Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x03 - Personal Effects (Személyes holmik)

2014. február 04. 09:00 - Gabba

Kicsit pihentetjük az idővisszafordító-vonalat és akut ügyekkel foglalkozunk a mai részben. Claudia segít Jinksynek elhelyezni a cuccait a meghalt ügynökök kamrájában, a srác szerint ez elég furcsa érzés. Viszont még mindig jobb, mint ha te kerülnél oda, vigasztalja Clau vigyorogva. Majd fontos szakmai megbeszélésre sietnek, amit Pete hívott össze életbevágó ügyben: az ügynökök kibővült létszáma miatt (pedig Helenát bele sem számította, tényleg, ő hol lehet?) be kell osztani, ki mikor fürödjön, mert a kazán régi és nincs elég melegvíz. Persze a saját napi félórás pancsiját nem hajlandó csökkenteni, mert az számára szent dolog. A kialakuló vitát Artie belépése vágja el: jelzés jött Devil's Lake-ből (Észak-Dakota), egy takarítónőn pókcsípésre hasonlító kiütések keletkeztek, amibe később bele is halt. A tünetek a góliát madárpók, úgyis mint theraposa blondi nevű dél-amerikai pók csípésére hasonlítottak, de a nő szervezetében nem találtak mérget. Steve visszaemlékszik, hogy Sykes az általa ellopott ereklyéket faládákban tartotta, és azok között volt egy ilyesmi lelet. Igen, de amikor mi odaértünk a hangárba, már nem volt ott semmi, emlékeznek vissza a többiek, de azt tapintatosan nem teszik hozzá, hogy kivéve te, Jinsky, holtan. Claudia a neten rákeres a takarítócég honlapjára és kiderül, hogy a takinéni aznap három címen járt, az egyik egy bizonyos Mazzanti-lakás. Mykának beugrik Enrico Mazzanti neve, ő illusztrálta a Pinocchio eredeti kiadását, aminek szerzője Carlo Collodi – a tolószékes Sykes pedig ugyebár megszállottan kereste a Collodi-féle karkötőt, aminek segítségével újra egészséges lehet. Pete és Myka, irány Észak-Dakota!

Personal01

Az ügynökök behatolnak a házba, családi fotók a falon, a konyhában egy tálon sütik, de alaposabban körbenézve rájönnek, hogy itt nem is lakik senki, Sykes nyilván itt akart elrejtőzni a raktár felrobbantása után, amúgy a ház csak álca. Erre végső bizonyíték a kakaós csiga, amiből Pete lazán harapni akar egy jót, de a műanyagba majdnem beletörik a foga. Ez az igazi gonoszság, mormogja sértődötten maga elé. Myka a szőnyegen megtalálja a mérgező leletet: kisméretű falap, rajta Plantacao boa vista Brasil felirat, és egy pálmafa rajza. Ahogy Myka kesztyűben érte nyúl, a rajz átalakul pókká és mozogni kezd, de Myka még időben bedugja a semlegesítő tasakba. Eközben Pete a pincében néz szét, ott vannak a ládák, de mind üres. Valaki megelőzött minket, vonja le a nyilvánvaló következtetést Pete. Főcím.

Personal02

Az ereklyéket fiatal srác akarja eladni valami zálogosnak, aki nem sokra tartja a halom vackot, de azért hátramegy leellenőrizni az árakat a katalógusból. Ezalatt a srác a leletkupacból kivesz egy pipát és szórakozottan a szájába dugja, mire a pipa fejére vésett szélmalom lapátja forogni kezd, füst bodorodik elő és szélmozgás támad, ami a csillárt is megrezegteti. A zálogos visszajön és 650-et kínál a cuccokért, a pipát megtartom, mondja a srác, akkor csak 640, mondja a zálogos. Mykáék arra jutnak, hogy aki behatolt a házba, ismerte a riasztórendszer kódját, látogassuk meg az üzemeltető biztonsági céget. Az ügyeletes a „titkosszolgálat" szó hallatán bevallja, hogy nem az ő ötlete volt, hanem a haverja, Jesse Ashton találta ki, hogy betör a házba és a szajréért kapott pénzen majd osztoznak. Következő állomás tehát a zálogház, sima ügy, vacsorára otthon is leszünk, vigyorog Pete. A zálogházhoz érve éppen kiszállnak az autóból, amikor a helyiséget robbanás rázza meg, kitörve a kirakatot. Lehet, hogy mégsem érünk haza vacsira, komorodik el Pete.

Personal03

Hívják a többieket, akik hamarosan teljes létszámban meg is érkeznek, Leena is velük van, mert ő elvégzi, amit ilyenkor szokott, mondja magyarázólag Artie. Ebből persze nem sokat értünk, de az végre kiderül a bongyorhajúról, hogy különleges képességei révén tudja, melyik leletnél mire kell vigyázni. Hoppá, ezt a vasalót csak állítva szabad tárolni, ezek a fejhallgatók nem lehetnek a maszk mellett, stb. Pete lazán megemel egy kolompot, Artie az utolsó pillanatban kapja ki a kezéből. Nehogy megrázd, ez Mrs. O'Learyé volt, ez okozta az 1871-es chicagoi tűzvészt és az 1666-os londonit is. A zálogos listájából kiderül, hogy hat tárgyat már eladott, szerencsére a vevők kártyával fizettek, így viszonylag könnyen meg lehet őket találni. A srác viszont a pipát megtartotta magának, mondja még a tulaj, a leírás alapján Artie úgy véli, Richard Byrd admirális pipájáról van szó. Elosztja a feladatokat, ő Leenával a golfütők és a hegedű nyomába ered, Clau és Steve a napszemüveget, a kalitkát és a gofrisütőt keresse meg, Myka és Pete pedig kerítse elő a srácot pipástól. Már így is alig látok a pipától, teszi hozzá Artie, hat ereklye szabadon egy városon belül, ez katasztrófa.

Personal04

Kövessük Claudiáékat, a napszemüveget egy Jordan Tivoli nevű fiatal csávó vette meg, aki egy női fehérneműboltban dolgozik, biztos ott akar vele menőzni a csajok előtt. A pénztáros lány szerint Jordan kicsit fura, most is már órák óta eltűnt, fogalma sincs, hol lehet. Claunak beugrik valami, spéci kütyüjén rákeres az ereklye tulajdonságaira, itt is van: John Macready pilóta, az ő nevéhez fűződik a Ray-Ban napszemüvegek kifejlesztése. Ez az első példány, ami olyan jól sikerült, hogy a viselőjét a speciális fénytörés miatt láthatatlanná teszi. Tehát akkor hol kell keresni Jordant? Hátul az öltözőknél, nyilván ott kukkolja a nőket. Clau hátramegy, de persze nem látja sehol, Steve viszont a belső monitoron igen, tehát a digitális felvételen látható a láthatatlan ember. Jordan szorult helyzetében ki akar törni a boltból, de Steve egy jól irányzott csapással megállítja, és az is kiderül, hogy a szemüveget levéve az alany átmenetileg megvakul, és a vakság kétszer olyan hosszú ideig tart, mint ameddig a szemüveget viselte. Kicsit rémisztően hangzik, de kamaszkoromban valszeg ennek ellenére bevállaltam volna tesztelésre. A szemüveget semlegesítik, közben Claudia fájlalja a vállát, ez mitől lehet, hiszen nem ütötte be sehová, de lehet, hogy túl sokat gyúrt az edzőteremben.

Personal05

Pete és Myka felkeresi a Jesse által bérelt lakást, Pete figyelmét persze az ott talált anatómiai atlasz képei kötik le, Myka inkább a falat vizsgálja, amin villámcsapáshoz hasonló égésnyomokat talál, és a másik szobába lépve egy nagy lyukat – ami a tető helyén tátong. A hátrahagyott laptop böngészőjéből kiderül, hogy Jesse utoljára a Country Sky Bank helyi fiókjának címére keresett rá, gyerünk oda. De ott is csak pusztítás nyoma fogadja őket: az ATM kirobbantva a falból, a pénz hiányzik. Jesse így próbálja kiismerni a pipa hatását, értenek egyet az ügynökök. Vágás után látjuk is Jesse-t, a pénzt számolja éppen, ez még mindig nem elég, motyogja közben. Majd odalép egy építési területen álló targoncához és füstöt kezd fújni a pipából, mire a targonca nagy légörvény közepette felemelkedik, majd lezuhan.

Personal06

Nézzük, hogy halad Leena és Artie, ők először a hegedűt keresik meg, amivel a helyi zeneiskolában a Tia nevű kislány éppen első hegedűórájára készül. Ám ahogy elkezdi nyekergetni, az épületben mindenfelé energianyalábok kezdenek csapkorászni, szerencsére Artie-ék épp időben érkeznek és kikapják a kislány kezéből a hangszert. De ez még csak az első órája, veszi védelmébe a zenetanár Tiát, de Artie leinti: A járványügytől vagyunk, a hegedű fertőzött. Az előcsarnokban gyorsan semlegesítik, majd Artie elégedetten konstatálja, hogy ez az a hegedű, amit Napóleon az Elba-szigeti száműzetése idején készített 1814-ben. Tulajdonsága, hogy ha a G hangot játsszák rajta, akkor a környéken erőszakhullám tör ki.

Personal07

Következnek a golfütők, amiket valami Hank Conway vett meg, irány a golfklub. Az ütők Bobby Jonesé voltak, aki 1921-ben a British Open versenyen dühében szétdobálta őket, sérülést okozva jónéhány embernek. Conway a feleségének vette az ütőket, mert a nő állandóan szekálja, amiért mindig a haverjaival lóg a pályán, és így hátha abbahagyja a piszkálódást. Ez nemigen jött be, ugyanis a tokból hiányzik a 9-es vas, a házsártos feleség ezzel először hites urát vágta fejbe, és most már a haverjait vegzálja. Minden hétvégén veletek van, otthon nem csinál semmit, még a karácsonyi díszeket se szedte le, pedig már április van!, lóbálja az ütőt vérbenyihhant szemmel a megszeppent férfiak felé. Artie-nak egy gyors mozdulattal sikerül elszednie a felbőszült asszonytól az ütőt, de még mielőtt a semlegesítőbe tehetné, ő is dühöngeni kezd: Naponta megmentem a világot és még csak el se mondhatom senkinek!, mondja elborult szemmel, szerencsére Leena gyorsan lefújja az ereklyét semlegesítő spray-vel, így Artie dührohama elmúlik.

Personal08

Pete és Myka felkeresi Jesse anyját, Gwent, aki elmondja, hogy a fiának elég rossz a természete, gyakran keveredik bajba, az iskoláit se fejezte be, de attól még az ő fia. Amíg kimegy teát főzni, Myka a bejövő levelek közt észrevesz egyet, ami a Country Sky Banktól jött, és lényege, hogy a hitelek nem törlesztése miatt el fogják árverezni a házat. Az ügynökök egymásra néznek és a teát hátrahagyva indulnak megtalálni Jesse-t. Azt ugyan nem tudjuk, hová megy, de elég, ha a szokatlan időjárási jelenséget követjük, javasolja Pete. Így is lesz, meghallgatják Reisz András előrejelzését, miszerint alacsony nyomású légörvények érkeznek nyugat felől, és elindulnak a város érintett része felé. A tipp bejön, egy üres raktárban megtalálják Jesse-t, amint éppen a Country Sky Bank egyik pénzszállító autójával ügyködik. Persze nem lángvágóval, hanem a pipával, aminek révén forgószél kerekedik és felkapja a páncélozott autót, majd nagy magasságból a földhöz vágja: szabad az út a zöldhasúakhoz. Amíg az ügynökök kikászálódnak a raktár romjai alól, Jesse meglép a pénzzel. Azt mondta, kifut az időből, plusz ott volt a lakásán az anatómiai atlasz, meg láttunk egy kötést a karján, foglalják össze Mykáék a dolgokat és arra jutnak, hogy Jesse súlyos beteg és a kezelésre gyűjt magának ilyen módszerrel pénzt.

Personal09

Felhívják Claudiát, nézzen utána, melyik kórházba járhat kezelésre Jesse, kedvencünk suttogva meg is adja az infót, hozzátéve, hogy nem tud hangosan beszélni, mert Steve-vel magtalálták (he-he) a kalitkát a helyi madárházban, de óvatosnak kell lenniük, mert a kalitka agresszivitást vált ki a madarakból, tiszta Hitchcock fíling. Tágul a kép és látjuk is Jinksyt, amint kezében a kalitkával szeppenten áll egy rakás papagáj, kakadu és egyéb trópusi madár körében. Az ügynökök halkan tervet egyeztetnek, háromra rohanás a kocsihoz, ahol bedobják az ereklyét a semlegesítő tartályba. Sikeres az akció, a madarak ugyan követik, de aztán nem támadják meg őket, bár az egyik a karmával felsérti Jinks nyakát. A manőver végén mégis Claudia panaszkodik sérülésre, mutatja is a nyakát Steve-nek, de rajta nincs seb. Jinskben (és bennünk) viszont kezd megfogalmazódni valami balsejtelem.

Personal10

Pete és Myka elmegy a kórházba, ahol az egyik betegszobában rátalálnak Gwenre, aki nem Jesse-t látogatja, hanem másik fiát, Ronnie-t. A srác ugyanis súlyos szívizomgyulladásban szenved, a család minden pénze az ő kezelésére ment el, ennek ellenére romlik az állapota. Mindkét fiúnak nagyon ritka a vércsoportja, ezért nehéz donort találni, de Jesse már többször adott vért Ronnie-nak. Eközben látjuk, hogy Jesse a nagy táska pénzzel beront a kórház igazgatónőjéhez, aki szerint viszont nem a pénzen múlik a dolog. Jesse felvonszolja a nőt a tetőre és megfenyegeti, hogy lerombolja az egész hóbelevancot, ha egy órán belül nem végzik el a műtétet az öccsén. A közelgő viharfelhők láttán az ügynököknek leesik, hogy Jesse itt van a közelben, ők is felrohannak a tetőre. A doki azt magyarázza Jesse-nek, hogy csak szívátültetéssel lehetne megmenteni Ronnie-t, de jelenleg nincs megfelelő donor. Pete felteszi a láthatatlanná tévő szemüveget és így próbálja becserkészni Jesse-t, balszerencséjére azonban a szél felkap valami fóliát, ami beteríti az ügynököt és így kirajzolja az alakját. Jesse elkapja, leveri róla a napszemüveget (ettől Pete ugye átmenetileg megvakul) és elmondja, hogy kettőjük közül mindig is Ronnie volt az okos és a jó fiú, de most ő lesz a jó testvér. Felemeli a pipát és ezzel magához vonz egy villámot, ami halálra sújtja. Így ő válik a testvére donorjává, a doki máris indul előkészíteni a műtőt.

Personal11

Az ambulancián Pete fejsérülését bekötözi egy idősecske nővér, és mikor elmegy, a világtalan Pete vigyorogva szól oda társainak: Dögös a csaj, mi? Persze, a te eseted, majd megszerzem a számát, helyesel neki Claudia. Artie és Leena már elindult a leletekkel a raktárba, így Clautól tudjuk meg, hogy végül a gofrisütőt is sikerült megszerezni. Erről azt kell tudni, hogy Maurice Vermersché volt, aki a világ legfinomabb gofriját sütötte vele, mondjuk annyi szépséghibával, hogy a jóllakott vendégnek utólag leolvadt a bőre. (Ezt azért nem tesztelném.) A csapat vidám hangulatban indul keresni valami jó kajáldát, Steve kicsit hátramarad és egy tűvel megszúrja az ujját, de a seb az ajtón kilépő Claudiának fáj...

Personal12

A raktár irodájában Leena közli gyanúját Artie-val, a szakállas aurája Sykes támadása óta megváltozott, Artie mondja el, mi a gond, ne tartsa magában, a főügynök azonban igyekszik elbagatellizálni a dolgot. Miután magára marad, felhív valakit és segítséget kér a korábban többször látott tőr felkutatásához. Küldöm az adatokat, találja meg az ereklyét, mielőtt az talál rám, mondja az ismeretlennek.

Personal13

És a végére egy személyes megjegyzés: ezzel a poszttal átszakítottam a 200-asok klubjába vezető szalagot. Hosszú ott volt, de minden percét élveztem, ezért nem tervezem, hogy abbahagyom, hanem gyűjtöm tovább levelenként a borostyánt :- ) 

Címkék: warehouse 13
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.02.04. 10:37:37

Első körben akkor a személyes megjegyzés kapcsán: Gratulálok! (ha lenne jég a Balcsin, akkor most lerohannék és belekorcsolyáznám, hogy Gabba 200 + éljen, hurrá, juhhé, de a műjégpályán úgy érzem nem értékelnék ezen tevékenységemet:))

Gabba 2014.02.04. 11:39:01

@nughop: azért egy próbát megérne:) vagy esetleg tüzijáték?

W.Jack. 2014.02.04. 11:41:50

@Gabba: Próbát simán megér :) Esetleg tűzijátékkal kombinálva :)

W.Jack. 2014.02.04. 11:42:45

@nughop: De ígért meg, ha bekerülök vele az esti színes hírekbe, akkor megemlíted a következő hv-ban :)

Kapitánylány 2014.02.04. 11:53:30

@Gabba: éljen, éljen, legalább még 20-szorosát ennek a mennyiségnek, vagy még többet :)

W.Jack. 2014.02.04. 12:24:03

@Gabba: Nem akarták a jégen, sem azt,hogy kisajátítsam a pályát, sem a tűzijátékot :), helyette akkor: lh4.googleusercontent.com/-UEcvmr3q0YY/UvDM2LUiGgI/AAAAAAAAAo8/Itq_3JXmTbw/w904-h678-no/Gabba200.jpg

Gabba 2014.02.04. 13:08:12

@nughop: ezen most nagyon meghatódtam, komolyan.

köszönöm, kinyomtatom poszternek (vagy paszternák?)

@Kapitánylány: neked is hasonlóképpen, kedves kolléga :)

W.Jack. 2014.02.04. 13:13:19

Lassan de biztosan eljutok odáig, hogy írjak valamit a hogyvoltról is :)
Remek lett, mint mindig és már nagyon vártam.
"Pete pedig kerítse elő a srácot pipástól. Már így is alig látok a pipától, teszi hozzá Artie, hat ereklye szabadon egy városon belül, ez katasztrófa." :D

" Így is lesz, meghallgatják Reisz András előrejelzését, miszerint alacsony nyomású légörvények érkeznek nyugat felől, és elindulnak a város érintett része felé." :) :)

A "magtalálták" jóóóóóóó :)

A linkekért külön köszönet és hála, ha nem őrizném féltve a Tőled kapott pirospontokat, akkor most adnék belőlük, de nem fogok, mert csúnya irigy vagyok :)

És a kérdés, ami már múlt csütörtök óta furdalja az oldalamat: Artie vajon emlékszik, hogy pontosan miket mondott, amikor a golfütővel hadonászott? Vagy csak sejtheti?

Gabba 2014.02.04. 13:34:43

@nughop: szerintem pontosan emlékszik, azért is igyekszik kerülni Leenát

W.Jack. 2014.02.04. 14:28:40

@Gabba: Köszönöm szépen, én magamtól nem voltam benne biztos, hogy ez tudás, vagy csak megérzés.

Na és akkor a múltkori Hausaufgabem:

Myka frizurája, avagy amikor nughop unja magát :

Az álmoskönyv, a tenyérjósok, a jövőbe- és távolbalátók egybehangzó véleménye szerint mindig nagy változást jelent egy-egy nő magánéletében, ha változtat a séróján. Biztosan vannak részletes történelemkönyvek, amelyek kitérnek arra, hogy Kleopátra is gyorsan máshogyan fésültette be a haját mielőtt a –feltehetőleg – dúlt keblére vonta volna az áspiskígyót, vagy hogy Jeanne-Antoinette Poisson parókát cserélt mielőtt férje ágyából XV.Lajoséba érkezett. Ha így is van, én nem olvastam őket :)
Ám lefordítva a mindennapi életre: Abban az esetben, ha a lakást reggel Sz Sz-hez méltó konttyal elhagyó nő farosszériás röviddel érkezik haza (mely esetleg még színében sem közelíti a korábbit) érdemes gyanakodni, hogy gubanc alakult ki a házi kommunikációs hálózatban. Optimális esetben nem akkor fedezi fel a ház ura a lényeges változást, miközben az újradesignolt nője éppen a cuccait tartalmazó bőröndöket helyezi el az ajtó előtt:)

Komolyabbra fordítva a szót: a legtöbb esetben a nők éppen valami másra vágynak, mint amihez szerencséjük van éppen (a hajról beszélek :D) a szőke barnát szeretne, a barna szőkét, a fekete vöröset etc.; az, akié szögegyenes természetszerűleg göndört és viszont :)

Színésznők esetében biztosan a forgatókönyvíró, rendező, stylist álmodja meg az ilyenféle változásokat, így Myka is az ő kreatívságuknak eshetett áldozatul / szerencsés elszenvedőjévé a döntésnek :)
(nughop készül bevallani, hogy teljesen hidegen hagyják a frizurák és gőze sincs arról, hogy miről beszél :D)

Gabba 2014.02.04. 16:15:36

@nughop: tartalom ötös, külalak ötös, szorgalom ötös :)

Gabba 2014.02.04. 20:15:40

@Pácsó Ármándó: köszi, te is kapsz egy ötöst kreativitásból :)

Pácsó Ármándó 2014.02.04. 20:16:59

@Gabba: Smaragd-szemű szerény tanítványa vagyok csak! :)

W.Jack. 2014.02.04. 20:45:00

@Gabba: Nagyon szépen köszönöm, rohanok az ellenőrzőmért :)

@Pácsó Ármándó: Ugyan, mit lehetne tőlem tanulni? :o :)

Pácsó Ármándó 2014.02.04. 20:48:27

@nughop: Kreativitást például?
Én is kaptam ötöst a tanárbától, bibibíí! :-)

W.Jack. 2014.02.04. 20:53:23

@Pácsó Ármándó: Kreativitásommal érdemes vigyázni, voltak már béna húzásai. Nem biztos, hogy tőlem kéne tanulni :)

De én előbb kaptam, többet, és nekem már vannak Tőle pirospontjaim is, bibibííí :) Látom, Te egy nyelvöltögetős avatart akarsz éppen kizsarolni belőlem :D

W.Jack. 2014.02.04. 21:11:37

@Gabba: Közben felmerült bennem, hogy John McEnroe ütője is ott van valahol az ereklyék között? (mert ugye elhangzott, hogy nem kerülhet a kilences vas a közelébe)

Gabba 2014.02.04. 21:28:37

@nughop: jó a kérdés, mert van ott annyi minden, többek közt ez is:

John McEnroe's Tennis Racket: Implied to cause aggressive and violent behavior. Lenna joked that the artifact should be kept away from Bobby Jones's Golf Clubs:

Innen lehet okosodni, de csak óvatosan, mert spoilerveszélyes az oldal:

warehouse13.wikia.com/wiki/List_of_Artifacts_and_Gadgets

W.Jack. 2014.02.04. 21:30:55

@Gabba: Köszönöm :) Én inkább Általad okosodok, és akkor megszűrődik az információ :)

Kapitánylány 2014.02.05. 08:58:50

nekem ez a film jutott eszembe az egyik eseménynél: www.youtube.com/watch?v=9wFCWCtyApg

Kapitánylány 2014.02.05. 09:04:21

tegnap sikerült is megnézni ezt a részt, nem tudom mit hoznak ki ebből, hogy Claudia érez mindent Steve helyett, az is felmerült bennem, hogy ha megállítják a kütyüt, akkor Clau is meghal?

Artie kicsit idegesítő volt, ezzel a kiborulással, hogy milyen nagy teher nehezedik rá, bakker, magadnak csináltad a bajt, ha meg nem volt már választásod, akkor meg ne siránkozz

kíváncsi lennék kit hívott fel, hogy megkeresse neki a tőrt

jaja, tényleg! hol van Helena?

Gabba 2014.02.05. 11:39:11

@Kapitánylány: nekem is úgy tűnik, hogy a rutinos főügynök egyre többször akad ki, kezdi nem nagyon bírni az egyre erősebben ránehezedő nyomást.
Eddig mindent rutinból megoldott, de mintha mostanra kezdene szétesni.

W.Jack. 2014.02.06. 22:06:42

Csütörtök este van, jöttem behasalni ide raktárt nézni :)

W.Jack. 2014.02.06. 22:16:27

Valamiért a Csillagbölcsi ugrott be most erről a jelenetről, pedig az nem is jazz :)

W.Jack. 2014.02.06. 22:54:16

Lesznek itt aztán izgalmak még. Várom a posztot, szokás szerint nagyon :)

Gabba 2014.02.07. 13:45:24

@nughop: lesznek bizony, különös tekintettel a golyókra...

(a copfot nyugtáztam :)

W.Jack. 2014.02.07. 13:51:39

@Gabba: Sejtettem, hogy lesz a golyóknak jelentőségük, most már biztosan tudom akkor :)

Helyes:) Házifeladatot nem is kapok? :o

Gabba 2014.02.07. 14:51:16

@nughop: konty nem lesz?

Hf: a golyók szerepének változása a hímek egyedfejlődésében

ráérsz vele a kövi posztig :)

W.Jack. 2014.02.07. 14:54:15

@Gabba: Konty nem valószínű hogy lesz, mert praktikussági okokból hajón, vízen folyton fel kell fogni a hajamat, így ősszel még én is folyton rácsodálkozom, hogy jé, milyen hosszú, tehát télen nem kontyolódok :) De ki tudja? :)

Nagyon jó és hálás témát kaptam házinak, ez jobban fog menni, mint a múltkori :)

Gabba 2014.02.07. 15:02:13

@nughop: örülök és kíváncsi vagyok
:)

Pácsó Ármándó 2014.02.07. 17:20:22

Ebben a raktárban sohasem esznek semmit? :-)

Gabba 2014.02.07. 17:35:07

@Pácsó Ármándó: csak ritkán

most inkább copfoznak és golyóznak :)
süti beállítások módosítása