Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x02 - Bizalom

2012. augusztus 30. 14:00 - fuszulykavirág

Amnéziásoknak, feledékenyeknek és ismétlésfüggőknek összefoglalja a nyitány az eddigi egyetlen rész eseményeit: Emily apját tönkretették, lányára hagyta a titkokat tönkretevőiről. Van egy Victoria királynőnk, a férjének, Conradnak viszonya volt Lydiával, ami Emilynek hála kiderült, így őt már ki is lehetett húzni a listáról. A mai részt ott kezdjünk, hogy a szupergazdagok szupergyerekei éppen lovaspólóznak, és Danielnek nem megy jól a játék. Ashely kicsit piszkálja a látványban gyönyörködő Emilyt, hogy vigyázzon Daniellel, mert veszélyes fiú, majd tart egy újabb idegenvezetést a hamptoni elitből. Új arc csak egy van: Bill Harmon. Hamar kiderül, hogy ő sem teljesen új, amikor Emily még Amanda volt, akkor Bill bácsiként ismerte, és az apjának jóbarátja volt a fickó. Ja, és emlékeztek Jack kutyájára? Na, az eredetileg Amanda kutyája volt, szülinapjára kapta Aputól, és ő nevezte el Samnek.

1_1.JPG

A Potyautasban (Porterék kocsmája) Declan éppen Charlotte-tal smsezik, miközben a bátyja meg az apja azért baszogatja, hogy dolgozzon is kicsit. Az anyagi gondok még nem szálltak el, Porter Papa azt mondja a fiúknak, hogy korán zárjanak be, és kezdjenek el mindent leltárba venni. Declan úgy mellesleg kölcsönkéri Jacktól a hajót, aki figyelemre se méltatja, ezt meg igennek veszi az ifjú hősszerelmes, és hajókázni hívja Charlotte-ot, aki már vágyik valami újdonságra. Danielnek meg továbbra sem megy ma a játék, ki gondolta volna, hogy ilyen bosszúságokat okozhat egy elvesztett lovaspóló meccs. Bill bácsi a Grayson szülőket hecceli a béna fiúkkal, és utalgat a közös múltjukra, ami alatt gyanús, hogy Emily apjának tönkretételét érti. Emily tiszteletét teszi a díszes társaságnál, Bill bácsinak bemutatják, és óva intik tőle a pénzét, Victoria pedig előre kárörvend, hogy Emily házát, amit bérel, éppen eladják. Viszont az egyik licitáló éppen Emily, úgyhogy nem megy ő sehova.

Jack kicsit megsürgeti Nolant, hogy ha már tényleg kell neki a hajó, akkor fizessen is, és ez ellen Nolannak sincs kifogása. Emily bájosan odainteget Nolannek, aki bátortalanul, de viszonozza, és ez persze felkelti Bill bácsi érdeklődését is, aki sürgősen befektetési tanácsokat osztogatna a jövevénynek. Eközben azt is megtudjuk, hogy Bill bácsi (sok más Grayson alkalmazott sorában) szintén Emily Apu ellen vallott a tárgyaláson, és Emily tekintetét elnézve ebben az epizódban ő lesz kicsinálva. A pálya szélén Emily egy kicsit támogatja a vesztésre álló Danielt, sőt, alkut kötnek, ha Daniel megnyeri a meccset, Emily elmegy vele lovagolni és vacsorázni is. Victoria találkozik Frankkel, akinek kivételesen szögletes az arca, munkáját tekintve pedig biztonsági főnök, úgy sejtem, magánnyomozói extrákkal. Őt kérte meg Victoria, hogy derítsen ki mindent Emilyről, de persze nem talált semmit, azt javasolja, Victoria forduljon a forráshoz. Ja, és Frank persze tudott Conrad és Lydia viszonyáról, de hát a titoktartás szakmai követelmény.

2_1.JPG

A pályán Daniel játéka látványosan javul, Nolan pedig bejárja új szerzeményét, Amandát. A hajót, természetesen. Jack csak annyit árul el, hogy egy lány után nevezte el, és már adná is át, de Nolannek más tervei vannak. Merthogy nem tud vitorlázni, és annyira nem is akar megtanulni, inkább azt akarja, hogy ő meg Jack együtt lógjanak egész nyáron, Jack kapitánykodjon – persze csak ha nem akarja Amandát a tenger fenekén látni. Gratulálok Nolan, vettél magadnak egy jóbarátot. Declan nagyban készülődik a romantikus hajótúrára Charlotte-tal, amikor a lány egy kisebb társasággal, és a pasijával állít be. A helyzet csak akkor lesz még kellemetlenebb, amikor a kikötőben a hajónak csak hűlt helyét találják. Declan felsült, a társaság odébbáll Charlotte-tal együtt.

3_1.JPG

Emily dobozából újabb emlékek kerülnek elő: Bill bácsi anno egy csúnya üzletbe keveredett, Grayson rájött, bármit kérhetett tőle, hogy ne lásson napvilágot a dolog. Úgy tűnik, csak annyit kellett tennie, hogy tanúskodott Apu ellen. Emily kellemes emlékeit a telefon csörgése zavarja meg, Victoria szeretne másnap vele teázni, elvégre itt az ideje, hogy megismerjék egymást. Másnap Emily Bill bácsival találkozik, aki végre megmutathatja neki a tutit, hogy mibe fektesse a pénzét. Emily szívesen megkapná a listát a felvillantott befektetőkről, de az persze halálosan titkos. Az utcasarkon Lydia várakozik egy autóra, amibe a Szögletesarcú Frank segíti be, hogy Conraddal cseveghessen. Gondjai vannak a lánynak, mert ugye éppen válik, és a fotók a Conraddal való viszonyáról éppen a férje ügyvédjénél landoltak, és így a házassági szerződés értelmében egy fillért nem kap. Conrad annyira nem érti mit tehetne, de Lydia nem fél rávezetni a megoldásra: egy csekk valami szép összeggel segítene rajta.

4_1.JPG

Emily közben rossz hírt kap: nem övé lett a parti ház. Na ez durván megnehezítheti a továbbiakat, Graysonék szomszédjának lenni stratégiai fontosságú volt. A Potyautasban Declan kiakad a bátyjára, amiért nem tudott szíve hölgyével hajókázni, Jack meg felvilágosítja a család anyagi helyzetéről, meg a hajó szerepéről ebben. Ezt meghallja Porter Papa is, aki kiakad, nehezen viseli a büszkesége, hogy a családfőt kell megmenteni a csődtől. Nolan éppen a kocsijába száll be, amikor a hátsó ülésen Emily fogadja, és beváltani készül a fenyegetését, ugyanis Nolan az, aki megvette a parti házat, keresztbe téve ezzel a nagy bosszúhadjáratnak. Pedig Nolan csak kisegítette őt, ugyanis ha nem teszi, Victoriáé lett volna a ház, és már át is íratta Emily nevére. Tényleg csak segíteni akar, sokkal tartozik az apjának. Szülinapi ajándék Amandának, holnap lesz a nagy nap.

5_1.JPG

Victoria és Emily kellemesnek látszó hangulatban teázgatnak, de inkább a látszaton van a hangsúly. Emily ért a lovakhoz, szereti a történelmet, és a műemlékvédelem elkötelezettje. Az interjút Daniel szakítja félbe, aki azért eléggé meglepődik, hogy együtt látja a két nőt. Emily távozásra használja fel a hirtelen támadt zavart, de indulás előtt még megemlíti, hogy hoppá, övé a szomszéd ház. Pedig Victoria már remélte, hogy megszabadul tőle. Emily Nolannel találkozik, aki bármit megadott volna azért, hogy lássa Victoria elképedését, amikor megtudta, hogy Emilyé a ház. Bill bácsi látja meg őket együtt, amire Emily hirtelen rá is játszik egy szívből jövő öleléssel, és gyorsan lekoptatja Nolant. Ezután Billel ebédel, akinek elfogadja néhány befektetési javaslatát, illetve megkéri, hogy fektesse be a pénzét egy kis kínai okostelefongyártó cégbe. Bill bácsi se érti, de állítólag ezt csiripelték a madarak.

6_1.JPG

Jack és Porter Papa lelkiznek kicsit, annyi a lényeg, hogy nincs harag, és majd együtt kijutnak ebből valahogy. Daniel hívja fel Emilyt, hogy egyeztessenek az esti randiról. Meglepetés lesz, olyannyira, hogy Daniel Ashleyvel együtt szervezi, de Emily nem sejt semmit. Milyen randi az, amihez rendezvényszervező kell? Közben a tőzsdei hírek között felbukkan az a pletyka, hogy a már emlegetett kínai okostelefongyártó Nolan cégével fog exkluzív szerződést kötni (ezzel nyilván jól felverve a részvények árát). Bill bácsi rá is telefonál Emilyre, hogy vajon az a madárka csicsergett-e neki, akit délután ölelgetett. Emily nem árulja el, de megduplázza a befektetendő összeget, ezzel elhitetve Billel a tuti üzletet. Bill bácsi ki is adja az utasítást: mindent felvásárolni a kínai cég papírjaiból, az árfolyam pedig meredeken emelkedik.

7_1.JPG

A tuti üzlet pedig csak addig tuti, amíg Nolan be nem jelenti, hogy bizony nem lesz szerződés a kínai telefongyártóval, Bill bácsi pedig áshatja is a sírját. Az árfolyam még meredekebben zuhan, mint ahogy emelkedett, Bill pedig kiadja az utasítást: senkinek egy szót se erről a manőverről, ha az ügyfelek nem tudják meg, akkor még túlélhetik. Viszont Emily nem kegyelmez, az iroda nevében felhívja az ügyfeleket, és elmeséli a bukást. Szögletesarcú Frank közben azt gyanítja, hogy Emilynek viszonya volt Lydia férjével, Michael-lel, és miatta kezdődött a válás. Gyanúját persze nem rest megosztani Victoriával sem. Bill közben megkapja a végső rossz hírt is: kiszivárgott a baklövés, a befektetők elkezdtek kihátrálni. Nolan meglátogatja Jacket, ha már telefonon nem tudta utolárni. Declan beavatja, hogy csak azért adta el a hajót, hogy az apjuk adósságát ki tudja fizetni. Nolan azt ajánlja, hogy legyenek barátok erre a nyárra, és a nyár végén visszaadja a hajót. Dec meggyőzi a bátyját, úgyhogy Jack lelép Nolannel barátkozni, Dec pedig tovább leltározza a Potyautast.

8_1.JPG

Declan hirtelen szabadságában át is hívja Charlotte-ot estére, elvégre övé a bár. Csakhogy a lány pasija olvassa az üzenetet, és azt válaszolja, hogy naná, csípje ki magát a fiú. Daniel és Emily randija bájosan telik, lődörögnek a parton, beszélgetnek, ilyesmi. Visszamennek a parti házhoz, ahol a nagy csók-pillanatot megzavarja Nolan és Jack, akik nem tudják, hogy túl korán, vagy túl későn jöttek, végül kivágódik az ajtó, és kiderül, hogy ez egy meglepetés buli Emilynek. Ilyen Isten-hozott-a-Hamptonsban buli, Emily alig tűnik rémültnek, hogy emberekkel tele találja a házát. Nolan nem érti, Emily miért a rossz infót szivárogtatta ki, de gyorsan megkapja a magyarázatot a tönkrement Bill bácsiról. Jack és Emily a teraszon beszélgetnek egy kicsit hosszú szünetekkel és zavart pillantásokkal tarkítva.

9_1.JPG

Declan randijára Charlotte helyett annak pasija, meg néhány haverja érkezik, és tisztességesen helyben hagyják szegény fiút. Porter Papa kergeti el őket, de Declan büszkeségének rosszul esik a segítség ittas apjától, úgyhogy faképnél hagyja az öreget. Az apja utána menne, de a szívéhez kapva összeesik. Szögletesarcú Frank újabb fura részletről számol be Emilyvel kapcsolatban: 16 és 18 éves kora között mintha nem is létezett volna. Minden titkosítva van. Victoria azt kéri Franktől, hogy kövesse Emilyt, minden lépéséről tudni akar. A parti végén végre beteljesedhet a nagy csók-pillanat, amit el kellett halasztaniuk a fiataloknak. Jack megtalálja a földön fekvő apját, erre már Declan is előkerül, hívják a mentőket. A hiányzó láncszem még a történetből: Emily ellopta Bill bácsi irodájából az ügyfelek listáját, így tudta értesíteni őket. És hogy szép legyen a vége: Amanda születésnapjára Emily elfúj egy szál gyertyát egy kis rózsaszín tortácskán.

Címkék: bosszú revenge
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2012.08.31. 13:15:52

Jöl megszívta Bill báci az occö kínai okostelefonnal... :)

Ha ilyen ütemben halad Emily, pár epizódon belül elfogynak az árulók, és akkor mi lesz a fennmaradó részekben? :P
süti beállítások módosítása