Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x05 – Vérvonal

2012. február 15. 12:00 - leeann

Ned egy szőke lánnyal teniszezik, amikor is szóváltásba kerülnek egy Diana nevű barna lánnyal. Ez már csak így megy, a szőkék utálják az egyéb hajszínűekkel mindhalálig. Szóval, amikor Ned és partnere már az öltöző felé mennek, Diana összeesik a teniszpályán. Szőke lány, vagyis Olivia fut az összeesett lányhoz és szólongatja őt nagy elánnal, amikor Ned már a mentőkért telefonál. Olivia ismeri a lányt, régen jóbarátok voltak, de az összeesés előzményei alapján valami nem stimmelt már egy ideje a lányok között. Miközben a teniszpályán dráma van, a kórházban is, Mel ugyanis megtudja, hogy elvetélt. Mel és Jim még a kórházban vannak, amikor Dianával megérkezik a mentő.

Mel gyorsan fülön fogja Nedet, és megérdeklődi a nagy riadalom okát. Ned elmeséli röviden az eseményeket, de mire minden érintett szülő befut, Melinda már tudja, hogy mi lett Diana sorsa. A nagy sürgés-forgásban csak a most már szellem Diana veszi észre, hogy az egyik nővér nagyon furán viselkedik. Olyan, mintha ismerné a már halott lányt, és valamit sumákol, a kórlapot zsebre dugja. A riadalom után mindenki a dolgára indul. Diana édesanyja sírdogál, Olivia és édesanyja elindulnak haza, Mel pedig Dianát tartja szemmel, mert mai szellemünknek a szeme sem áll jól. Dianának esze ágában nincs átkelni, ahogy az szófogadó szellemhez illene, és nem a még mindig zokogó mamától szeretne elbúcsúzni, hanem Oliviáék után indul.

Melinda az események után először Deliával beszél a történtekről, aki jó szívvel emlékszik az elhunyt lányra. Dianaék barátságos, kedves vendégszerető családot teremtettek édesanyjával ketten. Ezt a városka is így gondolja, mert este egy megemlékezést tartanak a lányról a főtéren. A megemlékezésen Ned elmeséli Eli-nak, hogy napközben Olivia nagyon fura dolgokat tapasztalt, amiknek egyértelműen Dianához van köze. Olivia próbál barátságos lenni, és elmegy a megemlékezésre, de Diana anyja nem áll vele szóba. Ez felettébb gyanús, ezért Eli és Ned követik az eseményeket.

Eli előhúzza a munkáját a tarsolyból és Ned segítségével szóba elegyedik Oliviával, aki elmeséli, hogy ő és Diana gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, egy napon volt a szülinapjuk és szinte mindent együtt csináltak, majd ez megszakadt. Oliviát már nem látták szívesen Dianáéknál, és hamarosan el is költöztek. Olivia írt egy párszor Dianának, de a lány sosem írt neki vissza, így megszakadt a kapcsolat. A megemlékezésen történik egy fura esemény. Megjelenik Olivia apja, bensőségesen megöleli Diana anyját, ami nem sejtet sok jót. Eli is valami csalfaságot feltételez azonnal, amikor később elmeséli Melindának a részleteket.

A látó és a halló ötletelni kezd, és azt sütik ki, hogy Diana és Olivia féltestvérek lehetnek apai ágon, ami kiderült régen, és ezért volt a két család közt annak idején a kenyértörés. Lehet, hogy ezt sumákolta a nővér, ezt tudhatta meg Diana, ezért gyűlölheti egymást a két anya, ezért jelenhetett meg Olivia apja a megemlékezésen, és ezért zaklatja Diana Oliviát. Szerintük minden egybevág, de ez a történet nem ilyen egyszerű, különben már itt vége lenne. Még biztos van valami, ez még csak egy töredék lehet. Oliviát is foglalkoztatja a dolog, és este kérdőre vonja az apját, aki nem tud vagy nem akar válaszolni a kérdésekre, és valami semleges szöveggel akarja lerázni a gyereket.

Apa és lánya hangokat hallanak a padlásról, Olivia már hallotta ezt korábban is, apunak új a dolog, és elszalad megnézni, mi lehet az. Amint Olivia és az apja felérnek a padlásra, egy hatalmas doboz repül feléjük, ami legurul a padlás lépcsőjén, majd a tartalma szétszóródik a földön. A padlásajtó bezáródik, és nem lehet újra kinyitni. Másnap Melinda és Ned Oliviához hivatalosak, mert a padlásról lerepült doboz tartalma egész nap egy bizonyos rendben kipakolódik a padlóra. Ezek főként fotók, a szülők gyerekkori képei, majd a házassági képek, ezután pedig a családi képek szinte időrendben. Ezen kívül fura telefonhívások is vannak.

Megszólal a telefon, Olivia veszi fel, egy női hang szeretne valamit mondani, de egy csikorgó hang megszakítja a vonalat. Melinda minden átvezetés nélkül elmondja, hogy látja a szellemeket, és azt is látta, hogy Diana hazáig követi Oliviát és az anyját, ami azonnali magyarázatot ad a fura történésekre. Olivia bepakolja a képeket a dobozba, majd a konyhába mennek megnézni a telefont. Amíg azt böngészik, ki hívogatja Oliviát, a képek visszarendeződnek úgy a padlóra, ahogy már számtalanszor. Melinda szerint a nővér a telefonáló, és hamar szalad is a kórházba kideríteni, hogy mit tudhat. A keresett nővér éppen valamit próbál lemásolni, de nem megy neki, mert valami megakadályozza ebben.

Perry nővér halálra rémül a megvadult fénymásolótól, majd mikor Melinda utána kiabál, futni kezd a lépcsőház felé. A lépcsőházban legurul a lépcsőn és súlyosan megsérül. Melinda látja a baleset okozóját, Diana az. A nővér megsérült és jelenleg használhatatlan, ezért Melinda Jim segítségével a kartonozó felé veszi az irányt, ha a nővér nem is tud beszélni, a papírok hátha mondanak valamit. Jim és Mel hamar megtalálják a kartont, amiben valami műhiba után katatnak, de amit megtudnak, az ennél sokkal durvább. A műtéti naplóban más vércsoport szerepel, mint a születési dokumentumon. Diana is ott van a kórházban, és némi unszolás után elmondja Melnek, hogy mire jött rá a halála napján.

Diana követte a nővért, aki a kartonozóban rájött, hogy őt és Oliviát összecserélték a születésükkor. A pláne egészben az, hogy ugyanúgy Perry nővér volt jelen a két lány születésénél, mint Diana halálánál. Tényleg Olivia apja Diana apja, csak nem úgy, ahogy eddig gondolták. Diana nagyon dühös, de valamiért nem akarja, hogy ez kiderüljön, valamire használni akarja az információt, amit Mel nem fog hagyni, nem szokta hagyni. Diana eltűnik, Mel pedig beszél az időközben magához térő Perry nővérrel. A nővér elmondja, hogy amikor a lányok születtek, tömegbaleset volt, mindenki nagyon össze volt zavarodva, és nem ő, hanem a főnővér cserélte össze a lányokat. A nővér akkor még kezdő volt és bizonyítéka sem volt, csak egy megérzése, ami Diana halálának napján beigazolódott.

Melinda nem érti, hogy a nővér ennyi év után miért akarta elmondani a cserét, de az ok komoly. A vérrög, ami megölte Dianát, genetikai, az igazi családnak tudnia kell, különben minden ok nélkül elkezdhetnek hullani, mint a legyek. Melinda először Jimmel konzultál, majd úgy dönt, hogy Diana gyászoló anyjával kezdi a tiszta víz projectet. Melinda meglepődik, de Diana anyja, Cynthia már sejtette ezt. Amikor Diana bokája megsérült, Cynthia beszélt erről Lisa Kellerrel, Olivia anyjával, aki úgy reagált, hogy elköltöztette a családot Texas-ba. Diana nagyon berág a hallottakon, és félő, hogy bántani akarja Oliviát, úgyhogy irány a Keller család.

Diana nem bántja Oliviát, hanem megmutatja neki a titkot. Mire Lisa hazaér, a lánya már elszökött, Melinda és Cynthia pedig már a küszöbön toporognak. Diana az egyetlen, aki tudja, hol keressék a lányt. Olivia már nagyban sírdogál, mire az anyák és Mel megérkeznek a titkos helyre. Mindenki elmondja, mitől félt, és játszanak egy gyors ki mit tudott vetélkedőt is, majd jöhetnek a sírós-rívós bocsánatkérések minden irányból minden irányba. Diana elbúcsúzik az összes anyjától, Olivia pedig hazamegy az összes anyjával. Mel látva azt, hogy ez a két nő mennyire szerette a másik lányát, elgondolkodik az adoptáláson, de Jimnek jó hírei vannak. Csak egy kis hormont kell szednie Melnek, és düböröghet tovább a baba projekt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása