Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 25x11 - Hell Hath Frozen Over"

2012. november 30. 16:00 - kardigan

Az előző részben Pete ment haza, de ennél sokkal izgibb, hogy Abi bőgött, nekem meg nincs lelkem, egy icipicit se sajnálom. Olyannyira nem történt semmi éjszaka hogy a szerkesztők még úgy se akarnak tenni, mintha, ez azért kedves. Reggel Mike megy barátkozni Abihez, aki természetesen mélységesen fel van háborodva, hogy hát milyen gonoszak voltak ellene - csodálatos, hogy sem a tribalen, sem itt nem hangzik el egy bocsánatkérés a szájából. Penner és Denise hallja a csevegést, előbbi csak felhúzza a szemöldökét, utóbbi rezignáltan veszi tudomásul, hogy ez még mindig ugyanaz a csaj. Aztán jön egy sound bite, hogy ha és amennyiben Abi immunityt nyer, akkor Jonathan megy haza, ez mi már.

01.png

Borítékok a treemailben, Abi sírvafakad, Malcolm megölelgeti. Már előző este is sajnálta, mint kiderül, kicsit vigasztalgatja, igen, Denise tényleg elég durva volt, meg általában is jaj milyen túlzás volt ez, és annyira nem ért semmit ez a lány, hogy nehéz nem sajnálni egy kicsit. Hát, nekem eddig megy, bocs. Aukció lesz, kedvenc reward challenge-em - ezt asszem szándékosan akkor dobják be mindig, amikor egyvalakinek nagyon szarul áll a szénája, természetesen Abi is azt tervezgeti, hogy azt a Dolgot fogja megvenni, ami a következő challenge-en előny.

Szabályok a szokásosak, huszasával emelkedik a licit, kaját és pénzt nem osztunk meg, nem lesz szólva előre, hogy melyik az utolsó tárgy (a közösen evős általában). Palacsinta, bacon, juharszirup, narancslé - Denise nem szaroz, 200-ért vinné, Malcolm rálicitál 320-at, Denise meg elviszi 500-ért, husi is, szénhidrát is, jóleszez. Divatot csinált, a következőről Jeff alig emeli le a fedőt, Skupin már mondja is az ötszázat. Jeff nem néz okosan, illetve később mintha kicsit mérges is lenne, hogy nem hagyták szóhoz jutni.

02.png

Fánk, jegeskávé Malcolmnál 200-ért, aztán egy vak licit, Penner rárepül 100 dollárral, sültcsirke és hasábburgonya, minden nyeremény jó lesz? Abi és Lisa csöndben, Abi állítólag azért, mert úgyis megy haza, inkább megtartja a pénzt, ugyan kérlek. Mégegy meglepetés, Carter nyeri meg, óriás sültkrumpli némi mártogatósokkal. De kap cserelehetőséget, feladhatja egy nagy zsák rizsért és babért a többieknek, és rendes csávó, meg is teszi. A következő meglepit Lisa kapja, óriásszendvics, komolyan már, hol vannak a polipok szószban? Aztán jön a papírforma, előny a játékban, Abi viszi ötszázért. Elolvashatja már a táborban, akkor nem a challenge-en kap valami előnyt? Örülnék neki határozottan. Carter vesz mégegy letakartat, marhalábszár, de szegénykém nem tud jót húzni, ez is mindenkié, amennyit be tudnak tolni egy perc alatt a kis kezeikkel, annyi van, és ez az utolsó nyeremény, kicsit azért csalódott vagyok.

03.png

Nagy vidámságban hazaérnek, aztán Penner és Abi belecsavarodik egy egészen furcsa beszélgetésbe, nem nyilvánvaló, hogy Abi kezdte-e, de mindenesetre a szegény pici kiközösített lányka egy fának dőlve közli, hogy azt hiszem, van valami mondanivalótok a számomra, egy bocsánatkérés. Kurvajó képkocka közben, Skupin, Lisa és Malcolm úgy ülnek nekik háttal, mint a gyerekek, miközben anyu a testvérével arról vitatkozik huszonötödszörre, hogy ki törte el a meisseni porcelántálat 83-ban. Lisa már eléggé nevet a dolgon, és Malcolm is vágja a pofákat, ugye már nem sajnálod. Penner annyit végül mond, hogy sajnálja, hogy most ő jött, de ilyen a sóbiznisz. Abi szerint meg arról van szó, hogy most hirtelen mindenki szükségét érzi, hogy kommunikáljon vele az izgi üzenete miatt. Szerintem mindenki halál boldog lenne, ha soha többé nem kéne vele kommunikálniuk.

04.png

Az előny sajnos a szokásos mégiscsak, a challenge utolsó fázisára ugrik automatikusan. De az segít a dolgon, hogy hamarabb megtudta, csinál valami fifikásat jól. Eddig az volt velem a problémájuk, hogy túl őszinte és szókimondó vagyok, hát most akkor majd hazudok. Őszinte, pofám leszakad. (Az eredeti szó amúgy az volt a szókimondóra, hogy blunt, és ha használnék ilyen szavakat, azt írnám rá, hogy bárdolatlan, ha Abi beszélne saját magáról, akkor azt, hogy tapintatlan, ha meg az igazságot, akkor azt, hogy tajparaszt.) Mindenesetre az neki a terve, hogy csinál negyedik idolt. Vagy elegánsan fog távozni (felvihogtam), vagy bennmarad, mint egy keményen dolgozó, rendkívül okos harcos (leestem a székről és rángatózok a röhögéstől).

05.png

Miközben Abi Malcolmmal csacsog, alávágják a srác véleményét: Abi olyan, mint az a típusú csaj, akivel már szakítottál, de nem akar lelépni - egyrészt még mindig ott van, és nem veszi, hogy elég, másrészt meg van sértődve. Abi hatalmas vigyorral és kuncogva közli, hogy van negyedik idol, és nála van. Malcolm hasonló vigyorral megkérdezi, hogy komolyan, már nálad is van? Naná, mit csináltam szerinted egész nap.Ugye nem csak a remény szól belőlem, ti is úgy látjátok, hogy Malcolm nem veszi be.

06.png

A challenge zavarbaejtően ugyanolyan, mint az előző részben, csak itt most saját maguk van felcsatolva a kötélre. Az első szakaszban egy hosszú rúdra van rátekerve a kötél, innen mennek öten tovább, a másodikban összevissza leszúrt bambuszrudak között megy, és innen már csak ketten jutnak tovább, hogy a harmadik fordulóban találkozzanak Abivel egy háromemeletes akadálypályán.Ha már a feladat unalmas, van benne egy extraság, minden forduló elején kapnak egy kérdést, aki rosszul válaszol, arra rápakolják még a testsúlya öt százalékát zsákban a hátára. Abi jön a cetlivel, nagyon rosszul hazudik és iszonyúan túlzásba viszi. A lényeg, hogy két üzenet volt és csak az egyiket kell felolvasnia, de közben hátrébb áll a többiektől, és a végén kicsi ficnikre tépi a levelet, végül megmagyarázza, azért téptem össze, hogy nehogy bárki lássa a titkos másik üzenetemet. Ha ezt bárki is beveszi, elmegyek a reunionra és megpofozom.

07.png

Az első kérdés, hogy hány Fülöp-sziget van (több, mint 5000), a fiúk eltalálták, a lányok nem, nem nehéz megtippelni, hogy Lisa bukja ezt a kört. A második kérdést nem halljuk, ez határozottam fura, mindenesetre Denise, Carter és Skupin rontotta el, így Denise kap 10%-ot, a fiúk 5-öt. Penner az első, Carter a második, és történelmi pillanat következik, láthatjuk Abit igyekezni valamiben. A harmadik kérdést sem látjuk, egyáltalán nem értem, mi folyik itt, mindenesetre Carter elrontotta azt is. Ez mondjuk dramaturgialiag elég klassz, mert kettejük közül amúgy Carter lenne a gyors, de így nyilván le van lassulva.  Az utolsó pálya viszont nem az, amire számítottam, ilyenkor egy sokkalnehezebb sokkal mászósabb durvaságnak kéne jönnie, ehelyett fel meg le kell mászni és némi köteleket csomózni, sokat tettek érte, hogy Abi nyerjen.

08.png

Hell hath frozen over, mondja Malcolm, aki igazából örül a fejének nagyon, mert így kiszavazhatnak olyat, aki tényleg veszélyes, Pennert. Lisa meg már megint belsőleg konfliktál, ki kell szavazni a pajtimat, mi lesz velem jaj. És megy is Pennerhez, Canossát járni vagy tudomisén, én bírtam ezt a nőt meg minden, de kezd sok lenni a széplélek. Lényegében előre védekezik, mi mondtuk neked, hogy veled akarunk döntőzni, de te nem akartál, úgyhogy most ez van. Penner egy fasz volt természetesen, hogy legutóbb nemet mondott a szövetségre, de Lisa bazmeg, akkor szavazz másra, vagy éld túl a bűntudatot. Mi a jóistent vársz, hogy Penner majd azt feleli, jaj hát semmi baj cicám, szavazzál rám nyugodtan? Penner is kurva dühös persze, főleg, mikor Lisa azzal fejezi be, hogy menjen intézkedni, hát bazmeg, tessék vállalni legalább a felelősséget.

09.png

Penner morcos, azt baszta el, hogy nem ált valamelyik oldalra, hát ebben kurvára igazad van, te is hülye vagy. Carter és Abi mellette ül, mindenki bambán bámul maga elé, majd Penner azt mondja, well, mire a másik kettő egyszerre kapja fel a fejét, édik. Az lesz skacok, hogy Denise-re szavazunk. Tulajdonképpen nagyon tetszik, hogy Lisának muszáj lesz most hoznia egy döntést (nagylánybugyi és nagylánydöntés, ahogy Sabrina mondotta volt), és valaki mindenképp haragudni fog rá. Skupint is megkérdi, és igen, már megint az a helyzet, hogy Skupin és Lisa lúzerkedik középen, és mindenki az ő szavazatukat akarja.

10.png

A tribalen Penner Lisa bűntudatára épít, meg arra, hogy Malcolm és Denise ellen úgysem fog tudni nyerni. Jeff valami nagyon ki akar húzni Lisából, hozott-e már hasonló döntést az életben, igen, de nem akar róla beszélni, jó, ezt a részt egyáltalán nem értem, kommentben jöhetnek a megfejtések. Abi nagyon hatásosan hajtja össze a papírt, ami aztán nem fér bele és újra kell csinálnia, ez rendkívül nemmenő volt, gratulálok. A szavazáson Penner be van lazulva, hátrakiáltja, hogy Denise, aki meg nagyon nevet.* Végül Jonathan megy, aki egyrészt Denise-re szavazott, másrészt kifelé mentében röhögve azt mondja, hogy kapjátok be, és fütyörészve megy végig az úton.

*nálam okosabbak arra is rájöttek, hogy ebből látszik, hogy tudta, Mike és Lisa nem szavaz vele. Ha ugyanis van rá esély, akkor nem árulta volna el, hogy kettőjük közül kire szavaznak, hogy Malcolm ne használhassa az idolt.

Címkék: survivor
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nadivereb 2012.11.30. 22:43:35

Még az előző részhez: Ha Abinek van egy iciripiciri érzéke ehhez a játékhoz, átszavaz Pete-re, megmarad az idolja, a mostani immunitásával meg hopp, már benn is lenne az utolsó ötben.
De persze nincs neki.
Egyébként ez a rész szokatlanul gyengén lett összerakva. Már az elején elspoilerezték, hogy Abi fogja nyerni az immunity-t, végig furák voltak a beszélgetések is, az immunity challenge meg egyenesen botrányos volt. Reméljük, csak a fővágó volt beteg és a következő rész megint a szokásos minőség lesz.

kardigan 2012.11.30. 22:47:10

abihez: hát egyrészt tutira nem jutott eszébe, másrészt ezzel bebukná pete meg artis esetleges szavazatát is...

spoilerhez: egen, tök nyilvánvaló volt, csak nem akartam így mégse beírni a hogyvoltba, h ha valaki nem jött rá (és nem nézi, csak olvassa, nyilván RENGETEG ilyen van), annak ne én rontsam el :)

nadivereb 2012.12.01. 10:26:18

@kardigan: Lehet, hogy Pete és Artis szavazata meginogna, de még mindig jobb úgy bejutni a döntőbe, hogy legalább csinált egy nagy move-ot, mint úgy, hogy a másik kettő bevitte magával, mert rá úgyse szavazna senki ezen a kettőn kívül (vagy egyáltalán nem).
Persze remélem, hogy a következő részben kiejtik a francba, de nem vagyok benne biztos. Ha a Lisa-Skupin-Carter nyomitöbbség rájön, hogy se Malcolm, se Denise ellen nincs esélyük a végső győzelemre, akár lehet ebből káosz is.

kardigan 2012.12.01. 10:53:43

@nadivereb: ja persze, azt nem állítom, hogy emiatt volt, nyilván azért, mert nem jutott eszébe :D

haruka 2012.12.01. 19:26:55

@nadivereb: nyomitöbbség, találó szó. :))

Nekem is a kedvencem a survivor auction, de régebben lehetett vele szívni is, nem? Vettél egy letakart tényért 300ért, és kiderült, hogy csótányok vannak rajta, meg ilyenek. Ami most nem tetszett, hogy egyértelműen Abinak lett kitalálva az egész, a végső csomózgatással, amit szerintem egy nő, akinek kisebb a keze ugye, sokkal könnyebben megold.

kardigan 2012.12.02. 09:02:36

@haruka - a túracipős: abszolút szokott (james és a denevér, sóhajtott), azt mondja probst, hogy attól függően tesznek bele ilyeneket, h mennyire vannak szar állapotban a játékosok. (itten: insidetv.ew.com/2012/11/29/survivor-philippines-jeff-probst-episode-11/)

a challenge-ben meg az még egy dolog, hogy kicsi kéz, de fizikailag megterhelő se volt egyáltalán. nemtom emlékeztek-e, a heroes vs villainsben volt asszem hasonló, boston rob és candice csinálta a sokemeletes részt, én tök abban reménykedtem, h olyasmi lesz, mert abban másztak meg pördültek összevissza. itt meg fel kellett lépnie néha fél méter magasra, ezt nevezzük cselendzsnek? hát nemár
és szerintem az se általános, hogy a final stagere ugrik ezzel, de ebben igazából nem vagyok biztos

haruka 2012.12.02. 11:45:04

@kardigan: köszi a linket, érdekes volt. Én sem emlékszem olyanra, hogy valaki rögtön a végére ugrott volna, max az első kört kihagyhatta, aztán annyi. Á, mindegy, nem volt ez jó most. Kíváncsi leszek a következő részre,de nem akarok spoilerezni. :)
süti beállítások módosítása