Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x05 - Bűntudat

2012. szeptember 20. 13:00 - fuszulykavirág

Eheti epizódunkat igen csak látványosan kezdjük: a nagyvárosi éjszakában egy női test zuhan egy taxi tetejére, ami mindkettőjükben jelentős károkat okoz. Ó, a zuhanó női test tulajdonosa pedig nem más, mint Lydia. Azt hittem, őt már letudtuk. Na de úgyis ki fog derülni minden, 2 nappal korábbról indul a történet. Szögletesarcú Frank borostás, ami csak kiemeli szögleteit, az éjszakát ugyanis a Grayson házban töltötte Victoria kérésére, mint emlékezhetünk. Victoria már várja haza Conradot az üzleti útról, de Frank felvilágosítja, hogy hites ura a várost sem hagyta el, csak Lydia lakásáig jutott, és hopp, itt egy csekk 10 millió dollárról Lydia nevére. Milyen nagylelkű. Frank szerint nem árt, ha Victoria tud róla. Ashely ugrik be Emilyhez ezen a szép reggelen, elcsacsogja barátnőjének, hogy Victoria és Frank élénken érdeklődött az ő részvételéről a DVD előkerítésében a teaparti előtt, meg elmeséli Daniel előző esti mulatozását is.

1.JPG

Ashley segítségre szorul, hogyan békítse ki Victoriát a teaparti katasztrófája után, még szerencse, hogy Emily mindig kéznél van a tökéletes megoldással. A következő esemény egy jótékonysági rendezvény lesz, Emily szerint rá kéne venni a szervezőket, hogy szenteljék Victoriának az eseményt hálából azért a sok támogatásért. Emily újságcikk kivágásokat szed elő a duplavégtelenes dobozából, és megtudjuk, hogy az apja segítségével egy csoport repülőgép katasztrófát idézett elő – állítólag ugye -, Graysonék pedig azóta is lelkesen támogatják az elhunytak hozzátartozóit. Danielt az anyja éppen reggeli fejmosásban részesíti az esti italozás miatt, amikor hazaér Conrad is, és beállítja gyakornoknak Tylert és Danielt a céghez, majd lecseszi Victoriát, hogy két napig se tudja egyenesben tartani a dolgokat. Emilyt Nolan látogatja meg, és elhelyez nála egy kis figurát, valami állat, fóka, vagy delfin, ilyesmi. Gondolom egy kamera lehet, elég precízen állítgatja. Közben pedig megvitatják, hogy Tyler kezd egyre inkább problémát jelenti.

Victoria szembesíti hites urát egy 10 millió dolláros hiánnyal a családi költségvetésben, és egy csattanós pofont is kioszt, Tyler pedig sunyi, mint mindig, leskelődik a szülők után. Közben Declan egyedül kinyitja a bárt, Jack meg is lepődik, nézd már, ez a fiú néha figyel is. Meg azt mondja, fel kéne venni valakit, egyedül nem fogják bírni. Emilynél Lydia tesz be nem jelentett látogatást, vissza akarja kapni a házát. Nolan a delfinfókán keresztül figyeli az eseményeket. Emily felajánlja, hogy szívesen utána küldi a cuccait, Lydia viszont fenyegetőzik. Emily össze is állít egy dobozt Lydiának, tesz bele egy mappát Kingsly szenátorról szóló cikkekből, egy dedikált könyvet Dr Bankstől, meg a delfinfókát, és már mehet is. Az aranyifjak (Daniel és Tyler) készülődnek első napjukra a Grayson Globalnél. Daniel a háta közepére sem kívánja, Tyler viszont lelkes, micsoda referencia ez.

2.JPG

Daniel végre megtalálja a telefonját (amit még Tyler rejtett el), a jó barát pedig elkotyogja, hogy apádnak bizony szeretője van. Daniel kiakad, Tyler elégedett magával. Charlotte Declannal smsezik, az anyja meg próbálja rávenni, hogy jelenjen meg vele valahol, mert így nehezen tündökölhet a tökéletes szülő szerepében. Egyetlen bárcsak-meg-nem-született-volna lánya persze faképnél hagyja, és az ajtóban átvesz egy ajándékot, ami Conradtól jött Victoriának, és nem mellesleg egy sportautó. Még véletlenül sem akarja odaadni az anyjának. Daniel kihagyja első munkanapját az apjánál, beugrik Jackhez a Potyautasba, előző este ott hagyta a hitelkártyáját, és persze még bocsánatot is akar kérni, nem viselkedett szépen. Emily megérkezik Victoria szokásos heti ebédjére, és exanyósjelöltje sajnálatát fejezi ki, amiért nem jött össze a dolog Daniellel. De hát még jó, hogy időben kiderült. Az összegyűlteknek Ashely bejelenti, hogy az idei jótékonysági rendezvényen Mrs Grayson munkássága lesz kiemelve, aki ebben a reflektorfényben valahogy nem érzi magát olyan kellemesen. A bűntudat, ugye.

3.JPG

Hogy továbbra se teljen kellemesen Victoria napja, beállít Lydia, aki vissza akarja kapni az életét, és ehhez Victoria barátságán keresztül vezet az út szerinte. Conrad a legjobb pillanatot választja a telefonálásra, Victoria egyből le tudja cseszni Lydia miatt, pedig Conrad csak az új autó felől érdeklődött volna, ami persze el se jutott a címzetthez, ugyanis Charlotte éppen azt mutogatja Declannak. Lydia nagyon szépen kéri a bocsánatokat Victoriától, aki nem annyira hajlik a megbocsátásra. Emily segít mélyíteni a gyanakvást: rávezeti Victoriát, hogy szinte Lydia volt az egyetlen, akinek a beszélgetései Dr Banks-szel nem láttak napvilágot. Emilyt Daniel várja otthon, és végre tisztázzák, hogy senki nem ültetett fel senkit, csak Tyler kavarta össze a szálakat. Charlotte hazatalál, visszaadná az autót, de az anyjának az se kéne, ha a lánya végre szóba állna vele. Persze nem áll, nem szereti, ha egy autóval vesztegetik meg.

4.JPG

Daniel szembesíti Tylert a tényekkel, aki azzal mentegetőzik, hogy csak segíteni akart. Daniel világossá teszi, hogy erre nem tart igényt. Nolan ismét belenéz a delfinfóka fejébe, és meglepődve tapasztalja, hogy kisállata átköltözött Lydiához. Így viszont végignézheti, amint Lydia megfenyegeti Conradot, hogyha nem térhet vissza Victoria kegyeibe, akkor kiteregeti a szennyest Emily Apuról. Conrad távozása után egy Grasyon Globalos régi fotón Lydia felfedezi Emilyt, még fekete hajjal, pincérnőként, de az arc nem hazudik. Conrad beavatja Victoriát és Franket a fenyegetés részleteibe, Victoria pedig azt a sejtését osztja meg, hogy Lydia szivárogtatta ki a pszichológusnő feltételeit. Franknek még mindig nem volt ideje borotválkozni. Nolan levegőhöz sem jut, annyira sietett Emilyhez, hogy megossza vele Lydia felfedezését (telefonról hallott már vajon?), aki rendezvényszervező cégektől próbálja megszerezni azok listáját, akik azon a partin dolgoztak. Ehhez persze be kell vallania a delfinfókát, Emily meg nyilván dühös. Ami viszont nagyobb baj, hogy a partin még Amanda Clarke néven dolgozott, szóval Nolan feladata lesz, hogy eltüntesse a rendezvényszervező adatbázisából a nevét.

5.JPG

Victoria nagy bánatára Emily elújságolja neki, hogy rendezték a félreértéseiket Daniellel, Ashley pedig az asztalukhoz kíséri Graysonékat a jótékonysági rendezvényen. Közben meg is tudhatjuk, hogy Victoria bűntudata miatt kellett a repülőszerencsétlenség áldozatainak családjait támogatniuk. Meglepetés: Lydia fogja bemutatni Victoriát a közönségnek. Lydia tesz némi megjegyzést Emilynek a felfedezéséről, Nolan viszont bajba került a rendezvényszervező céggel: csak papíralapin tárolják a nyilvántartásukat, és azt faxolják át Lydiának. Daniel megérkezik az eseményre, így Emily nem tud lelépni, hát Nolan vállalja, hogy betör Lydia lakásába, és megszerzi a kompromittáló anyagot. Közben már jár egy betörő Lydia lakásában: Frank barátunk. Megtalál minden jól elhelyezett bizonyítékot, a könyvet Dr Bankstől, a cikkeket Kingslyről, a doktornő videóit, plusz még egy beszédet a rendezvényre, amiben Lydia kiteregeti Graysonék szennyesét. Frank azonnal fel is hívja Victoriát, és tájékoztatja, aki nyomban örök barátságot ígér Lydiának, hátha ezzel megelőzhető a botrány.

6.JPG

Szerencséje van, Lydia hitt neki, nincs kiteregetés. Charlotte és Declan furikáznak (gyorshajtanak) a lány új autóján, amikor megállítják őket a rendőrök, Daniel viszonya az apjával pedig végleg elmérgesedik. A közvetlen életveszély elmúlásával Victoria biztosítja Lydiát, hogy sose lesznek ők már öribarik, és ez a jó viszony csak látszat maradhat. Lydia hazatér, ahol a Szögletes és Borostás Frank várja őt, aki a fejére olvassa az összes vélt és valós bűnét, majd dulakodni kezdenek. Nem néztem volna ki Frankből ezt a puszta kezes Lydia fojtogatást. Valami elegánsabb megoldást vártam volna. Mondjuk Lydiát se kell félteni, de a vége mégiscsak az lesz a dolognak, hogy Lydia elveszíti az egyensúlyát, és átesik a tető korlátján, és a már említett taxin ér földet. Végre Nolan is megérkezik a ma este kifejezetten forgalmas lakásba, és kicseréli az alkalmazottak listáját, hogy Amanda neve ne kerülhessen elő, visszaszerzi a delfinfókát, és lenyúlja a fényképet is a pincérkedő Amandáról.

7.JPG

Mielőtt lelépne a lakásból Nolan, meghallja a kiérkező tűzoltókat, mentőket, és a tetőre szaladva felfedezi Lydia holttestét, és menekülőre fogja a dolgot. Daniel és Emily együtt mennek el a rendőrségre begyűjteni Charlotte-ot, és Jack is befut a másik elkövetőért. Daniel elintézi, hogy Declant is kiengedjék szép szóra, cserébe azt kéri Jacktől, hogy vegye fel a bárba pultosnak, az apja támogatása nélkül most nem árt munkát találnia. A kalandos este után Daniel hazaviszi Emilyt, és egészen az ágyig sikerül jutniuk. Frank azt jelenti Victoriának, hogy Lydia leugrott a tetőről, Nolan pedig felnyitja a delfinfókát, és végignézi Lydia utolsó perceit. Emilynek is beszámolna a felfedezéséről, de őt éppen eléggé elfoglalt a régi-új pasijával. Jól látom, hogy a dolgok mintha kezdenének kicsúszni Emily kezéből…?

Címkék: bosszú revenge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása