Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 6x21 - Ez nem vicc

2013. július 29. 13:00 - Hoppancs

Bailey az empátiáról tart előadást, ami igencsak ráfér a társaságra. Ne vágjunk pofákat, ha a beteg furán néz ki – mondjuk kísértetiesen hasonlít Stewie Griffinre, vagy egyszerűen rusnya -, ne viccelődjünk rajta, vele, előtte, mögötte. Yang erre elsüt egy gyenge poént, illusztrálandó, mennyire jól megértette a lényeget. Derek és Richard párbeszédéből kiderül, hogy rövidesen egy hatalmas ember érkezik, remek alkalmat szolgáltatva a tanultak alkalmazására. Shepnek emellett meghallgatása is lesz, Gary Clark ugyanis beperelte a kórházat neje halála miatt. A jó doki első lépésként gyógyszerügynöknek nézi az ügyvédjét. Menni fog ez, mi nem aggódunk.

Bailey folytatja a harcot, de sajnos már csak percei maradtak arra, hogy embert faragjon hallgatóiból. Alex humorizálása mission impossible-t sejtet. Miranda azért teszi a dolgát, sorolja a szabályokat: legyünk érthetőek, lehetőleg ne hörögjünk holt nyelveken, mint Az ördögűzőben, hanem használjunk szép metaforákat, hogy a páciens szinte már örüljön, hogy haldoklik. Reednek feltűnik, hogy a felvilágosítás kissé sietős, rá is kérdez, mi ennek az oka. Hát az, hogy Bailey csipogója jelezte, hogy megjött a fogyókúrás kihívásokkal küzdő férfi, akire nagyon nem kellene ujjal mutogatni.

bscap0001_1.jpg

Miközben a csapat a nagy attrakcióra vár, megtudjuk, hogy Izzie és Alex válása már jogi értelemben is megkezdődött, elmorzsolunk egy könnycseppet. Lexie teljesen feleslegesen, és még annál is zavartabban kommentálja a témát, de persze Karevnek nem tűnik fel, hogy mi ennek az oka. Mer segít: nem kéne szórakozni a csaj érzéseivel, mert bizony vannak neki. Alex fintorog egyet, fő, hogy most kapott kemény empátiakiképzést. Miranda még egyszer emlékeztet utóbbira, majd befut a több mint 250 kilós Mr. Bobby Corso, akit Avery azonnal elefántnak titulál, így kiesik a játékból. Kérdéses, hogy ilyen szellemi képességekkel hogy sikerült az orvosira bejutnia. Hamarosan Yang is távozhat a beteg környékéről, ha ez így megy tovább, nem marad, aki megvizsgálja.

Corso maga is próbál viccelődni, hátha akkor az emberek nem agyalnak túl sokat azon, hogy sikerült idáig jutnia. A dokik már kezdik megszokni a helyzetet, amikor megérkezik a férfi csinos, szőke felesége, Melissa, aki látszólag jól mulat ura poénjain. Ettől mindenkire ráfagy a pókerarc. A java pedig még csak most jön, a fickó hája alatt nagyon csúnya dolgok vannak. Erre már Melissa sem mosolyog, Meredith pedig hangosan emlékezteti magát a rezzenéstelen tekintet szabályára. Szólni kéne neki, hogy kommentárral kevésbé hiteles.

bscap0005.jpg

Yang és Avery Teddyre próbálnak tapadni, Callie pedig Jamie Anderst vizsgálja, akit elütöttek és cserbenhagytak, de még a durván roncsolódott térde sem akadályozza meg abban, hogy bókoljon a doktornőnek. A gyomorrontásos tünetekkel érkezett Mrs. Temple-nek valójában szívrohama van, így a gyerekére Yangnak kell vigyáznia. Sajátos buddy movie készülődik. Technikai okokból Corso kénytelen egyévi fekvés után felállni, és lám, megy is neki. A mutatványt kísérő euforikus hangulatot a reccsenő bokák zaja töri meg. Sajna, nem bírták a súlyt, mondja Torres. Melissa a kórtörténet és a hízás okainak – elveszített állás, vigasztaló falatkák – ecsetelése közben elárulja, hogy gyereket vár. Lexie erre túlzottan rácsodálkozik, húzhat is a fenébe.

Dereknek csak fél perce van beszélni a nejével, mégis elkotyogja, hogy Owen nem akarta, hogy Teddy a Grace-ben dolgozzon. Ügyes. Meredith példás önuralomról tanúskodva egyelőre nem adja tovább az információt a kis Kelly társaságában mászkáló Cristinának. Teddy megköszöni Owennek, hogy szólt az érdekében, Meredith mindentudó szemeket meresztget a férfira. Corsónak fertőzése van, ami miatt jó adag zsírt ki kell metszeni belőle, aminek akár örülhet is majd, ha túléli. A beavatkozás ugyanis igen veszélyes. Derek rövid úton lerendezi az ügyet, nem lesz operáció, aki ilyen kövér, haljon meg. Richard diszkréten rákérdez, hogy vajon őt is ennyire megveti-e a tütüke miatt. Szerinte nem is a dagival van igazán baja, csak fél egy újabb pertől. Beletrafált, Shep agyáról elszáll a köd, és engedélyezi a beavatkozást. Mielőtt mehetne dolgára, még Owen is lehordja, amiért pletykált az asszonynak.

bscap0007.jpg

Torres keményen flörtöl Jamie-vel, de amikor Lexie és Charles firtatni kezdi a dolgot, az empátiára hivatkozik, és közli, hogy neki bizony komoly kapcsolata van. Ebédnél mi más is lehetne a téma, mint az, vajon hogyan hozta össze a gyereket Bobby és Melissa. Yang éppen egy méretes hambi és egy szál krumpli segítségével próbálná rekonstruálni az eseményeket, amikor ki nem találnánk, ki jár arra. Igen. Melissa indokoltan idegbeteg arccal világít rá, hogy kinek mennyi köze van a magánéletéhez. Corsóval közben Richard közli, hogy az elhalt zsír felzabálja a bőrét, és meghal, ha nem vállalja a műtétet. (Amibe szintén nagy eséllyel belehal.) A férfi az epizód első drámai monológjában felfedi, hogy annyira nem is bánná, ha elpatkolna még a baba születése előtt, elvégre ki akar magának ilyen apát. Kéri, hogy Melissának adják be, hogy túl rizikós  az operáció, ő meg hadd menjen haza elpusztulni. Az eszelős tekintetű feleség éppen e dramaturgiailag jelentős pillanatban lép be.

Yang ismét lelket villant, amikor inkább az ijedt gyerekkel marad, ahelyett, hogy az anyja mellkasában turkálna. Melissa kiselőadást tart Alexnek, aminek az a lényege, hogy a kórházban minden csak rosszabb lett, mert undorodnak  a férjétől, amit ki is mutattak, és még a viccein sem nevettek. (Lehet, hogy kicsit félrement a reggeli oktatás.) Karev erre gyorsan sokkterápiát alkalmaz Corsónál, ami működik is. Owen Mer csúnyán nézését azzal bosszulja meg, hogy „elegen vagyunk” felkiáltással kiküldi a nőt a műtétről. Elegáns.

bscap0008.jpg

Végre Derek meghallgatásába is betekinthetünk, amit az özvegy Clark sírása fest alá. Lauren, az ügyvéd azt javasolja a megzuhant Shepnek, hogy ne mentegetőzzön. Cristina ügyesen alkalmazza a metaforás technikát Kellyvel, de közben sajnos jön Avery, és jelzi, hogy a kislány máris félárva lett. Yang saját tapasztalatait felhasználva készíti fel a gyászra. Anders megadja a telefonszámát a zavarban lévő Callie-nak. Corso műtétje rosszul áll, Derek ki is szalad Merrel vitázni arról, mit szabad elmondani egymásnak, és milyen képeket nem kéne vágni. Grey el akarja mondani a Teddy-incidenst Cristinának, amit Shep nem javasol, de mielőtt komoly veszekedésbe torkollna a szitu, mennie kell.

Avery megkérdezi Yanget, nem szeretne-e beszélni az érzéseiről, mivel látta, hogy magából indult ki, amikor a gyereket tájékoztatta. A nő gyorsan visszamegy robotba, csak profi voltam, mondja, majd elmenekül. Meredith zaklatására nem reagál jól, feldúltan kéri barátnőjét, küldje hozzá  Owent. Miután Clark legyilkosozza Dereket, utóbbi szeretne még vele beszélni, de Lauren meggyőzi, hogy az ügynek vége, már nem tehet semmit. Yang Owen vállán sír, mert hiányzik az apja. Corso egyelőre megúszta, kezdődhet az új élet. Kiderül, hogy a roppant együtt érző Miranda is fogadott a fickó súlyára, na hoppá. Alex stílusosan a válási papírok aláírása közben smárolja le Lexie-t. Callie és Arizona a rosszat sejtető "hová tart a kapcsolatunk" beszélgetésbe bonyolódik, majd szipognak, ölelkeznek és szakítanak. Azok a fránya kölkök mindent tönkretesznek.

Címkék: grace klinika
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.07.29. 16:41:52

welcome back :) ezt is csak utólag kezdtem el olvasni, mivel a harmadik évadtól kezdve idegesítő és unalmas lett a sorozat, a picsogós hülye metafórákat utálom. viszont így olvasva élvezetes.
süti beállítások módosítása