Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x13 – Knock, Knock (SEASON FINALE)

2012. május 20. 13:00 - Fekete Panna

Egy golfpálya az első helyszínünk, ahol egy nő és egy pasi éppen játszanak. A beszélgetésből kiderül, hogy a pasi Gilardi (a temetkezési multi los angeles-i területi képviselője), a nő pedig most vagy a tulajdonosa a Kroehner-nek, vagy csak befektetője. De mindegy is, a lényeg, hogy elég nagy kutya, hiszen pont az üzleti tervet vázolja Gilardi-nak, hogy még három céget kell az idén beszerveznie, mert likviditási gondok vannak, nem pörög a bolt, spórolni kényszerülnek. Gilardi eléggé feszeng, egyrészt egy nő papol neki, másrészt játszani se engedik, meg nem a lebaszás miatt öltött golf szettes kockás mellényt. Nagy nehezen elüti a labdát a főni, de sajnabajna, egy kastély kertjében landol, pontosabban egy padon ülő nénikét talál fejbe úgy a laszti, hogy a következő képkocka már ez:

A temetkezési vállalkozó vizsgán ülünk Nate-tel, remélem most már sikerül neki, lassan én több energiát fektetek bele, hogy írok róla minden részben, mint ő maga. Egyszer csak csipog a csipogója, Brenda az, szüksége van rá.

Fisher-ház, csengetnek. David robog le a lépcsőn, ajtót nyit. Tracy az, a lány, aki többször rá akarta magát vetni Davidre, de az ifjabbik Fisher nem engedte. Tracy sír, segítséget kér, David persze azt hiszi, hogy megint a teste kell a némbernek, de nem, az imént látott passzív golfjátékos, Lilian volt az ő nénikéje, temetést rendelne. Nem lesz egyszerű az eset, azt most megmondom. Tracy százfokon ég, megállás nélkül dumál, hogy ő szipiszupi partiszervező, majd ő megmondja merre hány méter, mit hogy kell csinálni. David próbálja a temetés megrendeléséről szóló szerződést aláíratni vele, de nem tud Tracy-vel bánni, a nő elrohan ügyeket intézni, aláírás nélkül. Egyébként már említettem, hogy Tracy-ből szőke nő lett? Nem lett szebb, de legalább most már szőke.

Nate érkezik meg Brendához, a nő leteremti, mégis hol volt eddig, mikor is Nate közli, hogy most volt a vizsga, ha most nem lesz meg, akkor jövő márciusig várni kell a következő időpontra. Brenda visszavonul, hót feszült, szeretne bemenni Billy-hez a kórházba, kéri Nate-et kísérje el. Nate jó fej, vele megy.

Claire kocsijában vagyunk, kivételesen Parker van vele, nem Gabriel. Parker kérdezi tőle, hogy mit csinál a hétvégén, mert a szülei lelépnek, üres a házuk Bel-Air-ben, összedob oda egy party-t ha már így alakult. Nem mellesleg Bel-Air említése mosolyt csal az arcomra, hiszen eszembe jut egy ott játszódott sorozat, a Kaliforniába jöttem Will Smith-szel, és persze Carlton Banks-szel. De most egy halottas kocsi hátuljában vagyunk, ott tartottunk, hogy Parker meghívja Claire-t a bulira, kérdezi mi van Mr. Túllőtt Sráccal, mire Claire mondja jól van, több, mint jól, tök erős jellem, ki fogja heveri a múltat, már nem is használ drogokat. Jó, akkor hozd el őt is. Rendben, mondja Claire.

Brenda és Nate ülnek a kocsiban, Brenda vezet és éppen ecseteli Nate-nek, hogy igazán nem volt szép dolog Billy-t bezáratnia, milyen testvér ő, hogy ilyet tett. Mire Nate megjegyzi, hogy leginkább élő, Billy kis híján megkéselte, és ne legyen lelkiismifurdija, öcsi zakkant, jó helyen van ott, ahol van.

Ruth-tal vagyunk a virágboltban. A fodrásszal beszél telefonon, este vacsizni viszi, amin Ruth meglepődik, soha nem mentek vacsorázni étterembe, hűha, ez nagy dolog. Ezt a beszélgetést az orosz meghallja, aki (miután Ruth letette) kijelenti, hogy Ruth-nak túlórázni kell aznap este, le kell mondania a vacsorát. Ruth teljesen kiakad, elküldi az oroszt a fenébe, ne legyen ilyen gyerekesen féltékeny, nem, nem mondja le a vacsit, ő a fodrászt választotta, és túlórázni se jön. Erre az orosz üvölt, akkor Ruth ki van rúgva, most, tűnés. Ruth kicsit megszeppen, elsomfordál.

Federico, David és Lilian néni van a Fisher pincében. Jött egy fax, David olvassa fel, Tracy üzent, a temetés előtt két nappal módosítja a koporsó fajtáját, a virágokat, mindent. David kiakad, mit képzel ez magáról, mire Federico megjegyzi, hogyha aláíratatta volna vele a szerződést, akkor nem kellene variálni. David helyrerakja, alkalmazott vagy, jobb lesz, ha hallgatsz.

Nate és Brenda ér oda a vigyorgóba. Brenda egyedül szeretne Billy-vel beszélni, ha Nate nem bánja. Nate mondja menj csak nyugodtan egyedül, belül meg azt gondolja, hogy inkább kipróbálom a sokk-terápiát, ha már itt vagyok, minthogy az idióta öcséddel témázzak.

Billy egy csupa ablak folyosón ül, kifelé bámul, amikor Brenda odalép hozzá. Billy furcsán nyugodt, nyilván a szereknek köszönhetően, amivel féken tartják az agresszióját. Megismeri Brendát, és örül is neki, mesél arról, hogy mennyire furcsa, ahogy viselkedett és nagyon sajnálja, amit tett (volna) Brendával. Nővére legyen boldog, ha már ő nem lehet, ha Brenda boldog lesz, boldog lesz ő is. Brendánál eltörik a mécses, sírni kezd, Billy átöleli, én pedig nem szabadulok az érzéstől, hogy Billy mindjárt belevág egy ollót, vagy egy kihegyezett műanyag kanalat, de szerencsére nem, csak ölelik egymást nagyon.

Claire képzeletében vagyunk, ahogy apjával ül a kanapén, és nézik a tévét, amiben a tesóiról készült videó megy, amikor a srácok még kisgyerekek. Claire ki van akadva azon, hogy róla nincs mozgókép, mire apja azt mondja, hogy amikorra Claire megszületett, addigra megunta ezt a kamerásdit. Ez teljesen életszerű jelentem, ugyanis a bátyámról egy csomó kisgyerekkori kép van, mert amikor született apu katona volt másfél évig, nem találkozott vele túl sűrűn, kellettek neki az elsőszülött fiáról a képek. Rólam az első kép egy óvodai farsangon készült, öt évesen. Magam is hangot adtam értetlenségemnek, mire anyum azt mondta, nem kellettek a kisbaba képek rólam, hiszen apám látott csecsemőnek. Hurrá, majd ha lesz ideje apumnak, mondom neki fessen rólam képet, hogy tudjam hogy néztem ki babának. Szóval teljesen együttérzek Claire-rel. Aki hirtelen felriad, anyu jött meg dúlva-fúlva, kirúgták, ráadásul ez szexuális zaklatásnak minősül a szemében, Claire helyesel, micsoda pöcs ez az orosz, Ruth egyetért, ami azért furcsa, mert Claire szlenggel beszél, Ruth pedig nem szól rá. Ruth lazul, csak mondom.

Brenda és Nate tart haza a kórházból, és Brenda úgy vezet, ahogy az anyukám. Anyun kívül még embert nem láttam így rácuppanni a kormányra, az ülés ütközésig van előre tolva, ráadásul mindig lenéz, ahogy vált, néha arra gondolok nem is a kezével kapcsol, hanem a szemével. Nagyon cuki, bár szerintem igen nagyon balesetveszélyes, de cuki. Brenda rákérdez Nate-nél mi a véleménye a házasság intézményéről, hiszen már egy éve vannak együtt, Nate már ott lakik, mégis hova tart ez a kapcsolat? Nate kijavítja, hat hónapja vannak együtt, és még soha nem beszéltek házasságról. Mire Brenda kiakad, ja, hogy te így számon tartod mennyi ideje vagyunk együtt, remek. Tudnom kell merre halad a kapcsolatunk, nincs időm vakvágányokra. Élénk vitába kezdenek arról, hogy kinek milyen komoly párkapcsolata volt eddig (megjegyzem, egyiknek se volt még soha semmilyen), Nate elmondja Brenda örüljön, hogy kitart mellette a történtek után, mire Brenda fejéhez vágja, hogy 35 évesen még nincs gyereke. (Biztos volt a Bodies kiállításon, ott van kirakva egy táblára, hogy a férfiak nemzőképessége 35 év után csökken.) Annyira vitáznak, hogy Brenda nem veszi észre, hogy átment a másik sávba és szembe jön egy kamion, de Nate az utolsó előtti pillanatban igen, elrántja a kormányt, mire a platós teherautó, amiben ülnek, belerohan az útszélén álldogáló két autóba.

Federico, David és a néni van a Fisher pincében. Federico legifjabb fiának keresztelője lesz, szeretné elkérni a ravatalozót az azt követő bulira. Nemcsak azért, mert ők hat négyzetméteren laknak négyen, hanem mert a Fisher család az ő családja is. A ravatalozó szobájánál vidámabb helyet el sem tudna képzelni. David mondja, hogy azon a napon lesz a néni temetése 3-6-ig, de Rico azt mondja, neki jó a hat utáni időpont is. Újabb fax érkezik, most Federico megy érte, David egyből kiakad, tuti Tracy az, újabb módosítás, ezt nem lehet kibírni. De nem Tracy az, hanem nyomatott betűkkel ez van ráírva: Jack atya buzi.

Egy ezerrel száguldó mentőben vagyunk, Brenda egy hordágyon, a feje stabilan rögzítve, maszk van az arcán, eszméletlen. Nate nyakán merevítő, ő jobb állapotban van, a mentős nyugtatja Nate-et, nincs baj, Brenda jól van, csak eszméletlen.

Ruth és a fodrász vacsoráján vagyunk egy étteremben. Egy olyan párbeszédnek vagyunk tanúja, amivel Ruth kinövi magát kedvenc szereplőmé. Az történik ugyanis, hogy a fodrász szakítani szeretne vele, mert megismerkedett valaki mással, és nagyon nehéz, de pontot kell tenniük a kapcsolatukra, hiszen a másikkal lehet kialakul valami mélyebb érzelem. Ruth-nak elkerekedik a szeme, de mondja, oké, rendben, légy boldog. És a hal, ez még Jehovának is ízlene. Fodrászunk meghökken, hogy mi? Tök nehéz ez a szakítás dolog számára, Ruth meg ilyen könnyen elrendezi, most ez mi? Ruth biztosítja arról, hogy őt magát is meglepte mennyire könnyen veszi, de ne aggódjon, Hiram-nek ki kell próbálnia a másikat, biztosan jó lesz. És ne legyen szomorú, nézzen ki valami desszertet, majd az felvidítja.

Nate sétál be Brenda szobájába, aki már ébren van, egy nagy kötés van a fején. Nate-nek egy 25 centis leokoplaszt a homlokán, ennyi az össz sérülése, mert ő be volt kötve. Brenda meg nem. Ez a sorozat több mindenre nevel, valljuk be. Nate egész végig imádkozott Brendáért, amíg eszméletlen volt, meg is ijedt rendesen, hogy elveszíti, olyannyira, hogy Brendának mondja, ha esküvőt akar, rendben, Brendával akarja leélni az életét. Imádott nője mondja neki, hogy egy pindurkát túlreagálta a dolgot, menjenek csak szépen sorjában, minek kapkodni?

Presbiter-gyűlés van, úgy látszik nemcsak David kapott faxot Jack atya nemi hovatartozásáról, ráadásul, mint kiderült, az atya összeadott két leszbikust, pedig azt tiltja valamelyik egyezmény. Élénk vita megy arról, hogy Jack atyát el kell-e távolítani, vagy nem, mire David egyszer csak észreveszi, hogy Marcus (az agyonvert meleg srác) nézi az ablakból és mosolyog a vitán. Davidre kerül a sor, hogy szavazzon, mire kijelenti, hogy őszerinte az atya maradjon. Erre a vitát vezető, és persze az eltávolítás mellett álló pasi, rákérdez, hogy talán David meleg-e, hogy ennyire védi az atyát. Mire David azt mondja: igen, meleg vagyok. Az ablaknál álló Marcus büszkén felnevet.

Fisher ház, Federico csomagolja ki a nejlonból a néni koporsóját. Tracy is ott van, folyamatosan magyaráz az orra alá, rengeteg a teendő a temetés körül, erre még David sincs ott, hogy megbeszéljék, csak egy beosztott sertepertél körülötte. Federico ezt meghallja, de nem reagálja le, mégis csak Tracy-től jön a pénz ugye. De hopp, Tracy minőségileg kifogásolja a koporsót, de mivel holnap lesz a temetés nincs idő újat rendelni, mondja Rico, de a nő toporzékol, mire Federico megoldásként javasolja, menten felhozza karjaiban a néni hulláját, átadja Tracy-nek, vigye, ahova akarja. Tracy-ben bennakad a szó. Hál Istennek.

Csörög a telefon, Ruth veszi fel, éppen a konyhában takarít. Hiram az, meggondolta magát szakítás ügyben, mégsem kell neki a másik, Ruth kell neki. Ruth nem akarja tovább folytatni, ugyan már. Beszélgetés közben Claire igyekszik távozni otthonról, annyit mond anyjának, egy barátnőjénél alszik. Anyu megállítja, maradjál egy kicsit és mondja Hiram-nek, nem akarok veled lenni, lerakja. Kimond egy nagy igazságot: A férfiak olyan hülyék. Ezek után Claire-re figyel. Barátnő? Milyen barátnő? Parker. Nem ismerem, hívjon fel az anyja. Claire mondja, rendben.

Brenda alszik a kórházi szobában, Nate mellette üldögél egy széken. Belép egy orvos, mondja Nate-nek, de jó, hogy itt van beszélnünk kell, majd odalép Brendához. Fogadjunk, hogy azt akarja neki mondani, hogy Brenda terhes volt, és elment a baba a balesetnél. Szóval odalép Brendához a doki, kérdezi hogy van, Brenda mondja jól, sőt még mesél is egy álmáról. Nate aggódva figyeli kettőjük párbeszédét. Az orvos úgy beszél Brendával, mintha alapból tudná, hogy nem százas.

David iszogat Jack atyával, teljesen fel van szabadulva, egy másik homoszexuális férfival ül együtt, aki még leszbikusokat is ad össze, ez gyönyörű. Most már ketten kiállhatnak a melegért, nem kell csendben tűrniük. De az atya meghátrál, kijelenti, hogy nem ad össze több meleg párt, hogy maradhasson atya annál a gyülekezetnél. Javasolja Davidnek, hogy ő is mondjon le a presbiterségről, mert addig nem nyugszanak majd a melegeket ellenzők, amíg így nem tesz. David tök csalódott, miért nem áll ki magáért az atya, azt hitte, hogy sokkal bátrabb ennél, milyen meleg példakép ő? Hát semmilyen, ugyanis kiderül, hogy Jack atya nem meleg. Mindig ezt hitték róla, de tényleg nem az, nem lehet tudni ki küldte a faxot. David összezuhan, megjelenik Marcus szelleme, aki rábiccent, mondhatni így jártál David.

Gabriel és Claire érkezik Parkerék házához, és láthatóan egy swinger party-ba érkeznek, ami még csak az elején tart. (Swinger buli: általában jómódú, jó kiállású, ápolt férfiak és nők bulija, ahova párral mennek, de az est folyamán valamilyen játék során párt cserélnek, és szexuális viszonyt létesítenek. Ezek után a párok visszarendeződnek, és ahogy jöttek, úgy mennek haza. Jellemzően alkoholt és drogokat fogyasztanak, senki nem tud a másikról semmit, tilos a kérdezgetés és tilos a politika.) Ahogy keresik Parkert egy pasi stírölni kezdi Gabrielt, aki kiakad, jesszus egy buzi, de Claire mondja, a tesója is meleg, úgyhogy csönd. Megtalálják Parkert, akit már megtámasztottak a konyhapulton, de még ruhában vannak. Még. Bemutatja a srácot, snitt.

A doki mutat Nate-nek röntgen felvételeket egy koponyáról, hogy elváltozást észlel rajta. (Magzat elvesztés kilőve.) Nate aggódik, de ugye Brenda rendbe jön? Mire az orvos közli, ez nem Brenda röntgene, hanem az övé. De a doki nem tud mondani semmi konkrétat, kellenek még vizsgálatok, hogy kiderüljön mi az.

Parker hívja Ruth-ot Claire társaságában. Kiadja magát a saját anyukájának, és biztosítja Ruth-ot, hogy minden rendben, Claire-re nagyon vigyáznak, főleg úgy, hogy bár az egész család alkoholista, nincs otthon egy korty alkohol sem, ne aggódjon. Leteszi. A másik oldalon Ruth levegőért kapkod. Claire megjegyzi, ez nem volt szép. Szerintem sem.

Egy medence szélén Gabriel és két barátja röhögnek azon, hogy milyen alakok jelentek meg a bulin. A két srác füvezik, kínálják Gabrielt, de ő nem kér belőle. Mert egy hős. A srácok sztoriznak, hogy a múltkor talpig beállva sört loptak az egyik közértből úgy, hogy odamentek a piával kezükben a boltoshoz és elkezdtek bőgni, mint egy tehén. Mire a boltos megrémült, ezt kihasználva pedig a két degenerált kirohant az üzletből. Ezt a hadműveletet elnevezték Sörtehénnek, ők nevetnek, Gabriel nem érti, de hogy rásegítsen, mégis szív egy slukkot a füves cigiből. Na így már mindjárt más, ő is röhög a sztorin.

Nate van a dokinál, nyilván egy-két vizsgálat után. Bejön az orvos újabb röntgen felvételekkel, és kiderül, hogy Nate-nek aneurizmája van (az érfal kötőszöveti gyengesége miatt keletkezett, pókhoz hasonló tágulat), ami nem annyira biztató, sőt egyáltalán nem az, az orvos aggódik is. Újabb vizsgálatok kellenek, hogy még pontosabbak legyenek az eredmények. Nate padlót fog, hogy lehet ez, hiszen napi 3 mérföldet fut, nem dohányzik, nem eszik évek óta vöröshúst, oké, néha fáj a feje, de nem érzi, hogy beteg lenne. Az orvos mondja neki, hogy most még ne aggódjon, bár nagyobb az esélye az agyvérzésre, mint bárki másnak, akár 50 évig is élhet még, de mielőtt folytatná a futást, mindenképpen újabb vizsgálatok kellenek. Ergo bármelyik pillanatban meghalhat, de az is lehet, hogy még hosszú évekig fog élni. Kemény.

Az autóban van már Brenda, Nate és Ruth, Ruth vezet. Anyu ki van akadva, tegnap volt a baleset, és most tudja meg. Oké, hogy felnőttek a gyerekek, de ilyenről rögtön elsőként kellene értesülnie. Kérdezi hogy vannak, mindketten mondják jól. Ezek szerint Nate magában tartja, hogy beteg. Nate-et látjuk, egyszer csak megszólal az apja a hátsóülésről: Öregem, ez most nem játék. Riadtan néz Brendára, Brenda kérdi mi az, Nate mondja: semmi.

Claire nyit rá Parkerre meg az imént bemutatott kanjára, Gabrielt keresi, de sehol sem találja.

Persze, hogy nem találja, mert Gabriel a két hülyével egy boltban van pont, egy-egy-egy rekesz sörrel a kezükben. Odaérnek a pénztárhoz, bőgnek mint a tehén, a boltos csak néz. Egyszer csak Gabriel előkap egy pisztolyt (csak tippelek, de nyilván azt, amelyikkel az öccse lőtte fejbe magát), ráfogja a boltosra, most akkor szépen elviszik a 3 rekesz sört, ja meg a kasszában lévő pénzt is. A boltos odaadja nekik, közben látjuk, hogy Gabrielt premier plán veszi a bolti kamera. Két haverjába annyi azért szorult, hogy most nem röhögnek. Hozzátok a kocsit, üvölt rájuk Gabriel, és elmennek. A boltos fejcsóválva a telefonért nyúl.

David találkozik Keith-szel, kávét isznak egy kirakatban, kerti műanyag székeken. David elmesélni, hogy "mi volt - hogy volt" az atyával, és hogy azért sem mond le a presbiterségről, meg másnapi misén ő olvassa fel a könyörgéseket. De nem hagyja, hogy megfélemlítsék. Apropó, színt vallott anyunak, Keith kérdezi, mi történt, de David azt mondja, nagyon bizarr volt az egész. Hipphopp, Keith-nek mennie kell, de nagyon örült, hogy megmarad köztük a barátság, ez tök jó dolog. Igen, szerintem is, ha a volt szerelmesek között megmarad a barátság, az tök jó, főleg az aktuális barátnő/barát tudja ezt a legjobban értékelni. Eszébe jut elmenőben, hogy Eddie (a pasija) látta Davidet Marcus búcsúztatásán. David mondja, csak arra gurult kocsival. Keith távolodóban, mi pedig azt látjuk, hogy az ismét felbukkant Marcus szelleme, aki szomorú kutyaszemekkel néz Davidre.

Claire gubbaszt egyedül a swinger bulin (biztos nem szimpatikus senkinek), mire feltűnik az apja mellette. Apu kérdezi, miért nem drogozik, vagy iszik, mint a többi bulihuligán, mire Claire mondja, neki nem kell az ilyen. Betoppan a három betépett hülyegyerek a konyhába, jókat röhögnek a boltos képén, mire Gabriel meglátja Claire-t, basszus, mondja. Na de oda megy, forrón átöleli, Claire kérdésére, hogy mégis hol volt, azt mondja elugrottak sörért, de már itt is van.

Fisher-ház, csengetnek. Nate nyit ajtót, Tracy az, totál felháborodva, Davidet keresi, de Nate is jó lesz. Már jelezte a beosztottnak, hogy nincs megelégedve a koporsóval, odarángatja Nate-et, hogy tessék, bibis az erezet az oldalán. Nate egyből mondja, kap kedvezményt, 100 dollárt, de Tracy-nek ez nem elég. Új koporsó kell neki. Mire Nate megjegyzi, alá sincs írva a szerződése, mi jogon akar másikat? Tracy még jobban felhúzza magát, ez nem pénz kérdés, vele senki se foglalkozik igazán, mire Nate elkezd vele kiabálni, hogy örüljön annak, hogy egyáltalán él és egészséges, hogy van választási lehetősége, meg különben is. Hozza a szerződést, írja alá. Tracy megszeppen, nem elég, hogy meghalt a nagynénje, de még üvöltöznek is vele.

Claire álmában vagyunk, ahol gyereknek öltözve rohan le a lépcsőn otthon náluk, és az apja veszi filmre. Teljesült a vágy, most már róla is készült régi felvétel. Apja kérdezi, hol van a barátod? Helyes srác, nekem szimpatikus. Csak kár, hogy hamarosan átköltözik az én világomba. Erre Claire felriad, ott van még Parkeréknél (Parker már egy másik pasival kokettál), egy kanapén fekszik Gabriel mellett szorosan. Megsimogatja az arcát, Gabriel szerencsére él.

Nate-et látjuk futás közben, csodálkozunk ugye, mert az orvos mintha azt mondta volna neki, ne fusson addig, míg ki nem derül, milyen állapotban van az agyában az a valami. De sprinttel, mint egy eszement, szar érzés lehet ez, na. Egy nem-tudni-mikor-bekövetkező agyvérzés küszöbén.

Ruth érkezik meg a virágboltba még mise előtt, hogy összeszedje a dolgait, amik még ott vannak. Az oroszt találja a raktárban totál részegen, egész éjszaka ott ivott, és aki kérdőre vonja, miért nem a fodrászával mulatja az időt, mit keres ott. Elkezdi faggatni, talán gazdag? Ha nem az, akkor jó szerető? Mert Ruth-nak egy olyan férfi kell, egy tökös pasi, aki megérinti a lelkét, a testét, aki mellett megnyílhat. Reméli, hogy a fodrászt ilyen fából faragták. Erre Ruth odamegy hozzá és megcsókolja. /Biztos jó lehet az orosz szájának PH-ja, hiszen egész éjszaka ivott, fürdeni se fürdött, nem beszélve a fogmosásról./

A templomban vagyunk, Jack atya végzett a mondanivalójával, ámen, jön David, áll fel a pulpitusra. Keith is ott ül a pasijával az egyik padban. David könyörgést olvas, amiben pont az van, hogy Isten ne hagyja őt megszégyenülni. Félreteszi a könyvet, és elmeséli, hogy egész életében szégyellte magát, de aztán rájött, hogy Isten mindenkiben benne van, hogy beszélhetne Istenről, ha saját magát sem fogadja el annak, ami? Nagy tapsvihar, de ahogy körülnézünk mindenki mereven ül. Csak David képzelete játszott velünk. Visszaül a helyére.

Misének vége, Davidnek mindenki gratulál, jó volt a beszéd, milyen nagyon igaza van. Egyszer csak belebotlik Marcus-ba, akinek már nem borítja arcát sérülés, és annyit mond neki: köszönöm, és mosolyog. Végre most már Davidben is eltűnik az a gondolat, ami mindig azt mondta neki, hogy szégyellnie kell saját magát, amiért homoszexuális. Marcus is elindulhat végre a fény felé, nem kell ide Melinda.

Odalépnek hozzá Keith-ék, mi is itt voltunk ám, csúcs volt a beszéd, olyan büszke vagyok rád, mondja Keith nagy ölelés közben. Eddie is kezet fog vele, tök igazat mondtál, ő is nagyon örül. Keith elhívja Davidet kajálni, meg moziba, persze hármasban, de David hárít, még dolgoznia kell, de köszi.

Ruth gombolja össze a ruháját, elég zilált a lobonc, gondolom az orosszal szeretkeztek a muskátli cserepek között. Ennyi idősen, megáll az eszem. És ha belegondolok, hogy anyámék is ilyen korúak. Lehet azon az ágyon csinálják, amin én néha leheveredek egy vasárnapi ebéd után. Jaj, csak belegondoltam, és már áll is a szőr a hátamon. Fúj. Na de Ruth boldog, az orosz pedig ad neki egy fehér rózsát. Ja, így könnyű, ha egyszer egy virágbolt raktárában tosztak. Anyu kijelenti, nem megy hozzá feleségül soha, barátnője lesz, szeretője, de ennyi. Az orosz mondja, azért reménykedik, hogy megtudja győzni, de nem, Ruth kijelenti, még egyszer nem lesz feleség.

A néni ravatalozásán vagyunk, Nate tartja a frontot. David lép oda hozzá, basszus baleseted volt, most mondta anyu, minden ok? Persze, igen. David megköszöni, hogy aláíratatta a szerződést Tracy-vel, meg azt is, hogy Nate maradt, és csinálja a családi bizniszt ő is. David jókor mondja, amikor lehet Nate-nek nincs sok hátra, Nate át is öleli Davidet, könnybe lábadt szemmel.

Federico köszön el a srácoktól, megy a keresztelőre. Ja, amúgy az idióta unokahúg fent van az emeleten, ott bőg, ha bárkit is érdekel. A fiúk kikőpapírollózzák, ki menjen fel, Nate lesz az, de még előtte mondja Davidnek, lehet megöli. Mármint Tracy-t.

A nőt a nappaliban találja, aki annyit mond Nate-nek, hogy a néni volt az egyetlen, aki őt szerette. A szülei nem szerették, a férje pláne, gyerekei meg nincsenek. Most meg meghalt az, aki a lányaként kezelt. Felteszi a kérdést Nate-nek, hogy miért halnak meg az emberek? Nate kicsit gondolkozik, aztán kirukkol a válasszal. Azért halnak meg, hogy az életet fontossá tegyék az élők számára. Nem azzal kell foglalkozni, hogy miért történnek a dolgok, hanem azzal, hogy mi történik a halál előtt. Mindennap úgy kell nézni a világot, mintha az lenne az utolsó nap. Ez a fontos, semmi más, hiszen senki sem tudja, hogy mennyi ideje van még hátra, ki kell használni minden percet. Tracy azt mondja, hogy Harold és Maude a kedvenc filmje, és ő is szokott temetésekre járni. (1971-es film, kötelező darab mindenki számára.)  Tracy végre mosolyog, meg is kérdezi Nate-től, hogy házas-e, mire Nate azt mondja: mondhatni.

Megérkezik a Diaz család a ravatalozóba megtartani a keresztelő utáni partit, bár a halott még ott van, de majd Rico elviteti. Tök sokan vannak, népes ez a család. Már nagyban megy a buli, ezer ember, ezer gyerek, mire Nate jön le a lépcsőn. Körülnéz, látja Davidet, ahogy éppen veszi át a kisbabát Rico-tól, látja Brendát és Ruth-ot mosolyogva beszélgetni, látja Claire-t és Gabrielt szerelmesen suttogni. Brenda odalép hozzá, kérdezi min gondolkodik, mire Nate mondja azon, hogy mennyire szerencsés. Ahogy nyit a kamera azt látjuk, hogy apu néz le rájuk a lépcsőről.

Ahhoz képest, hogy mi volt az első részben, elég sok minden történt ebben az első évadban. Nate rájött, hogy tényleg szeretne a családi vállalkozásban dolgozni, talált egy komoly kapcsolatot Brenda személyében. David egy összezavart srác volt, aki nem tudott mit kezdeni a másságával, mégis egyenesbe került a végére. Claire, a különc, akiről kiderül, hogy mégsem egy furcsa lány, hanem egy szeretetre méltó kamasz, aki meg is találta azt a fiút, akivel boldog. Ruth is átalakult egy picit (?), a prűd háziasszony és szigorú anya egyre jobban elhalványul, a történések egyre nyitottabbá teszik a világra. Ezek az emberek tele vannak olyan emberi vonásokkal, amiket ki lehet figurázni, lehet rajtuk mosolyogni, lehet rajtuk sírni, együtt lehet velük érezni, de csak azért, mert ezekkel mi is szembesülünk nap mint nap, pedig nem is Los Angeles-ben élünk.

Címkék: sirhant muvek
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkasokkal táncoló 2012.05.21. 20:16:32

Jaj abba ne hagyd a második évadra, nekem még soha nem sikerült megnéznem, csak angol nyelven, úgy meg egy kukkot nem értek belőle...
süti beállítások módosítása