Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 25x12 - Shot Into Smithereens

2012. december 09. 12:00 - kardigan

Az előző részben elvesztettük Pennert, ettől én mondjuk kicsit bánatos vagyok, hát még Lisa, akinek emiatt is viharok dúlnak a lelkében. Főleg, hogy időközben rádöbbent, hogy Malcolm így bennmaradt, aki mindenkit elpicsáz a döntőben, de ha átverte volna a szövetségét, akkor az nem ő lenne, édes jó istenem hányszor megyünk még végig ezen a kazettán. Abi bejelenti, hogy számára világos a Malcolm-Denise-Lisa-Skupin alliance, hát le vagyok nyűgözve, abból jött rá vajon, hogy tribalen elhangzott? A többieknek ugyebár az a baja vele, hogy túl őszinte, és ebben a részben is emlegeti a kitalált idolját, de jó lesz ezt mégegyszer végighallgatni.

01.png

Nem szarral gurigáznak, főcím után azonnal jön a reward challenge, ahol mindenki párban fog játszani, méghozzá a loved one-jával, országomat egy normális fordításért erre a kifejezésre. Szerettével? Skupinnak a fia jön, Carternek az anyukája, és sírdogál, Jeff meg kacarászik. Mr Denise három fejjel magasabb az asszonynál, aww, és Probst könnyezik, látom ám! Denise belebőg a pasi pólójába, mire Jeff azt találja mondani, hogy a taknyos póló az első lépés a surivorség felé. Lisának a bátyja, akinek az a neve, hogy Justice, ez mondjuk odabasz.

Abi anyukája egy nagyon cuki gömbölyű néni, és aranyosan beszélgetnek portugálul (már annyira aranyosan, amennyire anyuka tudja tompítani Abi lényét), a néni nem is tud angolul. Most, hogy mindenki itt van, kezdjük is; khm Jeff, nem felejtettél el valakit, bruhhaha, mekkora vicc volt. Jön Malcolm öccse, aki egyrészt zavarban van, másrészt meg van hatva, és mint afféle nagykamasz, ezeket elég nehezen kezeli, meg kell zabálni az az igazság.

02.png

A challenge maga célbadobás, sáros zsákokkal, hogy jó koszoska legyen mindenki - a játékosok dobják a rokonnak, akinek öt pöcköt kell levernie nagyobb pöckökről, a nyeremény, hogy ottmaradhat a rokon másnap reggelig. Nem fogom ezt se túlmagyarázni, mert állati unalmas, Malcolmék nyernek, a kisöccs felugrik a nyakába és ledönti a lábáról. Aztán eljátsszák a szokásos műsort, választhatsz mégvalakit a nyereménybe - titeket nem idegesít végtelenül, hogy erre mindig pofát vágnak a versenyzők, hogy hahh, micccsoda meglepetés? Malcolm Lisát választja persze, mert a) Lisa ki van borulva b) Lisa nem bízik benne. Aztán kér mégvalakit, jaj de idegesít ez a színjáték "Mondd, Jeff, választhatok mégvalakit?" "Hát jó Malcolm, választhatsz." És nem meglepő módon Skupin a második, mert a Denise-szövetséget nem kell féltenie.

03.png

Malcolm kicsit aggódik a kisöcsi miatt, aki nagyon cuki meg minden, de nem annyira van szűrő az agya meg a szája között - mondjuk nem tudom, mit tudna mondani, Malcolmot akkor is imádná mindenki, ha nemtudom, kiskutyákat gyilkolna hobbiból. Lisa persze a lelkitusáról beszélget az öccsével, de most legalább vidám, mert itt a rokon, így azért sokkal elviselhetőbb. A rokon meg arra akarja rávenni, hogy legyen geci, naná. Skupin azt állítja, hogy Malcolmnak már csak két tribal van, amin kijátszhatja az idolt, szóval ki kell szavazni. (A final előtti utolsó alkalommal már nem lehet használni, nagyon remélem, hogy Mike csak következtet, és nem tud, ugyanis ez azt jelentené, hogy háromfős a döntő, pedig most egészen lehet reménykedni a kétfősben. Bilibe lóg a kezem?) Arra bazíroznak, hogy kizárt, hogy kijátszaná, hiszen eddig mindig megtartották a szavukat, akkor miért ne bízna bennük, hát nemtom Mike, szerintem több esze van ennél.

04.png

Carter jöhetne harmadiknak, és hát nem fogjátok elhinni, Lisnak morális problémát okoz kiszavazni Malcolmot. Az öccse (akinek, megismétlem, az a neve, hogy JUSTICE), azzal érvel, hogy hát már az idolnál is kibasztál Malcolmmal, és nem viselte rosszul, még az is lehet, hogy direktbe tisztelne érte - és mint a nyilatkozatból kiderül, Lisa most már boldog, mert hát ez egy játék, ha nem tudnánk, hát ér hazudni, és közben heroikus zene is van. Meddig tart ki vajon ez a frissen megtalált önismeret. És aztán imádkoznak, amiben van az a bájos pillanat, mikor Lisa azt mondja, Uram, ha úgy akarod, hogy Malcolm nyerjen, vagy Denise, vagy Carter... sőt, még még akkor is, ha Abi, hát akkor legyen úgy. A többiek közben észlelik, hogy odaát nagy szeretet van, és Malcolm aggódva közli a kamerába, hogy úgy tűnik neki, intézett Lisának egy pszichológust az öccse személyében, és mostantól félnie kell tőle. Lisának ugye tényleg ezüst a tornacipője, mert kurvajól néz ki.

05.png

És akkor könnyes búcsúk, és elkérik a rokonok összes ruciját, aztán immunity. Először egyensúlyoznak bambuszrudakon a vízben, kampóval kihúznak a víz alól zsákokat, amikben rudak meg kötél van. Ezekből a parton összeraknak egy hosszú rudat, amivel meg kell ütni egy céltáblát. Nagyon fura challenge ez, lényegében fej-fej mellett haladnak sokáig, aztán Abi kurva vicces, áll a kis platformján a vízben, már mindenki elkezdett visszafelé űszni, ő meg a vállán igazgatja a zsákokat, mert nyilván az úszásnál ott fognak maradni tüchtigen. Utóbb el is veszt egy zsákot, fantasztikus. Lisa, Skupin és Carter elég hamar kész a rúddal, de nem elég erős ahhoz, hogy ledöntse a táblát (vö.: Skupin rúdja nem elég hosszú), aztán Malcolm-Carter meccs, és Malcolm megnyeri, így kell ezt csinálni. Igazából kicsit szégyellem magam, hogy Malcolmnak drukkolok, mert Denise pont annyira menő, dehát felszínes kis lény vagyok, olyan szép.

06.png

Lisa és Michael már megint ájtatoskodik, nyálzene is van meg minden. Skupin nem annyira koncentrál, valahogy úgy szól a beszélgetés, hogy "Mike, Isten kurvára az orrunkra csapta az ajtót Malcolmmal, szóval..." "Aaa, nézd mekkora hangya!" "Igen, nagyon nagy hangya, ügyesen észrevetted, szóval arról van szó, hogy mégse kéne kibaszni a szövetségünkkel, ezt jelentette Malcolm győzelme." Carter belemászik Mike és Malcolm megbeszélésébe, de legalább nem tesznek úgy, mintha nem tudná mindenki pontosan, miről van szó. Carter megkérdezi, hogy komolyan felmerült-e, hogy őt szavazzák Abi helyett, olyan arccal, mint a háromévesek szokták kistestvér születésekor, hogy akkor az új gyereket fogják-e szeretni a szülők helyette. Miután tisztázták, hogy hát Cartertől mégiscsak jobban félnek, és mindenki kurvára tisztel mindenkit, jön egy igazi sound bite Cartertől, de rég hallottunk ilyet. Mondjuk hülyeségeket mond, hát mindenki arról beszél folyton, hogy ki érdemel meg mit, akkor miért nem engem visztek. Ez szép gondolat, mi lett volna, ha csinálsz alliance-t valamikor, mondjuk hetekkel ezelőtt.

07.png

Abi már megint kezdi a passzívagresszív tízpercet, Lisa, te szavaztál rám, pedig tök közel álltunk egymáshoz, biztos csak infót akartál szerezni, Denise, ez lesz veled is. Lisa nem vihog fel, mert jobb ember, hanem azt beszélik meg, hogy igen, lesz majd valószínűleg olyan pont is, hogy egymásra fognak szavazni Denise-szel. Abi nem hagyja annyiban, hát neked komolyan fontosabb egymillió dollár, mint az adott szó? Ajaj, Lisa szája már lefele görbül. Denise felveti, hogy esetleg ne folytassák már le többször ezt a beszélgetést, majd innentől nem jut többé szóhoz (egy darabig azért próbál), mer Abi pofáz, hogy hát ő nehéz helyzetben van, szóval kénytelen lesz kijátszani az idolt, ami van neki, ugyebár, mivel talált idolt még egyet, idol idol idol.

08.png

Malcolm szerint Abi egy dementor, Denise pedig diagnosztizál: ez nem kulturális különbség, ez a csaj egy ripacskodó, dramatikus, passzív-agresszív, mártírkodó tyúk, jaj de nagyon szépen mondtad. Abi kószál az erdőben egy darabig, és váltig állítja, hogy elhiszik azt az idol-dolgot a többiek, nem kell aggódni. Malcolm meg szépen összefoglalja a helyzetet, Abi annyira iszonyú idegesítő, hogy komolyan fontolgatja, hogy meghoz egy stratégiailag rémesen szar döntést, egy kedvelhetetlen hülye picsát szavazna ki egy szimpatikus, rendkívül atletikus fiatalember helyett.

09.png

Tribalen hamar tisztázzák a helyzetet, Carter megy vagy Abi. Carter jön a szokásos szöveggel, mindenki folyton az érdemekről beszél, hát akkor Abi hesspicsába. Skupin továbbra sem villant, "nekem rossz, Carter olyan egy kedves fiúcska", oké, ugorgyunk. Lisa azt mondja, olyannal akarna döntőzni, akit meg bír verni, bár szeretne erkölcsi győzelmet is, de miért nehezítse a saját dolgát - Penner közben a fejét fogja, komolyan nem bírtál volnqa erre három nappal hamarabb rájönni, te nő? (Közben Abi: idolom van, idolom van!) Denise-t kicsit beszélteti Jeff az Abivel való kapcsolatáról, ami feszült, de Abi szerint a feszkó nem miatta van.

10.png

És aztán szavaznak, és kiszavazzák Cartert, uramisten milyen kibaszott unalmas rész volt ez, hátha jövő héten már na.

Címkék: survivor
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nadivereb 2012.12.09. 15:29:31

Én ezt a részt inkább a kötelező "loved one epizód"-féle kontinuitásban helyezem el, és azon belül kifejezetten jó volt. Nem volt annyi sziruő, meg könnyzápor, hanem volt értelme, dramaturgiája az egésznek. Oké, jó rész akkor lett vlna belőle, ha Carter nyeri meg a challenge-et, de így se volt ez annyira nagyon rossz, mint amennyire ezek a részek szoktak lenni.

haruka 2012.12.09. 18:00:58

Azért Abi azt ügyesen elhallgatta, hogy azt kérdezte az anyjától, "hogy van a lányom", helyette elmondta, hogy szegény anyuka milyen confused, mert nem beszéli az angolt. Vagy csak én olvastam félre valamit? Gondoltam utánanézek, közben ezt találtam a cbs.com adatlapján:
Why You Think You’ll “Survive” SURVIVOR: I bring social skills and team work. I am a motivator. I will also bring a very positive energy.
:DDD

haruka 2012.12.09. 18:16:16

@haruka - a túracipős: Visszanéztem megint, és én néztem be a dolgot, kimaradt nekem vessző a mondatból. :D Viszont Abi 32 éves? Én olyan 24-25-nek tippeltem volna.

kardigan 2012.12.10. 07:23:01

@nadivereb: igazából tökigazad van, az előző évadban egy ilyen részre azt mondtam volna, h tök oké, de elkurvultam, jó évadban ez is kilóg nekem
süti beállítások módosítása