Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x05 (spanyol LOST)

2013. november 12. 15:00 - Sigismundus

Kissé elkezdtek kapodni az írók, ennél a résznél a szokottól eltérően elkezdik rejtélyekkel megtüzdelni a történetet, visszautalásokkal zavarosabbá tenni, sajna. Szóval az eddig megszokottól eltérően ért véget az előző rész, nem zárult le egy rejtély. Hanem benne van mindenki a vízben, némelyek képletesen, némelyek nyakig. És nem is Valeria mesével nyitunk, az előző rész 80 éves öregura elmélekdik hogy régen mennyire más volt minden. No nem úgy értve, hogy az ő gyerekkorában, hanem 3 hónapja. Csomó autó az utcán, az emberek a BL meccseit lesték, a gyerekek számítógépeztek egész nap. Na ez alaposan megváltozott, ma az alsó emeletekről horgásznak, mindent valami másnak a roncsaiból raknak össze, és manapság az emberek lelkét valaki más féltése tölti ki. Neki például az unokája, akit megpróbál összeboronálni Valeriával.

Clipboard02.jpg

És e felvezetés után lássuk is a Kapitányt és Doktornőt akik egyre fontosabbak egymásnak. Épp a liftakna tetején próbálnak kimászni, de nyakukba ömilk egy csomó tengervíz. Ezzel jelezve hogy bizony a tengerszint alatt vannak.

De már jön Ainoa mindenféle buvárcuccal, terve hogy a másik liften lemerül velük egy szintre, átfúrja a falakat és bevezet egy oxigénpalack csövét. Segítsége nincs más mint a macskajancsi Max. Hívta ugyan a Sarkcsillagot, de Ulisses az Zvezda Szirra-n, Palomares épp a lelőtt matróz szemeit zárja le, a hajórádiót meg a kopaszember Teo kezeli. Persze ezt Ainoa nem tudja, Max viszont sejt valamit, meg is kezdi a biztonsági játékot, mindkét fél győzelmére játszva. Elmagyarázza a lánynak hogy nem véletlen indulhatott meg lefele lift a Kapitánnyal, ha ő nincs akkor könnyű elfoglalni a hajóját. Fel is ajánlja férfias segítségét szegény ijjedtnek látszó lánynak. Elővigyázatlanul azonban "kis zongoristalánykának" nevezi. Ainoa csak egy pillanatot gondolkodik honnan is tudhatja ezt róla a macskaképű - majd gyorsan fejbevágja valami nehéz és fémes dologgal.

Clipboard03.jpg

Legnagyobb sajnálatomra, de megkezdődik a szereplők eddigi háttérsztorijainak gyökeres és zavaros átírása. Buborék talált egy csomó régi képet a szállodáról, boldogan mutatja is az időközben előkerült Vilmának. Hogy aszongya nézd, itt van Esmela is ! És tényleg, butácska tényleg egy szállodás képen egy gazdagemberszerü fickóval ölelkezve. Hogy miért nem említette eddig hogy járt itt, nem tudni, de az még róla sem feltételezhető hogy feledékenységből. Vilma el is indult a képpel némi számonkérésre.

Clipboard08.jpg

A Sarkcsillagon közben Teo a kopaszember rájön hogy hiába övék a hajó nem tudják kezelni a vitorlákat. Ezért áthozatna üzemanyagot a Toronyból és a motorral mennek tovább, valahova. A vitorlahúzás feltünik a Toronyból nézelődő Salomének, rádiózik is Juliannak, viccsesen, nem indulni készül-e nélküle? Mert Elsőtiszt épp átment a Sarkcsillagra. Julian viccesen visszaszól, hogy nem előle nem menekülne sehova. A viccelődést végighalgatta már a visszatért Uli is, és felteszi a kérdést. Apja akkor is elmenekült volna anyjától ha tudja hogy az terhes? Nincs mit tenni, kemény férfiast választ adni lehet csak. Igen elmenekült volna akkor is, mert azt a nőt nem szerette.

Uli flash1: Egy parkban kocogott, még odahaza, amíg volt szárazföld. És leszólította egy harmincas férifi, ami egy parkban kocogás közben igencsak félreérthető. Bemutatkozik, hogy ő Roberto Schneider, és tud mindent Ulisses Garmendiáról. Uli magáról tud mindent, mással meg nem akar ismerkedni, de a Schneider folytatja, hogy Uli apjáról is tud mindent. És odaadja neki Julian DellaGuadra fényképét is, menj, keresd meg, az apád! Szóval őt is ismerte már korábbról Roberto/Buborék..

Clipboard10.jpg

Flash vége, vissza a Sarkcsillagra. Uli számonkérő rohamot indítana apja ellen, de mindkettejüket leállítja Cho a koreai, jelbeszéddel közölve, hogy a hajót fegyveresek irányítják.. Az egyik Fedélzetre merészkedőt mindjárt le is rúgja jól, mert az ázsiaiak mint tudnak karatélyozni. Uli meg megy a Gépházba hogy lezárja, ne mozdulhasson a hajó. A liftben közben kis vita arról, hogy Julia tart tőle, nehezzen tudna beilleszkedni egy emlékekkel teli családba. Ricardo pedig elmagyarázza hogy bizony ez van, így kell őket elfogadni, de lehetnek saját új emlékeik. Vagy mégsem, mondja erre a Lift és a befolyt víz súlyától gyorsabb süllyedésbe kezd.

Clipboard25.jpg

Kis feszültségoldás, 80 éves bácsi megpróbálja összehozni unokáját Valeriával, de az első randi veszekedéssel ér véget. Kis karaktermódosítás. Vilma mutaja fel a fényképet Estelának, számon kérve rajta a szállodát. Butácska tagad mosolyogva, de a kép beindítt nála egy emléket. Esmela flash1: Lovagolgatott boldogan a hotel mellett egy jóképű lovászlegény kiséretében, minden mint a legrózsaszínebb lányregényekben. Aztán jött a szerető atya, - kinézetre mint egy náci iparbáró – és ajándékot hozott egyszem kicsi lányának. Nem nyaklánc az hanem egy ösztöndíj a Sarkcsillag nevű iskolahajóra, 3 nap múlva indul, holnap repülnek spanyolba. Esmelácska kineveti ezt, nem megy ő sehova innen Szingapurból. Kap is egy olyan durva pofont mindenki elött a szerető atyától hogy csak úgy csattan, baszki...

Clipboard15.jpg

A liftnél közben magához tér Max és első pillantása Saloméra és egy szigonypuskára esik. Ainoa hívta erősítésül, míg ő lemegy a másik aknába. Macskaképünek erre eszébe jut hogy egy pótgenerátorral fel tudnák húzni a lesüllyedt liftet, hát mondhatta volna elöbb is. Ráadásul Max helyzetét tovább rontja hogy most rádiózik Julian, jelentve mi a helyzet a Sarkcsillagon.

Clipboard17.jpg

Kis feszültségoldás, a szülés sikeres volt, drPiti és Sol elmennek a babával a Konyhába, hogy tejet adjanak neki. Persze egymást kezdik el cikizni, de szerencsére nem feledkeznek meg miért is jöttek. Benyit Teo hogy kicsit emberkedjen, de hülyegyerekről bebizonyosodik hogy azért vészhelyzetben helyén a szíve, és elküldi kopaszembert a fenébe. És élve marad.

Clipboard20.jpg

Akcióban a Julian-kommandó. Chonról kiderül hogy jobban ért a tae-kwon-doo-hoz mint a wok-hoz és egymás után teszi ártalmatlanná az elszórtan örködő fegyvereseket. Apának és fiának van hát ideje meghitt családi dumákra. Elsőtiszt példaként felhozza, ha Julia doktornő maradt volna terhes, akkor Uli ugyanúgy meglépett volna, mert neki is Ainoa a nagy szerelme, és kész. Uli Flash2. Parkban sétáltak anyjával, senhora Garmendia ekkorra már a kemoterápiások egyenturbánját viselte. Mesél hát a soha nem látott apáról, aki után három évig sírt. Igaz úgy lépett le hogy nem is tudta, hogy a nő terhes, de a jótét lélek otthagyta minden összegyűjtött pénzét, szóval jó ember volt na. Aztán anyja halála után Uli megint összefutott Robertoval, aki adott egy aktát neki DellaGuadráról, utasította hogy kerese meg. A miértre csak annyit válaszolt, mert van egy projekt, az Alexandra - aztán ezen a ponton felpattant Roberto és elrohant, két férfi meg a nyomában.

Aztán közben olyan jelenet jön ami nagyon nem feszültségoldó, hanem horror. 80Éves bácsi egy tengeri kagylón keresztül telefonál a szálloda halottaival, és rábeszéli Valeriát és unokáját hogy menjenek be a halottasszobába mert az ottaniak unatkoznak. Aztán amikor a két kisgyerek csak belopakodik a nevezett helyre, egy lepel mögül az öreg megijeszti őket, majd jót röhög a hülye viccen. Ő ezt valami perverz csapatépítő-bátorságnövelő tréningnek szánta.

Clipboard23.jpg

Esmela Flash2. Kiderül hogy a jóképű lovászlegény miatt volt a vonakodás, nem csak My Little Ponyra felügyelt ő. És a pofon is miatta volt, a szálloda urának nem tetszett hogy az egész személyzet rajta, a lányán röhög. Úgyhogy Esmelácska és a lovász úgy döntenek megszöknek Ausztráliába. Liftaknánál közben Max elkezd generátort szerelni Salome és szigonya felügyeletében, Ainoa meg csak leereszkedik a második liftben a 99-es szintre. A másik liftben közben már nyakig ér a víz, Ricardo és Julia eldöntik, hogy mégis összeházasodnak, és lesznek közös emlékeik.

Clipboard24.jpg

Sarkcsillag. Ulissesék egy rosszul átgondolt rohammal berohannak az Ebédlő közepére és úgy szólítják fel Teoékat fegyverletételre. A hiba az hogy a hajófoglalók nem az Ebédlőben vannak, hanem az azt körülvevő galérián. Felülről lényegesen jobb a taktikai helyzetük. Mielött halomra lőnék őket, Gamboa közbelép. Elérkezettnek érzi az időt hogy átvegye az irányítást a sok kapkodó hülye amatörtől. Szépen elmagyarázza Teoéknak, hogy a Sarkcsillagot aligha tudják majd elvinni, mert kevesen vannak a vitorlákhoz, a gépházat blokkolták, és alig van üzemanyag. Na meg a legénység is makrancoskodik és mindenkit mégsem lőnek azért le. Szóval miért is nem mennek átt a tornyosok az orosz hajóra, és vitorláznak el azzal Atlantiszba?

Clipboard28.jpg

Esmela Flash3. Vilmának meséli mi történt az utosló szingapuri napon. Hiába várta lovászát helyette az apja jött testőrökkel, és felrakták a repülőre erővel. A lovászt meg vagy lelőtték vagy kifizették száz évre előre, de eltünt. Apja még tett egy titokzatos megjegyzést hogy ezzel az életét mentette meg. (emlékeztetőül, a hajóraszállás után egy órával már boldog naivsággal pasizott Esmelácska, Ramiróra majd Pitire vetve magát felváltva)

Sarkcsillagon közben változott a helyzet, Teoék áthajóztak a Zvezda Szirra-ra. Ulisses meg elgondolkodott. A zsaroláson, a transzpordert tartalmazó 33-as ládán, ami szintén az orosz hajón van. És rohan Gamboához, aki a Hídon áll egy detonátorral kezében. A kolumb szokott kimért módján elmagyarázza hogy a ládában most már van 10-20 kiló dinamit is, és ő most megszabadítja a Világot egy tucat gyilkostól. És lőn robbanás, volt orosz hajó nincs orosz hajó. Ulissesnek meg átadja azt a bizonyos fényképet ami miatt a srác elmenekült a Sarkcsilalgról korábban. És jó, bizalmon alapuló házasságot kíván neki, és Ainoának. A képen amúgy Ulisses van, a második évadban meghalt Dulcéval ölelkezve, hoppá ezek is ismerték egymást?

Clipboard38.jpg

Uli flash3. A parkban elkezdte követni Robertot és szemtanúja volt titokban ahogy egy pincében két álarcos majdnem megfojtotta. Miután azok távoztak, tulajdonképpen Ulisses mentette meg Robertot, aki innentől lett Buborék. (emlékeztetőül, Buborék sztorija szerint már hosszú évek óta volt a Sarkcsillag félkegyelmű hajósinasa...)

Clipboard32.jpg

Liftaknában közben Ainoának sikerült átfúrnia a falat és átdugnia az oxigéntartály vezetékét, csak sajnos nála is magasra ér a víz, és csak egy palackja van. Kapitányéknak sem könnyű a felszín felett maradni, mert a lift belmagassága nagy, állandóan tempózniuk kell. Fent Max kötöget mindenféle vezetékeket, kéket a pirossal. Aztán csak be tudja indítani a generátort, és a lift szintjezője végre átvált akadozva 99-ről 100-ra majd 101-re, 102-re. De csak a Kapitányéké, Ainoa liftjénél nem mozdul. Juliáék kiszabadulnak, van öröm majd sírás hogy hol van a bátor lány, életét adta tán apjáért?

Clipboard35.jpg

De nem, nyílik a másik lift is, Ainoa megmenekült, csak az a kurva digitális kijelző romlott el. Max azért majdnem kap egy nagy verést mert őt teszik felelőssé Teoék akciójáért. Védekezésül kijelenti hogy ő nem tudott semmit az egészről, de tudja hogy hova mentek volna kopaszemberék.. A világvége utáni napon fogtak egy repülő adását, amely megadta az egyetlen létező sziget koordinátáit. És Max tudja ezeket...

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása