Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Da Vinci démonai 2x01 – The Blood of Man (18+)

2014. március 26. 09:00 - Smokey the bear

Alig jutottunk a végére az előző évadnak, máris itt van a következő, az amerikai vetítéssel szinte egyidőben. Ennek már eleve nagyon örülhetünk, hát még annak, hogy érdemes volt kitartani, mert ezt a részt, minden sutasága ellenére öröm volt nézni. Komolyan. Vér, veríték, izgalom! Sőt még egy férficsók is elcsattan, ami inkább vicces, mint erotikus. Dél-Amerikában nyitunk hat hónappal a Pazzi-összeesküvés után. Leo egy sziklába vájt börtönben várja a végzetét, de nincs egyedül. Rabtársa Riario, aki a minden bizonnyal sanyarú körülmények ellenére is úgy néz ki, mintha most jött volna egy modellfotózásról. Leonardo dettó. A gróf eléggé pesszimista hangulatban van: a távolban verik a tam-tamot, valamit skandálnak a népek, és a fejük felül egy kis csatornácskán át patakokban folyik le a vér -ha szabad ilyen képzavarral élnem-, nem lesz ennek jó vége, mert hogy végük lesz, az biztos. Leo még bizakodik. Az ajtó nyílik, és a rabokat elővezetik a piramis tetejére, ahol egy nő arany melltartóban feszít, és egy fazon emberi fogakból készített sípon játszik. Aztékéknál ünnepi kivégzés van. Nekünk meg van rá egy évadunk, hogy megtudjuk, hogy keveredtek ide ezek a szerencsétlenek.

woman.jpg

Nem bírtam ellenállni a kísértésnek, itt egy kis galesz a buliról.

Na, akkor most a Google Earth (nem, vicc, kb. tényleg úgy néz ki az animáció) szolgáltatás segítségével térjünk vissza a Pazzi-felkelés idejére. Ott hagytuk ugye abban, hogy Riario berobbantotta a kápolna ajtaját. A benyomuló felkelők, élükön az idegesítően pattogó Francesco Pazzival azonban nem találnak senkit, mert Leo és Lorenzo valami csatornanyíláson keresztül meglógott, és most a templom alagsorában bolyong. A főúr már alig él, de még mindig azon rinyál, hogy Leo elárulta, és ha túlélik, úgy éljen, kibelezi. Leo udvariasan bekussoltatja a Medicit.

run.jpg

Firenze határain kívül Montefeltro szedi ráncba a seregét. Meghagyja, hogy csakis az ő parancsára támadhatnak. A templomban Riario a szökevények után ered a csatornán keresztül. Eközben Zoro és Nico a kikötőben nagy nyugiban bámulják a lángoló CGI Firenzét. Nico visszamenne segíteni a főnöknek, de Zorónak az a nagyszerű terve, hogy ezzel a bárkával eljutnak Pisába, feljutnak a Basilisk-ra, és ott tarják a kikötőben, lehetőleg minél tovább.

waiting.jpg

Pazzi senior saját kezűleg irányítja az utcai harcokat. Elég véresszájú a vénember. A parancs elég egyszerű: hulljon minden Medici, az összes szolgájukkal és barátjukkal együtt. A Medici palotánál az éjjeli őrség barikádot épít. Kicsit aggasztó, hogy sem az úr, sem az úrnő nem ért még vissza. Clarice úton van, Dragonetti vágja előtte az utat, de egy lázadó csoportba botlanak, és külön kell válniuk. A női szekció el is jut a palotához szerencsésen, de hoppá, az egyik lánynak nyoma veszett a nagy tömegben. A kislány a harcolók között botorkál, és majdnem eltapossa egy ló, de szerencsére Dragonetti pont jókor érkezik a verekedésből, és megmenti az elcsatangolt gyereket. Clarice boldog. A középkorban úrnőnek lenni azonban nem csak móka és mulatság! Miután a gyerekeket biztonságba helyezte, Mediciné magához szólítja az egyik inast, és méreggel teli fiolát nyújt át neki, hogy ha eljön az idő menjen be a lányokhoz, és tegye, amit tennie kell.

A gumiarcú Pazzi papa, közben tovább támadja a palotát. Becsületére váljék, hogy legalább ott őrjöng az első sorban, pedig nem is groupie. Az alagsorban tovább folyik a bújócska. Egy szusszanásnyi szünetben Leo számára világossá válik, hogy Lorenzo azt hiszi, Lucrezia ártatlan, és ő vette rá minden ármánykodásra. Ez kissé szarul esik neki, de tovább cipeli a nemesembert. Egy útelágazáshoz érkeznek, amiről egyrészt tudjuk, hogy nehéz szó, másrészt remek alkalmat nyújt a menekülésre, csak egy zárókövet kell hozzá kirobbantani. A tervet végre is hajtják. Lorenzo halottnak tetteti magát, és amikor Pazzi odaront hozzá, hogy megölje, Leonardo hátulról megtámadja, és elveszi a bongyorhajútól a kézi ágyút. A terem beomlik. Leo és Lorenzo megmenekül az üldözőktől.

plan.jpg

A palotában is zajlik az élet. Clarice átvitt értelemben nadrágot húzott, és id. Da Vinci minden rosszallása ellenére otthon marad. A védelem szerveződik; fegyver van elég, csak nincs aki használja. A nagy készülődés közben Clarice félrehívja Dragonettit, és felelősségre vonja az árulása miatt. A kapitány nem tagadja, hogy tudott az összeesküvésről, de leteszi a nagy esküt, hogy ilyet többet soha. Jól is teszi, mert ha mégis, akkor gyerekmentés ide vagy oda, Mediciné levágatja, mint egy disznót. A kedélyes beszélgetés azzal folytatódik, hogy Dragonetti felsorolja a többi árulót, Clarice bátyja included. A nő ezen meglepődik, de meghagyja a kapitánynak, hogy ha elmúlik a veszély, kerítse kézre a bíborost. Orsini már sejti a sötét jövőt, mert a templomban nem győzi hányni a keresztet. Nyugi atyám, nem sokára találkozhatsz a főnökkel!

who else.jpg

Az utcai csetepaté folytatódik, fasza kis tömegjelenetekkel. Az ifjabb Pazzi áll a csőcselék élére, de csak addig, amíg a Mediciek vissza nem ütnek, és el nem kezdenek mindenféle nehéz tárgyakat dobálni rájuk az emeleti ablakokból. A harc a tetőfokára hág, már-már szó szerint, de aztán előkerül a forró olaj, és az ostromló csőcselék fogyatkozni kezd. A hős Pazzik erre bátran elfutnak. Leonardo is csak hazatalál végre. Verrochio majdnem megöli ijedtében, de szerencsére még idejében kapcsol.

Riario Montefeltro táborába érkezik. A herceg éppen Lucrezia társaságában múlatja az időt, akit még a gróf küldetett el hozzá a templomból Grünwald kapitánnyal. Montefeltro türelmetlen, főleg azután, hogy Lucreziától megtudta, Riariót jobban érdekli Leonardo, mint Firenze hogyléte. Ha már ilyen jól eszébe juttatta Riario nekiugrik a nőnek, hogy kiszedje belőle, mire készült Leo. A nő ellenáll, és visszatámad, de a vallatás kicsit kezd elfajulni. Amikor Riario egy hegyes baszt tart két milliméterre a nő szemétől, már én is felszisszenek. Lucrezia elég jól bírja, de végül elárulja Pisát, és a Basilisket is.

eyeforeye2.jpg

Riario nyergel, fordul, azaz csak szeretne, mert Lupo maradásra inti. A Szentatyának először Firenzével vannak tervei, a Mennyek Tárháza majd csak utána jöhet. Riario átgondolja, és dönt: neki Leo és a Levelek Könyve kell inkább. Lupo megvon tőle minden fegyveres támogatást. Urbino hercegét azonban felettébb mulattatja a dolog. Kíséretet és némi pénzmagot is ad Riariónak, csak húzzon már a francba! A nemesember jól átlátja, hogy neki ebből csak haszna lehet: ha Riario lelép, akkor végre nem kell vesződniük egymással, pláne, ha meg találna halni közben. Ha életben marad és visszajön, akkor meg majd jól meghálálhatja neki a szívességet. Az egyezséget megpecsételendő gyorsan le is nyom egy csókot, a kisfiúsan mosolygó, szemkiszúró pszichopatának. Tudom, kicsit aggasztó, de ki nem? Cupp.

Leo a Törökkel álmodik, ami ebben a sorozatban nem jó ómen, bár ki tudja, lehet, hogy az álmoskönyve szerint sem az. A helyzet nem lett jobb, amíg ki volt ütve, sőt Lorenzo szépen lassan elvérzik. Leónak természetesen erre is van megoldása. Ha kifolyt a vére, akkor pótolni kell. Végre hasznát veheti a hullaboncolásnak! A saját kutatásaiból, és 13. századi feljegyzésekből ugyanis már nagyjából képben van a vérkör működésével kapcsolatban. Szóval már csak egy kis lúdtoll kell meg néhány filléres eszköz, és indulhat a vérátömlesztés!

Beesteledett, a lázadók sehol, gondolom elvonultak pihengetni. A Mediciek emberei is hazatérnek, a vezetőjük jelentést tesz Clarice-nek. Lorenzót látták elmenekülni Leonardóval, de nem tudják, mi lett velük. A nagysasszony újabb őrjáratra küldi az embereket, de Quattrone inkább hagyná őket pihenni, különben is nehogy már egy nő mondja meg, mi legyen! Clarice nem így gondolja, rámarkol a fickó férfiasságára, és nyomatékosan (hehe) felszólítja a kötelessége teljesítésére, különben kénytelen lesz megszabadítani a rangjaitól, és az ékszertől. Attól a bizonyos családitól. Könyörgöm, hol van ehhez a nőhöz képest Lucrezia!

order.jpg

Leo felkészül a vérátömlesztésre. A kétkedő Verrochiónak még elmondja, hogy meg kell tennie, mert nézze meg mi lett a városból, pedig Lorenzónak csak egy pár órája veszett nyoma. Különben is tartozik a Medicinek, mert akkor is adott neki munkát, amikor más nem. Kezdetét veszi a művelet, ipari mennyiségben folyik a vér. Szerencsére a jó helyre. Leo elájul, majd amikor magához tér Lucreziával egy idegen szobában találja magát. A szerelmes évődést nem kell sokáig néznünk szerencsére, mert a ködben ismerős arcok sejlenek fel. A lényeg: mindenki Leót akarja.

howithappens.jpg

A Medici kúriában Clarice a férje portréja előtt imádkozik. Jön id. Da Vinci, hogy rábeszélje, húzódjon biztonságba. Nagy a jövés-menés a házban, mert két alattvaló is érkezik, egy Lorenzóról szóló hírrel. Infó nincs, tőr van, a két áruló merényelni jött. Clarice védekezik, de az egyik férfi csak leteperi, és fojtogatni kezdi. A nap hőse ismét Dragonetti, aki jön, lát és szúr. Kettőből kettő: Mediciné és Piero is szabad. Az öreg Da Vinci igazolva látja a tervét, csak fedezékbe kéne vonulni, de Clarice büszkébb annál, hogy fusson. Ja, ha van egy Dragonetti a háznál, akkor könnyű!

drago.jpg

Reggel van. Leo és Lorenzo is él még, bár egyikük sincs beszédes kedvében. Vanessa már kezd aggódni, hogy mi lesz, ha a Medici az ebédlőasztalon méltóztatik elhalálozni. Verrochio megnyugtatja, hogy sem őt, sem a gyerekét nem fogja bántódás érni, de a biztonság kedvéért, egyelőre eltitkolják kinek a gyerekével várandós. Leo magához tér, de nincs benne köszönet. Rémképek gyötrik, és összefüggéstelenül motyog. Verrochiónak most lesz elege, és elzárja a vércsapot.

breaths.jpg

Riario táborára váltunk. A gróf már felkészült az indulásra. Abesszin szolganője, Zita szalad utána, hogy vigye őt is magával. Riario habozik, mert nem nőnek való vidék, ahova ő készül (bezzeg Lucrezia mehet), de mivel a pápa szadista élvezeteinek sem akarja kitenni védencét, ezért inkább felszabadítja. Ad neki lovat, és mehet isten hírével. A nő könyörög, hogy ne hagyja magára, mert egyedül valószínűleg még az erdőből sem jut ki élve. Riario elviszi magával. Na jól van, csak találtak egy nőt a grófnak is!

riariosgirl.jpg

A pápához Grünwald kapitány érkezik a felemásan sikerült összeesküvés és tékozló unokaöcsi hírével, Sixtus nem boldog. Közben Nico és Zoro feljut a Basilisk-ra, és rögtön a kapitány elé járulnak, hogy meggyőzzék, halasszák el az indulást. Elkéstek, valaki más már rendelkezett. Riario az, aki felettébb örül a találkozásnak, elfogatja a két jómadarat, és nagyon örül a zsákmánynak. A kulcs ugyan még nincs meg, de csak idő kérdése. Boldog gyereknapot, gróf úr! Zorót és Lucreziát elvezetteti, hogy istenítéletet hajtsanak végre rajtuk. Nico marad. Valami miatt őt hasznosnak tartja Riario. Szerintem meg csak a régi szép idők emlékére. Nagy barátság az övék, tudjuk jól!

ship.jpg

A Vatikánba ugrunk, ahol a Rab (rendes nevén Francesco) fényjeleket kap a külvilágból, van tehát egy segítője valahol a városban. Sixtus érkezik egy kis csevejre. Megtárgyalják a múltat (Sixtus gyerekkorukban megpróbálta vízbe fojtani a tesóját) és a jelen fejleményeket. A Rab azt ajánlja, hogy ha a Mediciek túlélik, akkor vonják karatén alá a várost, különben az nyíltan fellázad majd Róma ellen. Sixtusnak nem fűlik a foga a kioktatáshoz, de tudja, hogy történjen bármi Francesco hű szolgája az egyháznak, ezért hajlandó megfontolni a másik ajánlatát, hogy Riario távollétében Nápollyal kössön szövetséget.

talk.jpg

Riario on the beach. Nem teljesen, de ha már víz közelben van, felöltötte menő napszemcsijét, hogy teljes menetfelszerelésben nézhesse végéig, ahogy az egymáshoz láncolt Zoro és Lucrezia a tenger mélyén landol. Riario még megemlíti, hogy ha tudta volna, megmentette volna Amelia életét, amin Lucrezia kiakad, van tehát még egy lezáratlan ügyük egymással, nyilván a zsidó nő lesz az, akihez Riario kijárogat a temetőbe. Lucrezia egy csókkal búcsúzik Zorótól, majd elmerülnek a tengerben.

verdict.jpg

Közben Leo hallucinálni kezd, szóval nem teljesen egyértelmű mi az álom, és mi a valóság. Látja Lucreziáékat, és ráadásul összeakad a Törökkel is, aki még félhulla állapotában sem hagyja nyugton, és azzal baszogatja, hogy nem hajtotta végre, amit elrendeltek neki. A nagyra vágyása pedig lehet, hogy ahhoz vezet, hogy elveszít mindent, és itt most nem csak a Vatikán sötét erőire gondol, hanem valami sokkal félelmetesebbre. A valóságban Leo haldoklik, ezért Vanessa elszalad segítségért. Lorenzo magához tér, és ráveti magát a férfira. Ilyen izgalmak közepette ér véget a rész. A következő epizód promója ugyan elspoilerez egy csomó dolgot, de lesz miért izgulni a következő részben is, az tuti!

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

A Da Vinci démonai a comment:com-on:

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.27. 19:48:15

:DDD Nagyon vicces hv :D Most egy kicsit hanyagoltam Lorenzo-t, és Riaró lett az első számú szerelmem (az abesszin csajt majd lelököm a lóról és elásom az erdőben).
Klaricséről pedig mindig is tudtam, hogy a legfaszább csaj a soriban, Logarécia csak a fiatalságával "különb" nála, ami mulandó.
És hát újabb rejtélyeket toltak a nagy arcomba, folyton csak az izgalmak. Besz@rás.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.03.27. 22:11:37

Tyű de akarom a dinka-inka papnő arany-bikini.-szoknya-csápfejdísz szettjét!!!!!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.27. 22:15:34

@Hüpna: Jó, mi? Képet kérek, ha megszerezted és beöltöztél!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.29. 04:41:43

Ja, jut eszembe! A Riario fanklubnak egy kép:
www.imdb.com/media/rm719889920/ch0337936?ref_=chmd_md_pv
Szeretjük, hát nem? De.

nicu71 2014.03.31. 01:49:52

na végre én is megnéztem,nagyon izgi volt,a végén mesteri volt a záró nagyjelenet megkomponálása képileg!
Zoro mekkora ócska! még a halál küszöbén is csak a dugásra koncentrálna :) imádom.

Lady Kroki Karnevál (törölt) 2014.04.01. 22:43:39

@nicu71:Na ezt hogy érted? :D
Személyes megjegyzés: bárcsak Riarió engem kenne fel az asztalra, mindent bevallanék :DDD

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.01. 23:37:01

Ehhh de jó ez a mai rész! Imádtam minden pillanatát! Lelkesedtem! Lorenzo győzött! Ellenség lemészárolva. a krokodil zabál és mosolyog :)
Viszont elhangzott egy tételmondat: "Rómának papjai vannak, Firenzének művészete, Genovának kereskedelme" a Félszeműnek zsoldosokból álló hadserege. Vajon mibe fog belebukni az aktuális pápa?

nicu71 2014.04.02. 00:02:20

@prezidentevil biri: Hogy értem?Hát ahogy írtam,Zori egy öö..kópé/kurvapecér../de nagyon szerethető :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 00:09:04

@nicu71: De hát Lukrécia smárolta le, a kulcs miatt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 00:35:13

Ó de sok írnivalóm van még (nem igaz, már csak kettő maradt), de annál nehezebb magamban tartani. Megvárom vele a hv-t, legfeljebb kipukkadok, vaaaagy belekötök valakibe.

nicu71 2014.04.02. 01:22:38

De,Zoro mondta,h azt sajnálja,nem dugta meg .Mindezt a pallón állva :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 20:27:26

@nicu71: Jólvanmár, csak kötekedtem, ahogy fentebb írtam, mivel te voltál itt, hát veled :DD Puszi :)

nicu71 2014.04.02. 21:23:41

@aggyistenbiri: Jó,hát értem én a viccet,csak nem szeretem.
:D puszz :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 21:30:08

@nicu71: Akkor kunkorodj át az új részhez beszélgetni velünk, várunk, viccen kívül :D

nicu71 2014.04.02. 22:30:40

@aggyistenbiri: Hogyne.Mihelyt feltorrentezi valaki,nézem,s jövök ;)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 22:55:52

@nicu71: Mondhattad volna hamarabb, mert akkor nem kezdtem volna itt élőben dumálni tegnap. Most sikerült lelkiismeretet okoznod nekem. Most kicsit utállak emiatt (nemigaz),.

nicu71 2014.04.02. 23:33:55

@aggyistenbiri: Ohh,nem gond,még időben NEM olvastam el.Kezelem az ilyen helyzeteket.;)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 23:44:21

@nicu71: Én viszont elraktároztam ezt az infót, és majd befogom a számat legközelebb :) Azért mekkora nagyon jó fej vagyok már?! :D
süti beállítások módosítása