Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x07

2012. március 20. 12:00 - Segna

A szokásos lágy bevezetőt a trópusi idillről, egy asszony haláltusájának zaklatott fekete-fehér képei szabdalják szét. A sör kihullik kezünkből az ijedtségtől.

A rendőrség nagyszabású őslakos humanoidot kerget, akinek az arcán zavar, a kezében véres kés van. Occem borotvájának középkori elvét követve, az ügy tisztának látszik, a Nagyszabású Őslakos mészárolta agyon a nőcit.

Váratlan váltással a kikötőben találjuk magunkat, egy rögtönzött történelem órán, ahol a USS Missouriról hallunk röviden (Iowa osztályú csatahajó, lajstrom jele BB 63, épült 1944-ben, stb.) miközben impozáns elülső ágyúinak fallikus sziluettjeit csodálhatjuk. Úgy látszik a haditengerészet is a sorozat szponzorai közt van. Most még nem világos az összefüggés, továbbá az sem, hogy mi köze mindezekhez Hawaii five-0-nak? Egyelőre a főcímmel hátráltatják a kibontakozást.

 

Szerencsére nem csigáznak bennünket soká, a kikötőben a Kormányzó hosszú fekete hajú gusztusos új közbiztonsági összekötője lelkesen vázolja a helyzetet: a Nagyszabású Őslakos túszokat szedett a Missourin, és a neje gyilkosát követeli. A Kormányzó a katonai háttere miatt McGarrettre gondolt, mint túsz-szabadítóra. Ja, a túszozó mellesleg szintén vízi-ninja, úgy is mint, tengerész-komamndós-búvár stb. Dannóban joggal merül fel a kérdés, hogy míg Ninjánk túsz-tárgyal, addig ők mit csinálnak? Ja, nekik 4 órájuk van megtalálni a gyilkost. Laza nap lesz, már látszik.

Ninjánk ráhozza Dannóra a frászt, mert közli, hogy egyedül megy be, és beszél a Nagyszabású Őslakossal, mint búvár a búvárral. A Messziről Jött kettesben maradva rajongott főnökével, megpróbál annak a szebbik eszével beszélni, nem sok sikerrel. McGarrett azzal nyugtatja meg, hogy a víz felől megy, mert onnan nem várja a túszozó békaember. Tervét máris lelkesen támogatjuk, mert ehhez le kell vetkőznie. Kedves férfi nézőink, nyugodtan kifáradhatnak most söreikért, sokkoló képsorok következnek! Még Dannó is elakad a nem hivalkodóan, ellenben gusztusosan kidolgozott felsőtestét és mértéktartó tekóit látva kedvenc ninjánknak. Szerencsére hosszan beszélik meg az akciót. Sajnos részletekkel nem szolgálhatok, legfeljebb ninjánk csuklyás izmáról, és a szupraszteriális mélyedéséről.

 

Közben befut a csapat, így rögtön heveny munkaértekezlet következik. Ninjánk továbbra is félpucéron. Szeressük. Feladatok kiosztva, Kono a gyilkosság alatt a kanapé alá bújt kislány után ered, Dannó és Chin elindulnak helyszínelni, míg ninjánk a Gyöngy-kikötő vizébe csobban. Tiszta sor, a pasi nem normális! Aki ekkora hajócsavarok közelébe merészkedik önként, az kezelendő! Lelkesedésünk némileg lohad a paskó iránt.

A hajón szerencsére összefut az öreg idegen-vezetővel, úgy is mint nyugalmazott békaember, és így immáron van egy szövetségese. Közben Kono próbálja a kanapé alatt felejtett kiskorú bizalmát elnyerni. A kulcsszó a fagylalt! Vissza a hajóra, a túszokat mutatják, van beteg és nő, és a túszejtő komor, ellenben egyelőre emberséges, bár ideges. Máris izgulunk.

Váltás, a gyilkosság helyszínén megtudjuk, hogy a Haule megérti a szenvedélyből gyilkolókat, sokáig volt nős. Chin kezd félni tőle. Mindenesetre feltűnik jó néhány idegesítő részlet, és oda nem illő mozzanat. És megint egy cirillbetűs rejtvény!

Közben ninjánk kb. 5 lépésről kukkolja a túszozót, és közvetít a helyszínelőknek. Szerinte a békaember paranoiás és instabil. Chinék visszaszólnak, hogy a csávó gyógyszeres szekrénykéjéből egy falusi patika hetekig megélne. Hoppá! A ninjánk továbbra is nagy nyugalommal mobilozgat pár lépesre a túszoktól. Dannó reméli, hogy hiányzik, a főnöke lelkesen helyesel, és újra elhangzik a kérdés, ezúttal a nyugalmazott békaembertől, hogy a feleségével beszél-e? Mindennek van határa, még a mobilozásnak is, a túszozó gyanút fog, így McGarrett, átmegy hülyécske turistába, és beáll túsznak.

A csapat másik fele közben bőszen nyomoz és masszívan aggódni kezd a PTS szindrómás Nagyszabású Őslakos miatt. Benn újabb fordulat, az egyik túsz hősködni kezd. A félresikerült akció egy fejsebbel gazdagítja a rettenetes mintás ingű túsz-turistát, és egy véres késsel ninjánkat. Ez egy bűnjel. Sajnos a herce-hurcára való reagálása leleplezi őt, így előadja az őszintét, és régi kedves tengerész-történetekkel szórakoztatja a túszejtőt.

A taktika beválni látszik, bőségesen kerülnek elő részletek az orosz asszonyról és előéletéről, valamint a gyilkosság reggeléről. Mire belelkesedhetnénk, hogy alakulnak a dolgok, az aktív békaember bepöccen, és bezárja a klotyóba hős ninjánkat. Dannó egyre hisztérikusabban kéri a főnökét, hogy jöjjön ki, és küldjék be a rohamosztagot. Leintik. Nyugalmazott békaember kerül elő valahonnan a balfenékről, és szabadítja ki ninjánkat. Kütyűparádé következik, hölgyeim, most menjenek ki limcsiért. Ninjánk a véres késről vesz ujjlenyomatot és kütyüvel küldi a hadkvártélyra.

Míg az eredményre várunk, az nyugalmazott békaember a visszaemlékezéseivel szórakoztat minket. Itt volt 1941 december 7-én, és látta az Arizónát felrobbanni. McGarrett nagyapja is azon a hajón volt. Legyen rá büszke. Oké legyen, bár a december 7-i fiaskót azóta is tanítják, a hogyan ne rúgjuk fel a biztonsági szabályokat csak azért mert azt hisszük, hogy otthon verhetetlenek vagyunk címszavak alatt.

Váltunk, a kanapé alatt felejtett kiskorú mesélni kezd egy kiabáló oroszról és a verekedésről. Ekkor megjelenik a titokzatos harmadik, és elrabolja a kislányt. Na, puff neki, még sem paranoia!

Ninjánk túsz szabadításba fog, félsikerrel. A túszok szabadok, de őt elkapja a kollegája. Pech. A csapat masszívan aggódik miatta, de két aggódási roham közben útját állja a gyerekrablónak.

A Kormányzó új biztonsági akárkije meg beküldi a rohamosztagot. Na, ez nem könnyíti meg ninjánk életét, de szerencsére a tökös nyugalmazott békaember besegít, így sikerül vér nélkül legyűrni a túszozót. És könnyes búcsú visszaszerzett gyermektől, féltucat csillagos-sávos zászló alatt. Ez itten egy kegy-hely elvégre.

Ma leöblítésként ne valami édest igyunk lehetőleg, sok lenne. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása