Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haven 1x03 - Harmónia

2012. március 11. 10:00 - p4tt

Haveni pszichiátria intézetben kezd az a epizód, elgondolkodtató milyen tagok lehetnek itt az első két epizódban bemutatott emberek alapján, akik szabadon élhetnek a közösségben. Úgy tűnik az egyik ápoló szuper erővel bír, ugyanis hirtelen felbőszűlve olyan erősen vág egy másik ápolót a falnak, hogy lejön a vakolat és még a gerendák is látszanak. Eközben Audrey és Nathan nevetgélve sétálnak, Audrey ideiglenesen is de elvállalta a zsaru szerepet a városban. Rádión szólnak, problémák akadtak az intézetben. Audrey meglepődik, hogy van Havenben pszichiátria intézet, majd szarkasztikus utalást tesz arra amit én is tagoltam az első mondatban. Mire odaérnek már buli van, bútorok és ápolók repkednek ki az ablakokon, Nathan gyorsan hív is erősítést. Audrey megkérdezi az egyik ápolót, hogy ki a főorvos, mire Ő a szupererővel bíró dühöngő őrültre mutat.

Az erősítés csak nem akar megérkezni, Audrey és Nathan ketten lopadoknak be fegyveresen, miközben a maradék beteg menekül kifelé. Audrey szerint verbálisan kell kezdeniük, ez az FBI protokoll. Nathan legszívesebben már lőné is le a hapekot és bután néz vissza Audreyra, “Beszéljünk vele?”. A hótideg pali elküldi őket a francba, jöhet egy alternatív terv. Audrey talál egy pár üveg étert a polcon és egyesével bedobálja az ezeket a szobába, a doki pedig már dől is ki. Míg a mentősök a sérült embereket vizsgálják Nathan tovább cukkolja Audreyt, szerinte neki ez a sok fura dolog különösen tetszik errefelé. Rádión újra beszólnak, nincs idő Audreyt tovább izgatni, elég komoly a helyzet, a nagy keveredésben egy beteg megszökött az intézetből. Gyorsan a helyszínre is érkeznek, de kiderül a szökött beteg nem a közveszélyes kategóriába tartozik, így erőszak nélkül vihetik vissza. Ugrunk viszont egy fickóhoz aki hazaérve a frissen szökött feleségét találja a konyhában, akiről viszont nem tud a rendőrség. Ray, a férj, nem kap szikrát egy percig, de a nőnek sikerül normálisnak tettetnie magát annyira, hogy elhitesse vele, Őt bizony ma reggel engedték ki. Az intézményben visszatérve pár beteg rosszabbul lesz, mire a betegágyon lévő főorvos már teljesen normális állapotban mond tanácsot Nathanek a betegekről. Kénytelenek rá hallgatni és ki is engedik az ágyból. A doki valamilyen új gyógyszert használt amitől az egyik katatón állapotban lévő beteg jobban lett, viszont a főorvosra negatív hatással volt. Az egyik ápolónő jelzi, hogy nem találják Lillyt, a szökött beteget. A főorvos figyelmezteti őket, Lilly erőszakossá válhat.

Lilly régi otthonában Ray, a férj köszönti őket széles mosollyal, köszi doki, bármit is csináltál működik. Az orvos és Nathanék furcsán néznek rá. Beinvitálja őket a házba, ahol viszont már romokban hevernek a bútorok, Lilly viszont sehol. Ray ad egy tippet, Lilly imád zongorázni. Audrey és Nathan szétválnak, Audrey leteszteli, hogy a doki csodagyógyszere okozta-e ezt az egész felfordulást, Nathan pedig Ray társaságban Lilly után indul. Míg úton vannak Ray elmeséli, hogy Lillyvel autóbalesetük volt és 8 percen át volt víz alatt mire Ray kitudta menteni, ez okozta az agyi diszfunkciót. Ray pedig az egész miatt saját magát okolja. Az intézetben doki magyaráz Audreynak a zseniális ötleteiről, ami első hallásra nem állítja be túl normálisnak, Audrey is egy félmosoly keretében hallgatja. Aztán megkéri, hogy hozzon neki egy műszert és ahogy Audrey kilép a doki már ki is zárja a laborból. Doki úgy gondolja magán kell kísérleteznie, mivel ez eddig minden filmben jól sült el. Viszont meglepetésére semmi sem történik. Visszatér Duke egy rész kimaradás után, egy nagy haldíszt rak be éppen az autójába, amit Őt ismerve most lophatott valahonnan. Nathannel konfliktusba kerülnek és végre történik valami érdekes is a részben, ezek szerint Eric Balfourt kell bedobni ha kell egy kis szín a sorozatba. Miután Nathan inzultálja, Duke visszavágás képpen megkérdezi, hogy Audrey tud-e a dolgokról amiket Nathan a múltban tett.

Audrey és a doki a rendőrségen visszanézik a biztonsági kamera felvételeit, kiderül nem a gyógyszer okozta a doki rohamát, a felvétel alapján egy szabad szemmel nem látható erő szállhatta meg. Audrey hívja azonnal Nathant, Ők közben megtalálták Lillyt, egy bárban zongorázik. Audrey és a doki megérkeznek a helyszínre, itt azonban az embereket tömegesen szállt meg akármi is okozta doki viselkedését, ugyanis ajtókkal és kocsikkal dobálóznak. Nathant is megőrült pillanatnyilag, habár Ő kicsit nyugisabban kezeli, mindössze öngyújtóval égeti a kezét. Ezután félrelöki Audreyt és kisétál a bárból.

Doki szerint az egész fertőzést Lilly okozza, de Ő most éppen újra eltűnt. Audreyt hívják az őrsről, Nathan autója a dokkon van. Még szép, hogy Dukeot megy megverni, aki éppen félmeztelenül pakol dobozokat, gondolom ez a női nézők növeléséhez kell. Pár ütés után a szupererővel elkezdi fojtogatni Dukeot, szerencsére Audrey időben közbelép és sokkolja Nathant. Ha már megmentette az életét, Audrey úgy gondolja a legkevesebb amit Duke tehet, hogy figyel az elkábult Nathanre. Duke leláncolja, Nathan ugyan szupererővel bír, de még nem üti meg a Superman szintet, a láncokból nem tud szabadulni. Duke meg persze élvezi minden másodpercét a szenvedésének. Nathannek pár perc után azért csak sikerült felhúznia annyira, hogy bemosson neki egyet. “Nem tudsz fájdalmat okozni, emlékszel?” mosolyog Nathan. Úgy gondolom jöhetne majd egy flashback a gyerekkorukról.

Audrey éppen Lilly betegszobájában próbál nyomokat találni, egy kép alapján arra következtet, hogy Ray és Lilly a hajójukban bujkálhatnak, viszont a hajó nincs beregisztrálva a városban. Duke telefonál, Nathan visszatért régi önmagához. A hajón elmondja az utolsó emléke az ahogy Lilly zongorázott. Audrey kezdi megfejteni a rejtvényt, szerinte a zene okozza amit Lilly játszik. Nathan szerint viszont nem Lilly okozza, hanem Ray, ugyanis Ő leült mellé zongorázni a bárban és az intézetben is zongorázott miközben látogatóban volt, míg mielőtt az egész őrület kezdőtött. Ugrunk is a házaspárhoz az eldugott hajójukon, Lilly pedig rákérdez, hogy Ray okozta-e az emberek megbolondulását. Ray megnyugtatja, semmitől sem kell félnie, majd miután Lilly bement a kabinba, elkezd összerakni egy trombitát, ami jelen esetben egyenlő egy vegyi fegyverrel.

Duke tudja hol van a hajó, de persze csak akkor mondja el, ha velük mehet. Audrey börtönnel fenyegeti ha nem mondja el azonnal, de Dukeot nem lehet ilyen könnyen megfélemlíteni. Mindenképpen jönni akar mert most már Őt is érdekli, hogy mégis mi a franc folyik itt. Balfournak jól áll a szerep és látszik, élvezi is, ami ebben a részben Emily Roseról nem mondtható el. A hajón Lilly kezd bekattanni, mire Ray nyugtatásul gitározni kezd. Itt van azonban már a doki is és Audreyék is megérkeztek, kérdés ki fog előbb bekattani. Doki kezdi a folyamatot, vörös lesz a feje és megtámadja a házaspárt. Audrey és Nathan már csak Lillyt találja a helyszínen, aki elmondja a doki Rayt a pszichiátriára vitte, tehát itt lesz a finálé. Újra belopakodnak, de ezúttal az alagsorban vannak. Nathan előveszi a fegyverét, na talán most sikerül lelőnie a dokit. Fúrót hallanak és megtalálják az őrült doktort mielőtt még kárt tenne Rayben. Nincs semmi gond, csak az agya kell, mondja a doki, hogy megszerezzem a képességét. Aztán belekezd egy monológba, ami már a Bond ellenségeknél sem vállt be, Audrey ki is üti gyors a defibrillátorral.

Lilly kezd újra rosszul lenni, Ray már játszana is neki nyugtatásul zenét, de Lilly végre leállítja. Ray ötlete, hogy szökjenek meg egy eldugott kabinba, de Lilly szerint ez túl kockázatos. Egy perccel később azonban már nem tudja kontrolálni a racionális gondolkodását, Ray pedig összeomlik ahogy látja szerelmét visszaváltozni. Audrey megtalálja a megoldást, ha Ray és Lillyt felteszik egy hajóra a tenger közepén akkor együtt maradhatnak, Lillyt folyamatosan megnyugtatná a zene, viszont nem lenne más ember aki zombivá válna tőle. Ez nem fog minden részben működni, egy Arkham Asylum szintű intézménnyé kéne felújítani pszichiátriát, ha folyamatosan ilyen képességű emberek bukkannak fel.

A hajóra két beteget is visznek magukkal, az egyik a férfi akit Ray a katatón állapotból hozott ki zenéjével. A férfi megemlíti Audreynak, hogy évekkel ezelőtt még betegsége előtt virágboltban dolgozott és egy nőnek adott el virágot aki úgy nézett ki Ő. “Mi volt a neve?!”, kérdezi Audrey a hajó után futva, a férfinak pedig eszébe jut, “Lucy, azt hiszem Lucy.” Duke sétál oda Audreyhoz és egy kis viccelődés után komor arccal rákérdez, hogy visszatértek-e a “bajok”, amiről Nathan is mesélt az előző részben. Audrey szerint igen. Aztán Nathanhez sétál és megosztja vele az új infót, Lucynak hívják a nőt az újság képen. Majd bevallja, valóban izgatják a furcsa dolgok errefelé. “Mutatok valami furcsát én is”, húzza le a nadrágját Nathan, de nem, sajnos így csak ez én képzeletemben folytatódik a jelenet. A epizód ettől függetlenül jó hangulatban végződik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása