Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Hajó 1x03

2012. május 26. 12:00 - Sigismundus

Hajnal a Sarkcsillagon, Valeria mesél. Meséje arról szól, hogy vannak kísértetek, de ha rájuk nyitjuk az ajtót akkor már eltűnnek. Illetve, nem mindegyik, mert van amelyik tovább sikoltozik.A fedélzeten Julia és kapitány beszélgetnek, a nőnek anyja és négy testvére volt. Montero szerencsésebb, akit szeret az itt van vele a hajón. Majd összetépi a műholdfelvételt, azzal az indokkal, hogy a tanulóknak nem mondhatják el Európa és Afrika pusztulását. Ki kell deríteni, van-e még Amerika vagy egyéb.

Aztán Julia el, megy tanítani, látszatot fenntartani. Jön helyette Julian, megbeszélik a kapitány-haverral, hogy Elsőtiszt nem hisz a Világvégében, amíg nem látja. Hát nem épp a szemük előtt zuhan a tengerbe az Oceanic 816-os?
 
És vele együtt egy kisebb árhullám is megindul, úgyhogy rohanás kapitánykodni. Mindenkit felébreszt a hullám, ágyakról hullanak a népek. Mindenkit bezavarnak a kabinokba, csak Julia tudhat róla. Ulisses, mint matróz, a mosott ruhákat hordozza. Montero kabinjába is visz, épp a mosdóba ment be, amikor Gamboa is bekopogtat, majd be is megy. Uli szépen végiglesi az ajtónyílásból, ahogy a borostás átnézi a kapitányi íróasztalt és elrakja a Juliától elkobzott pisztolyt. Mert egy spanyol kapitány vészhelyzetben nyitva tartja a kabinját, de főleg a lőfegyvert rejtő fiókot.
A három srác kabinja, Palomares azon füstölög, egy gyanús hullám, és senki sem mehet a fedélzetre, mi ez? Piti és Ramiro inkább szórakoznak, hülyegyerek a csöveken morzézik, sánta meg kódolja a trágár üzeneteket. Csajok kabinja, Vilma és Estela dumálják ki a srácokat. A szép, de butácska ázsiai lánynak nagyon bejön Ramiro és romantikus szerelme Pilar felé. Vilma tapasztaltabb, és szkeptikus.
Kapitány és Elsőtiszt egy hálóval kiszednek pár roncsot, gyerekjátékot, rajtuk a felirat, USA. Na ez nem jó előjel, a Nyugati kontinensek megmaradását illetően. Ainoa jár körbe a hírrel hogy tilos elhagyni a kabinokat. Gamboa 9-es kabinjába is megviszi a hírt. A borostás mindjárt egy kis lelki ráhatással él, elbúcsúzik a lánytól, mert őt apja kirakta. Nagylány persze megvédené őt is, de folytatódik a lelki manipuláció. Elhangzik férfias beszéd 6 év dzsungelbeli magányról, hogy vademberként élt, és már nem tud tanítani szelíden, meg minden... és Ainona egyre jobban el van bűvölve. Randiznak az utolsó estén. Lágyszívű apját nem fogja zavarni, neki csak az a kikötése a randikkal eddig, hogy semmi motorozás az éjszakában, és semmi drogozás háztetőkön. Negyvenes, erő-szakon diplomázottakra nem vonatkozik az atyai tilalom.
A morze-móka folytatódik. Piti egy feladó nélküli üzenetet kopogtat amelyben Estellának vall valaki szerelmet. Vilma kódolja, de az ázsiai lány nem hiszi el. Ő csak Ramiróra tud gondolni, meg arra hogy a sántának ott a barátnője, akit imád, esélytelen. Aztán reggelinél egy félreértés során, mégis azt hiszi, hogy a sánta Ramiro üzent neki, bele is zúg azonnal. Vilma leállítja hogy egyből a nyakába vesse magát. Aztán a szép arcú lány lesz rosszul hirtelen, gyomorgörcsök, miegymás. Palomares visz a doktori szobába, itt megtudja hogy a lány terhes. Aranyszivü kispapunk legalább elméletben tanulta hogy is megy ez, azonnal felajánlja, hogy ő lesz majd József, Mária/Vilma mellett.
 
Hídon a vezérkar tanácskozik. Jeleket ad a lezuhant repülő Fekete Doboza, le kell merülni érte. Julia szerint sok fontos információ lehet rajt, van-e még Nyugat. Valahogy kiszámolták hogy csak 90 méter a tenger itt. Kétemberes meló, Montero és DellaGuarda vannak csak képzett búvárok, de a kapitánynak a hajón kell maradnia, amíg csak lehet. Így Juliannak az a sorsa hogy fiával Ulival merüljön közös apa-fia programra.
Julian el, Ulikeresőbe, Julia a doktoriba, Kapitány meg Valeriához, aki kísértet látott. Elmagyarázza a 5 évesnek hogy a kalózkísértetek félnek a kapitánytól, így nincs mitől tartani. Majd Ainoa is jön, és megnyugtatja húgát hogy anyjuk nem lesz kalózkísértet. Uli közben Gamboa kabinjába oson, megtalálja a pisztolyt, (mert a borostás is csak tessék-lássék rejtette el). A kabinból kilépve apja kapja el, irány a Híd. Orvosiban Juliának sincs könnyű dolga. Egyrészt Palomares nyugtatásul szeretett családjáról mesél állandóan, másrészt van valami gond az ultrahanggal.
A Hídon közben Kapitány és Elsőtiszt titoktartást esketnek Ulival, majd elmondják neki is, hogy a Világ egyik fele alighanem elpusztult. Ő persze kiröhögi őket elsőre, de helyrerázzák hamar. Ne röhögjön, matróz, készüljön fel. Esmela, közben visszamorzézik a csövön, randira hívja Ramirót, azt hiszi, ő vallott neki szerelmet. A srácok kabinjában teljes a félreértés, Piti örül mint majom a farkának, mert azt hiszi hogy neki szól a randimeghívás este kilencre. Viccesnek vélt, vaskos latin commedia-ba való jelenet jön. Julian DellaGuadra épp ekkor szabadult meg vacsorájától, de az eldugult WCt pumpálva olyan hangokat produkált, amit Piti szűnni nem akaró 'Szeretlek' morzénak kódol. Valeria újonnan szerzett tudását felhasználja hogy megkeresse a furcsán visítozó kísértetet, Buborék kíséretében. Találnak is egy titokzatos ajtót, mögötte egy megvilágított aknával, de eddig tartott a bátorság, innentől menekülés van. De csak egy alsó szintig, az akna aljáig. Itt rányitják az ajtót.... egy kismalacra... Akit azért kellett nyilván a sorozatba rakni hogy infarktus ne kapjon egész Hispánia, a látott izgalmaktól.
Orvosi, Julia közli a kapitánnyal, hogy Vilmánál valami belső vérzés gyanúja is lehet, amit ő a hajón nem tud kezelni. Kapitány keményen dönt, mivel nem vihetik szárazföldre, doktornő tegyen meg amit csak tud. Meghallja az utolsó mondatot Palomares, és kérdőre vonja a kapitányt, miért nem kötnek ki. Egyre jobban elmérgesedik a vita, végül már a teli Ebédlőben üvöltenek egymással. Montero nem kívánja megindokolni a döntését, és itt a tengeren ő az Isten, megértve ? Aztán kapitány kabinjába megy, és térdre borul. Itt talál rá a harcosan ateista Julian, aki (mégiscsak Világvégéről van szó) mellétérdel egy imára. Ramiro és Palomares összegyűjtik a diákokat a Gépházban kilencre egy titkos gyűlésre, Gamboa meghívatja magát, Ainoában nem bíznak, ő nem jön.
 
Aztán villanásnyi, gyors, feszült képek, kapitány imádkozik, Ainoa szépítkezik, Gamboa a pisztolyt rakja zsebre, Ulisses búvárruhát ellenőrzi, a diákok fenyegető menetben indulnak meg valahová. Valeria és szárnysegédje Buborék, meg kismalacmentőben. A félkegyelmű magyarázza megint a dolgokat, a kismalacot azt megeszi az ember, belőle lesz a finom husi amit te is szeretsz! Tündibündi gyorsan dönt, nem lesz eztán vega, csak éppen nevet kell adni a kismalacnak és akkor nem eszik meg. Ainoa benéz apjához, aki el van ragadtatva nagylányától. Kivel lesz a randi, az titok persze. Jön Julian merülésre készen, fiát Vadhajtásnak nevezve, ezt Ainoa kéri ki magának, tessék kibékülni. Másik lány is randin, Estela várakozik szexi cuccban, az Ebédlőben. Piti meg hiába lesi és kopogtat morzét az asztalon, a butácska lánynak nem esik le a dolog.
Végül megszólítják egymást, itt jön rá hülyegyerek hogy Ramirót várja a lány, félreértés, nem őt. De nem mondja el az igazat neki, inkább kamuzik egyet, hogy a sánta is szereti Estelát, csak Pilar miatt bizonytalan, meg izé.. És ekkor jön Palomares és csapata, irány a Gépház a mit sem értő Ramiroval, a boldog Estelával, és Pitivel, aki a fejét vakarja, mit is tett. Gépházban aztán a papocska elég harciasan kijelenti, ők nem katonák vagy mi, a Kapitány nem viselkedhet úgy velük. Két napja csak állnak, nem mennek sehová, most egy társuk beteg, és nem fordulnak kikötő irányába! Menjenek Monterohoz mind és követeljék tőle az igazat! És ha nem így történik? Na itt gondolkodóba esnek, szerencsére végszóra ér ide Gamboa. Ideje visszaszereznie keményfickós tekintélyét, így elárulja nekik mi a következő lépés, hát a zendülés.
Ainoa a fedélzeten, összefut Ulissesel, rém hülye, évelődésnek alig nevezhető párbeszédet írtak nekik megint. Egy értelme van a jelenetnek, a lány kis tüskét szúr a vigyorgóba, azzal hogy elárulja, Gamboával randizik. Kapitány a Hídon, Juliant nyugtatja, aki ideges a merülés miatt, illetve fia miatt. Nem tud vele miről beszélgetni egyszerűen.. Hát, két napja tudja csak hogy létezik, így tényleg nehéz közös témát találni. Főleg hogy Ulisess még csak nem is Madrid drukker. De annyit elmond apa a fiának, hogy őt nem szeretettel nevelték, így nem tud adni abból amit ő sem kapott. Merülés.
Aztán a Kapitányt az Ebédlőbe szólítják, az összes diák és Gamboa vár rá. Követelik hogy irány egy kikötő, és nem értik miért nem mentek már ? Miért veszélyezteti egy társuk életét, ha meg is menthetnék? Kapitányunk bajban van, hiába kiabál rá egyenként mindenkire, nem mennek a kabinjukba csakazértse. Megjelenik Ainoa is, hogy segítsen, de csak ront a dolgon. Kijelenti ugyanis, hogy apja nem veszélyeztetne senkit soha, mindig a legjobbat akarja, igaz apa? Kínos egy helyzet, Montero megtörik, elküldi lányát a Hídra, hívja Juliát.
 
Doktornő ugyanis rádión irányítja a két búvárt, honnan jönnek a Fekete Doboz jelei. Merülés közben valami néha bezavar az adásba, a hajó alatt közvetlen. A búvárok nem látnak semmi zavarót, biztos interferencia vagy áramlat, tovább merülnek, 90 méterre. És meg is van a narancssárga Fekete Doboz. Ekkor jön Ainoa, átveszi Juliatól az irányítást. Ja és közli DellaGuadrával hogy Zendülés van. Elsőtiszt ideges lesz, azonnal felúszna,de fia visszatartja. Ilyenkor kell várni, dekompressziónak ideje van, míg helyreáll a vér akármitartalma.. Míg lassan emelkednek, ők is észlelnek valami nagyot és gyanúsat úszkálni
Ebédlőben Julia magyaráz részecskegyorsítóról, Fekete Lyukról, eltűnt Európáról, Afrikáról, műholdképről. Elsőre mindenki dermed, aztán kiabálni kezdenek, senki nem hisz semmit. Gamboa kéri akkor a műholdképet, ezzel tudnák igazolni a szavukat valamelyest.. Kínos csend, Montero reggel összetépte... na innentől senki nem hisz semmit. Ketten lefogják a kapitányt, Gamboa előveszi a pisztolyt, és közli, a kabinjába zárják, mert alkalmatlan feladata ellátására. A feszült jelenetet középen vágja ketté megint egy émelyítően cukika jelenet. Megjelenik Valeria és Buborék, hogy kereszteljék meg azonnal a malackát.
Nosza, fontossági a sorrend, lázadó diákok elengedik kapitányt, Gamboa elteszi a pisztolyt, malackeresztelő. Neve eztán Csimpi asszonyság lészen, irány a kabin kislányom. Aztán újra lehet keménykedni, meg pisztolyt arcba tolni. De ekkor kommandózik be DellaGuadra is egy szigonypuskával, lesik egymást a borostással, ki lő előbb. A helyzetet Ulisses oldja meg, teljesen hihetően. Először is közli a hangosbeszélőn keresztül, hogy a hajó egyetlen pisztolyából ő már rég kivette a töltényeket (hihetetlen hogy-hogy Gamboa nem érezte a súlyáról, hogy hiányzik? ).
Majd közli, hogy apjával egy reggel lezuhant utasszállító Fekete Dobozát hozták fel, és most ennek a hangfelvételeit hallják majd.. És az erősen zárt, páncélozott dobozt tényleg fel is nyitotta, lejátszóra is kapcsolta, semmi perc alatt, és semmi képzettség nélkül... És ezzel ér véget a rész, diákok, mindenki dermedten hallgatják, amit a pilóták, más gépekkel is rádiózva hiába keresik és hívják NewYorkot, Kanári-szigeteket, Londont, Miamit, bármit...

 

Címkék: el barco
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2012.05.26. 17:14:12

Tök jó, így a hogyvoltokkal együtt kerek nekem minden rész, mert mindig úgy jön ki a lépés, hogy egy-egy epizódnak csak a 60%-át sikerül látnom :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.05.26. 21:04:10

ez a volt az az epizód ami után elhatároztam, hogy soha nem fogom ezt a szart végig nézni, mert soha senki nem fogja visszaadni nekem az erre elvesztegetett időt az életemből.
jó, hogy van ez a hogyvolt, így a rengeteg béna és értelmetlen dialógus, végigszenvedése nélkül megtudhatom a sztori végét... köszi! :DDD

Pácsó Ármándó 2012.05.27. 11:47:58

Mikor szokott lenni ez a sorozat az AXN-en?

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.05.27. 14:02:38

@Bombadil Toma: Üdv, akkor most kezdődnek az izgalmak, igaz? :-)

@Pácsó Ármándó: Jelenleg sehol, legalábbis a port.hu szerint nem találtam.

Pácsó Ármándó 2012.05.27. 14:37:11

@Sigismundus: Köszi, hogy utánanéztél. Mintha láttam volna múlthétvégén.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.05.28. 17:24:42

@Pácsó Ármándó: szombat - vasárnaponként megy jelenleg. a következő hétvégén (jun2.-3.) lesz az 5-6. epizód ha jól emlékszem...

@Sigismundus: ja, várom már mi lesz belőle...:)
süti beállítások módosítása