Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) S01E02 – A kard a sziklában (The Sword in the Stone)

2014. december 23. 13:00 - Kapitánylány

A rossz fiúk már épp leszúrnák Flynn-t, de Eve időben érkezik, leteríti a két férfit. Stone menne Cassandra-t megkeresni, de Carsen közli, hogy a lány engedte be az ellenséget, majd az egyik könyvből elővesz egy gyógyító italt, ami segítségével csökkenti a vérzést. Most már csak Charlene-t kellene megkeresni, Eve közli is, hogy miközben elrohant mellette azt kiabálta, hogy menjenek a Könyvtár mélyére, az Ajtók folyosójára. Lamia közben kifosztja a Könyvtárat, Cassandra kicsit helyteleníti, de Lamia-nak nem tetszik, hogy ennyi csodát elrejtenek a világ elől, majd ők megváltoztatják a Földet.

01.jpg

A kis csapat fut a célja felé, amikor is egy óra kezd el ütni, Flynn már tudja is, hogy ez a visszaszámlálóé, a Könyvtár el kezdett bezáródni. Lamia is elindul a kijárat felé, közben elmondja a lánynak, hogy a Könyvtár a saját dimenziójában létezik, és most az első Könyvtáros elvágta a mi valóságunktól. Közben a csipet csapat elér az Ajtók folyosójához, Flynn tanácstalan, sosem járt még ilyen mélyen, majd kiválaszt egy ajtót, ami egy erdő közepére viszi őket, ezután a Könyvtárral együtt eltűnik a kijárat. Eve a telefonja segítségével megállapítja, hogy Oregon-ba kerültek, Flynn közben rosszul lesz, egyre több vért veszít. Az útra kiérve egy rejtélyes idegen várja már őket, de nem a kórházba viszi a csapatot, hiszen még ő is tudja, hogy az Excalibur által okozott seb sosem gyógyul be. Flynn nem érti, hogy mi történik, de Jenkins a bemutatkozás után bevezeti őket a Könyvtárba.

02-1.jpg

02-2.jpg

Eve próbálja elállítani a vérzést, de Flynn hiába járatja a száját, úgy látszik senki se fogja fel, hogy sosem fog megszűnni a vérzés. Carsen helyette a helyiséget járja körbe, keresve barátait, de rájön, hogy ez még se a Könyvtár, Jenkins magyarázza el, hogy a fő Könyvtár csak egy helyen tud kikötni, de mi van, ha a Könyvtárosnak szüksége van a Könyvtár segítségére? Szóval Judson létrehozott egy interfészt, ami kapcsolódik a Könyvtárhoz, itt minden információ megtalálható, ezt a helyet vezeti Jenkins. Flynn kicsit szétesik, magát ostorozza Cassandra miatt, azért is, mert nem vette észre, hogy könyvtáros jelölteket ölnek, de ez úgy se számít, 24 órán belül úgy is meg fog halni.

03.jpg

Lamia főnöke elé viszi Cassandra-t, aki a többiekért aggódik, majd jussát kérné, vagyis gyógyítsák meg. Dulaque majd azután tervezi ezt, ha a kulcs bekerül a zárba, és a varázslat elszabadul a világba. Közben látjuk, hogy Lamia épp leszúrná Cassandra-t, de a férfi int, hogy még ne, a lány megmenekül. Cassandra azonban nem csak magát gyógyítaná meg, hanem azokat is, akiken a tudomány nem tud segíteni, Dulaque könnyen megígéri ezt, majd pihenni küldi a lányt. Lamia, immáron kettesben főnökével, nem érti miért lett leállítva, a férfi az új szőnyegét féltette, valamint szükség lehet még Cassandra-ra.

04.jpg

Jenkins érkezik Eve-hez, próbál lelket önteni a nőbe, hogy utána az Őrangyal is össze tudja kaparni a Könyvtárost, mert különben mindenki meghal. Flynn-t újra ismerős helyzetben találjuk, könyvek közé bújva, mint amikor kirúgták az egyetemről. Eve jelenik meg, nem érti, hogy Flynn miért akar minden áron visszajutni a fő Könyvtárba, nem biztos, hogy ezt kellene most tenniük. Egy hosszú szentbeszéd után Carsen ihletet kap, eszébe jut, hogy Lamia kulcsnak nevezte az Excalibur-t, szóval már csak a zár kell, ami az a kő, amelyből Artúr kihúzta a kardot, a kő pedig Londonban van, egy lévonal alatt.

05.jpg

A kis csapat Tower-ben köt ki, egy iránytű kell, amivel eljutnak a zárhoz, de szerencsére nem a koronázási ékszereket kell ellopni, hanem egy követ mellőlük, még jó, hogy van egy tolvajuk. Eve és Stone eltereli a figyelmet, Ezekiel pedig könnyedén ellopja a drágakövet. Carsen kint várja az ékkövet, majd egy madzag és egy rágó segítségével iránytűt készít belőle, elmond egy varázsigét, majd a kő odavezeti őket a Buckingham palotához. Ezekiel kideríti, hogy rendezvény lesz épp, hamisít is belépőket, de Eve-nek ez már sok, faképnél hagyja a fiúkat. Közben a mélyben az ellenség is a varázskő felé tart.

06-1.jpg

06-2.jpg

Ezekiel hamis belépői felkeltik az őrség figyelmét, de szerencsére Eve már bent van, így a ledöbbent fiúkat is sikerül a rendezvényre bevinnie. Szétválnak titkos ajtót keresni, de Eve hamar megtalálja, hiszen miért is vigyázna egy őr egy falra. A rendezvényen azonban Dulaque is ott van, úgy látszik nagy fejes a férfi. Közben a mélyben Lamia és kis csapata végre bejut a sziklához, amelyet egy fémrács véd, a nő kiadja a parancsot annak átvágására. Persze a rács nem adja könnyen magát, a hozzáérő ember porrá válik. Lamia nem rest, Cassandra-t rángatja egy tábla elé, annak kirakása oldja fel a zárat, csak idő kell hozzá.

A palotában Ezekiel meghekkeli a rendszert, a közelben lévő őrök távoznak is, ők pedig így bejutnak a titkos ajtón. Közben a mélyben Cassandra kioldja a zárat, majd Lamia örömében be is záratja egy cellába a lányt, majd az Excalibur-t visszahelyezi a helyére. Hirtelen nagy energia szabadul fel, Dulaque szeme is kéken villan fel. A kis csapat bejut az átjáróba a sziklához, terv kellene a varázslat kiszabadulásának megakadályozására. Az egyik cellából Cassandra szólal meg, neki lenne egy ötlete. Stone nem nagyon bízna meg a lányban, de Flynn megérti miért tette, különben most nekik egy terv kell. Kell elterelés (Stone), áramforrás készítés (Ezekiel és Cassandra), ellenség elverése (Eve) és a korona megszerzése (Flynn).

Lamia újra a Könyvtárossal kerül szembe, végül az elektromágneses erő segítségével a férfi elveszi a koronát a nőtől, majd az Excalibur is visszatér Flynn-hez, leütve Lamia-t. Azonban a varázslat kiengedése a lévonalokon keresztül megviselte a kardot, haldoklik, már csak egy csodára képes, Flynn felajánlja Cassandra részére, majd eszméletét veszti. A lány összezavarodva végül a kardot nem a homlokához érinti, hanem Carsen sebéhez, ezzel a férfi meggyógyul. A felépült férfi nem érti Cassandra miért tette ezt, hiszen azt neki szánta, de a lány szerint már egyszer megmentette az életét. Excalibur közben egyre gyengébb, Flynn végül a sziklára helyezi öreg barátját, a kard pedig eggyé válik a kővel.

Jenkins érkezik meg a repülőjegyekkel, a könyvtáros jelölteknek ennyi volt a kaland. Jenkins és Flynn elvonul, a Könyvtáros még reménykedik, de Jenkins szerint a katalógus még csatlakozik a Könyvtárhoz, de az térben és időben bárhol lehet. Carsen magányosan lébecol bent, amikor is Judson jelenik meg a tükörben, búcsúzni jött. Flynn megesküszik, hogy megtalálja a Könyvtárat, de Judson szerint nem lesz ideje a keresésre, hiszen az ellenség felbecsülhetetlen mennyiségű varázserőt engedett szét, ezzel kell foglalkoznia. Flynn újra megvilágosodik, az érkező Eve-nek mondja el, hogy ideje új szabályokat teremteni. Carsen még időben megállítja a távozó jelölteket, majd megkéri őket, hogy nyissák ki a repülőjegyes borítékokat, amelyből mindannyian egy varázs meghívót húznak elő.

Flynn, immáron fő Könyvtárosként, leosztja az új szerepeket, Jenkins oktatja a könyvtáros tanulókat, övék lesznek a kevésbé apokaliptikus ügyek, míg ő a Könyvtárat kezdi el keresni. Stone kicsit aggódik Cassandra miatt, de Eve és Flynn is megbízik benne. A tanulók persze benne vannak a buliban, csak Jenkins nem örül ennek az egésznek annyira. Carsen elindul az új kalandok felé, Eve követi, rögtön közli is, hogy kellene a tanulók mellé egy Őrangyal. Flynn már talált is Eve személyében, a Könyvtár nem hiába küldött ki neki meghívót. Végül egy csókkal búcsút vesznek egymástól, majd ki-ki indul a saját útjára. Jenkins már el is kezdte az oktatást, Eve érkezik meg, hogy lefektesse az erőviszonyokat, megfélemlíti szegény férfit, hogy vegye komolyan az oktatást. Jenkins első leckeként az albumot mutatja meg, amely különböző újságcikkeket gyűjt össze furcsa eseményekről, minden nap frissíti magát, szóval ez lesz az irányadó az új kalandok felé.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.12.24. 07:16:46

Kicsit aggódtam Flynnért, mert mi van akkor, ha mégsem gyógyul meg, és két rész után vége a sorinak ;)

Kapitánylány 2014.12.24. 07:52:54

@Gabba: én nem, mert láttam az imdb-n, hogy még szerepelni fog, szóval szépen eltoltam... :-)
De jó kis rész volt, nekem tetszik eddig a sorozat!

W.Jack. 2015.02.09. 15:46:17

Köszönöm a szuper jó hv-ot, remekül összefoglaltad :) A szöveges galériával meg minden egyes alkalommal újra megveszel engem :) "Csodálkozó fiúk, A csodálkozás tárgya" nagyon tetszett :)

A rágós madzagos iránytűvel Flynn MacGyver-i magasságokba emelkedett :D

Kapitánylány 2015.02.09. 17:58:24

@nughop: köszi, ha van alapanyag, akkor szeretek több képet lőni, és itt adódott is lehetőség rá, és még jó rész is volt! :)

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:09:04

@nughop: Az a szőke nő ekkor nézett ki először jól. Lehet, hogy direkt katonásra csúnyítják? A galériákat mindig elfelejtem kinyitni, segít nekem hogy ilyen szemfüles vagy! Mondhatnád, hogy ez alap és csak én vagyok kicsit hebehurgya :-)

@Kapitánylány: A hogyvolt igazi Kapitánylányos szinvonalat hozott! Most találd ki, hogy dícsértelek-e? :-)

Kapitánylány 2015.02.09. 18:27:51

@Pácsó Ármándó: az én hogyvoltjaim mindig remekek, ha nem azok, akkor is azok! :D (és én szerény is vagyok!)

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:35:01

@Kapitánylány: Ilyen könnyű átlátni rajtam? Pedig nincs is nálam Ereklye! Igazad van, jók ezek a Raktáras hogyvoltok! :-D
süti beállítások módosítása