Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6913-6920 - Könnyes búcsú

2014. május 13. 13:00 - julie0812

Az utóbbi pár részben zéróhoz közeli történés volt, mondhatni kavarás a köbön, úgyhogy nagy vonalakban tekintjük most csak át a lényegeshez közeli eseményeket, szavak helyett legyen most inkább a képeké a főszerep.

1.jpg

2.jpg3.jpg4.jpg

Kissé elfeledett szálat veszünk fel, ismét előtérbe kerülnek a jómúltkor talált szerelmes levelek. Zalán unszolására Zsófi is beleássa magát a száz évvel ezelőtti love storyba és konkrétan bele is éli magát az egyik szerelmes levélíró szerepébe. Az egésznek kábé annyi értelme volt, hogy egy jót röhöghessünk a kopasz, ám annál meghatározóbb szakálförmedvénnyel rendelkező Miklóson. A szerelmes történet nagy vonalakban arról szól, hogy van egy nagyságos úr (Miklós), aki magának akarja a kisasszonyt (Zsófi), aki viszont szerelmes egy küldöncbe (Zalán). A nagyságos úr közbenjárására a szerelmesek elszakadnak egymástól, Árpit, aka Zalánt háborús helyszínre vezényelik. Mara, aka Zsófi megígéri, hogy feleségül megy az úrhoz, ha áthelyezteti kedvesét. A sztorit Zalán és Zsófi közösen derítik ki és egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

5.jpg6.jpg

Hanna és Balázs megbeszélik, hogy az alkalmi kufirc egyszeri eset volt és jobb, ha mindketten kussolnak róla. Peti végre ráveszi magát arra, hogy beszéljen Hannával, becsönget a villába, de Balázs még ott leledzik és ijedtében azt sem tudja, merre fusson. Hanna felháborodott hangnemben kiabál Petivel, aki hiába próbál magyarázkodni, Hannát nem érdekli, visszaadja neki gyűrűt, szevasz. Petinek egyedül kell intéznie a lemondásokat, és nem igazán fűlik hozzá a foga.

7.jpg

Gizi megválasztása miatt sem Laci, sem Vilibá nem jár örömtáncot, ahogy az várható volt, de legalább Gizi lelkes. Illetve egészen addig, amíg meg nem kap Mikitől néhány paksaméta dokumentumot, mert hát ugye egy közös képviselőnek azért akad papírmunkája bőven. Gizi segítséget kér Vilibától és Nováktól, feleslegesen, mert azok leszarják, inkább elmennek sörözni.

8.jpg

Linda rábeszéli Balázst, hogy mondjon fel a sztriptízbárban a kedvéért, különben az élete végéig imádkozhat a lelki üdvéért. Balázs meg is mondja Barthának, hogy kilép. Zsolt csak röhög, de persze nem hagyja ennyiben, megmutat Balázsnak egy felvételt, ami a Baba irodájában készült és Balázs épp a könyvelést „módosítja”. Úgyhogy Bali, pofa be, maradsz, Lindát pedig felejtsd el. Balázs rögtön szalad Lindához és elmondja neki, hogy Bartha megzsarolta.

9.jpg

Az ominózus felvétel egy pendrive-on van, ami véletlenül Bölcs Oszi könyvei közé kerül, mert épp az apjánál volt suli után és leckét írt a konyhapultnál. Amikor Zsolt rájön, hogy eltűnt a pendrive, Oszi már épp a nevelőapja kocsijába akar beszállni a ház előtt, aki ugye zsaru, úgyhogy Bartha majdnem rosszul lesz. Szerencsére pont jön Linda és az utolsó pillanatban visszaszerzi a pendrive-ot, de nem adja vissza az apjának, így Balázs szabad lesz. Bartha persze puffog, de Linda megfenyegeti, hogy beavatja Andit is a dologba és akkor biztos újra eltiltja tőle Oszit.

10.jpg

Nóra a szőlőbirtokra látogat és pont akkor lép be az ajtón, amikor Zalán és Zsófi keze összeér, épp a szerelemes leveleket pakolják be a ládikába. Nórának rögtön szemet szúr a bizalmas viszony. Miután Timikétől megtudja, hogy Zsófi és Miklós gyereket akarnak, Nóra vérszemet kap és nyomozásba kezd Zsófi után. Megbízza Timit, hogy szerezze meg a leveleket – a kis troll az állítja, valami iskolai feladathoz kellenek, úgyhogy Miki szívesen át is adja neki. Zsófi átmegy Nórához egy kis szájtépésre, de Nóra pókerarccal letagadja, hogy érdeklik a levelek és elküldi Zsófit. Zsófi otthon előad egy szenvedést és beköpi Nórát. Miki is átmegy Nórához, hogy lecsessze, Nóra pedig szépen elülteti a bogarat a Cár fülében a neje és a borász bimbózó kapcsolatáról.

11.jpg

Juli elkíséri Petit Hannához, úgy látszik anyuci nélkül már az utcára se megy ki az ex-vőlegény. Hanna már szépen összedobozolta Peti cuccait, úgyhogy nem is nagyon kell befáradniuk. Hanna Olaszországba készül Claudiához és Peti azt reméli, majd ha hazajön, megbeszélik a dolgaikat, de Hanna két szó után felkapja a vizet, úgyhogy erre semmi esély. Juli magát hibáztatja, miért is ne, már megszoktuk. Felhívja Claudiát, majd teljesen kiakad, amiért a Nagysasszony Hanna mellé állt. Atikám szerint viszont Peti megérdemli, amit kap, de Juli egy anyaoroszlán, mint mindig, és nem érdekli az igazságosság.

12.jpg

Nóra folytatja a szarkavarást, kibérel Zsófi nevére egy nászutas lakosztályt, de mellényúl, mert Claudia révén minden hotelben ismerik Zsófikát, úgyhogy azonnal értesül Nóra trükkjéről. Zsófi megint átcaplat Nórához, hogy ezeket a fejéhez vágja, kezd már kissé unalmassá válni a dolog. Hazafele menet Zsófi belefut Ádámba és beszámol neki az ő Nórácskája csínytevéseiről. Ádi megkérdezi Nórát, hogy mi ez az egész, most akkor őt szereti vagy még mindig Miklóst.

13.jpg

És végre elérkezett a nap, amikor Balázs és Linda is lelép. Balázs kitalálja, hogy visszamegy Bécsbe és új életet kezd, Linda pedig rászánja magát, hogy most azonnal elinduljon Peruba. Kiderül, hogy pont egy napon utaznak el, yesss. Gizi nem fogadja túl jól a hírt, de hát ez van. Balázs elbúcsúzik Hannától és az apjától is el akar köszönni, de végül csak egy levelet hagy neki. Aztán Petitől is búcsút vesz és Lindával együtt eltaxiznak. Bartha látja a pityergő Gizit az udvaron és így értesül róla, hogy a lánya lelépett. Zsolt kedve exponenciálisan romlik, amikor megtudja, hogy Bali is lelépett, ráadásul a lenyúlta a lóvét a Babából. Eközben Linda és Balázs könnyes búcsút vesznek egymástól, Miklós pedig megtalálja a búcsúlevelet. Micsoda dráma. És folytköv, remélhetőleg most már Balázsék nélkül!

Címkék: barátok közt
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2014.05.13. 14:25:30

Borzadály. Miki Popeye szakálla brutális volt. Szánalmasan szar már ez az egész.Ez a sok nyávogás, hisztizés, szenvedés, semmi érdekesség, semmi humor, erőből tolják az amúgy teljesen érdektelen történéseket. ...na hát ha csak az nem nevetséges, hogy ezt a tömény unalmat ekkora energiákkal, ordítással és dühvel kell előadni.... hihetetlen.

julie0812 2014.05.13. 14:37:15

@hannamontanna: Egyetértek. De ami a leginkább kikészített múlt héten, az az egymáshoz átrohangálás és állandó egymásnak feszülés Miki-Nóra-Zsófi tetszőleges variálásával. Nem bírnak már ezek elnyugodni, élhetné mindenki a maga életét??

hannamontanna 2014.05.13. 15:20:34

@julie0812: Na igen.... mindenki lenyugodhatna a p*csába..... :-))) Tényleg mintha mindenhol időkapu lenne... egyik pillanatban itt vannak, a másikban már amott. Nóra még el sem köszön otthon, már a szőlőhegyen terem a répákkal lovagolni... :-DDDD Amúgy pl. ő most dolgozik? Eladó, ügyvéd...? senki sem tudja. Ebben a sorozatban egyedül Szabi dolgozik....

Johnny336 2014.05.13. 16:34:48

@hannamontanna: de Szabi is mindig kimenőt kér valamiért :)

hannamontanna 2014.05.13. 16:53:24

@Johnny336: Akkor ezek szerint senki nem dolgozik??? Bámulatos. Ezekben a sorozatokban senki nem jár be munkahelyre? Mármint az ÉNB-ben sem törik össze magukat.
Ezért tartunk itt..... aki meg dolgozik végre, az meg a munkahelyén kommentel.... :-)))) Nem is szólok semmit...

Johnny336 2014.05.13. 17:07:36

@hannamontanna: ácsi van! Két komment között én két kézzel lapátolom a GDP-t! Már vízhólyagos a tenyerem is! :)

Sőt, nemcsak kommentelnek, hanem blogposztot is írnak egy fiktív sorozat ingyenélő munkakerülő szereplőinek történéseiről. Na ez az igazi vízgereblyézés, meg fingfűrészelés!

hannamontanna 2014.05.14. 08:10:43

@Johnny336: Wáháháhá...... most nevettem. De igazából sírok, mert mindennek ellenére mégis mi tartjuk el őket is. Ezért cserébe nem nagy elvárás, hogy szórakoztassanak minket, amikor este van fél óránk, hogy háttér tévézzünk, míg megfőzzük a másnapi ebédet és betegyünk két mosást.Ehelyett mit kapunk? Na mit??? Sírást, szenvedést, ordítást, nyekergést, vívódást semmitmondó f*sságokon. Azt hiszem inkább megnézem a Jóbarátokat végtelenített ismétlésben.... Na de tényleg. Én azt kérném az esti két elb*szott kinkeservekkel tömött rtl-sorozat helyett, hogy vetítsék le a kezdet kezdetétől a Jóbarátokat... vagy a Rém rendes családot. Vagy bármit, amin nevetni lehet. Csatlakozókat várok... :-))))

mézescsók 2014.05.14. 12:04:49

@hannamontanna: A régebbi sorozatok sem jobbak. Most, hogy van m3, látok olyan sorozatokat is, amiket még nem láthattam. Hát, a Szomszédok szintén merő nyekergés, vívódás, teleszórva akkori aktuálpolitikai fájdalmakkal.Hogy egy sorozat az életről, a mindennapokról szól, az rendben van. De az ember a mindennapjaiban időnként nevet egyet, hülye helyzetekbe keveredik vagy lát másokat olyanban és röhög, érik alkalmasint örömök is, néha-néha boldog. Ezekben a sorozatokban az életörömnek nyoma sincs. Miért ilyen búvalb...tt minden?
A BK befejezésére meg van egy ötletem: legyen főnyomócső-törés vagy gázszivárgás, esetleg találjanak valamilyen II. vh-s dolgot a pincében és költöztessenek ki mindenkit. Mire megcsinálja a villámgyors magyar ipar, a szélrózsa minden irányába szétszélednek a lakók. Itt a vége, fuss el véle!

Johnny336 2014.05.14. 12:10:38

@mézescsók: módosítom az ötletet, a Szabó-ikrek találják meg a világháborús 500 kg-os bombát, és kezdjék szétkalapálni, mondván tuti kincsesláda. :D

hannamontanna 2014.05.14. 12:16:03

@Johnny336:@mézescsók: :-DDDDDDDDDDD Hónapok óta a legjobb ötletek!!! Szinte látom! ...és örül a lelkem.

julie0812 2014.05.14. 14:12:52

@hannamontanna: Jóbarátokat vagy Rém rendes családot én is szívesen néznék az elejétől, úgyhogy csatlakozom :)
Amúgy a BK szerintem mindig szenvedés volt, visszalapoztam kicsit a hogyvoltokban és 3 évvel ezelőtt is kábé ugyanez volt a hozzászólók véleménye :) De mégis életképesebb, mint pl. a kistestvér Szeress most, mert az meg annyira a két főszereplő körül forgott és nem voltak benne ilyen apró-cseprő napi gondok. Minden esetre lehetne fejleszteni rajta, jó lenne, ha az írók néha olvasnák a véleményeket és merítenének néhány ötletet...

@Johnny336: én kizárólag a kávészünetben és otthon írok posztot :D Na jó, van, hogy néha a kávészünet kissé hosszabbra sikerül....

mézescsók 2014.05.14. 15:49:32

@Johnny336: Ez lenne az igazi, de azért ne legyen már tömegkatasztrófa! Hányast írnának a karikába?

Amúgy: kötetlen a munkaidőm!

Johnny336 2014.05.14. 16:04:42

@mézescsók: Zsolt anyázásához, meg a szilikoncsöcsökhöz Vilibá arcában elég volt a 16-os, szerintem ide is elég lesz. Bár inkább 12-es, szülői felügyelettel, és akkor a porontynak elmagyarázza a felnőtt, hogy ez tulajdonképpen jótett volt az emberiségért, és nem kár a szétporladt szereplőkért.

julie0812 2014.05.14. 16:38:09

@Johnny336: Vagy egy tömegkatasztrófa következtében lehetne egy Hungarian-style walking dead... Zombi ex-barátok :D

mézescsók 2014.05.15. 11:50:28

@Johnny336: Hát, én nem tudom, a karikákkal mindig bajban vagyok. Főleg, ha a meséhez bemondják, hogy csak szülői felügyelettel nézhető. És még akkor is, ha éjszaka vagy hajnal körül kezdődő filmhez közlik, hogy 12 év alattiak csak szülői...stb. Szerintem akkor nem kéne ennek a korosztálynak már egyáltalán tv-nie, de mindegy.
Tömegkatasztrófához sok kell, a 16 talán nem elég. Mert mi lenne az egyébként horroron, zombikon, vámpírokon, mindenféle droidokon, robotokon, földönkívüli szörnyeken, stb. szocializálódott gyanútlan ifjúság lelkével, ha egy sima - már-már mindennapos - tömegkatasztrófa látványával sokkolnák?

@julie0812: Itt rugózunk azon, hogyan lehetne szépen, egyszerűen befejezni a sorozatot, Te meg még továbbgondolod????Eddig kedveltelek!!!
süti beállítások módosítása