Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x12 – A Private Life

2012. május 13. 12:00 - Fekete Panna

Az utcán vagyunk egy este, ahol két fiatal srác /viselkedésükből következtethetően egy meleg pár/ pénzt vesz fel az automaciból. A barna hajú úgy néz ki, mint Tom Cruise fiatalon, a másik pedig mint Billy Idol kamaszkorában. Megtekintésre érdemes mindenesetre. Hirtelen feltűnik a hátuk mögött egy piros sportkocsi, amiből két pasi pattan ki, akik beléjük kötnek, hogy ne az utcán műveljék a homoszexualitást, persze nem ilyen szép szavakkal. A szavakat tett követi, az „úgy kezdődött, hogy ő visszaütött”-tel, elkezdik verni a két srácot. Az egyik eltud menekülni, a másik nem. Őt viperával kezelik és acélbetétes bakanccsal, egy ideje a földön van már, de még mindig ütlegelik. Aztán megunják az elég egyoldalú harcot, Olvasd inkább a bibliát te perverz! – felkiáltással ott hagyják a földön. Egy ideig nézzük még a srácot, ahogy fekszik, de nem mozdul.

Fisher-ház. Federico és Vanessa hozta megmutatni a legújabb családtagot, Nate és Ruth van velük. Betoppan David is, de ő nem nagyon akar babázni, úgy kell rábeszélni, hogy nézze meg a kicsit. Azontúl, hogy megtudjuk milyen kisbaba volt David és Nate, azt is látjuk, hogy Nate fodrásznál járt, azt kell mondjam, jól néz ki. Most először.

Claire érkezik a sulihoz Gabriellel. Kiszállnak a kocsiból, Gabriel tiszta para, biztos mindenki tudja, hogy ő azért volt kórházban, mert túladagolta magát. Utal arra, hogy milyen morbid, hogy a suliba halottaskocsival érkezett. Szerintem meg vicces. Claire kioktatja, senki nem foglalkozik igazán veled, nézz körül, mindenki önző, egy lapot sem kaptál senkitől, míg kórházban voltál, no para. Mondjuk tényleg mindenki őket bámulja, ahogy mennek a suli felé. Elég kínos.

Brendánál vagyunk, ahogy Billy elé teszi azokat a képeket, amit ugye a las-vegasi párizsi éjszakán csinált róluk, amíg Nate-tel aludtak. Billy tagad, nem én voltam, de Brendát nem hatja meg, elkéri tőle a lakása kulcsait, nem bízik már meg benne. Azt is megjegyzi, hogy ha Billy leáll a gyógyszerekkel, akkor nagyon ijesztő. Erre viszont öccse azt reagálja, hogy ő soha, de soha nem bántaná a nővérét, és most már tényleg rendesen fogja szedni a gyógyszert. De Brenda szíve kő, add ide a kulcsot, itt vannak a cuccaid, kifelé. Most. Billy behisztizik, de Brenda tényleg nem enged: ideje a saját életedet élni, az enyémet hagyd békén, menj el. Most. Billy el.

Nyugiszoba, a halott srác szülei és a Fisher fiúk. A haláleset nagy port kavart fel, az újságban is benne volt, gyanítom nem sűrűn van ilyen, hogy nyilvánosságot kap, hogy valakit azért ölnek meg, mert meleg. Anyu elkezd sírni, nem érti hogy történhet ilyen, miért kellett fiának így meghalnia, apunak az a véleménye, hogy mindez nem történt volna meg, ha nem homokos a fia. Úgy kezeli ezt az egészet, mintha valami bűn lenne, nem kellett volna nyíltan felvállalni, az a baj. David arca egy tanulmány.

Fisher pince. Federico éppen végzett a kisfia bepelenkázásával a műtőasztalon, na ez a morbid Gabriel barátom. David érkezik meg Marcus (a halott meleg srác) testével. Federico rögvest neki is látna a hulla előkészítésének, de David magának érzi az ügyet, így inkább hazaküldi Rico-t, majd ő megcsinálja a srácot.

Brenda és Nate vacsoráznak egy étteremben. Brenda elmeséli Nate-nek, hogy kirakta Billy-t. Meglehetősen rosszul néz ki, kisírt szemek, felpuffadt arc. Nate nem nagyon veregeti meg a vállát, szerinte a rendőrségre kellett volna menni, totál beteg a srác, a las vegas-i szobájukban lefotózta őket, amíg aludtak, hogy lehet ez a tag még szabadlábon? Brenda mondja, hogy elvette tőle a kulcsait, ami persze nem nagy dolog, tekintve, hogy Billy csak bejutott valahogy a szállodai szobába is, hívja fel figyelmét Nate. Meg még arra is, hogy a szülőknek igaza van, Billy-nek intézetben a helye. Brenda túl fáradt és lelkileg összetört az ilyen vitához, szedelődzködik, javasolja Nate-nek tartsanak szünetet, ja és a kulcsát ő is eldobhatja, ugyanis Brenda lakásán a zárak lecserélve, nem kap helyette másikat. Egyszóval Nate ki van rúgva. Pedig milyen jó most a haja. Kár érte.

Ruth és David kettesben vacsoráznak otthon. Ez érdekes lesz, kettőjük kommunikációja elég szűk mesgyén mozog, vagy nincs vagy van, de furcsa. Ruth kérdezgeti fiát a legújabb esetről, Marcus-ról, mi volt, hogy volt. David nem akar beszélni róla, pedig ez remek alkalom lenne, hogy elmondja mi a kapcsolata a homoszexualitással, gyanítom Ruth is azért kérdezte. Egy-két kínos mondat a vacsorán főszereplőt játszó grill-csirkéről, amikor is Ruth elmondja Davidnek, hogy a fodrász és ő komolyan együtt vannak. Ha tetszik neki, ha nem, de mindegy is, hiszen David szereti őt, az a lényeg, hogy ő boldog legyen, nem?! De. David nem nagyon kérdezi a részletekről, inkább eszik tovább. Csendben.

Claire van a suli pszichológusánál, éppen az a téma, hogy Claire miért nem csinál semmit a suliban, valami szakkör, vagy ilyenek. Ő próbálkozott, tényleg, de kudarcba fulladtak a próbálkozások. A sulin kívül meg csak olvas. Meg feljár a netre, és különböző személyeknek adja ki magát. Milyen bizarr, igaz-e? És a barátságokkal hogy állsz? Van egy, Parker, akit a hegyi túrán ismertem meg, jó fej, bár kicsit skizo. És jársz valakivel? Nem, nem járok.

Keith támaszkodik a rendőrautónak egyenruhában, amint éppen egy másik rendőrrel beszél. Egyszer csak odalép Keith-hez egy magasabb rangú tiszt, hogy te biztosítod a meleg kölyök temetését, mert értelmes vagy. Mire ő megjegyzi, hogy biztos nem azért, mert hogy ő is homo, igaz? Rögtön két dolog is feltűnik: 1. a magasabb rangú tiszt biztos kapitány, egyrészt van a gallérján rangjelzés, másrészt fekete bőrű és mint tudjuk egy valamirevaló amerikai filmben a rendőrkapitányok mindig feketék. 2. a rendőrségen köztudott Keith nemi érdeklődése. Ami persze nem meglepő, tudjuk, hogy Keith tökös gyerek, felvállalja ami.

David készíti elő Marcus testét, közben pedig a szellemével beszélget arról, hogy vajon Marcus elmondta-e otthon, hogy a saját neméhez vonzódik. Nem, nem mondta el, nem is kellett, tudták a szülők anékül is. Jobb lett volna, ha megtagadja ami, és akkor akár élhetne most is. De David vitatkozni kezd, ugyan már, inkább lett volna feleséged, meg gyerekeid, akiknek hazudsz, aztán ha kiderül, mind utálnak majd. Mire Marcus visszavág, hogy ez Isten próbája volt arra, hogy eltudja-e kerülni a gonoszt, és tessék, Isten megbüntette. /Vannak gondok azért David fejével is, mert azt ne felejtsük el, hogy ezek a szellem megjelenések mindig a saját gondolataik képi kivetülése./ Fenéket, mondja David, Isten döntött úgy, hogy ilyen lettél. De Marcus köti az ebet a karóhoz, mind a pokolra jutnak, David nem bírja tovább a saját magával való vitatkozást, kirohan a pincéből.

Nate hívja Brendát telefonon, de az üzenetrögzítő veszi fel. Kéri Brendát hívja vissza, beszéljék meg a helyzetet, lerakja. Pár pillanat múlva cseng a telefon, azt hisszük Brenda az, de nem, munkáról van szó, el kell menni az elhunytért magánlakásra.

Ruth van a virágboltban, éppen virágot köt. A háttérben az a pasi mókol, akit Ruth kiütött a fővirágkötői posztról. Ruth beszélgetés kezdeményez, még pedig arról, hogy Robbie (a pasi) hogyan mondta meg a szüleinek, hogy meleg. Ezek szerint Robbie meleg, és ez a boltban valószínűleg nyilvánvaló, mert nem lepődik meg senki ezen a kérdésen, csak én. Na de nem velem van gond, kiderül, hogy csak Ruth rákérdezett, mert ő úgy érzi Robbie homokos. A kérdezett nem tagad, bevallja, igen, és? Mi közöd hozzá? Elég ellenséges lesz a kolléga, ő se faggatja Ruth-ot a legszörnyűbb pillanatairól, Ruth se tegye.

Nate érkezik meg a hulláért a hordággyal egy raktárépületbe, tudjátok olyanba, ahova a művészek, meg egyéb dolgozni nem akaró suttyók költöznek egy nagyváros külső kerületébe. Festegetnek, rajzolgatnak olyan műveket, amik a haláluk után fog érni valamit is. Mert hogy életükben nem, az biztos. Na szóval Nate megy fel lifttel, egy olyan klasszikussal, amibe úgy szállsz be, hogy a léckerítést felhúzod, aztán letolod, és indulás az emeletre. Addig nem éltem, míg egy ilyet ki nem próbálok.

És a liftben min akad meg Nate szeme? Egy Claire-ről készült fényképen, ahogy ül egy kanapén, A húgod, 2011 - felirattal. Felér a lift a lakáshoz, Nate ott is hagyja a hordágyat, sejtjük, hogy itt nem lesz egy hulla sem, amiért kellett jönni. Újabb kép a falon, Billy és Claire van rajta, az a kép, amikor csókolóznak a Fisher-házban, amikor egyszer Billy hazavitte Claire-t suli után. Újabb kép, ahol Nate éppen a klasszikus misszionárius pózban tolja Brendát, alatta a szöveg: Nővérem és te, 2001. Aztán betér egy szobába, egy olyanba, amiben mindenféle dolog van összevissza dobálva, de a falnál lévő matrachoz vezető út gyertyákkal vannak kirakva. A matrac fölött Billy néz ránk egy hatalmas poszterről. Az ágybetét lepedővel van letakarva, látszik, hogy alatta fekszik valaki, véres két oldalt, mutatom:

Ez a „mű” is kapott nevet: Te tetted magaddal, 2001. Nate nagy sóhajjal lerántja a lepedőt, amikor is Billy szökken fel nevetve a matracról, jó poén volt, mi? Nate-en látszik, hogy egy laza szívinfarktust élt éppen túl, Billy ugrál mint valami őrült (nem, nem, nem mint valami őrült, hanem úgy, mint egy őrült). Billy, szállj le a húgomról, ő még gyerek. Mire Billy megjegyzi milyen ironikus, hogy pont az mondja, aki a nővérét keféli. Nate menni akar el, de Billy elé áll, fenyegetően lenget előtte egy papírvágó szikét, ami nem tűnik komoly fegyvernek, de mivel egy degenerált személy kezében van, elég félelmetes. Elkezdi mesélni, hogy volt már egy srác Brenda életébe, Trevor (nem, nem a teknős), aki azt hitte ő lesz a befutó, de nem lett az, mert Billy nem akarta, hogy az legyen. Nate csak néz, szerintem jobb lenne bedobni valamit, mielőtt kibelez. Gyorsan be is villan neki, hogy nahát, nohát, most hogy említetted a tesód, jut eszembe pont ma szakítottunk. Billy ezt meghallván hirtelen megszelídül. Nem illetek össze, van ilyen. Hát igen, mondja Nate, viszlát. Ki is slisszol az ajtón, megmenekült. Hurrá.

Claire és Gabriel romantikáznak a fa alatt a suli előtt. Tök érdekes, hogy minden egyes amerikai gimi előtt van egy park, ahol ülnek a fiatalok és dumálnak, és tanulnak, és elvannak. Az én sulim előtt egy lámpás kereszteződés volt, fű egy szál se, ha meg kimentünk az udvarra rohantak utánunk, hogy 1. lógunk 2. cigizni akarunk. Így nem is mentünk ki, helyette a vécében bagóztunk. De szép is volt. Na de, ki jön szembe? Hát a pszichológus. Akinek Claire azt mondta ezelőtt 10 perccel, hogy nem jár senkivel.

Ruth-nál vagyunk a virágboltban. Robbie ott matat körülötte, mire Ruth hirtelen megnyílik, akkor itt van nesze, életem legborzalmasabb pillanata: 30 évig voltam feleség, nem csaltam soha az uramat, amíg egy nap viszonyt nem kezdtem a fodrászommal. E mondat után, Robbie közelebb húzódik, jaj, ti nők, mindig csak a pletyka. Ruth mesél tovább, én is azért közelebb húzódok a tévéhez, bevallom. Szóval első szeretkezés alkalmával a fodrászunk megkérte Ruth-ot, hogy elégítse ki saját magát, hogy lássa Ruth hogy csinálja. De sajnabajna főhősnőnk még soha nem maszturbált, se a kezével, se mással, 52 éves volt, amikor rájött, hogy van ilyen is a világon. Akkor tanulta meg hogy kell, egy fodrásztól. Robbie és én is elmosolyodunk, kemény, mi tagadás. Robbie is megnyílik, nem mondta el a szüleinek, hogy más, mert az apja nem állt volna szóba vele, az anyukája pedig önmagát hibáztatta volna, hogy elrontott valamit a gyereknevelésben. Ilyennek nem akarta kitenni őket. Ruth nagyot sóhajtva mondja, én nem vagyok ilyen.

Nate van Brendánál, elmeséli mi volt Billy-vel, én a helyében tartanám a távolságot a Chenowith testvérektől. Mármint Brendától és Billy-től, ugye. Elmondja, hogy eléggé beparázott, amikor Billy késsel a kezében mesélte neki, hogy ő távolította el Brendától Trevort. Apropó, ki is ez a Trevor gyerek? Megtudjuk, hogy Trevor és Brenda jártak, amikor 18 éves volt. Együtt mentek volna a Yale-re, de Billy-n kijött a betegség, így Brenda nem ment el, otthon maradt. Ez volt. Nate ismét felhozza a témát, hogy Billy-t zárassák be mielőbb, de Brenda ki van készülve így is, úgyhogy elküldi Nate-et, egyedül akar lenni.

David hajt el amellett az utcasarok mellett, ahol Marcus-t megölték. A tetthely tele van gyertyákkal, néhány virrasztóval. Az álldogálók között ki is szúrja Keith pasiját, a mentőst, akivel anno a dizsiben találkoztak, ahogy éppen gyertyát gyújt.

Claire van megint a pszichológusnál, kérdőre vonja a doki, hogy miért nem beszélt Gabrielről. Azért nem, mert Claire elakarta kerülni a „dorgálást”, amiatt, hogy rossz hírű sráccal van együtt. Mesélni kezd arról, hogy mit lát Gabrielben, önmagát látja, ugyanúgy a társadalom perifériáján áll, mint ő. Aztán elmond egy olyat saját magáról, és a családjáról, amit én nem tudtam volna megfogalmazni soha. Egy olyan helyen nőtt fel, ahol temetéssel foglalkoznak, őket egész életükben olyan emberek vették körül, akik éppen elvesztettek valakit, érzékeny pillanatok egyfolytában, olyan óvatos az egész család, úgy figyelnek arra, mint mondjanak, és a leginkább arra, hogy láthatatlanok legyenek, hogy ne zavarják a gyászolókat. De Claire nem akar láthatatlan lenni, de mégis itt van Gabriel problémája, mit tegyen egy olyan emberrel, aki öngyilkos akart lenni, de nem sikerült? Hogy tehetne jót vele, amikor azt sem tudja hogy kezelje a helyzetet? Ismét egy érzékeny pillanat, amiről azt tanulta, hogy háttérben kell maradni. A pszichológus rávilágít arra, hogy nem kell tenni semmi különlegeset. Csak Gabriel számára ne legyen láthatatlan, és nem lesz baj.

David simítja az utolsókat Marcus öltönyén, amikor is megjelenik ismét a szelleme. Elkezdenek veszekedni azon, hogy Marcus azt mondja mennyien utálták, amiért ferdehajlamú, David azt mondja, nem igaz, szerették, emlékhely a halálod helyszíne, tegnap járt ott pont. Mire Marcus kijelenti, hogy Davidet is utálják, amiért meleg, gondoljon bármit.

Federico lép be a pincébe, tapsol, juj David milyen jól sikerült a balzsamozás, gratulálok. Ja és közel 200 buzi van odafent a ravatalozóban, meleg a helyzet, ha érted mire gondolok, lassan lehet vinni a koporsót. Federico-n látszik, hogy nem tartja sokra azokat, akik a saját nemükhöz vonzódnak. David egyszercsak kimondja: én is meleg vagyok Rico. Federico-nál kis képszakadás áll be, na erről nekem többet egy szót se. Mire David: meleg vagyok, férfiakkal kefélek, ezzel van probléma? Rico mondja, na jó elég, ahonnan én jövök ott tabu téma, arcod alapállásban, kérlek. Balra el.

Claire, Gabriel és egy operatőr van a hullaszállító puttonyában, éppen matek leckét csinálják. Mármint Claire csinálja, Gabriel nem annyira figyel, az operatőr meg hol az egyiket veszi, hol a másikat. Gabriel átöleli Claire-t, van más ötlete a házi helyett, de Claire elpityeredik. Mi van, mi van, mi van? - kérdezi Gabe. Az van, hogy félek, hogy eltűnsz, mondja Claire, mire Gabriel megjegyzi, hogy ő meg attól fél, hogy Claire túl jó hozzá és ezért fogja majd elhagyni. Claire bokáig hatódik, jaj, de szeretlek, és már rajta is van a srácon. (Zárójelben jegyzem, ez a duma, hogy Te túl jó vagy hozzám, Meg sem érdemellek, Ki vagyok én, hogy így felvettél a porból, Általad más ember lettem… 10ből 10szer jön be, ha a pasi szexet akar. Ld. mellékelt példa.)

Ruth és Nate együtt a konyhában, anyu főz, fia mosogat. Nate meséli mi van Brendával, anyu megjegyzi, azért vonzódik hozzá, mert nehéz a megtartása. Ha könnyű lenne, nem érdekelné. Néha azért anyu is bedob egy-két életbölcsességet azért. Apropó, tudtad, hogy az öcséd meleg? Igen, de nem tőle. Beszélni akartam vele, mondja Ruth, de ő nem akarja. Nate mondja, ha nem akar, hát nem akar, nem lehet ezt erőltetni. Meg egyébként is odaég mindjárt a répa.

Brenda nézi a tévét, mire üvegcsörömpölést hall a nappaliból, aztán ajtócsapódást. Kimegy hálóingben, mire meglátja Billy-t totál szétcsúszva, ráadásul véres a keze. Első gondolata, hogy Nate-et bántotta, de nem, ez az idióta barom lemetszette magáról az Isabel tetoválást, hogy ezzel majd befejezi kettőjük beteges kapcsolatát. Előkapja a szikét, na adjad Brenda a ribanc-rendszámot, lehántom rólad azt a Nathaniel nevet máris. Mindkettőnk meglepetésére, Billy ráveti magát Brendára, leszorítja, eltépi ott a hacukát, ahol a tetkó van, de mielőtt belevágná a szikét, Brendának sikerül lerúgnia magáról úgy, hogy Billy beveri a fejét és elájul. Brenda mentőt hív.

Marcus temetése, mindenki sír, kivéve azokat, akik tüntetnek a melegek ellen, akiket Keith és a többi rendőr biztosít. A temetésnek vége, vonulnak elfele, persze a tüntetők mellett, akik üvöltenek, ismertetik negatív véleményüket a homoszexualitással kapcsolatban. Egyszercsak David kivágódik a sorból, nekiront a legjobban üvöltő pasinak, és bár már Keith lefogja, mégis gyomron vágja, aztán miután Keith elráncigálja onnan hirtelen meglép tőle, visszafut és akkor pofán is veri a pasit. Ismét elvezetik onnan. Amikor vége mindennek, David odamegy Keith-hez, aki nagyokat nevet azon, hogy David mennyire bepöccent, mire az bocsánatot kér tőle. Nem azért, mert összeverekedett, hanem azért, hogy régen úgy viselkedett Keith-szel, ahogy. Nem érti, hogy neki miért ilyen nehéz felvállalni azt a dolgot. De Keith megnyugtatja, mindenkinek nehéz, csak mindenkinek máshogy nehéz.

Claire és Gabriel szeretkeznek a zuhany alatt. Pompás. Lapozzunk.

Kórház. Brenda van Billy ágya mellett, Billy hason fekszik, hátán kötés, kezei az ágyhoz kötözve. Brenda beszél az orvossal, aztán aláír egy nyilatkozat-szerűt, gyanítom a pszichiátriai kezelésről. Nate érkezik meg, Brenda elmondja, hogy beutaltatta Billy-t. Totál ki van készülve szegény, Nate átöleli.

David érkezik haza, anyját éppen légzőgyakorlat közben találja a szófán feküdve. Gyakorlat megszakít, mondjad fiam, mi van? Meleg vagyok anya. Ruth egyből kérdez, miért most, miért korábban, meg egyáltalán, nem bízol bennem fiam? Erre meglepő módon David hasonlóval jön, mint amit már Claire is elmondott a pszichológusnak, hogy az ő családjuk nem az a fajta, aki ilyen dolgokat megvitat, inkább csendben maradnak. Ruth is csak azért érdeklődik, hogy majd megjavítják együtt Davidet, mintha ez valami hiba lenne. De nem, David a sarkára áll, anyu hagyjál élni, majd én elintézem a saját a sorsom, ne aggódj értem. Mondjuk ha engem bárki is megkérdezne azt mondanám, hogy első lépésként cuccoljon el otthonról, már éppen ideje lenne ilyen idősen. Például.

Éjszaka van, David alszik. Marcus szelleme ébreszti fel, azzal, hogy attól még a helyzet nem változott, hogy színt vallott anyunak meg Federico-nak, akkor is a pokolra fog jutni az összes homokossal együtt. Ismét ne felejtsük el, hogy Marcus csak David fejében létezik, óriási harcot vív saját magával, hogy mi a helyes a világ szemében, mi a helyes Isten szemében, és mi a helyes a saját szemében. Ezekkel az ellentétekkel nem tud mit kezdeni, magányosnak érzi magát. Teljesen, totálisan ki van borulva, sírva imádkozni kezd, Istenhez könyörög, hogy a szeretetével töltse ki azt a magányt, azt az űrt, amit érez, az adjon gyógyírt a fájdalmára.

Címkék: sirhant muvek
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bibibababébi 2012.05.17. 12:33:07

Nagyon nagy kedvencem a Sírhant művek, imádom!!
Fekete Panna: bírom amiket írsz, folyamatosan az oldalamat fogom a röhögéstől és mindig várom az újakat.
Remélem, hogy eljutunk a végéig, mert minden rész egy élmény - a film is és az írásaid is! Gratulálok hozzá!!!

Fekete Panna 2012.05.20. 13:28:00

@bibibababébi: Szia! Örülök, ha tetszik, remélem látszik az írásaimon, hogy én is nagyon szeretem a sorozatot, és minden szereplőt (még Billy-t is...). Igyekszem a végéig eljutni, most az első évadnak van vége, lesz két hét szünet, de aztán jön a folytatás. Jó olvasgatást! :-)
süti beállítások módosítása