Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x12 (spanyol LOST)

2012. július 28. 12:00 - Sigismundus

Valeriával nyitunk, mert rég volt. Szeret bújócskázni, kedvenc helye a ruhásszekrény. Mert apu és Ainoa itt soha nem találják meg (vagy csak nem akarják). Jó dolog elbújva lenni, csak vigyázni kell hogy az ember be ne zárja magát. Mert aki be van zárva és nem jöhet ki, az szomorú... Ulissesről szól a tanmese, aki életfogytig van a Raktárba bezárva. Julian jön hozzá két matrózzal, a Fedélzetre kísérnék, mert van fél óra sétája. Bájgúnár most sem bírja ki egy hülye poénnal apja felé, és Juliáról érdeklődik. Három napja nem látta. És apja sem, legalábbis nem tud doktornőről.

Aztán irány az Ebédlő. Itt Elsőtiszt szívének két legkevésbé kedveltje kosarazik, Ramiro a sánta, és Palomares a papocska. Julian nem kedveli őket, kihívja hát őket, kettő az egy ellen 21-est kosarazni. Megy is a meccs, Elsőtiszt kora ellenére nem könnyű ellenfél. Tud is dobni, na meg szívbaj nélkül fellöki aki eléje kerül. Mégis megszakad a játék mert Julian egyszer csak összeesik.
 
Oktató, Kapitány a biztonsági karabiner működését tanítja. Mert a modern matrózok már így másznak árbocra, mint a hegymászók. Demonstráláshoz kell egy önkéntes, Esmela ugrik azonnal. Érzéki mozdulatokkal ölti fel a karabinert, köti meg a szíjakat, és mosolyog szélesen. Nem tudja ugyan hány árboca van a Sarkcsillagnak, de a kapitány úr nyugodtan szorítsa meg a szíjat a derekán és mellén ha lazának látja... Az igen hülyén átlátszó viselkedést mindenki kineveti, Montrero meg dühösen elküldi a helyére. Órának vége, szedelőzködnek, Vilma egy papírmadarat talál egyik füzetébe rejtve, de kitől?
Fedélzeten Ulisses levegőzik, meglátja a közelgő Ainoát. Megkéri a két őrző-matrózt, nézzék meg kissé a vitorlákat. Azok vágják a dolgot, hogy feltámadt a szél, és Ulinak idefújt egy nőt höhö, de mennek. Így kerül sor egy érzelmes párbeszédre. Srácnak legjobban a szárazföld illata hiányzik, és a torkában dobog a szíve ha látja Ainoát. Válaszul megkapja, hogy még mindig Juliával van, mit udvarol ? Aztán jön a két matróz, lejárt az idő, indulás. Piti és Palomares oktatásról menve Buborékba ütköznek. Sok dolog unalmasabb a hajón, mint a félkegyelmüt figyelni, így megállnak hát, a srác ugyanis egy szellőzőnél hallgatózik, odabent mozog valami. Benyúl, tapogatózik, kirántják gyorsan, de egy madár is előkerül, alighanem ide bújt el, az invázió óta. De előkerül más is onnan. Egy régi mappa, ami nem más mint Javier de Zuniga, a Sarkcsillag első kapitányának hajónaplója, 1941 áprilisából.
Könnyedebb téma, Vilma kissé gúnyolódik Esmelán, jól beégett, a Kapitány nem úgy tűnik hogy odavan érte. Butácska szerint azonban a nyílt elutasítás a titkolt rajongás jele, szerinte. Vilma rájön, itt nincs mit tenni, mint a végletekig hajtani a dolgot, had fakadjon magától. És azt javasolja barátnéjának, ne úgy próbálkozzon mint egy becsipett-csábító-diszkócica , hanem úgy ahogy maga Sharon Stone tenné. De nem a jégvágóra gondolt, mielőtt még. Hanem arra hogy évezredes hagyomány hogy a nő a zsákmány, a férfi a vadász. Ha megfordulnak a szerepek, a pasik leblokkolnak.
 
Orvosi, Juliant vizsgálják. Gyors diagnózis szerint nincs baja, vért vesz hát Julia, tanácsolja, éljen egészségesen. DellaGuarda közben persze okoskodik, halat és moszatot eszik, szivart hamarosan abbahagyja mert elfogy, sportolni meg pont most sportolt.. Aztán fiát említi, de doktornő kitér, sok dolga volt, távoznak az Orvosiból. Épp meglátja Juliát a folyosón Ulisses. A két kísérő matróz megbánja hamar a fenti haverkodást, mert a srác leüti őket, hogy doktornővel beszélhessen, hiába. Jön épp Kapitány, őt nem lehet leütni, visszaviszi a cellába, és a Fedélzeten sétálásnak egyenlőre vége.
Na de térjünk át az izgalmas szálra. A három srác rávetik magukat a Hajónaplóra. Megtalálják a Sarkcsillag vízrebocsájtáskori, 1941 április30.-i tervrajzát, nem változott a hajó Buborék szerint semmit. ' Zuniga kapitány szerint első útjuk a hadsereg megbízásából Liverpoolba szólt. A legénység ideges volt, Európában már zajlott a Háború, így kivilágítatlanul haladtak. Liverpoolban fedélzetre szállt egy titokzatos utas, akt Zunigának az élete árán is meg kellett védenie. Állandóan egy nagy táskát vitt magával, kezén valami sérülések voltak. Foglalkozására nézve amúgy, valami nukleáris energia szakértője, vagy mi.. Mivel tele volt a Hajó, a 31-es kabint kapta, ami az orvosi szoba is.' Itt megakad a három jómadár kissé. A Sarkcsillagon ugyanis csak 30 kabin van. Nosza, elindulnak hát megkeresni a szellem-kabint, jó móka lesz. De előtte ebéd.
Románc, Kapitányhoz bekopog Esmela, és biztosítja/megfenyegeti hogy lesznek még rohamai, végül szájon csókolja a vonakodó Montrerot. Naná hogy ekkor nyit be Julia egy pillanatra. Miután butácska távozott, doktornő vigyorogva megy be Montrerohoz.. ő persze szabadkozik, egy egy jóval fiatalabb, megszédült kislány, mire Julia visszaszól, na és Én meg Ulisses? Az más, válaszol kapitány, bár ne tette volna. Doktornő ugyanis leül, oké, beszéljük meg, miben más az ő korkülönbséges kapcsolata, és Montrero-Esmeláé? Montrerónak ugye nem erőssége az érzelmek világa, így belekezd abba hogy Julia azért korban közelebb van a húszévesekhez, meg olyan diáklányos, izé, ő meg egy őszülő szakállas apuka, szóval, őőőő. Hiába dadog, Julia szerint fejre állt a Világ, nem érvényesek a régi szabályok. Azért kissé elhallgat arra a kérdésre miért is nem látogatta meg szerelmét? Bevallja, tudja ha találkoznának, akkor a srác közölné hogy szakítsanak.
 
Híd, ide megy a három kincskereső hogy összevessék a hajó tervrajzait. Julian szokatlanul segítőkész, de magukra hagyja őket, mert éppen jön Julia és vele akar beszélni. Így Pitiék tervrajzoznak, közben Buborék észreveszi, hogy a Hajónapló gerince mintha mágneses lenne, magához vonz kis fémbábukat. Nosza lefeszítik, egy kulcs kerül elő. Olvasnak tovább.'Zuniga kapitány szerint, Liverpool után rosszra fordultak a dolgok. Egyre több matróz és egy francia utas betegedett meg, és nem volt gyógymódjuk megállítani a kórt. A liverpooli utas hozta a fedélzetre a betegséget, ő át is adott Zunigának egy titokzatos fémdobozt, ezt kell élete árán is megvédenie... '
Srácok lelkesednek, irány megkeresni a 31-est és a dobozt ! Buborék ugyan a Kapitánynak szólna, de Pititől elhangzik a legendás spanyol manana, manana, Palomares pedig megígéri neki, ha megvan a kabin, Buborék jelentheti be a hangosbemondón.Julia szép arcán fájdalom, látszik hogy nem jó hírt hozott. DellaGuadra rá is kérdez, milyen rák? Volt már a családban, és ő nem él egészségesen ugyebár. Hát csak prosztata, enyhe, kezdeti jelek.. Vicces mondja Julian. Világéletében tüdőre számított, erre kiderül, a legenyhébb, könnyen gyógyíthatót kapta el. Ha lennének kórházak ugyebár, de nincsenek, mert Julia genfi barátai elpusztították a Földet... Kezelés nélkül két év, csak egy doboz gyógyszert tud adni neki.... Mindegy, Elsőtiszt kőkemény, kéri doktornőt, ne beszéljen erről senkinek.
Aztán megy meglátogatni fiát, egy karórát ad át. Ő persze elhülyéskedné a megható jelenetet, visszautasítja, hogy nemvízálló, hogy merüljön ezzel- de apja leugatja kissé. Térjen észre, ez a nagyapja órája volt és most továbbadja Julian az egyetlen fiának ! Tisztelet ! Az óra amúgy érdekes egy darab, 1931 április 14 óta áll. Ekkor kiáltották ki Spanyolországban a Köztársaságot, és Julian apja így emlékezett meg róla. Fia és unokája férfias beszélgetést folytatnak, és férfiasan összeölelkeznek, és férfias könnyeket is sírnak. Beesteledik. A három kincskereső minden zárat végigpróbált, nem nyit a kulcs semmit. Igaz bele sem törték egyikbe sem szerencsére. Csak nincs 31-es kabin, a kabinok szintjén, összehasonlítják hát a mai és a 1941-es tervrajzot. És kiderül, a kabinszint az megegyezik, de a Gépház szintjén nem. Van a régi rajzon egy kis eltérés, egy kereszttel jelölt helység.. " a 31-es kabint kapta, ami az orvosi szoba is.'" Megvan, rohannak is lefele..
 
Közben Uli zárkájához Vilma+Esmela egy hatalmas ládát tol, és megkérik az őröket, ugyan rakják már be a Raktárba, bye-bye fiúk.. Azok tessék-lássék belenéznek, csak búvárcuccok, betolják Uli mellé. Az meg csak néz mert a láda mocorogni kezd, majd Ainoa bújik elő belőle, egy zacskó földdel, meg magokkal. No meg a Világ utolsó üveg kólájával. Nosza neki is kezdenek sarat dagasztani egy kis ládában, meg magokkal és vízzel szórakozni, mint mi anno az oviban.. Amúgy salátát és paradicsomot ültettek. Aztán nekiállnak romantikázni, csókok, érintések, de Ainoa feneke egyenlőre még tiltott terület. De mi lesz Juliával, vele még nem sikerült beszélni..
Gépház szintjén,a régi tervrajz helyén egy kis alkatrészraktárat találnak. Míg Paloamres és Buborék próbálják betájolni, hol lehetett az orvosi, Piti tovább olvas. " a betegség végül spanyol-náthának bizonyult. A liverpooli emberen kívül még három utas halt bele, és elkapta a legénység két tagja. Zuniga kapitány a többiek megóvása érdekében élete legkeményebb döntését hozta. Minden fertőzöttet, élőt és holtat bezártak az orvosiba, vízzel és élelemmel. És csak remélni tudták hogy Santander kikötőjébe érve még élni fognak odabent... "
Na itt kissé megállnak.. Szóval hat pestises halott van odabent? Buborék szerint tengerészek, át kell adni őket a Tengernek, Palomres szerint is el kell temetni őket, csak Piti aggodalmaskodik megint.Feszültségoldás, kapitányi kabin. Esmela óvatoskodik be alig semmiben. Az ágyhoz érve ezt a keveset is leveti magáról, így bújik be Montrero mellé. Aki felébred a cirógatásra de inkább leblokkol. Ráadásul Valeria is felébred, mi ez a zaj-mit keres Esmela az ágyadban-és miért nincs rajt semmi? Kapitány így hát határozott de úriember módra elküldi butácskát. Aki meztelen megy végig a folyosón, a jelenetnek szemtanúja lesz Julia is, és megértőn bólogat Kapitány felé.
A zárkában Ainoa arra ébred hogy nincs mellette senki. Ulisses a földön hever ájultan, nincs mit tenni mint lebukni hát, hívni torkaszakadtából a hajóorvost, Juliát. A raktárnál elkezdik bontani az ál-falat. Festékréteg majd deszkák után előkerül a mitikus 31-es ajtó, ráfestve az orvosi kereszt, meg a hat halott neve... Itt megint megállna Piti de a másik kettő nem. A kulcs nem nyitja ezt a zárat sem, de sebaj, mert az ajtó nincs zárva benyitnak. És a legborzalmasabb szag szabadul ki onnan, bejárva az egész hajót.... Odabent por, pókhálók és múmiák. És ekkor derül ki hogy van egy hetedik is, egy ládával a kezében. Buborék boldogan szemrevételezi és az egyenruha alapján felismeri Zuniga kapitányt, mit keres ő itt?! Hát az a helyzet hogy a féleszűek nem olvasták végig a naplót, az utolsó oldalig. " Június 1-én még egy ember kapta el a kórt. Én, Javier de Zuniga kapitány. Így hát magamnak is azt a sorsot rendelem, amit embereimnek, élve befalazást a 31-es kabinba.. "
Így ér véget, illetve van nyoma még pár kitépett oldalnak. De a szagot már nem lehet bírni, úgyhogy felkapják a ládát és papírokat és kifelé gyorsan. Orvosiban Julia odaszól a fekvő Ulinak, elég a szimulálásból, elmondhatja amit akar neki mondani.. Kapitányiban Montrero nagyon leszidja Ainoát, ha bezártságot akart, oké, 10 napig nem mehet innen sehová. És nincsenek dacos fiatal-visszadumál sem.
A trió Buborék kabinjában kinyitja hát a ládát. Tele van térképekkel meg valami tervrajzokkal. A külön lapokról kiderül, hogy a hajónapló kitépett oldalai, amit Zuniga magával vitt a mauzóleumba. " Halála előtt elbeszélgettem a nukleáris szakértővel. És bár műszakilag nem sokat értettem, meggyőzött arról, hogy hatalmas veszélyt rejt magában, ha ez a technológia katonák kezébe kerül.. Így hát most, mikor utolsó utamra indultam, elrejtettem a hajónaplót és magammal vittem a ládát..." És mentsétek meg az esőerdőket és legyen világbéke... Piti csalódott, ennyi fáradság semmiért, Palomares mosolyog, jó kis kaland volt, ők abbahagyják, távoznak. Buborék meg elkezdi tanulmányozni a térképeket.
És reggel Julia arra ébred, hogy a félkegyelmü toporog a folyosón. Kérdi, miért, hát mert a Kapitánynak akar valami fontosat mutatni. Doktornő behívja a kabinjába, mutassa meg neki előbb. Buborék kétségek közt, de nem sokáig, elvégre kevesen tudnának ellenállni Julia hívásának, hálóruhában. Buborék boldogan magyaráz, a térkép 1940-es, kevesebb rajt a sziget mint amennyi nem sokkal ezelőtt még volt. És van nyolc pont is megjelölve rajta, a tengereken, és érdekes, az egyik pont ott van, ahol a Sarkcsillag túlélte a nagy Világvégét.. Lehet hogy a többi hét helyen is túlélték hajók? Van még egy csomó műszaki rajz is, de arról nem tudja hogy mik. Julia közben magához tért a megdöbbenéséből. És megnyugtatja Buborékot hogy ezek csak halászati térképek, ma már nem sokat érnek. Felesleges lenne a Kapitány idejét ezzel pazarolni. Majd ő elrakja. Félkegyelmü nincs egészen meggyőzve, de ha Julia kér valakit valamire, annak kevesen tudnak ellenállni. Aztán, a rajzokat elrejti, ahhoz képest hogy csak halászati térképek.
Kapitány első fontos dolga amúgy is az hogy szúrós szemmel végignézi, ahogy Vilma friss törülközőket ad át Ainoának. Nagylány mikor már egyedül van, akkor veszi észre van köztük egy rádió is. A másik meg Ulissesnél, hogy-hogynem. Így hullámsávon kezdenek el évelődni, srác közli vele hogy mostanra már egyedülálló. És elhangzik Ainoától is végre a te amo.. Aztán srác kéri Nagylányt, szökjenek meg. Ainoa erre atyai tiltással nem törődve kirohan, le a zárkához, ahol is boldogan lesik egymást az ablakon átt. Hogy milyen véget ért volna ez az őrültség, már nem derül ki.
Ugyanis riasztócsengő szólal meg, mindenki a Fedélzetre ! Egy matróz ugyanis észrevette a Sarkcsillag felé sodródó mentőcsónakot, ami egy hete tűnt el. És kilóg a nyíláson egy emberi kar..

 

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása