Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x02 – A hólabda

2012. augusztus 01. 13:00 - leeann

Ned éppen az egyetemisták életét éli, ha éppen nem bulizik vagy tanul, akkor csajozik, ahogy ma este is. Minden nagyszerűen megy, amíg a lány úgy nem dönt, hogy körülnéz, mielőtt jobban belemélyed a szexbe Neddel. A lány benéz a szomszéd szobába, ami tele van nagy piros X-ekkel, egy játékbaba fel van lógatva a nyakánál fogva és a szeme át van festve piros X-el, és a tükör is betörik pont szemmagasságban. Ned szerint ezt nem ember csinálta, ami elég valószínűnek tűnik, mert Mel is álmodik. Melinda 2 embert lát, akik egy rozsdás tűvel be akarják varrni a szemét, így sikítva ébred a látó.

sze 5x02-1.jpg

Reggel Melinda és Jim megbeszélik az éjszakai álmot, amikor Aiden rohan be a konyhába, és közli az anyjával, hogy Ned akar vele beszélni. Melnek csakugyan van egy hangposta üzenete Nedtől. Újabb képesség a gyerektől, és ki tudja még, hogy mit tartogat. Melinda azonnal a helyszínre megy és meghallgatja a fiatalokat. Kiderül, hogy Ned barátnőjének, Briannának a szobatársa nemrég halt meg autóbalesetben. Persze a szobapingálás még mind semmi, van itt még egy pár fura dolog. Először is egy továbbküldős email, vagyis egy hólabda, ami a tipikus „küldd tovább vagy ez meg az fog történni veled és a szeretteiddel". Egy egyetemen ez mindennapos, de ez az email azért fura, mert a halott lány, Gwen küldte 2 nappal a halála után.

Az emailnek egy bizonyos Varrat Sally a főszereplője, akinek a szemei és szája helyén X-ek vannak, és úgy terjed az email ez egyetemen, mint a pestis. Ned, Eli és Melinda azonnal utánanéznek az álomnak, és találnak is valamit. A puritánok büntették a pletykálkodókat azzal, hogy bevarrták a szemüket és a szájukat, de azt még nem tudni, hogy mit kerestek Mel álmában. Az elég gyorsan kiderül, hogy Gwen áll a hólabda mögött, de azt Melinda sem érti, hogy miért csinálja ezt, miért ennyire dühös, hisz a halála baleset volt. Közben Eli is megkapja a hólabdát, hogy tudják tanulmányozni a következményeket, de eddig vele még semmi sem történt.

sze 5x02-2.jpg

Melindának beugrik, hogy a hólabda fenyegetésében az szerepel, hogy veled vagy egy szeretteddel történik baj. Mi van, ha Gwen nem maga miatt dühös, hanem egy szerette miatt? Gyorsan megtudjuk, hogy Gwen és mamája együtt utaztak egy autóban, amikor a mama fékezés nélkül átment a piroson, és belerohant egy álló autóba. Gwen kiszállt a kocsiból, hogy segítséget hívjon az anyjához, de pont egy közeledő kocsi elé lépett, és azonnal meghalt. A mama még él, és a baleset óta kómában van. Melinda látja Gwent, ahogy a mamája mellett ácsorog, ezért ideje elbeszélgetni vele egy kicsit.

sze 5x02-3.jpg

Gwen elmeséli Melindának a történteket, a baleset részleteit, és azt, hogy a baleset pont akkor történt, amikor kitörölte a hólabda email-t, és egyáltalán nem tartja igazságosnak, hogy az anyukájának is szenvednie kell emiatt. Gwen meg akarja menteni az anyját az örök szenvedéstől, ezért gondoskodik arról, hogy az email továbbmenjen, és ne szakadjon meg a lánc. A lány szerint ezt Mel sem állíthatja le, és jobban teszi, ha meg sem próbál beleszólni más dolgába. A látó nem ijed meg könnyen ennyi év után, úgyhogy simán tovább nyomoz az ügyben.

sze 5x02-4.jpg

A hólabda megérkezett Nedhez is, de a fiú nem küldi tovább, hanem könyörtelenül törli az emailt. Alig nyomja le a delete gombot, máris kap egy újabb üzenetet, hogy akit szeret, szenvedni fog. Ned azonnal az anyját hívja, aki nem veszi fel a telefont, így a fiú beparázik, és rohanni kezd haza. Delia nem hallja a telefont, mert zenét hallgat és közben főzőcskézik. Ned újra hívja, és Delia végre felveszi, úgy tűnik, minden rendben van, de nincs, mert a tűzhely megbokrosodik és Deliát baleset éri. Ned mindent hall a telefonban, ezért rohan haza, de Gwen egy fenyőfa-ágat vág a fiú képébe. Melinda rohan a kórházba, ahol sajnos Delia és Ned is ellátásra szorult. Deliának a keze égett megy egy kicsit, Nednek pedig egy X vágás került a szemére.

sze 5x02-5.jpg

Szerencsére Delia és Ned is rendbe jön, de akkor is, ez már sok. Mel, Eli és Jim összedugják a fejüket, hogy kitalálják, hogyan állítsák meg Gwent. A balesetet kell újra átnézni, hogy a szellemlány miért ilyen pipa, mi történt, amitől meghülyült. Eli találkozót beszél meg a másik sofőrrel, akinek az autójába belehajtott Gwen mamája.  A vétlen sofőr szerint a baleset értelmetlen volt, és nagyon fura. A férfi elmeséli, hogy a becsapódás előtt látta, ahogy az autó átszáguld a piroson és fékezés nélkül csapódik az autójába, pedig még bőven lett volna ideje megállni. Nem is értette a dolgot, de a fura az volt, ahogy Gwen mamája bámult a balesetkor, olyan volt, mintha mereven előre nézne, és mintha transzban lenne.

sze 5x02-6.jpg

Ned és Eli megbeszélik az új információkat, és arra jutnak, hogy be kellene valahogy bizonyítani, hogy nem átok volt, ami Gwennel és a mamájával történt. Ned nem hiszi, hogy ez ennyire egyszerű, szerinte tuti van ebben a dologban valami láthatatlan csavar. Melinda telefoncsörgésre riad fel. Jim hívja, hogy még bent kell maradnia és kapott Varrat Sally-s hólabdát ő is. Mel felébred, de úgy lát mintha be lenne varrva a szeme, és a tükörben azt látja, hogy szája is be van varrva. Mel akkor lesz jobban, amikor a sikítására Aiden is felkel. A kisfiú védelmi rendszere maximálisan működik, mert hiába álmodik rémeset, nem emlékszik az álmaira, amikor felkel.

sze 5x02-7.jpg

Másnap reggel Mel elgondolkodik egy másik szellem befolyásán is. Jim nem érti, hogy mire gondol az asszony. Mel elmondja, hogy az álmok alapján nem Gwen az email alapja, hanem Varrat Sally kitalálója, vagy maga Varrat Sally. Az álmok alapján élhetett egy lány abban a korban, amikor ez a bevarrunk ezt-azt az embereken divat volt. Lehet, hogy ő akar bánatot terjeszteni az emailekkel, és Gwen csak egy eszköz arra, hogy ez jól működjön. Jim is elgondolkodik ezen, és előveszi magából az orvost, aki Gwen mamájának titokzatos transzba esése mögött betegséget feltételez. Jim még nem tud biztosat, de utánanéz a vizsgálatoknak.

sze 5x02-8.jpg

Jim elmegy a kórházba, Melt pedig felhívják a fiúk, Eli és Ned. A két nyomozó megtalálta az emailek elindítóját, akinek kórházi email címe van, és valós személy. A valós személy egy nagyon beteg kislány, akinek azért van kórházi email címe, mert egész életében a kórházban élt. Eli azt gondolja, hogy a kislány a saját szórakoztatására találta ki Sallyt, és nem is tudja, hogy mit indított el ezzel. Közben Gwen aggódik, mert a mamája haldoklik. Egyszer sikerül visszahozni az asszonyt, de kis idő múlva meghal. Kiderül, hogy Gwen mamája beteg volt, agyvérzést kapott az autóban. Melinda próbálja elmondani Gwennek, hogy nem egy átok miatt beteg a mama, de a lány ezt csak akkor hiszi el végre, amikor a halott mama szelleme is alátámasztja a dolgot.

sze 5x02-9.jpg

Gwen továbbra is az átkot okolja, de Melnel és a mamának sikerül meggyőzni őt, hogy az átoknak ehhez semmi köze nincsen. Anya és lánya együtt lép be a fénybe, de Gwen folyamatosan egy harmadik személyről beszélt, aki nem az anyja volt, tehát valaki még van a képben. Melinda szerint a kórházban élő kislányt valami irányíthatja, de a gyerek nem látogatható, így a látó nem tud beszélni vele.  Melinda nem is téved, a kislány egy Scarlet nevű szellemmel tart kapcsolatot, akinek be van varrva mindkét szeme és a szája is, és valami nagyon rosszban és gonoszban sántikál.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása