Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6837-6838. rész - Viszontlátásra, Berényi Claudia!

2014. március 11. 15:00 - julie0812

Mit is várhattunk volna egy ilyen irritálóan szenteskedő perszónától, Linda felháborodik Balázs szerelmi vallomásán, ő az apácákat választotta és kész, számára nincs visszaút, öt perccel később meg már az anyjának picsog, hogy milyen nehéz döntés zárdába vonulni. Miklós fantáziáját nagyon izgatja az igazgatói állás lehetősége és cseppet sem feltűnően próbál kicsikarni némi infót Claudiából, mire a Nagysasszony kijelenti, hogy előbb bízná a cég vezetését egy óvodás gyerekre, mint a dölyfös Berényi Miklósra.

1.jpg

Miklós Claudiától egyenesen Balázshoz nyargal és biztatja egyetlen pici fiát, hogy tegyen meg mindent az igazgatói posztért. Balázs előveszi legmeggyőzőbb szövegét, hogy bevágódjon Claudiánál, de Clau azt mondja, túl fiatal még a vezetői pozícióhoz. Atikám a bajsza alatt kuncogva felhozza, hogy nemrég összedőlt egy fal az építkezésen az ifjú Berényi miatt, és Juli is megjegyzi, hogy ide olyan személy kell, akinek van némi tekintélye.

2.jpg

Miután az összes bort végigkóstolták, Zalán Zsófi józanságát teszteli egy kis nyelvtörővel: Ede, de bedezodoroztad magad, hát ezt még leírni sem volt egyszerű, de Zsófi biztos jól begyakorolta, mert egymás után többször is képes kimondani, míg Zalán egyszer sem. Még mielőtt intimebb kapcsolatba kerülhetnének, betoppan Miklós és lepattintja a borászt, majd boldogan újságolja Zsófinak, hogy kedvenc nénikéje hosszabb időre nyaralni megy. Miki annyira happy, hogy búcsúpartit akar szervezni a Nagysasszonynak, hűha, lesz itt ereszd el a hajamat.

3.jpg

A búcsúbulira mindenki hivatalos a házból, kivéve persze Barthát. NonStop izzítja a fényképezőgépét, Zsófiék Lacitól többféle sajtot, azaz kétféle trappistát is vásárolnak a bor mellé. Claudia megköszöni Petinek, hogy rábeszélte az utazásra és a lelkére köti, hogy mielőbb gyógyuljon meg és utazzon el hozzá látogatóba. Közben érkeznek a vendégek Zsófiékhoz, Zalán hoz egy rekesz bort és szívesen vállalná a sommelier szerepet, de Miklós kitessékeli a lakásból, megelőzve ezzel, hogy egész este a feleségét stírölje. Nóra is érzi a vibrálást a levegőben és kifejezetten elégedett, amiért ajánlotta Mikiéknek a borászt.

4.jpg

Balázsnak nincs kedve a partyhoz, szerelmi bánatát viszont szívesen enyhítené egy kis alkalmi légyottal. Nem kell sokáig várni, meg is érkezik a megfelelő partner, Alíz csönget és NonStop-ot keresi, aki már javában lövi a fotókat a bulin. Úgy volt, hogy együtt megyünk, nyavalyog Alíz, aztán inkább társul egy kis itókára Balázshoz. A kis Berényi nem sajnálja a vodkát és még a szöszi nyavalygását is képes végighallgatni az esti kufirc reményében. Ádám viszont még időben közbelép, úgyhogy dugás helyett egy gyomrost kap Balázs.

5.jpg

A barátok már javában buliznak, de Claudia még az irodában élvezi egy kicsit a főnöki bőrfotel lágy ringatását. Atikám érkezik, szól neki, hogy jöhetne már, aztán filozofálnak egy sort Miklós szándékairól, mert biztos nem véletlenül pattant ki az agyából a buli ötlete. Atikám biztosítja róla Claudiát, hogy nem fogja a főnöki szék közelébe engedni Mikit, aztán ők is csatlakoznak a bulizókhoz. Rövidesen megjelenik Bartha egy ajándéknak szánt járókerettel, de a poénon senki sem röhög rajta kívül. Végül Claudia bejelenti az új ügyvezetőt: Atikám fogja képviselni a céget, amíg ő távol lesz.

6.jpg

Miklós puffog a Nagysasszony döntése miatt, szentül hitte, hogy a fiacskája lesz majd a főnök és szerinte a szipirtyó csak azért nevezett ki mást, hogy még utoljára keresztbe tegyen neki. Claudia és Gyula elindulnak, mert még aznap estére szól a repjegyük. A végén Claudia az udvaron elcsukló hangon búcsút vesz a háztól és ezáltal a sorozattól is, és úgy gondolom, erre nem is kellett nagyon rájátszania. Isten veled, Claudia!

Címkék: barátok közt
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2014.03.12. 10:30:46

Köszke. Namost én hozzászólnék. Mivel így télidőben odaesz a fene a BK elé, és hellyel-közzel követem, megállapíthatom, hogy a mostanra egyetlen karakterhű szereplő is elhagyta a stábot. Claudia volt az egyetlen, aki a kezdettől fogva azt a szerepet hozta, ami rá jellemző, hozzáteszem kiválóan. Nem tudom színész körökben milyen dicsősége vagy respektje van sorozatszínésznek lenni, de amit ki lehetett ebből hozni, azt Ábrahám Edit kihozta. És ezzel azt hiszem ki is fulladt. Akik miatt eddig néztem azokból idétlen és a jellemüket váltogató idiótákat csináltak a forgatókönyvírók. Miklós, aki eddig - szóval több évvel ezelőttig - konspirált és egy belevaló, karakán tökös fazon volt, az mostanra egy nyámnyila, következetlen, zavaros gondolkodású zsémbes öregasszonyra hasonlít. Ahogy nyifogott ezen, hogy jaj ki lesz a vezér, jaj legyen a kisfijam, akiben ugye ezerszer csalódott, istenem, mi a f*sz akar ez lenni??? Zsolt, aki célirányosan és átgondoltan áskálódott és szövetkezett bárkivel, az mostanra becsicskult azért, hogy a félévente látott Oszikát és a zárdába vonuló kislányát többet láthassa - de könyörgöm, ugyan minek???? azt legalább tudjuk? mit akar velük? társasozni két pénzbehajtás között??????? - most ekkora odab*szós poénnal becsámborog a partiba egy járókerettel, aztaaaaaa ezen mennyit kellett gondolkodni, hogy ez milyen megalázó lesz...istenem. Ki a fene az, aki miatt még odaüljek elé és nézzem??? Vili bá - kifulladt, Laci beletespedt a mackókám sztoriba, Enikő egy fap*na, Alíz egy agyatlan liba, Ádika megszakítás nélkül fényezi a fotóapparátot, Timikét hagyjuk is, már életfogytiglan kukoricán térdelne a sarokban ha rajtam múlik, Juli stresszel, aggódik, hisztizik, Atikám pengevékony szájjal sziszeg ha kell, ha nem, Balázs egy tenyérbemászó fazon, Linda az agyament ötletével, hogy zárdába vonul egy idióta életben maradása miatt, miközben megmagyarázza, hogy istennek célja van Peti halálával, ..... na mindegy. Még Nórában, Giziben, Lucában, Petiben és Zsófiban bízom, de kétséges, hogy négy szereplő kihúzza a sz*rból ezt a szakadék szélén álló, agyonfoltozott járgányt. Hát bocs, hogy ez így kijött, de nagyon berágtam Miklósra, ahogy a fő témája a padlizsánkrém. Vazeg, mi akar ez már lenni????

hannamontanna 2014.03.12. 10:34:54

Javítás: nyilván Ábrahám Edit nem "csak" sorozatszínész, inkább úgy igaz ..." sorozatszínész IS".... és öt szereplő ugye az a négy. .... a lényegen ez sem változtat. :-D

julie0812 2014.03.12. 14:39:03

@hannamontanna: Egyet értek a fentiekkel :) Pont ezen gondolkodtam, hogy Claudia volt az egyetlen, akiből nem csináltak hülyét, ő végig ugyanazt képviselte. Pedig azért őt is belekeverték érdekes sztorikba, de mégsem ment át olyan változásokon, mint sok másik karakter. Balázs és Linda is kiszállnak hamarosan, hát ők aztán nem fognak hiányozni. De valamit tényleg kitalálhatnának, például visszajöhetne Kinga és Géza, ha jól emlékszem, arról volt szó, hogy ők visszajönnek. A mostaniakkal nem tudom még milyen fordulatot lehetne belevinni, azon kívül hogy Alíz lefekszik azon kevés férfiszereplővel, akivel még nem tette :)

hannamontanna 2014.03.12. 15:28:28

@julie0812: Na igen. Ennek a szegény Ádámnak sem tudnak semmit kitalálni már, mint hogy állandóan suvickolja a masináját. Már hisztérikusan röhögök amikor meglátom. Hát Balázs és Linda tényleg nem fognak hiányozni, mind a két figura el van cseszve. Ha belegondolok, hogy a régi Linda Vili bá unokájával egy szállodában kamatyolt, elég durva hogy idáig vitték a jellembeli pálfordulást. Mindezt, mert Balázs nem halt meg. Az nem befolyásoló tényező, hogy ugyan nem halt meg, de mindenkit megszopatott a kamu halálával, és eközben Vandával kufircolt Bécsben? Majd pont egy ilyen fazonért kell apácának állni... ezek nem gondolkoznak? Vagy azt hiszik, hogy a nézők ülnek üveges tekintettel a képernyő előtt, csipszet zabálnak és folyik a nyáluk az ámulattól, hogy láthatnak egy ilyen fost, miközben olyan filmeket gyártanak, hogy Wall Street farkasa???? Komolyan, ezt nem hiszem el.

julie0812 2014.03.12. 16:34:30

@hannamontanna: haha, most írtam meg a tegnapit és pont kitértem rá, hogy milyen vicces Ádám a gépével :) Érdekes, hogy a mostani Lindát abszolút nem lehet azonosítani az előzővel. Mivel annyira más, mint a régi Linda, és nem nagyon tudta folytatni ott ahol a régi abbahagyta, szerintem megpróbáltak neki kitalálni egy teljesen új szerepet, de nem nagyon jött be, ezt sem tudta rendesen eljátszani.

hannamontanna 2014.03.12. 16:53:46

@julie0812: Hát még azt sem mondanám, hogy nem játsza el bármelyikük amit kell, mert nem a színészekkel van a gond. Az írókáimnak nincs semmi fantáziája. Begyöpösödött, kisstílű, következetlen és fantáziátlan történések. De időnként mégis nézem, mert nem hiszem el, hogy ilyen rossz. Úgy vagyok vele, mint a majom a Sivatagi show-ban amikor a kő alatt meglátja a kígyót... nem hisz a szemének, elájul a félelemtől és mégis mindig felemeli a követ, hogy ez igaz????????? Mindig reménykedem, hogy na most hátha jobb lesz. De nem. Tudomásul kell vennem, hogy igaz a mondás: a reményhal meg utoljára, de nekem mégis a kedvenc halam a szarok rája lesz..... :-D
süti beállítások módosítása