Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6695-6698. rész

2013. november 21. 17:10 - julie0812

Lucával és a Szabó ikrekkel kezdünk az udvaron, épp sétálni viszik Merlint, amikor megjelenik a troll Timike és összefut Nórával, aki épp akkor jött meg a reggeli futásból. Nóra küldené játszani a többi gyerekkel, de hát Timikét továbbra is utálják (ami érthető) és ő nem hajlandó bocsánatot kérni Lucától, úgyhogy esélytelen. Alíz jön épp ki a Rózsából és kihelyezi a plakátokat, amik azt hirdetik hogy ma este kocsma-kvíz lesz a Rózsában (eddig úgy tudtuk, étterem lett). Nóra ismét megpróbál beszélni vele a lányokról, de Alíz szerint intézzék el egymás között. Végül nagy nehezen megígéri, hogy beszél a Lucával.

7.jpg

Juli és Peti a doktornőnél, aki próbálja biztatni őket, hogy a diagnózis még nem végleges, még kell pár vizsgálat, de Peti kiborul és elrohan, ami teljesen érthető reakció ha valakivel egy ilyen hírt közölnek. Később azért Juli rábeszéli Petit, hogy azért kellenének azok a vizsgálatok.

8.jpg

Gizi készülődik a nagy napra, vagyis a tárgyalásra, Linda rábeszéli egy szolidabb cipőre, hátha ez segít. Mondjuk így esélyesebb, hogy nem esik majd hasra a bíróságon. Indulás előtt beugranak még a kisboltba, Bözsi mama meg is ígéri, hogy majd meglátogatja a sitten, még tortát is süt. Milyen kedves. Végre jön Nóra is, egészen összeszedte magát, aztán elhúznak, mielőtt még Éliás Tóbiás (by Novák Laci) nagyon firtathatná, hová is mennek.

10.jpg

A kis Berényi beszélget Hannával az ablakon keresztül, Balázs be akar vágódni azzal, hogy elköpi, az apja direkt húzni akarja az időt, hogy Hanna egyhamar még ne találjon új lakást. Hanna nem értékeli túlzottan a gesztust, de azért elrohan Claudiához hogy jól beolvasson neki, amiért újra (és gondolom nem utoljára) manipulálni akarja. A vén szipirtyó azonnal bevall mindent, de hát ő ezt csak azért csinálta, mert annyira szereti Hannát mintha a saját lánya lenne és nem akarja hogy elköltözzön (bár már így is elköltözött ugye).

11.jpg

Alíz mégis kierőltet magából egy kis anyai gondoskodást és megtudakolja Lucától, miért is van feszkó közte és a kis troll között. Luca végül kinyögi, hogy Timike valami gáz fényképeket töltött fel róla a netre. Alíz el is panaszkodja a dolgot a kisboltban, ahol véletlenül pont meghallja Zsófi. Ezután Mikivel megnézik a Lucáról készült képeket és kérdőre vonják Timikét, mégis mi volt ez? Timi először mindent tagad, majd produkál egy nagyon gyenge műsírást, ti ezt nem érthetitek.

12.jpg

Éliás Tóbiás akar jópofizni Barthával, mert hát a Merkádó jegyében mindenkivel jóban kell lenni (tisztára mint valami szektában) és barátsága jeléül hoz egy ajándékcsomagot is. Zsolt kábé kiröhögi és szerinte inkább azzal foglalkozzon, hogy új munkaerőt keressen Gizi helyett, mert úgyis lecsukják. Tóbinak kerekednek a szemei.

Petiék hazaérnek a dokitól, Atikámmal is közlik a rossz hírt. Peti nem szeretné, ha rajtuk kívül más is megtudná, hogy beteg.

13.jpg

Gizi nagyon ideges volt a tárgyalás előtt, legfőképp azon aggódott, hogy Lacinak nehogy leessen a vércukra. Gizi szerencséjére megúszta felfüggesztettel és némi közmunkával. Linda szerint imái meghallgatásra találtak, de Gizi inkább Nórának hálálkodik.

Hanna próbálja megünnepelni a békülést Petivel, még rétest is sütött, de sajnos Petinek érthető okokból most nincs kedve ehhez. Mondja is Hannának, nehogy félreértse, ez a bocsánatkérés csak egy baráti gesztus volt. Hanna ezután úgy dönt, inkább visszaköltözik a villába.

15.jpg

Nóra jön a tárgyalás után, Timike egyből fut anyához, miközben Mikiék Nórát is felvilágosítják, micsoda ördögfiókát nevel. Nóra kiakad, hogy eddig ő erről miért nem tudott, és hogy mit kell Zsófinak ebbe is belepofázni. Különben is, ez az egész a Mikiék hibája, a Timi azért ilyen, mert nem akarja, hogy az apja feleségül vegye a Zsófit.

16.jpg

Giziék jönnek nagy örömmel a boltba, Bözsike kedvesen fogadja őket: Hát maga még szabad??? Az öröm nem tart sokáig, mert Tóbiás közli Gizivel, hogy fel is út, le is út, a Merkádó franchise nem engedi meg bűnözők alkalmazását. Gizi próbálja győzködni, de Tóbi hajthatatlan. Laci hőzöng, de hiába, Tóbiás emlékezteti a szerződésre, akár még őt is kirúghatja.

17.jpg

Otthon azért Nóra is beáll a sorba, büntetésből letiltja Timikét a tabletről egy hónapra, amit visszaküld Mikihez. Timike elhúz, amikor jön Zsófi és számon kéri Nórát: még mindig szerelemes-e Mikibe. Nóra tagadja, hogy bármit is érezne még Berényi iránt és jól bele is kérdez, hogy Zsófi még mindig odavan-e a Bartháért. Zsófi visszavonulót fúj.

18.jpg

Eközben Miki atyai beszélgetést folytat Timikével és megígéri neki, hogy ugyanannyit fognak találkozni azután is ha összeházasodnak Zsófival. Kivéve a mézeshetek alatt. Miután ezt jól megbeszélték, át kell menni Lucához, bocsánatot kell kérni tőle. Remek muszáj békülés, közös fotó, minden ami kell, egyébként nagyon jól állt neked a (levetett) ruhám, mondja kedvesen Timike Lucának.

3.jpg

Peti szeretne közös programot a családdal, úgyhogy eldöntik, egy csapatként indulnak az esti kocsma-kvízen. A csapatból persze Máté sem maradhat ki, kap is egy szemüveget egy kisebb méretű bajusszal, hogy felnőttnek nézzen ki. Cukipofa ez a gyerek.

2.jpg

Zsófi és Balázs az irodában, Zsófi nagyon siet valahova, de előtt még édelegnek egy sort a kis Berényivel, milyen jó, hogy mostantól „rokonok” lesznek. Zsófi lesz a gonosz mostoha. Mint kiderül, Zsófi Barthával sietett találkozni, hogy tovább szőhessék a cselt Miklós ellen. Miután beül a kocsiba, az ülésen talál egy csomag cigarettát, kérdőre is vonja Barthát, de Zsolt csak vállat von, ő eddig is cigizett. Majd jön a terv: Barthának van egy „embere”, aki meg fogja keresni Mikit az évszázad üzletével, és amikor a Cár erre felteszi majd minden vagyonát, akkor lelép. Miki ezek után kénytelen lesz minden vagyonát Zsófira íratni. Zsófi azért kicsit kételkedik a sikerben.

19.jpg

KicsiSzabi az udvaron ellenőrzi a kérdéseket, ugyanis ő lesz a kvízmester. Mindenki csapatokba szerveződik a vetélkedő miatt, Non-Stop be is szervezi magának Hannát, New Bartha meg úgy tesz mintha pont Szabival akart volna indulni, de mivel azt nem lehet, marad neki Enikő. KicsiSzabi megint hoppon maradt.

Laci elpanaszolta Nórának, hogy Tóbiás kirúgta Gizit, de az ügyvédnőnek támad egy jó ötlete. Elmondja Tóbiásnak, hogy a felettesei biztos nem fogják megdicsérni ha kiderül hogy kirúgta Gizit, aki bűnöző, mert nem informálta le a dolgozókat mielőtt átvette az üzletet. Tóbiásunk beijed és persze visszaveszi Gizit aki új feladatot is kap: rendezze szín szerint a zöldségeket és a gyümölcsöket. Lol.

4.jpg

Claudia és Zsófi az udvaron, Zsófi kutakodik a táskájában és véletlenül kezébe akad a cigi amit Zsolttól nyúlt le, hogy óvja az egészségét. Nagysasszony rá is csodálkozik, de Zsófi azt mondja, hogy egy ügyfélé. Jönnek Juliék, sietnek a Rózsába, Atikám udvariasan kérdezi a leendő anyóst: „Ti jösztök a kvízre?” Köszönik, de nem.

20.jpg

Már kezdődik is a vetélkedő, a főnyeremény egy üveg pezsgő. Wow. Orsi is belép a Rózsába, de gyorsan el is húz, miután Alíz és Bözsi mama is jól kiutálják. Következnek az agyafúrtabbnál agyafúrtabb kérdések, a csapatok közül a Bözsike-Vilibá páros és Atikámék tűnnek a leglelkesebbnek.

5.jpg

Bartha cigizik az udvaron, mert ugye ő mindig is dohányzott, most már abba sem hagyja, sejtelmes zene, épp az „emberével” beszél telefonon. Jön Claudia, kicsit szekálja Zsoltot a cigifüst miatt, Bartha csak röhög rajta. Amikor lelép, ottfelejti a cigit az asztalon és a vén szipirtyó egyből kiszúrja, hogy ez ugyanolyan, mint ami a Zsófi kezében volt.

6.jpg

Vissza a kvízhez, folyik a harc Juliék és Bözsikéék között, nagyon szoros az állás, már lerágtam a körmeimet. Végre Non-Stopék is válaszolhatnak egy kérdésre, Ádi megcsillogtatja tudását, mert szerinte a legkisebb bolygó a hold. Általános kuncogás, Non-Stop nem érti, mire a Hanna felvilágosítja, hogy azért rossz a válasz, mert a hold az hold, nem bolygó. Vilibá a Plútót mondja magabiztosan, de sajnos ez sem helyes, végül Peti mondja meg a jó választ: a Merkúr, mert a Plútó már nem minősül bolygónak. Nagy öröm és nyereményátadás, csak éppen Juli nem bírja már cérnával és kirohan a Rózsából, a többiek meg csak néznek hogy most mi van.

Címkék: barátok közt
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agika88 2013.11.22. 01:10:54

A Máté simán többet ér itt, mint az egész színészbagázs együtt. olyan cuki :D

julie0812 2013.11.22. 08:56:05

@agika88: Szerintem is, nem lehet semmi ennyi idősen szerepelni egy napi sorozatban...

Mitya Ivanov 2013.11.23. 15:00:26

akkor nem hallottam rosszul, hogy Attila azt mondta, hogy jösztök, szép északkelet magyar nyelven

JOKKA21 2013.11.25. 10:39:44

Ágika!Alíz a legjobb!

Johnny336 2013.11.25. 12:53:00

A csillagászok mellékbolygónak is nevezik a holdakat, tehát annyira nem lőtt mellé Nonstop.
A Plútó pedig törpebolygó.
Szóval nehéz ez...látszik, hogy a zseniális Kicsiszabi volt a kvízmester. Nem egy Vágó Pista, no. :D

Johnny336 2013.11.25. 12:54:54

Cigisdobozon a felirat:
"18 éven aluliaknak nem vásárolhatják!"

julie0812 2013.11.25. 13:15:09

@Johnny336: Jó észrevétel, ez már egy továbblépés, mert így felnőtt nem vásárolhat cigit 18 éven alulinak :)

julie0812 2013.11.25. 13:21:01

@Johnny336: Meg ha jól látom, szén-monixid is van benne :D

Johnny336 2013.11.25. 15:14:46

@julie0812: az amúgy is van, bár a 8/1/5 érték elég érdekes katyvasz, kibaszott káros lehet. Kb. kék szimfi. :)

julie0812 2013.11.25. 15:38:06

@Johnny336: Nem szén-monoxid? Bár nem vagyok egy nagy dohányos... :)

Johnny336 2013.11.25. 15:45:26

@julie0812: hogy ők miként írták a dobozra kb. esélytelen, hogy kibogarásszam...
Amúgy Zsóti valóban mindig is dohányzott.
süti beállítások módosítása