Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gossip girl - A pletykafészek 2x05 - The Serena Also Rises

2012. december 07. 12:00 - Agent "V"

Lesz ma minden, kérem szépen, csalás, ivás, divatbalhék. Az a gyanúm, miszerint Barom Bart tényleg egy igazi barom. Blair és Serena cicaharca a királynőségért tovább folytatódik, Dan pedig kap egy újabb tanmesét.

Névtelen.png

Blair roppant boldog éppen, mert itt vannak a divathetek.Ez jó, mert ugye az minden évben szuper csúcs időszak, másrészt pedig ő állítja össze az anyja divatbemutatójának ülésrendjét. Ez több okból is roppant szerencsés:példának okáért mázli, hogy ő tudja melyik hírességeket nem szabad közel engedni egymáshoz, és persze így alkalma van a hatalommániáját is kiélni. Jenny és Dan sétálnak a suliba, beszélnek Dan továbbtanulásáról, meg arról, hogy Shapiro lett a mentora mostanában és ő segít majd neki bejutni a Yale-re.Mivel totál késében vannak ezért Dan kapkodná a lábát, de Jenny nem, meg menjen csak a tesója nyugodtan, a tanárnő mindig később kezdi az órát.Dan elzúz az órájára, Jenny pedig sunnyog, illetve nem is annyira, inkább fog egy taxit és lóg.Lily éppen az új festményeit nézegeti mikor Serena elindul.Serena, aki Poppy akárkivel, a világ lemenőbb lányával üccsizett tegnap este. Kiderül, hogy Lilynek vannak kis titkai, például, hogy meztelenül modellt állt egy fickónak még anno aranykorában.

2.png

A suliba érve Blair persze Chuckba botlik, akik kedvesen kárörvend, hogy mennyire leszarja mindenki Blairt, ha Serena is a színen van. A csaj sem rest, leadja a srácnak az infót, hogy ő lesz itt a sztár, mert tiszteletjegyeket hozott a szolgáknak az anyja bemutatójára. A csajok roppant boldogok, hogy a celebek mellett ülhetnek, de aztán gyorsan leszarják az egész dolgot, mert meglátják Serena és Poppy fotóját az újságban. Blair kicsit duzzogva odébb áll, és ha már ott van, akkor belevágja Chuck arcába, hogy mindig is egyedül lesz, mert egy köcsög és csak Nate a barátja. Nála kevesebb barátja meg már csak Dan Humphreynak van, de ő legalább emberi lény, ami Chuck ugye nem, mert ő szemétláda.Az emlegetett szamár éppen az emberségének esendő oldalát mutatja be, mivel a mentora leszarozza a novelláit. 5 novellából mind szar, mert mind Dan semmi életéről szól, arról, hogy mennyire nem tud csajozni és csak az apja van neki. A pasas szerint kéne neki egy múzsa, ha úgy tetszik, valaki, aki kirángatja kicsit a béna életéből és új perspektívát mutat neki.

3.png

A Waldorf Designs-nál Elenor ki van bukva, a ruhákon, meg az embereken, mikor jön Bodri fejű és közli vele, hogy az ülésrend sem túl jó és nehogy már Kirsten Dunst üljön a címlaplányoknak járó első sorban.Ezzel a felvetéssel teljesen egyet értek, ugyanis ha van színésznő, aki miatt még a Gyűrűk urát se lennék hajlandó megnézni, akkor az a lapított fejű Kirsten Dunst. Ezzel lehet, hogy Elenor is egyet ért, de csak hozott anyagból tud dolgozni és sajnos a legmenőbb címlaplányok Marc Jacobs show-ján lesznek majd, mert pont ugyanabban az időpontban van. Ekkor szerencsére kicsi J előáll a mentő ötlettel, miszerint kérjék meg Serenát, hogy  rángassa oda a menő barátait.Dan a múzsájához igyekszik, Chuck Bass-hez és bár utálják egymást segítenie kéne rajta, és nem, nem meleg, de segítsen neki kijutni egy éjszakára Brooklynból. Szerencsére Nate távol van, aki Chuck egyetlen barátja, szóval unatkozik, úgyhogy indulhat a parti.

4.png

Úgy tűnik a Waldorf családnak lehetett valami a reggelijében, mert Blair is ki van bukva, ő Serena miatt, meg azért mert címlaplány lett, meg ilyesmi, őt meg hirtelen le se szarják.Dorotának visít éppen fejhangon, aki persze hiába nyugtatgatja.Blair rögtön bosszút forral és eldönti, hogy kizárja a szolgákat a bemutatóról.Már kapja is elő az ülésrendet, mikor észreveszi, hogy valaki Serenát és Poppyt,meg csomó más előkelőséget az első sorba ültetett és mi ez kérem szépen.Természetesen az sem javít a hangulaton, hogy Dorota elköpi, Jennynek kellett megváltoztatnia.Így végül Blair szeme Jenny felé fordul és a gonosz vigyorból tudhatjuk, kit fog kicsinálni a divathetek végére.El is kapja az anyját és előadja, hogy Poppyék úgyse hagyják ki a Marc Jacobs bemutatót, ráadásul Serena meg ő mindig a színfalak mögül nézik a show-t ez hagyomány, szóval ebbe nem mennek bele.Kicsit legörbül a szája, mikor Elenor közli, hogy már mindenki mindenbe belement, még Serena is, és ez Jennynek köszönhető, aki nagyon tehetséges és aki egész héten mint az állat melózott, mert magántanuló lett. Blair persze átlát a szitán, hogy kicsi J nem engedéllyel kerüli a sulit, úgyhogy már is ő került nyerő szituba.Ezt tudatja is Jennyvel, aki éppen érkezik és rögtön fel is készül a legrosszabbra.

5.png

Chuck és Dan egy klubban vannak, Dan szerint poén, hogy nem is kértek semmit, de a pincér máris hoz egy tálca piát. A srác eleinte még húzódozik, aztán elfogadja a saját feleseit és némi nem túl kedves rábeszélkés után a szerintem extasy tablettát is elfogadja.Érdekes este lesz.Lily Serenával és Poppyval vacsizik és próbálja meggyőzni az anyját, hogy nem kellett volna elfogadnia Elenor ajánlatát.Poppy szerint ne aggódjon, ez tök menő dolog, de Serena rámutat, hogy ő nem ismeri Blairt és ezen tökre ki fog akadni.Poppy egy nagyon kedves lány, rögtön felajánlja, hogy maradjon minden így, aztán meg próbálják meg lekenyerezni Blairt egy Marc Jacobs after party belépővel.Engem lekenyereznének vele.Lilynek biztosan nem mondták, hogy asztalnál nem illik telefonálni, vagy csak nagyon fontos ügyben hívja a tanácsadója.Kiderül, hogy a meztelen fotóját keresteti vele, de valaki már licitált rá egy árverésen.Lilyt ez nem érdekli, bárki akarja is megvenni ő többet ajánl.

6.png

Blair húslevessel érkezik Rufushoz, illetve Jennyhez, mert úgy hallotta beteg. Rufus furán néz, mire Blair közli, hogy Jenny 10 napja nem jár iskolába, ezt az igazgatónőtől tudja, és nyugodtan hívja fel. Dan nem győz pofázni a kocsiban, szájmenése van és Chuckot csodálja, aki nem akar vele tovább bratyizni, hanem cipő nélkül kirakja a kocsiból a város egy pontján. Közben még le is oltja meg nagyon tetű vele.Ezt mondjuk nem értem, mármint ha nem bírja oké, de ez van.Jenny varrogat, mikor Rufus érte jön, és kéri, hogy egy szó nélkül húzzon hazafelé, mert ennyi hazugság már kicsit sok neki.Reggel divatlapot olvas, a faterja meg szugerálja. Jenny szerint nem kéne aggódni, mert csinálja a leckét és a divathét után minden oké lesz.Az apja most nem olyan laza, ugyanis nem kis győzködésbe került, hogy az igazgatónő ne rúgja ki, úgyhogy Jenny fogja be, öltözzön fel és menjen be hozzá a suliba, bebizonyítani, hogy kaphat még egy esélyt.

7.png

Serena átmegy Blairhez, megkérdezni, hogy miért nem hívta vissza egész éjjel. Blair szerint nincs mondanivalójuk, mert serena elvette a sulis barátait, felrúgta a legnagyobb hagyományukat és ezzel a Poppyval megy az anyja bemutatójára. Serena jóságosnak és elnézőnek szánt arccal kezd a magyarázatba, ami szerintem Blairnél csak vörös posztó, de hát csinálja. Szóval szerinte nem vette el a barátait, ezek a csajok nem nagy számok és mindig ahhoz mennek, aki éppen jót tesz nekik. Blair főleg azon van kiakadva, hogy felrúgta a hagyományt, meg hogy az anyja kedvéért beül az első sorba.Erre Serena közli, hogy sem ő, sem Poppyék nem mennek el. Erre Blair reposztol, hogy ne is menjen el, legalább nem kell látnia a Serena show újabb részét.Na ezt már Serena sem hagyja, úgyhogy miután belemászik az arcába közli, hogy elmegy a bemutatóra, beül az első sorba és még kurvára fogja élvezni is.Hű..ez kis bitchfight volt :)

Dan elvitte a novelláját Shapironak, aki nincs tőle elájulva.Túl szirupos a dolog, de a Chuckról szóló rész jó, mármint a szeméályisége érdekes, szóval mi lenne ha inkább róla írna. Szóval derítse ki a titkait, legyen könyörtelen és írjon egy jó novellát.Jenny várja az igazgatónőt, mikor Laurel küldi az sms-t, hogy menjen de rögtön. Lily megtudja, hogy Bart vette meg a meztelen fotóját. Lily nem érti ezt, de azért örül, hogy Bart ilyen jó fej és nem valaki idegen vette meg a fotóját.

8.png

Lady Gagával hangolódunk a bemutatóra, érkezik Serena és Poppy, mindenki őket akarja.Igen ám, de valaki, valószínűleg Blair átragasztotta a nevét az utolsó sorba.Ezt Serena szóvá is teszi mikor jön Blair, hogy nincs tévedés, Serena ott ül és kész.Jenny próbálja menteni a helyzetet azzal, hogy Serenának az első sorban kéne ülnie és Blair fejezze be amit csinál. Összevesznek Serena kártyáján, de szerencsére jön Elenor, aki lerendezi a dolgot és megkéri Blairt, hogy ne beszakodjon, hanem húzzon hátra és ne drámázzon. Chuck felhívja az apját, inna vele valamit, meg dumálna, de persze az apja, lerázza a búsba. Mekkora fasz.Ezt a jelenetet látja meg Dan, le is ül, és Chuck elevenére tapint, akinek még Dan Humphrey is jó most barátnak.Kérdezgeti a srácot, hogy mikor kezdett el bárokba járni, meg boldog volt-e a gyerekkora, milyen az apja?Chuck megunja a dumát, odamegy egy csajhoz és elhívja egy körre, de aztán kiderül, hogy a csaj nem kurva, viszont pasija van, aki neki is ugrana Chucknak, főleg a "nem az én bajom, hogy a csajod úgy öltözik, mint egy luxusribanc".A következő pillanatban Chucknak csak azért nem verik be a képét, mert Dan gyorsabb és kiüti a fickót. Ki gondolta, hogy ilyen férfias is tud lenni????

Rufus este keresi Jennyt, aki láthatóan nincs otthon, viszont az igazgatónő üzenete alapján nem ment túl jó a délutáni dolog, úgyhogy Rufus elmegy a bemutatóra. A bemutatóra, ahol Blair kifürkészte, hogy Jenny dolga a modellek beengedése, így eltűntette őket mire a kiscsaj megérkezik.Óriási balhé lesz itt, illetve lenne, ha Jenny nem lenne furfangos. Dan és Chuck fogdában ülnek, Dan sajnálja magát, mert neki most vége, meg nem veszik fel egyetemre, meg az apja is mérges lesz. Chuck szerint ez jó, mert az ő apja még ennyire sem méltatja.Dan nem érti, hogy lehet ez, de Chuck szerint az apja azért gyűlöli, mert az anyja meghalt a születésekor. Ekkor jön a rendőrbácsi, kiengedi Chuckot, aki megígéri, hogy az ügyvédje Dant is kijuttatja.Barom Bart hazaér, aminek Lily nagyon örül, főleg mert ajándék is van nála, nem is akármilyen smaragd nyakék. Lily nagyon örül, de esetleg egy műalkotás nincs a tarsolyában?Lily megnézné a képet, de Bart finoman közli, hogy a képet megsemmisítette, mert az ő dolga, hogy óvja a család hírnevét.Kiderül, hogy nyomozót fogadott és van egy Lily Bass akta.Hoppá.Milyen csodálatos férj.

9.png

Elenort Laurel csitítja, hogy nem olyan nagy baj, hogy eltűntek a modellek, mert ez szenzáció lesz, meg minden, a legnagyobb celebek lépnek kifutóra a modellek helyett.Szerencs, hogy az előkelőségek vékonyak, úgyhogy mehet a show.Nekem tetszik, jó cuccok vannak. A háttérben Poppy Serenát faggatja, hogy miért nincs még felöltözve. Blair miatt, mert fél, hogy sosem bocsátja meg neki, hogy kiment a kifutóra. Poppy előadja, hogy neki is volt ilyen barátnője és hogy mindig vigyáznia kellett, hogy ne ragyogja túl őt és ha igaz barátnője, akkor támogatni fogja stb. Érdekes a csaj.Erre Serena kérdezi, hogy merre van a ruhája.Blair a kezébe nyom egy ruhát, hogy nincs gond csak szaladjon mert mindjárt finálé.Poppy és Serena ragyognak a színpadon, mikor Jenny szalad, hogy hol van Serena, mert nála van a ruhája.Erre kiderül, hogy Blair kicserélte a finálé ruhát Jenny saját ruhájára. A közönség imádja, Elenor viszont kiakad. Jenny nem érti, hogy Blair miért csinálja ezt, miért bántja, aztán persze leesik neki, hogy Serenát akarja bántani főleg és ezt valahol meg is érti.

10.png

Chucknak visszadják az értékeit, illetve kiderül, hogy elcserélték a cuccaikat, mert Dan kis papírja kerül elő, amire leírta, hogy hogyan kell kifilézni ezt a Chuck Bass sztorit. Lily kiakad, hogy Bart mindent kiderített róla, hogy megszerezte a régi szerelmes leveleit.Lily szerint ez gáz és már nem akar titkolózni a gyerekei előtt.Ekkor Bart előhúz valamit, ami aduász lehet, mert Lily egyből gondterhelt lesz. Dan a cellában két meleg fickóval, mikor Chuck betrappol és közli, hogy róla ne írjon és őt nem lehet kihasználni és amúgy az anyja 6 évesen halt meg repülőgép szerencsétlenségben.Elenor rendesen ki van akadva Jennyre, hogy befurakodott a saját ruhájában a showjára.Amúgy csak kérdezem, hogy a ruha, amit Jenny magának vart, hogy a francban lehet jó Serenára???Jön Laurel, aki hozza a híreket, hogy mindenki imádta a finálés ruhát. Felsorakoznak a modellek, közben Jenny próbálja rávenni, hogy ismerje el a sajátjának a ruhát, de Elenor nem hajlandó. Ekkor Blair kel Jenny védelmére és elsimítja az ügyet. Szegény Jennynek még nincs vége a borzalmaknak, ugyanis megérkezik az apja, de talán sikerül elkerülnie őt.

11.png

Dan Sahpiro hozza ki a sittről, büszke rá és szerinte az új élményekből szuper novella lesz.Vagyis lenne, ha felhasználná a dolgokat.De nem fogja, ugyanis ő nem akar senkit kihasználni. Ezzel újabb mentort vesztett el és mit nyert?Elenor ódákat zeng Jennyről, amit Rufus is hall, és még Blair is boldogan koccint Jenny egészségére.Blair bocsánatot kérne Serenától, mondjuk nemtom ez miért megalázás.Na mindegy, jön a bocsánatkérés, de Serena leszarja és közli, hogy Blair bizonytalan és elege van abból, hogy visszafogja magát, nehogy túlragyogja Blairt. Na.Ez az első pillanat a sorozat történetében, amikor úgy pofán verném a csajt, hogy hanyatt essen.Rufus és Jenny veszekszenek, mert Jenny nem akar iskolába járni, pedig ez hülyeség, de sajnos Jenny hajthatatlan, mert ő nagyon tehetséges, úgyhogy otthagyja az apját és vita befejezve.

No igen, érdekes rész volt, mindenkinek máshogy ért véget, mint ahogy kezdődött. Szegény Blair szaladt rá a legjobban, nem is nézi szívesen, ahogy Serena a fotósoknak pózolgat.Lily sem túl boldog, a korábban csodálatosnak ítélt smaragd nyakék, most már inkább nyakörvként funkcionál, de talán a Humphrey tesóknak összejön valami.

xoxo

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigan 2012.12.21. 09:07:13

nem csak egy fickónak állt modellt lily, hanem mapplethorpe-nak, aki überbrutál menő fotóművész :) (pont nemrég volt kiállítása budapesten)
süti beállítások módosítása