Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x14 (spanyol LOST)

2014. február 05. 16:00 - Sigismundus

Szóval otthagytuk abba, hogy Max bezuhant a kunyhóba, gázmaszkossan ájultan. Nosza, levetkőztették, kádba tették. És ellátták a sebeit mert a háta az tele van vágásokkal. Ainoa közben meséli mit meg nem tetteék hogy megtalálják, kiszabadítsák, úgyhogy mondhatna ő is már valamit. Mond is, köszönöm, ennyi, nem sok. De amikor bejön Piti a forróvizes lábossal, beszédesebb lesz. Merthogy hülyegyerek időközben átöltözött a szekrénybeli fekete ancugba. Erről Maxnak annyi kicsúszik a száján, hogy Ők, is ilyet viselnek. Meg azt is elárulja, hogy felfedezte, legalább egy Alexandria hajó megelőzte őket, de csak egy figyelmeztetés maradt utánuk a parton.

Clipboard01.jpg

Ainoa megígéri hogy egy szót sem szól apjának, mert az csak aggódna. Hogy a kapitánynak talán tudnia kellene mindenről, az fel sem merül. És épp e percben rádiózik Montrero, hogy egy nap és reggelre a Szigeten vannak, mi újság ? Szerető hazugságok, hogy minden oké, a válasz hogy a Sarkcsillagon is minden szuperokés. Fő hír hogy Valeria biciklijéről le kell venni a két oldalkereket mert már jól megtanult a legnagyobb viharban is bicajozni az árbócköteleken.

Közben hülyegyerek megint hoz egy cseber vizet, és négyszemközt kioktatja Maxot, nagyon látszik ám rajta hogy bele van esve Ainoába. És mivel ő a Sarkcsillag szívkirálya, megoszt egy Piti-féle titkot hogy lehet viszont is tesztelni. Egy nagyon hülye viccet kell elmesélni, és ha a lány ezen nevet, akkor lehet rákapcsoni, bejön viszont ! Max kínjában vigyorog ezen, de az önzetlen Piti hirtelen felajánlja hogy majd ő visszamegy a Partra figyelmeztetni DellaGuadráékat. Hogy miért nem elég ehhez a rádió, azt hagyjuk, lényeg hogy Ainoa és Max kettesben lesznek egy darabig.

Sziget, Part. Aggódnak már ott amúgy is. Julian morfondírozik komoran, majd mondja Saloménak, Ulisses nincs a hajón.. És a Toronyban sem volt.. Onnan érzi, hogy nem rádiózott neki már napok óta, Ricardo barátja meg csupa jó semmiséget mond neki az éteren keresztül. De hát így van ez, a gyerekekről szóló rossz hírt azt személyesen kell közölni. Ő sem mondta el, hogy Ainoa eltünt az erőben.. Szakácsné nyugtatná hogy nem lesz baj, de, lesz. Megjelenik egy csapat gázmaszkos egy vörös nő vezetésével. Elöbb csak kérdeznek, hogy hol van Gamboa, majd ütnek is, mert a válasz az hogy nincs a Szigeten.

Sarkcsillag, Konyha. Kapitány kezd beszélgetni 80éves Öregurral, aki egy könyvet olvasgat. Mégpedig Zuniga kapitány naplóját, Montrero röviden elmeséli a történetét, az öreg bólogat mosolyogva. Igen, ráismert a kézírásából, alakjából, apja mindig az ágya mellett tartotta. És csodák csodája, Venturának neve is, lesz Ventura Zuniga, a híres kapitány fia ő. 80Éves Öreg flash1: Ott volt ő is azon a bizonyos liverpooli úton, és mint kiváncsi tízéves kisfiúnak, bizony hamar szemet szúrt a furcsa utas, meg a táskája. Apja próbált ugyan beszélni neki a háborúról, meg hogy legyenek diszkrétek, de egy kiváncsi tízévesnek magyarázta ezt.

Clipboard016.jpg

Sziget, Kunyhó. Piti jelent vissza rádión hogy eddig semmi baja. És hogy lökést adjon a dolgoknak, javasolja Nagylánynak, ha vele kipróbálta a kádat, Maxal próbálják ki a franciaágyat. Ainoa persze továbbtanácsolja a veszélyekkel teli erdőbe, de azért beindit valamit gondolataiban a dolog, mert kicsit elkezd évelődni macskajancsival.

Clipboard04.jpg

A Parton közben szomorú dolgok történnek. Már az egész csapat megkötözve, a vörös csaj üti őket és Gamboáról kérdez. De hiába mondják hogy nincs, nem hisz nekik, és ütések helyett már lőne. Aztán kiáltás hallatszik az erdőböl, hogy "Itt van Gamboa!" Mindenki megdermed, a hajósokban a vér is megfagy mert Pitit látják közeledni. Elszánt arccal, pisztollyal rádióval, talpig feketében...

Feszültségoldás, cukiságfaktor. Valeria és Raton hajósat játszanak a Raktárban, az anno Piti által félbevágott tartályban. És eldöntik, hogy ők már felnőttek, és ezzel kihajóznak a Sarkcsillag elé, meglepik Ainoát a Szigeten, és Papát a Sarkcsillagon egyszerre. Sarkcsillag, Társalgó, Buborék egy mappát ad átt Julia doktornőnek, denm a megfejtett számsorok vannak benne. De nem ám, nem ezen dolgozott sokat hanem, vicces eskövői képek meg rajzok, ebbe ölt ő sok munkaórát. Julia köszöni szépen, nagyon kedves meg minden. Aztán mikor Buborék odébmegy, beindul a nőnél is egy emlék. Egy olyan, amit én a szereplők-előéletének-átírása kategóriába sorolok, sajna. Julia flash 1 : Genfben botladozott kissé spiccesen, és Roberto Schneider volt a kisérője. Doktornő aki akkor még boldog szingliként élte az Életet, belezúgott kissé a ragyogó elméjű Robertoba, de az viccesen hárította a nyomulást , arra hivatkozva hogy van menyasszonya, ők barátok csak, no meg a projekt résztvevői aláírták hogy nem járnak egymással.

Clipboard10.jpg

Sziget, Part. Szerencsére a hajósok még mindig nem tértek magukhoz a döbbenettől, így egy véletlen beszólás sem tudja elrontani Piti alakítását. Előad hát egy filmben hallott sztorit valami nyomorúságos gyerekkorról, amiből keményfickóvá nőtt ki. A fönöknőnek, épp ekkor egy kis lámpa átvált pirosról zöldre a gázmaszkján, leveszi, és tényleg, a toronybeli vörös kalóznő az. Boldogan üdvözli körükben Gamboát és jelent. Nem érik el a tengeralattjárót már négy napja, és a parancs hogy itt várjanak, míg a sarkcsillag meg nem érkezik. Ramon Gironesnek egy arcizma se rándul amikor közli, a hajó holnap délutánra várható. Úgyhogy tábort vernek francia vezényszavakra.

Clipboard12.jpg

Cukiságfaktor megint, Valeria és Raton összepakolják a legszükségesebbet, ami sok játékból és két jegesmaciból áll. De már azon összevesznek hogy ki legyen a kapitány, mert lány nem lehet kapitány, viszont Raton nem ért a tengerhez, mert nem kapitány a papája. Végül versenyeznek, aki megszerzi Gamboa levetett szemkendőjét az a kapitány. A kolumb amúgy visszatért az egyetlen-józan-ember-a-hajón szerepébe. Megy és ösztönzi kissé Buborékot a számcsíkokkal foglalkozzon. Nem kell ostor, verés, csak a szokásos meggyőző szöveg. Hogy jön a tengeralattjárón a nagyhatalamú Alexander, Esmela papája, akitől Roberto lopta el a vörös mappát. És Alexander az Roberto ellensége, hiába mondja azt folyton félkegyelmű hogy neki csak barátai vannak, ez nem igaz. És ha nem siet a kódolással, úgy járhat mint az az idióta aki az összes későbbi áldozatának a barátja volt, ez vitte a többit a végzetükbe. Ez hat.

Clipboard014.jpg

Kapitány is próbál többet megtudni Ventura Zunigától, de az nem nagyon akar válaszolni, a szokásos öreguras kedélyeskedéssel hárítt. Montrero nem adja fel, emlékezteti hogy az öreg mondta, fiataloknak nem szabad hazudni, ő hozzá képest igen fiatal szóval? Hogy kerültek a Toronyszállodába, honnan tudták előre hogy az sem fog összeomlani, hogy hol biztonságos? Öregúr csak mosolyogva távozik és emlékezik egyet. 80Éves Öregúr flash 2 : Már dübörgött a járvány, és le kellett zárni a hajó alsó szintjét. A kis Ventura lement volna a bicajáért de apja nem engedte. A miértre azt a kegyes hazugságot kapta csak válaszul hogy azok a bezárt matrózok meg fognak gyógyulni, ne aggódjon.

Clipboard017.jpg

Közben minden helyszínen leszállt az este. A Kunyhóban kevés sikerrel próbálnak aludni, Ainoa az ágyban, Max egy kanapén, így a srác bepróbálkozik a hülye vicc-teszttel. És csodák csodája, Nagylány csak elneveti magát, hurrá. Közben kishúga és annak lehetséges jövőbeli pasija beóvatoskodnak Gamboa kabinjába. Veszélyes a feladat mert a hajóördög ugye tud gondolatot olvasni és aki nem tetszik neki azt a cápák közé dobja. Jól feltúrnak mindent, és épp mire megtalálják a kalózkendőt, ér vissza a kabin tulaja is. Elsőre persze gyanakszik hogy melyik felnőtt küldhette őket és mit keretek? De azok bevallják, hogy egy müanyaghordóban akarnak vízre szállni, nos nem tartóztatja őket. Főleg mert rádión hívják a Szigetről.

Clipboard022.jpg

Julia flash 2 : Az eredménytelen parkbeli kergetőzés után macskajajos volt a reggel, de ekkor már köszönte barátjának hogy nem használta ki a lehetőséget. Roberto, szerint spongyát rá, és szakmázni kezd. Hogy nem tetszik neki ahogy megváltozott az Alexandria projekt azzal hogy Alexander önti bele a pénzt. De ő a pimasz zseni megpróbált tenni ellene, egy piros mappával. Julia nem csatlakozott hozzá, de sok szerencsét kívánt. Majd miután egyedül maradt, telefonált valakinek.

Clipboard023.jpg

A Kunyhóban, lett ez még jobb is, ahogy mondani szokás. Történik hogy éjjel egy kígyó csúszik be a hálószobába, (magától, és nem Max engedte be) Ainoa felébred erre, és aligsemmiben menekül is a nappaliba. Itt a lovagias Max felajánlja kanapéja felét, ami elfogadásra is kerül. Persze egymásnak háttal, és egy dologra van csak tilalom, nem némi mocorgásra, hanem a hülye viccekre. Kettejük közt a lepedő, meg némi kezdődő kémia, tombolni készülö hormonok.

Clipboard026.jpg

Pitinek nem ilyen jó az éjszakája, egy sátorban négy fegyveressel. Akik még alvás közben is viselik fura maszkjaikat. Kilopózni nem tud, inkább rádiózik, ő hívja Gamboát. Elrebegi a kolumbnak mi a helyzet, fegyveresek a Szigeten, a hajóra várnak, többiek túszok, Gamboát keresték, kiadtam magam Gamboának. Mit tegyek? Mit tennél a helyemben? Borostás válasza, reggel lelőni az egyik túszt. Így a fegyveresek meg fognak bízni benned feltétlen, te meg később meg tudod majd menteni a többi barátodat. Ez a vérmatek, kegyetlen, de hatásos, adás vége, joccakát.

Clipboard027.jpg

Reggel van, a Kunyhóban nem történt semmi de semmi az éjjel, csak az hogy mindketten a másik oldalukra fordultak alvás közben. Nos, soha rosszabb ébredés utáni első pillantást Maxnak. De ők inkább alszanak még egyet. Reggel a Sarkcsillagon, Julia flash 3 : Telefonon figyelmeztette barátját, Robertot hogy megtudta Philiph a francia hogy hol van a vörös mappa, meneküljön. Majd a hívás után ránézett a mellette álló Gamboára és megkérte hogy menjen és védje meg Robertot. Gamboa megígérte hogy megvédi, majd ment és megfojtotta Robertot.. Mindez az emlékezés után Doktornő odamegy a papirokkal piszmogó félkegyelműhöz és köszön neki mindent. Nem csak az esküvői albumot persze, hanem ahányszor csak megmentette az életüket. És bocs hogy a barátja egyszer cserbenhagyta. Buborék legyint, ugyan már, hisz ők mind barátok nem igaz? A kedves szavakra egy ölelés a jutalma, amitől az rendesen zavarba jön mert nem tudja meginni így a kóláját.

Clipboard028.jpg

Másik vallomás és emlékezés. 80Éves Öregúr kopogtat a Kapitányiba és szokásos vigyorával előadja hogy honnan tudta hogy mi készül a világban és hol lehet túlélni. Elsőként a kabin egy rejtett helyéről elővesz egy régi-régi dobozt. Benne egy csomó mára muzeális értékű gyerekjáték, meg néhány korabeli tervrajza egy részecskegyorsítónak. 80Éves Öregúr flash 3 . Apja egy bőröndöt hozott a kabinba (miután a liverpooli férfi meghalt) és a kis Ventura játék közben felnyitotta. És elolvasott egy érdekes történetet, mely szerint a Világháborútól félve indítottak tudósok egy projektet. Melyben szerepelt hét hajó megrakva tudósokkal, művészekkel, papokkal, hogy ha a németek szereznék meg a részecskegyorsítót, legyen túlélése a Világnak. Nem értett ekkor még egy szót sem belőle, csak megjegyzett mindent. De mivel épp zörgettek a kabin ajtaján, gyorsan a játékdobozába rejtette a leírást meg pár tervrajzot. A dobozt meg egy titkos kabin rekeszbe. Így történt hogy a gonosz németek nem szerezték meg a terveket és a Világ nyert 70 évet.

Clipboard030.jpg

Megacukiság, Valeria és Raton valahogy felhurcolták a müanyagkádat a Fedélzetre, és vízre tennék. Jön Gamboa, nem tartóztatja őket, illetve mégis, mondván hogy matrózoltás még hátravan. És előveszi a legnagyobb tűt az Orvosiból, aminek láttán a vízreszállást átteszik holnapra vagy holnaputánra.

Clipboard031.jpg

80éves Öregúr Flash 4 . Boldogan indult biciklijét keresni a kísérteties olajlámpás folyosókon, amikor minden hirtelen nagyon rossz lett. Megtalálta a 31-as kabint ami karanténnak lett kinevezve, és a halottakat. De apja megállította itt, rém szomorú jelenetben elbúcsúzott tőle. Majd ő is bement a karanténba hogy élve befalazzák.. Ventura befejezi a történetét, ő már nem tud meglepődni semmin a világon, ugye érthető? Montrero bólint sok furcsát látott már ő is mostanában. Aztán egy olyan fura zaj szólítja hirtelen a fedélzetre amire azért még ő sem számított. Egy repülőgép – igen szárazföldi bázisú repülő, nem hidroplán, nem repülőcsónak – száll el a Sarkcsillag felett, a sziget irányába. Még Gamboának is leesik az álla, ezek szerint vannak más túlélők is?

Clipboard034.jpg

Piti az egyetlen akinek nem indul jól a reggel. Elszánt arccal igyekszik a foglyokhoz, DellaGuadra mellé ejt észrevétlen egy rádiót - majd ráemeli a pisztolyt. Első döbbenet után Julian szemén látszik, hogy érti a miértet, bíztatja is, hogy lőjjön. De épp a lövés pillanatában üti félre a pisztolyt a vörös kalóznő, hogy ezek különlegesek ! Piti gyorsan kapcsol, felkapja a rádiót és a nő orra alá dörgöli hogy ez volt nála, hogy nem vettétek észre ? Na szent a béke, megölni sem kellette senkit, és mégis megszerezte a bizalmat a feketegatyásoknál. Aztán elszáll felettük a repülő, és a vörös kalóznő meglepőt dönt, itt hagyják a túszokat ők meg mennek gyorsan valahová, Pitivel együtt.

Clipboard036.jpg

A repülő amúgy Maxot is felébresztette legszebb álmából végre. És némi gondolkodás után, halkan, csendben, ellenőrzi, hogy a Kunyhó padlója alatt ott van-e néhány elrejtett puska? Igen, megvannak töltényestől.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása