire. A gonosz könyvtáros ekkor megöl mindenkit, de a tolvaj végül az érme segítségével leblokkolja a férfit, majd Jamie-re bízza a mesélést.

09-1.jpg

09-2.jpg

Jamie meséjében mégse haltak meg, a Vadász egy robot, a hercegnő egy nindzsa, míg a herceg valójában az álruhás Merlin, az egyesített erejükkel pedig elűzik a farkasokat. McGuire-nak nem tetszik ez a vég, de a könyvet nem tudja megszerezni, helyette az beszippantja magába. Ezekiel és a teljesen egészséges Jamie érkezik, a seriff nem emlékszik semmire, kis csapatunk rögtön mocsárgázzal magyaráz meg mindent, az okozott hallucinációt. Végül elsétálnak a naplementében, miközben Heyes és a lánya figyeli az elvonuló könyvtárosokat.

10-1.jpg

10-2.jpg

Az Annexben a bremen-i könyvtárból elhozott könyveket nézegetik, Jenkins majd biztonságba helyezi őket. A Libris Fauna viszont üres, csak egy lapon van valami, még pedig McGuire rajzmása. Ezekiel megint fényezi magát, nekem pedig egyre ellenszenvesebb, annak ellenére, hogy meg akarják velem szerettetni! Mindenki elvonul, csak Cass marad, kezében egy kis varázslattal! Nem tudom mi lesz még ebből…

11.jpg

23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.01.15. 18:15:57

Hugo Miller már a 13-as raktárban is sok galibát okozott, kösz az utalást :)

Eve - Hamupipőke milyen brutál lett a szőke hajzuhataggal?!
"Miért van rajtam tűsarkú?" :D

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.01.15. 23:49:09

Na, akkor tehát :).

Nem tudom, feltűnt-e nektek, hogy mekkora az áthallás legkedvencebb raktárunkkal. Ezen rész nézése közben teljesen megvilágosodtam, merthogy:
- ereklyét keresnek, ami csúnya mellékhatásokkal jár, és mindenkit megbolondít maga körül, beleértve az "ügynököket" is, akik a hatástalanításán fáradoznak
- Jenkins egy az egyben Artie, Eve tiszta Myka, Stone - némileg intelligensebb formában, de teljesen - Pete, Cassandra Claudia. Egyedül Ezekielnek nincs párja, némileg H.G., de csak nagyon halvány a hasonlóság. És persze, Hugo Millerről se feledkezzünk el :).

Ezen kívül ez a mostani rész jó erősen Grimm-es is volt, farkas-barkassal, meg meseszereplőkkel.

Mivel a Grimmet Kapitánylány írja, a raktárt meg Gabba, hát ezért van, hogy a könyvtárosat meg ketten írjátok :D.

Ez volt a nagy felismerésem kedd éjszaka, amit nem tudtam megosztani senkivel.

Kapitánylány, köszönet a hogyvoltért :). Jövő héten is te jössz? (Csak hogy mennyire legyek türelmetlen :D)

Gabba 2015.01.16. 00:22:13

@m e o w: nem lehet letagadni a raktáros átallásokat, ez kétségtelen, szerintem a készítőknek is hiányzik, és azért kezdtek bele ebbe

a felismerésedhez gratula, de azért remélem, vissza tudtál aludni utána :)

jó kis rész volt ez is, bár amikor a csajok Cassandrát stírölték, arról nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek szóló mese jutott az eszembe

jövő héten én jövök, ha James Onedin is úgy akarja

és Ezekiel nekem sem szimpatikus sajnos, egyetértek szerzőtársam véleményével

Kapitánylány 2015.01.16. 16:24:33

@m e o w: @Gabba: valahol azt olvastam, hogy nem Hamupipőke volt, hanem Aranyhaj, de én is inkább Hamupipőkére tippelnék, az elhagyott cipő miatt

nemcsak áthallás, de szerintem lesz még olyan szereplő, aki szerepelni fog itt is (ahogy az Eureka is összefonódott a 13-as raktárral)

Gabba: remélem más utalást is észrevettél, nem csak Hugo-t :)

Grimm párhuzamra én is gondoltam, csak itt "kedvesebb" volt a farkas :D

a felnőttes résszel teljesen egyetértek, néha majdnem áthajolt a rész abba az irányba :D csak mondjátok már meg nekem, hogy miért lett délceg herceg??? XD

Gabba 2015.01.16. 17:16:49

@Kapitánylány: a kínai orchideát, persze, éljenek a linkek! :)

mijazaki 2015.01.16. 17:21:36

Köszi a hv-t!
Eve lehetett Hamupipőke és Aranyhaj is egyszerre, és véleményem szerint abban a pár pillanatban játszott eddig a legjobban Rebecaa Romijn, amikor rebegtette a pilláit Cassandrára. Mert egyébként egyáltalán nem játszik jól.
Nekem is beugrott a Raktár, pedig én nem is láttam:-)

mijazaki 2015.01.16. 17:22:37

@mijazaki: na persze Rebecca, és nem Rebecaa. De ez nem változtat azon, hogy számomra ő a legidegesítőbb.

Kapitánylány 2015.01.16. 21:11:15

@mijazaki: ó, de jó, hogy nem vagyok egyedül Eve kapcsán... eddig olyan semmilyen, és nem tudom, hogy a színésznő miatt, vagy csak rossz a szerep

Gabba 2015.01.17. 09:29:15

@mijazaki: @Kapitánylány:
nálam a népszerűségi sorrend: Flynn, Stone, Eve, Cass, Ezekiel

Kapitánylány 2015.01.17. 18:29:52

Sorrendem: Flynn, Cassandra, Stone, Eve, Jenkins, Dulaque, Lamia, Ezekiel :-)

Gabba 2015.01.17. 18:55:22

@Kapitánylány: nagyon kemény vagy a sráccal! :)

Pácsó Ármándó 2015.01.17. 19:24:00

@Gabba: Ez már a 6.rész? Nem késő most elkezdeni? Újakat is szívesen látnak itt?
Sorrendem: Flint, ..., ..., ..., ..., Ezekiel (bárki legyen is az!)

Gabba 2015.01.17. 19:50:37

@Pácsó Ármándó:
1.nem későg
2.mindenkit szívesen
3.középre tedd be Feketeszakállt :)

Pácsó Ármándó 2015.01.17. 20:06:07

@Gabba: Majd ha megborotválkozik! :-)
Az első szinkronos BS részből megtudtam, hogy Randall macskájának neve Csűzmike, Őt rakom be középre. Szőrösnek szőrös :-)

mijazaki 2015.01.17. 21:13:49

@Kapitánylány: Én is örülök, hogy más sincs oda érte! Szerintem a színésznő rossz, a szerepből ki lehetne hozni többet.
@Gabba: Sorrend: Flynn, Stone, Cass, Ezekiel, Eve
@Pácsó Ármándó: Flint:-)))

mijazaki 2015.01.17. 21:29:40

@Pácsó Ármándó: :-))
A Csűzmike komolyan egy macskának a neve? Inkább madárnévnek tűnik nekem. Bár mit csodálkozok, ismertem Johnny Walker nevű macskát is.

Kapitánylány 2015.01.18. 08:27:30

@Gabba: ha tudnád milyen kemény vagyok! :-)

@Pácsó Ármándó: nézd meg, és gyere, bár most is itt vagy, és ez jó! :-)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.01.19. 00:51:53

Hú, mit össze sorrendeztek. Nekem hat rész még nem volt elég, hogy igazán és szívből megszeressek/megutáljak karaktereket. Stone klassz srác, gyönyörű a szeme, viszont iszonyúan furkó Cassandrával. Cassandra nagyon tetszik a végtelen memóriájával, viszont idegesít a "meg fogok halni" vonal nála, meg a hisztik is. Eve teljesen semmilyen, leginkább csak a könyvtáros filmekben megszokott nőtípust hozza (de mint tudjuk, az ilyen ellenkezős, folyton nagyszájúskodó, de azért simán alárendelődő nőtípus jön be Flynn-nek, úgyhogy nem lehet másmilyen). Ezekiel borzalmas, annak ellenére is, hogy az ilyen típusú szereplők nekem általában be szoktak jönni (szeretem a rosszfiúkat), valamiért épp ez a karakter nekem gáz. A két ősöreg ellenség nekem sablonos, Jenkins állandó morcogása meg végképp klisé. Ha én írnám a hogyvoltokat, folyton arról sírna a szám, hogy milyen sablonos, klisékkel teli a megvalósítás :). Ennek ellenére bámulom, és fogalmam sincs, hogy miért :). De a Grimmel is így voltam, állandóan fanyalogtam az elején, oszt mégis néztem :).

Kapitánylány 2015.01.19. 10:46:47

@m e o w: nem is tudom, hogy megkapja-e a 2. évadot, pedig kint most lesz majd az évadzáró, gondolom majd csak tavasszal jelentik be, remélem azért lesz folytatás

annyi benne a klisé, hogy csak azzal telne el a hogyvolt, és ugye annyi nagy előd volt már eddig, hogy nehéz újat hozni, bár ez pont olyan terület, ahol tudnának újat és újat mutatni, csak lehet szeretik a sablonos dolgokat, biztosra mennek :)

Gabba 2015.01.22. 11:07:45

@m e o w: @Kapitánylány: igazatok van, nehéz újat hozni a témában

amúgy a magam részéről hv írás közben nem nagyon szoktam fanyalogni, ha már írok valamiről, igyekszem a pozitívumait nézni

ettől függetlenül a pohár nálam félig üres. peace :)
süti beállítások módosítása