Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x16 - Madárlesen

2012. május 28. 13:00 - nyauuuuu

Elérkezett a szünet előtti utolsó rész… Aranymadaras idézet, kivételesen felleltem a mesét, de sok köze nincs a mai epizódhoz. Nick ezerrel pörög a munkahelyén, Hank-et ugráltatja mindenféle munkákkal, de aztán kiderül, hogy csak elmegy hétvégére Juliette-tel, és ettől olyan, mint a mérgezett egér. Ismét előkerül az első részben vásárolt gyűrű, lánykérés lesz, akárki meglássa, elvégre azért mennek romantikázni, hogy tökéletes körülményeket biztosítson. Hank szerint viszont a kicsoda fontosabb, mint a hol, úgyhogy nem kellene ennyire túlaggódni az egészet. Nagy nehezen végül Nick mégis lelép a rendőrségről, előtte megmutatja, hogy Whispering Pines-ba indul – ahol éppen egy Robin nevű nő telefonál egy férfival, akinek lerobbant a kocsija, emiatt el kell halasztaniuk másnapra az indulást. A nőről megtudjuk, hogy úgy lógott meg, és ha a férje megtudja, hogy szökik, nagy baj lesz. És amúgy is fogytán van az ideje. A férfi biztosítja róla, hogy számíthat rá, így Robin hazaindul. Hank a számítógépen Adalinde fényképét bámulja, amiből Wu szövegelése zökkenti ki, aki tévénézésre készül este, kajálással – viszont az étkezési szokásai továbbra is furcsák, mert egy gémkapcsot eszeget jóízűen. Robin hiába rohant haza lóhalálában, a férje már otthon várja, és rögtön ki is derül róla, hogy valami macskaféle állat, azon kívül mindenáron meg akarja etetni a nőt – ő viszont ezt annyira nem szeretné, hogy át is változik rémületében valami madárrá. Apa nem tűr ellentmondást, és gondos férjként finom turmixot készít szíve hölgyének – földigilisztából meg valami undormányos zöld kukacból, fúj.

Nick nem találja a nyaralót, úgyhogy becsönget a nőetető vadmacskához, útbaigazításért. Apu készségesen el is mondja, hol találja a Bagolyfészek nevű házat, mindaddig, míg a házból ki nem hallatszik, hogy Robin továbbra sem akar enni, inkább összetöri a turmixot. Apuci gyorsan vadmacskává változik, míg vele ordít, így Nick megláthatja, milyen remek szomszédságba jött el pihenni. A kocsiban várakozó Juliette-nek feltűnik az ablakon kibámuló nő, meg is mondja Nick-nek, hogy borsódzik a háta ettől a háztól. A férfit ez egy cseppet sem zavarja, elvégre nem ott szállnak meg. A Bagolyfészek gyönyörszép rönkház, még a bandzsa nem-menyasszony is elájul tőle. Hank az autójából bámulja Adalinde ablakát, ahol a nő tökéletesen láthatóan nyomja ki a telefonját, amikor szegény megbájolt áldozata hívni próbálja. Persze, nem véletlenül: nyalka fiatalember érkezik hozzá, az ajtóban rögtön csókot is váltanak, és a nő úgy húzza magával a házba a ficsúrt, mint aki egy pillanatot sem tud várni. Csokifiú eléggé morcika lesz. Nick közben pezsgőt bont, készülődne a romantikus hangulat, de Juliette kiszúrja az ablakból, hogy a vadmacska nem ellenzője a családon belüli erőszaknak, mert elég csúnyán rángatja vissza a kiszaladó nőjét. Nick erre felhívja a helyi seriffet, bejelentendő a családi veszekedést. Apuci nem tréfál azzal az etetéssel: leszíjazza Robint, csövet dug a torkára, és az undorító trutyit egy tömőgép segítségével juttatja a nő gyomrába. Nekem itt fordult fel másodszor a gyomrom.

Hank ismét visszaél a hivatali hatalmával, az Adalinde-tól távozó ficsúrt fegyverrel kívánja meggyőzni arról, hogy ne jöjjön többet vissza, persze nem ilyen választékosan fogalmaz. A taktikája sikeres, a pasi távozik. A vadmacsek házához kiérkezik a jard, Nick és Juliette az ablakból bámulja. Nyomozónk szeretne visszatérni a romantikus este fősodrába, de szíve hölgye úgy érzi, hogy akárhová utaznak, követi őket a baj. Szerinte sok minden történt velük mostanában, és ezt meg kellene beszélniük (itt gyors vágásokkal flashback-kelünk az elmúlt részek tartalmára, ahol a nőci is érintett volt, ld. a sárkány és a flintával lelőhetős, a házukba is betörős óriás). Nick próbálja azzal nyugtatni, hogy helyre billennek majd a dolgok, de a színvallást megússza, mert Julis meghallja, hogy a seriff már indul is elfelé. Nick hiába magyarázza, hogy ha a nő nem tesz feljelentést, a rendőr tehetetlen, ez nem igazán nyugtatja meg Juliette-et, aki teljesen igazságtalannak érzi, hogy a vadmacs még szabadlábon van. Hoppá-hoppá, a Hank-féle nyalka ficsúr valójában főrendőrrel van, beül a kocsijába, és mosolyogva dicsekszik, hogy ő meg lett fenyegetve. És megköszöni a lehetőséget, kifejezetten alázatos hangnemben, főrendőr meg úgy bocsátja el, mint egy uralkodó a szolgáját – hiába, a kék vér az kék vér marad. A képet aggyistenbiri kedvéért teszem ide :).

Nick telefonon zaklatja az éjszaka közepén szegény Eddie-t, aki azt gondolta, hogy a hét végén legalább ő is pihenhet, ha már kenyéradó Grimmje utazgat, de nem. Persze, érthető, hogy Nick most nem mehet lakókocsizni, így kénytelen a dúvadat faggatni. Gyorsan kiderül, hogy a vadmacsek típusát csirkefogónak hívják (milyen bárgyú név), és hogy nagyon szeretik őket a nők, pedig a csirkefogók gusztustalanul bánnak a lányokkal. Eddie rögtön el is meséli, hogy az ő első szerelme is egy csirkefogó kedvéért hagyta el őt, aki aztán felcsinálta, majd amikor a szülők feljelentették, búcsúzóul teljesen szétkarmolta a lányt. Eddie persze elkapta, de ez nem enyhít a csirkefogók iránt érzett undorán. Reggel Nick előáll Juliette-nek az aznapi programmal, amiben mindenféle régiségboltok látogatása meg a csodavacsi hozzávalóinak beszerzése szerepel, amitől a nő teljesen beindul, fura ízlése van. A boltban az előző nap lerobbant autós a polcszervizes, és rakosgatás közben titkos megbeszélést folytat a bevásárlást intéző Robinnal. Este hatkor akar indulni, hiába próbál a nő egy kis haladékot kérni. Juliette összefut Robinnal, és beszélgetni akar vele, amit azonban a madárfejű erősen hárítani igyekszik. Végül Nick névjegyét sikerül a kezébe nyomni, de apus résen van, gyorsan elszólítja onnan halálra rémült nőjét. A pénztárnál a nő, hogy a szöktetésére készülő pasas figyelmét felhívja, még sietve madárkává változik, amit persze Grimmünk is szépen detektál.

Eddie Rosalie-nak a boltja pakolásában segédkezik, némi poénkodás is zajlik egy vágyfokozó kapcsán, lesz itt szerelem, akárki meglássa. Találnak elrejtve három útlevelet is, mind az előző részben meghalt rőtbundásé, hamis névre brazil, kanadai és német passzportok. Ej-ej, bátyó lehet, hogy nem volt mindenben tisztességes? Persze, Nick belecsörög, madárhatározót szeretne Eddie-vel játszani. Kiderül, hogy Robin kincsesmadár, de az nem lehet, mert azok már rég kihaltak. Azért hívják így őket, mert életükben egyszer világra hoznak egy mirigyszerű dolgot. Szerencsére Rosalie-nak épp van egy könyve róla, különben lakókocsi híján rajzok nélkül maradnánk. Szóval a kincsesmadár nem tojja az aranytojást, hanem az a torkában növekszik, és amikor már túl nagy, akkor ki kell onnat venni, de nagyon óvatosan, mert csak a sérülésmentes aranytojás képvisel nagy értéket. Ja, és Robin nagy bajban van, mert a csirkefogó csak addig nem bántja, amíg meg nem szerzi a tojását.

Adalinde-et hajszárítás közben rémíti halálra főrendőr megjelenése. Kedélyesen elcseverésznek a Hank-kel kapcsolatos cselszövésről, majd a főnök zöld utat ad az első randihoz. Ez valamiért nagy veszélyt jelent a nőre, és az is kiderül, hogy a szőkeség sokkal többet szeretne aggyistenbiri kedvencétől, mint a főnök-beosztott viszony. Nick még emlékszik, mit ettek az első randin Juliette-tel, hiszen roppant költséges volt, ráadásul jól is végződött. Persze, a romantikának megint betesz, hogy a vadmacsek házát bámulják, és hiába próbálják nyugtatni magukat azzal, hogy ők mindent megtettek, egyikük sem így érzi. Robin altatóval kombinált teát próbálna itatni az urával, de az nem szomjas. Szerencsére kap egy telefont, elvileg egy haverja hívja, hogy segítsen neki, így Robin már lóg is megfele, amit Nick-ék kiszúrnak vacsifőzés közben. Juliette egy angyal, még a rákvacsit is veszni hagyja, csak hogy a pasija hősködhessen, mert Robin után küldi. Hank totál meglepődik, hogy a szőkeség végre felveszi a telefont, de nagyon örül, hogy másnap este együtt vacsorázhatnak. Amíg Nick a nő nyomait követi az erdőben, apuci amúgy vadmacskásan levadássza a nőre várakozó polcszervizest.

Robin nagy megkönnyebbüléssel veti magát a rá várakozó kocsiba, de halálra rémül a szétkarmolt fejű hullán. Kiszáll, hogy meneküljön, de api már ott várja, és közli vele, hogy a boltost valójában a nő ölte meg, mert nem hallott még arról, hogy nem szép dolog a felelősséget másra kenni. Nick a nagy nyomkövetésben végre meghallja egy induló kocsi hangját, de már csak arra ér ki az útra, hogy a macsek elhajt a nővel. Ezen felbuzdulva megtalálja a polcszervizes kocsiját, benne a hullával. Ezúttal teljes titulusával bemutatkozik a seriffnek, és bejelenti a gyilkosságot – jelzem, a helyszínelők vadul tépnék a hajukat attól, ahogyan a bűntény helyszínével bánik. Juliette látja hazatérni a párocskát, fel is hívja élete párját, aki siet vissza. Ez persze nem segít azon, hogy vadmacs újra meg akarja etetni Robint a tömőgéppel. Ezúttal meglátjuk, mekkora duzzanatot rejteget a nő a sálja alatt – itt fordult fel sokadszor a gyomrom, nem is csinálok róla képet. Nick akkor rohan be a házba, mikor a tömés elkezdődik, és azt szeretné, ha a macsek kikapcsolná a gépet, az viszont inkább teljes erőre kapcsolja, fúj. Verekszenek egy kicsikét, Grimmünk kirúgja apust az ablakon, majd végre kiszabadítja a nőt. Átmennek Juliette-hez, ahol a kincsesmadár értetlenkedik, hogy egy Grimm miért segít neki. Nick persze nem most akarja ezt megvitatni, hiszen szívszerelme is jelen van a helyzetben. Robin halálra rémül, mikor meghallja, hogy a seriff fel lett hívva, mert – minő meglepetés – a rend őre bizony a csirkefogó unokabátyja, és ő is a tojást akarja. Mikor a két pasas fenyegetően megindul a házuk felé, Robin kirohan hátrafelé. Juliette pisztolyra kap, és a nő után zavarja a pasiját.

A vadmacska megállapítja a házba betörve, hogy nem kocsival mentek el, úgyhogy a közelben kell lenniük, és úgysem jutnak messzire Robinnal. Ennek illusztrálására Nick megtalálja a nőt, aki már erősen fulladozik a daganatától. Telefonos segítség következik, Eddie és Rosalie közös erővel olvassák fel a már látott könyvből, hogy kell kiműteni a tojást. Nick ügyes, okos és persze Grimm is, úgyhogy ez a kifejezetten bonyolult műtét a sötét erdő közepén meg sem kottyan neki, kezében a tojás épen, egészségesen, és még a csaj is teljesen jól van a beavatkozás végén. A tojás ritka ronda, és nem is kell a nőnek, tudnám, akkor miért nevelgetnek ilyesmit a kincsesmadarak a torkukban. Végszóra megérkezik apus a seriffel, és bár pisztollyal fenyegetik Nick-et, ő a tojással simán sakkban tartja őket, hiszen azok nem akarják, hogy a mirigy értékét veszítse. Lényeg a lényeg: Nick végül leteperi a seriffet, akit a jókor érkező, és durrogtató Juliette-re bíz, hogy tartsa sakkban a pisztolyával. A vadmacska ugyan elkapta a tojást, de nem jut vele messzire: elbotlik egy fatörzsben, a mirigy kirepül a kezéből, és apró darabkákra törik. Aranyeső a jutalma, meg persze az, hogy Nick megbilincseli.

A slusszpoén a végén a lánykérés: hazaérve csak úgy, a nappaliban heverésző Juliette előtt térdelve Nick végre megkérdezi, hogy akar-e a felesége lenni. A felvezetésből eléggé várható dolog történik: Juliette ugyan sírig tartó szerelméről biztosítja párját, ám mégis nemet mond, mert amíg Nick be nem avatja a titkaiba, addig nem mehet hozzá. Ahelyett, hogy rendőrünk megragadná a jó alkalmat, és mindent bevallana, inkább elmegy a gyűrűt nézegető nem-arája mellől. A zárókép Hank és Adalinde vacsorája, az étterem zárásakor látjuk őket csókolózni az asztal mellett. Nem hiszem el, hogy miután épp kezd izgalmassá válni a sorozat, őszig várnunk kell a következő részre!

Címkék: grimm
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 21:08:21

Ha az idézetek lelőhelyére vagy kíváncsi, az interneten külön wikipédiás oldala van az egyes epizódoknak, ahol megadják a kezdő idézet pontos szövegét, és azt is, hogy honnan van.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grimm_episodes
Google is your friend. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 21:11:25

Hülye blogmotor. Szóval, a Grimm-epizódoknak külön wikipédiás oldala van, ahol megtalálható a kezdő idézet pontos szövege és az is, hogy melyik meséből van.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grimm_episodes
Google is your friend, ahogyan az eltűnt hozzászólásban már említém. :)

nyauuuuu 2012.05.28. 22:20:31

@LepkeReloaded: Hú, köszi, kétszer is, ez nagyon jól jött. Legalább meggyőződtem róla, hogy ahol passzolós volt az idézet, az nem (csak) az én hibám, mert vagy nincs magyarul fellelhető változata a mesének, vagy kakukktojás, épp ennek az epizódnak speciel Andersen-mese az alapja, ami nem szép dolog, ha a címe Grimm :-). Köszönöm még egyszer, ősztől, ha jön a folytatás, használni fogom.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:48:43

@nyauuuuu: "Be my guest"! :D Már korábban is láttam, hogy nagyon harcolsz az idézetek forrásaival, és kíváncsivá tettél, úgy hogy utánakutattam egy picit a forráshelyeknek. Tényleg igazad van, a sorozatírók nem igazán tartják magukat a játékszabályokhoz, miszerint hogy csak a Grimm-féle gyűjteményben szereplő mesék játszanak, így az aktuális mese megtalálása tényleg nem könnyű feladat. Nagyon örülök, ha segíthettem... és terrrrrmészetesen én már tudom, hogy miként végződik az első évad, de számon lakat, várom a hogyvoltjaidat, mert egészen új megvilágításba helyezik az epizódokat. Fordítás: ha olvaslak, röhögök. :D

2012.05.29. 15:06:47

Köszi a hogyvótot, nyauuuu! Rohadt TV2 előbb kezdte, így a felvételről lemaradt a főcím előtti rész, jó hogy itt elolvashatom.
Nekem nagyon teccett ez a rész is.

Amúgy ha jól értem, a hogyvótokkal megvárod az őszt, amikor a TV2 folytatja a sorit. Köszi szépen! Legalább nem fáj a szívem, hogy írod én meg nem olvashatom :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.05.30. 12:29:49

@nyauuuuu: szerepeltem benne!!! Kétszer is!!! kösziköszi, még a szemem is bepárásodott :) ha addig véletlenül nem is, de viszlát legkésőbb ősszel :)

nyauuuuu 2012.05.30. 18:21:07

@Dogla: Megvárom, természetesen. Sőt, még magammal is önmegtartóztatok, és tényleg nem nézem meg előre, hogy majd adásidőben jól át tudjam élni a részeket. Mert úgy sokkal izgalmasabb.
@aggyistenbiri: Ennyi kijár neked, ha már főrendőr a kedvenced. Jut is eszembe, a múltkor valamilyen csatornán Dr. House volt, talán a hetedik évad, és a nagy kedvenced volt a titokzatos kórban haldokló beteg. Láttad?

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.05.30. 19:11:00

@nyauuuuu: sajna, nem láttam. régen leszoktam már house-rol. elpártoltam, és ez lett a büntetésem. bár ha meggondolom, nem is baj, hogy nem láthattam olyan elesett állapotban. még egyszer koszi a hogyvoltokat, várunk vissza :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.10.12. 19:42:26

@nyauuuuu: éééés igen! mától újra Grimm! hogyvótok lesznek, ugyehogyugye???!!!

nyauuuuu 2012.10.12. 22:57:23

@aggyistenbiri: Persze, itt ülök, beizzított klaviatúrával, és várom a következő részt :).

Pácsó Ármándó 2012.10.13. 18:41:54

@nyauuuuu: Itt ülök és várom a következő írásod!

nyauuuuu 2012.10.14. 13:04:56

@Pácsó Ármándó: Jelentem, én már megírtam, csak még nem ment "adásba". A szerkesztő jóindulatától függ, hogy mikor élesedik :).
süti beállítások módosítása