Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6351-6352. rész

2013. január 24. 19:00 - nyuszi01

Megvolt a temetés, félóra sírás, a rég elfeledett szereplők is visszatértek, és Atikám még mindig megúszta. Na de vajon meddig? Lássuk, miből élünk.

Udvaron nyitunk a Novák-Gizike-Gabi hármassal, Gizike már nagyon durván nyomulna Novákra, de közben érkezik a temetésről a menet eleje, szóval udvarlás egyelőre offolva. Miklós reklámozza a halotti tort, nála lesz, jöjjön mindenki. Laci inkább Gabikával tartana mesedélutánt Juli félredugásáról, aztán meg mehetnének a torra, de ennek a romantikus invitálásnak a hatására Gizikében felébred a versenyszellem, és szeretné távol tartani a konkurenciát, szóval elrángatja Gabit, nézze meg a boltot jelszóval, Lacit meg elküldi Miklós-nézőbe.

bk323.jpg

Kingáék még mindig a szakikkal a szétvert fürdőszoba küszöbén, még mindig nem biztosak benne, hogy ennek így kéne lennie, szóval inkább hívják fel a Julit. Ja, persze, a megemlékezés közben. Kinga bepróbálkozik, hogy legalább a klotyót rakják már vissza, de a szakik már fél lábbal a gangon vannak, szóval bukta. A szomszédban Nóra és Atikám szenved, Atikám menne Julit támogatni különböző módokon, és még egy laza kampánybeszédet is folytat érte, de Nóra szarik Julira, haragszik is rá, nehogy már még a végén szentté avassák.

bk324.jpg

Clau-villában vége a tornak, Peti már le is lép, csá mindenkinek. Claudia dicséri Petit, milyen rendes fiú, Vanda ezzel nem ért egyet. Aztán gyorsan témát váltanak, milyen nehéz lesz most anyádnak, Vanda szerint is, Claudia már háromszor átélte ezt, csoda, hogy kibírta ép elmével. Bartha trollkodik bele gyorsan: Már amennyire. Bírom ezt a Zsolti fiút, mindig fel tudja dobni a hangulatot. Zsófi menti a helyzetet, igen, ő emlékszik. Claudia segíteni akar Julisnak, Vanda szerint az lesz igazán nehéz, amikor át kell válogatni András ruháit, mit lehet kidobni. Juli persze kiakad, semmit nem dob ki.

Ugrunk a Mátyás-térre, Kinga kapja el egy gyors tárgyalásra Vilibát, kéne egy kis segítség. Szóval az van, hogy jöttek valami szakik, szétkapták a fürdőszobát, és most se fürödni, se szarni nem lehet bent, mert még a budit is eltüntették. És mi kéne, édes lányom? Hát, Vilibá, talán jöhetne visszaszerelni a klotyeszt. Jön Gizike és Gabi, Gizike elhúz Vilibá után, Gabi pedig egyből belekezd a nagy sztoriba: van valakije, és a Laci nem tudja. Gáz lesz, ha elmondja, és főleg, hogy eddig még esély se volt elmondani, mert mindig ott volt valaki körülöttük.

bk325.jpg

Fent zajlik a tor Miklósnál, mondja a beszédet Andrásról, dicséri a jóságát, ami neki sose volt és nem is lesz, hiányozni fog neki, ő volt az EGYETLEN, IGAZI testvére, erre Atikám fogja magát, és elhúz a világegyetem másik sarkába. Gondolom, besértődött, de nehogy már neki álljon feljebb. Megint az udvar, Gabi és Kinga, Laci ront ki a folyosóajtón, ő is elrohant Miklóstól, mert majdnem rájött a sírógörcs. Gizike is ott van egyből körülötte, mint valami matrica, úgy tapad rá. De Kinga gyorsan elrángatja onnan, hadd legyen kettesben Gabival, hátha még jobban kiborul. De végül tök fölösleges az egész, mert Gabi nem mond el semmit Lacinak, annyira várható volt. Azért bepróbálkozik egy kis sétára invitálásra, szellőztessék ki a fejüket – hát, ha annyira üres, hogy átfú rajta a szél, akkor nem ártana. Laci viszont otthagyja, szeva.

Peti fut bele Lindába a folyosón, telefonál valakivel, nincs kedve találkozni. Ahogy leteszi, Linda egyből érdeklődik, na mi volt? Semmi, nem volt vidám, azzal balra el. Odafönt Vilibá fejti a budit, de nem sokat tud tenni, a klotyót nem lehet lehúzni. Non-Stop Ádi már agonizál is, mennyi ideig? Hát, úgy egy hétig. Te jó ég, micsoda bűz lesz ott! Peti is hazaérkezik, és már fogadják is a jó hírrel, nincs se kád, se vécé. Hát ez szopó, mert Vanda és Emma is itt akart letáborozni. De ezt nem értem, hogy miért van mindenki kiakadva, gondolom, majd mennek a Claudiához, nem?

bk326.jpg

Ezalatt Vanda vigasztalja mutert a Clau-villában, szedje össze magát, ő is így tett, pont a muter tanácsa segítette annak idején. Új életet is kezdesz majd, minden jobb lesz. De szép is ez, és ennél még szebb, hogy lapozhatunk is egy kurva nagyot. Illetve mégsem, mert még mindig Juliéknál tartunk, csak most már a szétgányolt fürdő a téma. András még szállást is foglaltatott, csak hát ki a tököm tudja már, hogy hova. Claudia szerint tegyen rá magasról, maradjanak nála. Mondtam én, hogy ez lesz a megoldókulcs. Csöngetnek, Atikám a látogató, Julit jött leellenőrizni, él-e még. Claudia nyit ajtót, de a küszöbnél beljebb Atikámat nem látják szívesen, szóval szorítkozzon a maximum kétperces neki szánt nyilatkozati időre, mit óhajt. Atikám fontosnak tartja elmondani, hogy ő bizony ide akart jönni, csak Nóra még mindig csavargatja a tökeit verbálisan, szóval bocs meg minden. Claudia annyira nem sajnálja, hogy nem járt itt, és most is mehetne már, mert ő itt nem szívesen látott vendég. Arra már nincs idő, hogy Atikám válaszoljon, mert Claudia már rá is nyomja az ajtót. Odabent előadja, hogy a látogató csak eltévesztette a házszámot, szóval Atikám látogatása titok marad. Még.

bk327.jpg

Miklósnál is véget ért a tor, Zsuzsa és az egész szakajtónyi gyerek el is távozik gyors léptekkel, de csak miután Miklós felhívja a figyelmüket, hogy másnap megbeszélik az András végrendeletét. Egy hirtelen tetőről lezuhanó ember is készít végrendeletet? Balázs segít összerámolni a fater lakását, Nóra is marad még egy kicsit poharakat törölgetni. Aha, persze. Miklós le is csap rá, gyere, keseregjünk együtt. Mással nem lehet, meg persze, benne van a pakliban, hogy veled egy kis dugás is összejön, az meg ugye a Lacival annyira nem frankó.

bk328.jpg

Vilibá és Gabi a gondnoki lakásban, Vilibá is siránkozik, együtt gyászolnak Gabival. És magácskával mi van? Gabi meséli, hogy van ám neki udvarlója, csak a Laci nem tudja. És most akarná elmondani, mint elefánt a porcelánboltban. Vilibá is ezt gondolja. Odafönt Peti ül be kockulni a gép elé, mert azonnal meg kell osztani a fészbúkon, mi történt, de észrevesz egy üzenetet (valószínűleg Andrástól) egy post-iten, ami arról szól, hogy Peti kockulás helyett inkább nézegethetné a csajokat a plázában. Peti erre elkezd sírni, de jön a kis Máté, és megvigasztalja. Peti szerint vigyázzanak a muterra, most már ők a férfiak a családban. Melyikük?

bk329.jpg

Kinga és Gizike zsizsiket keresnek a konyhában, de Gizike elég hamar rájön, hogy kamu az egész. Oh my, ez volt Kinga fedősztorija, hogy Gizikét eltávolítsa Laciéktól. Be is vallja a pincérnő, aztán azt is elköpi, hogy miért: Gabi bepasizott. Gizike ennek persze nagyon örül, ó, anyám, most már elkerülhetetlenül közeleg a Novák-Gizike kettős rémképe. Juli és Claudia a temetőben, most már ők is ide merészkedtek, és Miklós sem áll lesben egy húsvágó bárddal. Claudia ellépked, és jön Juli nagyjelenete. Könnyes búcsút vesz itt is Andrástól, szereti meg minden, sajnálja, amit tett. Igaz, ez már késő bánat.

bk330.jpg

És már be is esteledett, de a BKV még mindig jár. Non-Stop Ádi és Kinga két pofára tömik otthon a pirítóst, közben a háttérben az a zene szól, amire egyszer Lucuska és Timike bemutattak egy agyament koreográfiát. Igaz, az még a régi Timike fénykorában volt, szóval lehet, hogy az még egy másik dimenzióban történt, ki tudja. Ádám szerint áthívhatnák a Juliékat zuhanyozni minden nap. Uramisten, akkor vécére is hozzájuk járnának? Kinga szerint úgyse mennek bele, de azért próbálják meg. Ádám aztán leül a laptopjához, és telefonszámokat keres, veseátültetéssel meg ilyesmivel foglalkozó kórházak számait. Fater miatt.

bk331.jpg

Gizike Gabiba fut az udvaron, és mit ad Isten, pont most jön ki Laci a lakásból. Gizike egyből fennhangon elkezdi mondani Gabinak, hogy hallom bepasiztál, van már aki rendszeresen kipurgáljon! Laci egyből odavágtat, hogy mi van? Szép volt, Gizike, a szarkavarás ilyen módját tanítani kéne.

bk332.jpg

Miklósék még mindig takarítanak, Balázs és Hanna is ott van még, de most már lépnének. Miklós is alig várja, végre kettesben maradnak a Nórával. Nóra persze egyből rábukik a „miért voltál bunkó Attilával?” – témára, beszóltál, hogy András volt az egyetlen igazi testvéred. Atikám is a testvéred, ne tagadd le. Miklós persze szarik bele, őt nem érdekli, hiába kampányol Nóra. De inkább ássák el a csatabárdot, vagy Nóra szívja el a békepipáját, mindjárt a szájába is adja. Elég hamar össze is borulnak, indul egy laza smár, és hopp, itt ugrik be, hogy annak idején a Timike is Tóni halálakor fogant.

Címkék: barátok közt
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Psycho (törölt) 2013.01.25. 14:32:52

"annak idején a Timike is Tóni halálakor fogant."

Tóninak 2 balesete is volt, az első után is kórházba került és akkor fogant Timike. A második, végzetes baleset idején Timike néhány hónapos volt.

nyuszi01 2013.01.25. 17:28:08

@Psycho: én nem úgy emlékszem, hogy két balesete lett volna. Amikor a Noémivel voltak, akkor került kórházba, ugye kómában is volt, és én úgy emlékszem, akkor feküdtek össze Nóráék.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.01.25. 18:51:12

@nyuszi01: De, tényleg kettő volt. Nóráék az elsőnél hozták össze Timit, aztán Miki zakkant szeretője el akarta rabolni (mármint Timit), és Nóra emiatt elköltözött valahova. Később Tóni utána akart menni, és akkor volt a második balesete, amiben meg is halt.

nyuszi01 2013.01.26. 00:20:08

@King of Shadows: rendben van, nem emlékszem rendesen, igazatok lehet. De a lényegen nem változtat.
süti beállítások módosítása