Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára I. (The Librarian) – A Szent Lándzsa küldetés (Quest for the Spear) 3/2

2014. november 19. 11:00 - Kapitánylány

Ott hagytuk abba, hogy ellopták a Végzet Lándzsájának az egyik darabját a Könyvtárból, így Flynn-re maradt a feladat, hogy a többi darabot megkeresse...

Flynn a repülőgépen próbálja megfejteni a madarak nyelvét, amikor is egy szép nő érkezik, aki a felszállást a pilótafülkében töltötte, de már leülne a helyére, persze Flynn mellé. A Könyvtáros próbál társalogni a nővel, de az hamar lehűti, nincsenek egy súlycsoportban. Flynn 7 óra 23 perc alatt megfejtette a madarak nyelvét, majdnem kiugrik örömében a székből, a pilótafülkéből érkező tiszt szakítja meg a boldogságát, a nőt hívja be a fülkébe napfelkeltét nézni, aki persze ezer örömmel hagyja ott Flynn-t. Lana, az egyik betörőnk bukkan fel légikisasszonynak álcázva magát, ki is iktatja a légi marsallt. Rhodes, a kopasz tolvajunk is megjelenik, Flynn-t akarja elkábítani, de nem csak ketten vannak ám, több utasról is kiderül, hogy a Kígyó Szövetség tagjai. A Könyvtáros szorult helyzetbe kerül, de segítségére siet a mellette ülő utastársnője, aki egyedül elintézi az egész csapatot, majd fogja Flynn-t és kiugrik vele az utasszállítógépből.

01.jpg

A dzsungelben kötnek ki, itt derül ki, hogy Judson küldte védelmezőnek Flynn mellé Nicole-t. A nő kiosztja a melót, Flynn derítse ki, hogy hol vannak, a Könyvtárosnak ez nem kihívás, felmászik az egyik fára és már meg is fogják tudni. Persze a terephez nem szokott férfi megküzd a fára mászással, de végül csak feljut a tetejére, és megadja a pontos helyüket. Úton a cél felé Nicole kicsit bunkón bánik Flynn-nel, aki ezt úgy hálálja meg, hogy róla fog elnevezni egy újonnan felfedezett virágot, Picirtusz Némberusznak. Persze a Kígyó Szövetsége követni kezdi őket. Carsen próbál csevegni útitársnőjével, aki még mindig zárkózott, nem csodálom, nekem is az idegeimre menne egy állandóan kérdezősködő könyvmoly.

02-1.jpg

02-2.jpg

Egy szétrohadó hídhoz érnek (mert pont ott jutnak ki a dzsungelből), Flynn-nek nincs sok kedve átmenni rajta, de Nicole már el is indul rajta a túloldalra, a férfi kénytelen követni. Persze a nő szól, hogy ne nézzen le, de ugye ki nem néz le ilyenkor, amikor még rá is szólnak? Nicole próbálja Carsen figyelmét elterelni, a küldetésről kérdezi, Flynn rögtön válaszol is, hogy nagyjából mindent tud, csak azt nem, hogy mennyi idő kell egy madárnak, hogy újra madár legyen. A híd közepén Flynn csodálkozik, hogy ilyen stabil a szerkezet, ugrálni is kezd rajta, amely persze beszakad alatta. Nicole nagy nehezen felhúzza, de sietniük kell, mert a még jobban meggyengült híd el kezdetett szétesni, épp csak lejutnak róla.

03.jpg

A megmenekülés után Flynn folytatja Nicole bosszantását, továbbra is kérdezősködik, még azt a célzást sem veszi, hogy 77 módon tud embert ölni. Carsen megpróbálja lenyűgözni a nőt, egy kődarabot hajít egy fához, amelyről pillangók százai reppenek fel és repülik őket körbe. A tábortűznél Flynn a madaras rejtvényt próbálja megfejteni, de nem tud rájönni, alkalmatlannak tartja magát, erre kap egy fülest a nőtől, hiszen senki se beszélhet így a Könyvtárosról, még ha magát ócsárolja is. Flynn egy levél társaságában vonulna el nagydolgát elvégezni, de a szakadék mélyén meglát egy másik tábortüzet, a Kígyó Szövetsége az. Nicole nem akarja magukra hívni a figyelmet, ezért elaltatja a saját tüzüket, Flynn szerint muszáj ezért összebújniuk, nehogy megfagyjanak. Carsen újra az előző Könyvtárosról érdeklődik, Nicole végül feladja, elmondja, hogy beleszeretett Edward-ba, ez okozta a férfi halálát, a Kígyó Szövetségének emberi lefejezték a nő szeme láttára az utolsó küldetésük során. Nicole ekkor veszi észre, hogy bennszülöttek vették őket körbe, akik el is viszik őket a falujukba. Flynn végül csak megérti a törzsfőnök beszédét, a bennszülöttek barátokként fogadják őket.

04-1.jpg

04-2.jpg

Másnap reggel Nicole ijedten veszi észre, hogy eltűnt Flynn, de nem ment messze, a helyi gyerekekkel kezdett el játszani. A Kígyó Szövetsége is odaér, lövöldözni kezdenek, a párosunk gyorsan el is iszkol a dzsungelbe. Végül egy szakadék szélére érnek, ahol Nicole belöki a mélybe a Könyvtárost, majd ő is utána veti magát, egy vízesést is túlélnek. A folyó csendes szakaszán ereszkednek le tovább, szerencsére a lándzsa lelőhelye is arra van. Kievickélve a partra hamarosan meg is találják a keresett helyet, egy maja templomot, de a belépéshez tudni kell mennyi kell egy madárnak, hogy újra madár legyen. Flynn végül rájön a megoldásra, az a szám kell, amennyi idő alatt megújul egy csillagkép (ez 25765 év). Benyomkodja a helyes kőkockákat, de nem történik semmi, majd hirtelen megnyílik alattuk a talaj.

05.jpg

Egy maja halálveremben kötnek ki, a két rész között hegyes lándzsákkal teli mélyedéssel. Feladat: át kell jutni a túloldalra, és ezt minél hamarabb, mert a fal elindult feléjük. Flynn végül rájön, hogy van egy pont a szakadék felett, amelyre ráugorhatnak, Nicole nem örül túlságosan a semmibe való ugrásnak, de megbízik a Könyvtárosban, és így túl is élik. A maják tükrök segítségével rejtették el az átjárót. Már csak egy folyosó választja el őket a lándzsa darabtól, Flynn el is indul felé, de az egyik lépése során beindít egy csapda sorozatot, nyilakkal, tüzes nyilakkal és lengő bárdokkal fűszerezve. A Könyvtáros rájön, hogy szabályosan lövellnek ki a nyilak, csak hamar világossá válik, hogy táncolva jutnak át rajta. Sikeresen áttáncolnak a csapdákon, már csak a lándzsát kell megszerezni. Nicole már nyúl is érte, de Flynn ráüt a kezére, itt is lehet még kelepce. A férfi fog egy nagyobb ékkövet és leüti vele a lándzsát az emelvényről, ezzel együtt egy kődarab hullik alá.

Kiérve a templomból a bejáratnál már várják őket a Kígyó Szövetsége tagjai, Lana elveszi a lándzsát, de közben bevallja Flynn-nek, hogy nagy rajongója. A táborukba cipelik párosunkat, ahol Nicole legnagyobb döbbenetére Edward jelenik meg…

07.jpg

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.11.19. 11:56:34

mi az, hogy csak "szép nő"? Sonya Walger, viszonzatlan szerelmem! :)

W.Jack. 2014.11.19. 13:03:52

Köszönöm a hv-ot, mosolyogtam közben jókat :)

" aki még mindig zárkózott, nem csodálom, nekem is az idegeimre menne egy állandóan kérdezősködő könyvmoly." Hihi :)

" Egy szétrohadó hídhoz érnek (mert pont ott jutnak ki a dzsungelből)" Ez a jelek szerint alap a dzsungeles filmeknél :)

Jó, hogy így megágyazol az új sorinak, én igencsak hálás vagyok ezért.

Kapitánylány 2014.11.19. 13:17:21

@Gabba: hát nekem nem ő, maradjunk ennyiben! :D

@nughop: köszönöm! :)
süti beállítások módosítása