Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 08x12 - What's the Good of Being Good

2012. augusztus 30. 11:00 - Zsoofka

Úgy tűnik Bree végképp céda lett. Nagyobb a forgalom az ágyában, mint a Keleti pu-n. Pasik jönnek, pasik mennek, de a látszatra azért ad, hajnal 4-kor kidobja őket: Mrs. McCluskey ugyanis 5-kor kel, és na nehogy már szájára vegye a Lila-köz. Nagyon bejött neki a múlt heti kaland. De azóta fejlődött a technikája: bár még mindig ugyanabban a szutyok bárban szedi össze az aznapi férfiadagot, most már az ő ágyába mennek (nehogy megint idegen medencékben kössön ki, egy szál gumimatracban). Aki második randit is akar tőle, annak elmagyarázza: ő már leszámolt a normális kapcsolatokkal, megunta egy stabil partner minden nyűgjét; dugás jöhet, randi, virág nem kell. A csalódott partnereket muffinnal kárpótolja.

Gaby is változtatni készül. Várja a zurát a rehabról és úgy akarja Mr. Solis gyógyulását segíteni, hogy a teljes nappalit (a gyilok helyszínét) újjávarázsolja. Ezen munkára ki mást is kérne fel, mint Renée-t és Lynette-t, a két házátalakítót. Miközben a dizájn-tervek készülnek, beszélgetnek. Kiderül, hogy Tom még mindig Európában van, Lynette pedig már lélekben feladta a házasságát, készül továbblépni. A tyúkokat kéri meg, segítsenek új társat találni. (Ha sejtené, hogy ez ügyben inkább Bree-től kellene tanácsot kérnie….) Gaby és Renée nem túl lelkesek. Szemük összevillan, mindkettő azon gondolkodék: barátot vagy ellenséget ajánljanak-e Lynette-nek. Már amennyiben a partnernek jót vagy rosszat akarnak az elkövetkezendő időkre. Lynette erős, szexi és okos(ka). Ja és eredeti. Szóval egy dög vagyok? – döbben rá Lynette. Hááááát….. Lynette megmakacsolja magát: hiszi, hogy van egy pasi, aki az ő határozott jellemére vár. Ő pedig meg fogja keresni azt a pasit. És mivel olyan határozott egyéniség, rögtön közli a két barátnőjével: joguk van segíteni e terve megvalósításában.

Bree-nél hiba csúszik a gépezetbe. Fél kilenc van és az idegen férfikéz még mindig ott pihen a derekán az ágyban. Csengetnek. Mrs. McCluskey. A lebukás teljes. Az öreglány nemcsak a ma reggeli ittfelejtkezett pasit látja meg, de a kicsapongásokról is tud. Úgy tűnik, őszintén aggódik a szomszédasszonyért. Különösen, amikor a kibontott borosüveget is megpillantja. Bree-n látszik: bánja a lebukást, de vajon elég e ez ahhoz, hogy visszatérjen keresztényi életviteléhez.

Ben a szerezzünkpénztagazdagelváltspinétől című projekten dolgozik. Még valami hülye kardhalat is hajlandó kidobni Renée kedvéért. Vasárnapra randira hívja, nagy meglepit harangoz be neki. Elhangzik a „hosszútávra” tervezünk kifejezés is. És főleg gyorsra. A lóvé sürgősen kell a jó ausztrálnak, már a munkások kifizetése is akadozik. De Ben biztos a sikerben, Renée lesz a fedezet a kifizetetlen csekkekre.

Susan múlt heti hülyesége (névvel-címmel ellátott csekket hagyott Alejandro-Ramon feleségénél) testet ölt: a dühös özvegy (aki ugye nem tudja magáról, hogy özvegy) beront az épp békésen porszívózó Susan-hoz és keresi rajta az urat. Ismételten gratulálunk Suzi-nak. Mrs. Delfino biztosítja a harcias nőt, hogy momentán lehetetlenség viszonyt folytatni Alejandroval, de a nő csak a hazaérkező Delfino-gyerek láttán hátrál meg, de akkor is csak időlegesen. Egy „I will be back!” felkiáltással elrohan.

Renée és Lynette egy fodrászdába tér be. Renée itt törzsvendég, Lynette még új. Mrs. Scavo kétértelmű beszélgetésbe bonyolódik a fodrász pasival, végül zavarában a teljes elcseszett életét elregéli. A pasi viszont bejön neki, mászna rá rögtön. Estére randit beszélnek meg….

Susannál a helyzet fokozódik. A harcias özvegy (Claudia a neve) szórólappal ragasztja összevissza a teljes Lila-közt, keresi az urát és közben Susan-ra mutogat. Lehet, hogy hatékonyabb lesz mint Chuck nyomozó? (Azóta is sírok, hogy meghalasztották itt nekem.)

És igen. Gaby sem tudja nem észrevenni a sok papírt. Ebből hajtépés lesz, ha megtudja, mit művelt Susan. Megtudja. Egyelőre nem öli meg, segít neki begyűjteni a szórólapokat. Gaby mérges Susanra, nem kicsit. Aztán megenyhül: megtudja ugyanis, hogy Caludiának van egy tizenéves lánya és Susan az ő megnyugtatására adta ki magát, mondta el, hogy nem kell aggódni, mostohaapuka már jó helyen van. Valószínűleg a kislány is áldozat. Gaby együttérző: ha valaki, hát ő tudja min megy keresztül a gyerek. Érti, miért vetemedett Susan ilyen óvatlan tettre, sőt rátromfol: beszélni akar Claudiával, elmondani neki milyen embör volt Alejandro.

Lynette és a fodrász együtt vacsiznak egy puccos étteremben. Beszélgetnek. A pasi mesél az ő okos, erős, határozott nejéről (brrrrr ez a szó…..), aki mellett ő mindig csak másodrangúnak érzete magát, mert az asszony mindent jobban tudott. Mintha Lynette-ről mesélne, Lynette-nek. A szitu szerint most Mrs Scavonak a nemambiciózus pasival kellene egyetértenie és teli szájjal szidnia kellene a házsártos exfeleséget, de Lynette nem tud átlépni a saját árnyékán és bizony-bizony nem áll be a sorba. A pasi azt savalja, hogy a felesége folyton saját szalon nyitásának ötletével terrorizálta, ő meg fodrász akar lenni, sem több, sem kevesebb. Mire a fodrászunk felnéz, Lynette már egy 5 éves nemzetgazdasági tervet vázol fel előtte, benne a pasi saját szalonjának üzleti tervével.

Bree megint a bárpultnál ül, épp a ma esti felhozatalt szemléli. De legnagyobb meglepetésére befut …. tiszteletes. Mrs. McCluskey alighanem köpött és az atya jött megkeresni az eltévedt báránykáját. Bree nem engedi megmenteni magát. Ő a bárban a választ keresi az élet nagy kéréseire, meg akarja találni az igazi énjét. A tiszteletes megfenyegeti: ha így folytatja, nem lehet tovább a keresztényi női egylet királynője, mert ugye mit szónak majd az emberek, ha kiderül, miféle helyekre jár Bree….. Valami sütivásár lesz vasárnap, Bree szerint a hölgyek elveszettek nélküle, még ezt a vásárt sem bírják nélküle megrendezni. A tiszteletes eltiltja a rendezvénytől a részeg nőt. Végül összemorognak, a pap el, Bree marad. Amikor másnap Renée betér a fodrászához, hogy az valami különleges frizurát varázsoljon neki a Ben-es randira, szerintem nem pont erre gondolt:

Hááááát ez volt a fodrász véleménye a Lynette-es randiról….. És ez volt a hála Renée felé, amiért összehozta őket. Persze a nagyasszony nem fogja vissza magát. Megy és Lynette-re zúdítja a haragját. Lynette nem érti mi a baj: ő csak segíteni akart. Renée felhomályosítja: ez nem segítség, ez belepofázás. Ez nem építő jellegű kritika, ez felsőbbrendűség. És igen: Lynette mindenkit csak irányítani akar. Ez az ok, amiért Tom is egészen Párizsig menekült előle.

Renée esti randija – a mikrofonfrizura ellenére – jól indul. Ben zsebéből előkerül egy gyűrű is, lám ő 1, azaz egy hónap együttjárás után már meg akar állapodni (=pénzt akar). A nagyasszony meghatódik. Rögtön igent mond. Még sír is. Bizony. Na most ezen nem csak én lepődök meg, hanem Ben is, annyira, hogy vissza is vonja eljegyzési szándékát. (Ez az eljegyzés dobogós lehet a világ legrövidebb eljegyzéseinek sorában.) És Ben vall: a lóvé miatt akarja/akarta a házasságot, persze azért szereti, meg minden, de….. Renée elrohan, mi mást is tehetne (egy újabb gyilkosság, esetleg)? Ja, az egyértelműség kedvéért kifelé menet földhöz vág még egy vázát. Ez a minimum.

Susan elviszi Claudiát Gabyhoz. (Ott épp lakásátalakítanak, pont a hulla vérét sikálják a szőnyegről és a padlóról, amikor beállít a nő. Egy picit morbid a forgatókönyv írók humora…. ) Gaby biztosítja róla, hogy ő korábban ismerte Claudia férjét, mint a mostani felesége és különben sem Ramon, hanem Alejandro.

Miközben benn a két nő drámázik, Susan kinn vár a ház előtt. Észreveszi, hogy Claudia kislánya is ott vár az autóban. Biztosítja a gyereket arról, hogy mindent tud a mostoha viselt dolgairól és be kell avatnia az anyját, különben beleőrül. A gyerek szerint anyuka annyira szereti Alejandrot, hogy úgysem hinne neki. Gaby is épp itt tart a sztoriban: mostohaapuka gyerekmolesztáló. Claudia így már két szájból hallja ugyanazt a sztorit, talán ez elég lesz neki, hogy leszálljon a magas lóról. Az igazság nyilvánvaló, Claudia összetörve öleli kislányát.

Lynette érkezik Renée-hez. Bűnbánó. Száztizenharmadjára is felismeri, elviselhetetlenül okoska és belepofázós, irányítani akar mindent és mindenkit. Renée szerint meg tud változni, ha igazán akar. Hajrá. Renée beszámol a tényről, szakítottak Bennel. Az elfuserált lánykérést nem részletezi…..

Mivel Ben elengedte az aranytojást tojó tyúkot, visszatér az „A” tervhez, az uzsorástól kér pénzt. Az uzsorás már most, a nulladik pillanatban megfenyegeti: ha nem fizet rendesen, Renée és Mike is veszélyben lehet.

Claudia és kislánya búcsúzik Gabytól. A sztori felnyitotta a szemét, most már örül, hogy megszabadultak Alejandrótól. Megint előkerül a véres szőnyeg. Claudiának most már egyértelmű, mi lett a mostoha sorsa, de valahogy már nem rikácsol miatta, legalább elvégezte helyette más a piszkos munkát. Mert megtette volna ő is, ha rájön mit művelt a lányával, az tuti. Egy veszély tehát hárítva, Alejandro felesége nem kutat tovább. De még mindig nem tudjuk ki a titokzatos levélíró és mit akar.

Bree viszont egyre lejjebb csúszik. Megint egy átmulatott éjszakán van túl, enyhén romos állapotban, nagyon másnaposan megy a reggeli újságért. Mrs. McCluskey rosszalló pillantással figyeli.

Bree-nek rosszul esik az öreg hölgy némán vadló tekintete, úgy dönt – egy liter jófajta fehérbor segítségével – mégis nekilát sütni a hétvégi vásárra. A bor elfogy, az epres süti is megsül, Bree enyhén imbolygó léptekkel megjelenik az ESEMÉNYEN. Kisebbfajta botrányt kavar, mivel flörtölni kezd egyik épp felbukkanó alkalmi partnerével. Aki persze házas és ott van a bulin az asszonykája is. Mindenki elítéli Bree viselkedését épp csak elő nem kapják a skarlátbetűt, hogy rásüssék.

Bree-t kiveti magából a keresztény gyülekezet. De ő ezen nemigen bánkódik. Büszkén vállalja a falu kurvája címet. Végre nem kell dugdosni a pasikat, a randikat ezentúl nyíltan bonyolítja, a küszöbön csókolgat minden szembejövő férfiembert.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.18. 16:54:57

ez a rész mikor volt, mert tegnap ismétlés volt...

Zsoofka 2012.05.18. 17:12:12

Jaj ne idegesíts.... Én nem láttam szerdán a tévét, de a port szerint a 12. rész ment..... Vagy mégsem és csináltam egy hatalmas SPOILER-t ??????????????

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.18. 17:13:50

De én megörültem neki, hagyd ki, légyszííí:D

Ősszel vagy mikor fogják ezeket már csak leadni:)

Zsoofka 2012.05.18. 17:15:34

Ne máááááár..... Direkt megnéztem, hogy ez lesz az utsó, aztán folyt köv ősszel............

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.18. 17:18:50

@mokamini: így volt, aztán változtattak:), de már elolvasom, ha nem baj:D Sőt, megnéztem minden spoilert is az uccsó részbőlD:

Zsoofka 2012.05.18. 17:21:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
sixx biztos örülni fog nekem :(
És nekem ma az egész napom ilyen volt. Bármit csináltam visszajött, a feje tetejére állva..... meg sem lep, hogy ez is....

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.18. 17:22:25

@mokamini: jaj, ne vedd magadra! Ha van egy rossz nap, elmúlik, jön majd sok új, jó:) Viszont tetszik, mait írtál, felvidít?:)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.18. 17:27:29

"ő korábban ismerte Claudia férjét, mint a mostani felesége és különben sem Ramon, hanem Alejandro."

Itt nem hiányzik egy jobban szó? Illetve vadló tekintete van Karennek?:)

Zsoofka 2012.05.18. 17:32:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:

Hááááát "vádló" akart lenni, de ezen már meg sem lepődök :)

A másik mondatba hová kellene a "jobban"?
Előbb Gaby mostohaapja volt a pasi, és akkor A-nak hítták, most meg a nő férje és Ramon. :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.18. 17:36:38

@mokamini: leesett, h mit akartál:) A vadló aranyos volt. Bree meg.......

Lynettetet meg ne csesztessék, mert felnevelt x gyereket.

Úgy kérdeznék az utccsó részről, de mindegy:P

Zsoofka 2012.05.19. 13:05:21

Szeptemberben találkozunk :)
süti beállítások módosítása