Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x01

2012. február 14. 15:00 - Segna

A történet valami pálmás egzotikus, de mégis komor tájon kezdődik. Bunkerek és katonai konvoj, macsó katonai szleng szövegekkel és komoly - bár elég szikár - helymeghatározó feliratokkal. Elbizonytalanodunk, mégsem Hawaii? A 30. másodpercében végre feltűnik a főhős marcona arcéle, (Alex O'Loughlin, mint talpig nagyon különleges alakulatos) valamint a sejthető aktuális főgonosz, IRA terroristára hajazó fizimiskája is. Tőle értesülünk róla, hogy a főhős bár nem látszik annak hawaii. Kezdünk megnyugodni, hogy mégiscsak jó sorozatot nézünk, ez itt a Hawaii Five-0.

A főhős szenvtelen arccal végzi a munkáját, és bágyadt kísérletet tesz, hogy szóra bírja a gonoszt. Kezdjük sejteni róla, hogy nem cirmos szép szavakkal és rábeszélő képességgel keresheti kenyerét. Innen felgyorsulnak az események és egy végzetes telefonhívással kezdetét veszi két régi ellenség folytatódó párbaja. x. menet, előny a hívónál, apa élete veszélyben. A kibontakozó csetepatéban a hősünk becsülettel igyekszik megszolgálni a zsoldját. A fogadó egyenlíteni tűnik, de hát egy nagyon különleges alakulatos ninjának se mindig fenékig tejfel az élete, így egy fatális helyzetben ő maga nyírja ki a rabot, szigorúan önvédelemből.

...és újra csörög a telefon. Ekkor jegyezzük meg, a sorozat 4. 41 percénél járunk, a sorozat bebiztosítja a helyét az egész évadra. Nincs nőnemű lény 12 és 80 között, aki ellent tudna állni ezután az akciójelenet után, ennek a kétségbeesett kiskutya pillantásnak, amit ninjánk a telefonkontaktus felvétele előtt ránk és az égre vet! A szívünk belesajdul, és a chipszes zacskó a földre hull... és főhősünk marcona arcélű apját már soha nem ismerhetjük meg. Főcím.

A főcím kiszakít bennünket ebből a komor hangulatból sugallva, hogy az élet szép, és vannak olyan csodás helyek is mint Hawaii, és különben sem marad egyedül szegény főhősünk... Érkezés, egy bazi nagy katonai szállítógéppel; a hawaii turisztikai hivatal fizetett hirdetését láthatjuk. Szó se róla, minden centet jó helyre tettek! A kormányzó asszony keresi főhősünket. Melót, immunitást és eszközöket ígér. Futólag bemutatja őt. Uhh, egy ninja McGarett parancsnokhoz képest, szánalmas kezdő! a maga szabályai az én támogatásom... kezdjük sejteni, hogy a kormányzónak sok mindent be kell ígérnie, hogy ninjánk elmenjen zsarunak. Szívesen elnézegetjük a párbeszédet, mert a parancsnok díszegyenruhában van, és a 12-80 közötti hölgyek jelentős része ismét csak a bugyijára tud gondolni...

Felbukkan kettesszámú főhős, (Daniel Dae Kim mint szép arcú félkínai jelenik meg, a továbbiakban Chin hadnagyként) életút összefoglaló, apa tanítványa, ex zsaru és volt hátvéd. A beszélgetés rövid illusztrálása a kicsi ez a sziget metódusnak is. Zárásként utalás valami haulira aki nem ismeri a dörgést. Mielőtt azonban megerősödne bennünk az ellenszenv, az emlegetett messziről jött vagyis nem szigatlakó=hauli iránt, felbukkan a hármas számú főhős is, (Scott Caan ELVIS imitátor séróval, itt-ott csibeszőke variációban, válófélben gyermeke után kényszerűen az 50. tagállamban) aki rögtön szimpatikus lesz mivel kicsinyded lányával bajlódik egy imádnivaló nyúl társaságában. A 12-16-os nőnemű korosztály egy része átpártol a nyulas ipséhez...

Elugrunk a McGarett házba. Egyelőre annyit látunk, hogy apuka kissé kupisan élt, de hát mit várunk egy zsarutól? Ninjánk helyszínelőket játszik, szuper-kütyüvel ténykedik a parancsnok. Előkerül egy roncs autó és egy bajnok feliratú láda. Hősünk fejében felcsendül apja hangja: Ide hallgass bajnok! Itten fennforgás lesz a láda körül! Felbukkan a nyulas pasi, fegyverrel és némi kölcsönös ordítozással bemutatkoznak egymásnak és futnak egy kört a Ki is az illetékes? itten kérdésben. Ninja felhívja a kormányzót és átmegy Alexanderbe és átvágja az illetékességi vitát, a kormányzói meló elfogadásával. A kormányzó asszony fel is esketi, mi pedig csettintünk, hogy ez igen, semmi papírmunka meg laca-faca!

Ugrunk. Langy trópusi eső, és lényegre törő nyomozói beszélgetés a két főhős között. Nyomra lelünk a gaz terrorista ügyben, és felsejlik, hogy a nyomozói munkának csak töredéke a tökös üldözés és bilincs lobogtatás. Szerencsére van aki az aprómunkát is elvégezze, így irány a fegyverkereskedő, aki az apagyilkost elláthatta skulóval és stukival...

Az új társak kóstolgatják egymást. Megérkezünk a sziget kevéssé festői részére, egy lakókocsi-park és egy bádogváros mostoha gyerekének tűnő településre. A nyulas pasi tétován megjegyzi, hogy egy fegyverkereskedő elfogása, a zsaru álmoskönyv szerint kettesben rossz omen, hívjanak erősítést. Ninjánk teljes értetlenséggel fogadja javaslatát. Az ő szemszögéből egy civil helyi fegyverkereskedő ellen két ember is bőven sok, lazán elintézi a kételyt, hogy te vagy az erősítés.

Végre az eddig esetleg unatkozó és kevéssé érző szívű férfinézőink is felélénkülhetnek, akció következik! A helyi fegyverkereskedő korántsem gyanútlan, és kiderül, hogy nemcsak 9mm-sekkel kereskedik, így tűzharc, majd üldözés bontakozik ki. Futás, ablakonátugrás, cikk és cakk, autó előtt átfutás, kipipálva. Ninjánk utána, pontról-pontra, bár az autókkal neki nincs szerencséje, a helyi csúcsforgalom épp most tetőzik, és csak motorháztetőre pattanással tudja megúszni a lábai elvesztését.

Lezárásként egy kis túszejtés, amit a nyulas hapsi hirtelen felbukkanása vág el, megmentve a ninját. Ninja nem boldog, oda a nyom. Ezt a szemléletbeli különbséget némi ordítozással és könnyű testi sértésekkel tisztázzák az új társak egymás közt. Ha nem amerikai sorozat lenne, itten felsóhajtanánk, ebből szerelem lesz! Szerencsére elrabolt szép kínai lányt találnak, így újra van nyom. Újra autóba ülnek és kiderül, hogy ezeknek a kocsi lesz a kultikus pszichológus kanapéjuk.

Vissza a szép arcú félkínai ismerős ex-zsaruhoz, infóért. Hát persze, hogy segít, így be is veszi a ninja a csapatba. Chin javaslatára, irány a helyi mindentudó, az ex-szúmós fagylaltárus. Némi égetés és két hawaii-kék póló után infóhoz jutnak. A megbeszélés eredménye, csali kell és bedrótozás. Szép arcú félkínaink, a továbbiakban Chin, javaslatot tesz. És figyelem! 26.05-nél a sorozat végleg bebiztosítja magát, mert feltűnik a szép unokahúg szerepében a Battlestar Galactica kemény cylon-ja, a bájosan lányos Grace Park.

Az idilli bemutatkozó szörfözős jelenet egy jóféle jobbegyenessel zárul, meggyőzve minket, hogy a lányka helye ottan van a csapatban. A férfinépek egyöntetű áhítattal fogadják a sellőt, így a forgatókönyvírók nyitva hagyják a kérdést, kinek az üdvöskéje leend az ex-cylon. A parancsnok ninja marcona szemüvege mögé bújva, tömör kérdés formájában ajánlatot tesz a lánynak, munkailag. Ex-cylon - innentől Kono - elfogadja. Ettől a pasitól szinte bármilyen ajánlatot elfogadnánk mi is...

Akció előtt rövid készülődés a McGarett házban és oldandó a feszültséget, a páros sörözni vonul a partra, és mi elfelejtkezünk a kinti rohadt hidegről, mert a tenger nyaldossa a partot, a sörös üveg (oh, ez egy retro sorozat, tehát senni Al doboz!) szóval az üveg falán gyöngyözik a pára. Akciófixáltak nyugodtan kiugorhatnak a konyhába ezen a ponton egy sörért, mert a két főhős még 2 percig beszélgetni fog, amiből kiderül, hogy a ninjáknak gusztusos és nem hivalkodóan kigyúrt felsőteste van decens tetkókkal, és a nyulas ipse tépelődő fajta jó apa, és a lánya nevezte el Dannónak. A 16-80-as korosztály családalapítást fontolgató hányada átpártol a ninjától a nyulas hapsihoz - és telefon!

Akció másnap. A csapat teljes létszámban, seggük alatt a kormányzói kütyüs kamion. Kono visszamaradt kínai tinédzserként csalizik Rosszarc embercsempésznél. Egy emberként rágjuk érte a körmünk, főleg mikor Rosszarc gyanút fog, be lehet drótozva a lányka. Rosszarc hívja a zsarukat, merthogy téglája van benn. Danno egyre hisztérikusabban a beavatkozást sürgeti.

A beavatkozás elsöprő, a csapat a kamionnal nyit be. Rosszfiúk kezén bilincs, bár Rosszarc tarsolyában van még egy piszkos húzás, egy nagyobb fajta automata puska képében. Ninja veszi üldözőbe, a csapata nem vitatkozik a munkamegosztáson. Rosszarc is begyűjtve, bár nem hatódik meg, nyeglén fenyegetőzni kezd. Szép arcú félkínaink egy isten tudja honnan előkerült hamutartóval (eredeti kellék lehetett a régi sorozatban?) irtózatosan pofán vágja. Ninja nem lát semmit, Rosszarc ismét rosszat sejt, majd köp.

Félre figyelmében a csapat kiszabadít egy konténernyi kínai bevándorlót. Könnyes családegyesítés az előzőleg elsikált fegyverkereskedőnél lelt lánnyal. Tiszta munka, az írók tisztességgel elvarrják a szálakat. Infó megvan, főgonosz egy kínai hajón. Ninjánk tengerész, így tudja, telefonálnia kell a kormányzónak. A kormányzó talpig ideges lesz, és aggályosnak véli nemzetközi vizeken feltartóztatni egy kínai hajót. Irány a kikötő, és újra telefon, a cápa zenéje csendül fel, és nyulas ipse az akció előtt még lezavar egy röpke veszekedést exfeleségével, a Ki menjen ma a gyerekért? témakörben.

A hajóra hevenyészet feljutva, ninja a főgonosz után indul, nyulas ipse korábbi aggályait feledve fedezi, fegyvert szerez, lábon lő, ami kell. Főgonosz közben méltóan a hírnevéhez, súlyos pofonokkal hátráltatja ninjánkat kötelessége teljesítésében, bár szánalmasan elfegyvertelenedik. Gyalogos üldözés veszi kezdetét. Hajmeresztő ugrások, majd a nagy leszámolás egy konténer tetején. Első csörte a főgonoszé, vállon lövi ninjánkat. Ninjánk, keményen állja a sarat, pusztakezesben. Kiképzője örülne, megérte a fiú a törődést. Főgonoszunk azonban hasonló iskolában végezhetett - ha nem ugyanabban - így lerúgja a ninját a konténerről, majd egy épp lábnál heverő hullától fegyvert szerez. Pechére ninjánkat a pisztolya mellé rúgta le, így kiegyenlítődnek az erőviszonyok, amiről ő szánalmasan későn értesül. Ninja felhívja a figyelmét, hogy tudnia kell, ugyanúgy hal meg mint az öccse, azzal mellbe lövi, kétszer. Rend a lelke mindennek, az öccse is tényleg kettőt kapott szemből. Zárásként összeszedik ez elszórt rosszfiúkat és elhangzik a legendás mondás: Vidd be Danno!

Levezetésként a főhadiszálláson vagyunk, ahol lázasan pakolnak a belső építészek, ninjánk Dannonak hoz hotelfoglalást, mert a lánya nála lesz hétvégére, és ahol ő lakik, hát az egy kisebbfajta patkányluk inkább, ellenben a hotelben, lehet úszni delfinekkel. Szem nem marad szárazon, majd leülnek sörözni. Itt az idő, hogy mi is csatlakozzunk, Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2012.02.14. 16:05:07

Daniel Dae Kim asszem koreai.

Illetve a kívülálló az haole.

Valóban az izmos-tetovált csávó erős érv a hölgyeknek a sorozat nézettségét tekintve :D

Segna 2012.02.26. 22:30:32

@Johnny336:
Daniel Dae Kim asszem koreai.
Igen, a színész, de akit játszik Chin hadnagy kínai. Félig.
Illetve a kívülálló az haole..
A szinkronban haulit hallok, de biztos igazad van, majd odafigyelek...
Alexet nem fikázzuk, Tessék Grace Parkot nézni, ő meg azért van, h a nyelesek is jól szórakozzanak. és pont. :-)
süti beállítások módosítása