Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x21 – Exit wounds

2012. február 10. 14:00 - hex.kelly

Az alaszkai Franklin-ben nyitunk, este van, és egy halászhajón egy (szerintem eszkimó/indián) nő és egy férfi van. Brenda az aznapi fogás halait fejezi le egy helyes kis bárddal, és mondja a hazafuvart felajánló Keith-nek, hogy menjen csak az asszonyhoz, ő majd elsétáltatja a halakat a füstölőbe. Pasi el, csaj hóhérkodik tovább. Mikor végez, a stégre lépve zajt hall, de nem lát semmit. Elindul a füstölő felé, de közben többször is újra zajt hall, megáll, hátrafordul, semmi. Pedig mi már látunk egy pár farmernadrágos lábat haladni 15-20 méterrel mögötte. A parkolóhoz érve, a halakat eldobja, és elkezd rohanni. Már majdnem odaér valami krimóhoz, mikor beleszalad egy zöldkabátos alakba. Megkönnyebbül, hogy "csak ő", és már kezdi mondani, hogy azt hitte, valaki meg akarja.... amikor a zöldkabátos valami vékony izét döf a hasába, kétszer is, uhh. Aztán a csaj gumicsizmás lábait látjuk, ahogy az élettelen testét a gyilkos a földön húzza.

Washingtonban JJ és Emily shoppingolnak, és JJ nagyon nyomja, hogy Emily jöjjön össze a san francisco-i BAU angol mesterlövészével. Emily szerint Mick egy arrogáns pöcs, JJ szerint viszont egy dögös pacák szexi akcentussal, jelvénnyel és fegyverrel - mindennel, ami Emilynek kellhet, muhaha. Ebben a pillanatban érkezik Garcia két tonnányi szatyorral, és máris kezdi a magyarázkodást JJ-nek, hogy tudja, hogy sokat vásárolt, de minden akciós volt, és ő csak élénkíteni akarta a gazdaságot, és Henry különben is imádja kibontani az ajándékokat. JJ fáradtan kérdi, hogy ugye ez a sok cucc nem mind az ő fiáé lesz? Garcia azt mondja, hogy nem, mert Kevin-nek is vett valamit – és mutat egy tízcentis kis tasakot. Mennének tovább, de JJ-nek üzenete érkezik: helyzet van, soppingolás nincs. Letörnek, mint a bili füle, Emily pedig eltűnődik, hogy pasi helyett inkább mégis macska kéne neki. Kicsivel később már a kerek asztal körül ülnek, Rossi érkezik utolsóként, szmokingban, kibontott csokornyakkendővel, Morgan meg is kérdezi, hogy csak nem a 4. Mrs. Rossi hadműveletből szalasztották épp? Rossi azt feleli, hogy túl sok időt tölt együtt ez a csapat (szóval igen?).

JJ elmondja, hogy egy hét alatt három gyilkosság történt Franklinben. Először egy vadászt, aztán egy tanárnőt, végül a halászhajón dolgozó csajt ölték meg. Az első két gyilkosság puskával, a harmadik nyíllal történt, a holttestek viszonylag forgalmas helyen kerültek elő - a két nőé szeméttel volt beborítva. Reid szerint ez jelentheti a bűntudatot, hogy eltakarja a nőket, de Morgan szerint inkább azt, hogy a gyilkos szerint a nők a kuka tartalmával egyező értékűek, hát annyira köszi tényleg. A városkában 1476-an laknak, szóval mindenki kapcsolatba hozható mindenkivel. Hotch közli a döbbent Garcia-val, hogy ezúttal ő is jön a csapattal, aki meg álmos, majd alszik a gépen. (Eközben Alaszkában a zöldkabátos kézbe veszi a véres nyilat, és bátortalanul megnyalja a hegyét, édesjóistenem, mi lesz még ma itt?!) Főcím és idézet Garcia-tól: A természet még a legbámulatosabb és legmegdöbbentőbb formájában sem más, mint az ember tragédiájának díszlete. - Nature, in her most dazzling aspects or stupendous parts, is but the background and theatre of the tragedy of man. - John Morley

Csapat gépe száll a csodás hófödte hegyek fölött, benne a profilozók már gőzerővel dolgoznak. A gyilkos látszólag nem válogat áldozatai között, nem számít neki sem a nem, sem a faj. Morgan-t aggasztja a gyilkolás túl gyors fejlődése: az első áldozat egy hatvan év fölötti férfi volt, szinte könnyű préda, a második egy ötvenes nő – mindkettőjüket lelőtte. Rossi azt mondja, hogy a harmadik áldozat már egy egy fiatalabb, csinos, jó erőben lévő nő volt, akit biztonságosabb lett volna messziről lelőni, még akár a nyíllal is. De ehelyett közel ment hozzá, és leszúrta vele. Mind tudjuk, hogy ez mit jelent – fűzi hozzá (a fene, hogy mindig a szexnél lyukadunk ki). Hotch feladatokat oszt, Garcia meg féltéglányi műholdas telefonokat ígér mindenkinek, mert ahová mennek, ott nem nagyon lesz mobiltelcsi-térerő.

Franklin-be érkezve Flack rendőrnő fogadja őket, Morgan-t és Prentiss-t kíséri majd a holttestek megtalálási helyeire. A többiek bemennek a városba, ahol Rhodes seriff örül, hogy az egész csapat el tudott jönni. Sajnos nem tud nekik helyet szorítani az őrsön, mert az a helyiség a postahivatal is egyben, de intézett a csapatnak helyet egy Carol nevű nő fogadójában.

A kikötői stégen sétál Morgan, Prentiss és Flack, találkoznak egy pánikszerűen költöző fószerrel, mert van már, aki fél, és inkább elköltözik. Flack elkíséri Morgan-t és Prentiss-t Keith-hez, aki ugye Brendával volt a hajón azon a bizonyos estén. Elmondja nekik, hogy felajánlotta Brendának, hogy elviszi kocsival, de ő sétálni akart, mert az jót tesz a léleknek az a félmérföldnyi gyaloglás. Rossi és Reid a helyi orvoshoz mennek, aki a hátsó raktár padlóján jegelte le a holttesteket a seriff kérésére. Elmondja, hogy az elős áldozatból nem sok maradt, az erdei állatok hamarabb megtalálták, mint az emberek. Viszont talált rajta vizeletet, ami a laborelemzés szerint emberi eredetű. A két nőn ilyesmit nem talált. Reid-nek feltűnik, hogy az első áldozat három lövést kapott, míg a második már csak egyet, elég gyorsan felbátorodott a gyilkos. Brenda testén halála után ejtett sebeket is látni, ezek szerint a gyilkos kísérletezgető stípus (bázz, akkor én most félreteszem a rácsos sütit, ez a sorozat vigyáz a vonalaimra). Rossi közli az orvossal, hogy pszichopatával van dolgunk, Reid meg megkérdi, hogy Brenda meg lett-e erőszakolva - az orvos döbbenten mondja, hogy hát neki meg se fordult a fejében, hogy megnézze... (A gyilkos újra készülődik: kesztyűs keze vadásztőrt élez éppen.)

Morgan és Prentiss nem hisz a fülének, mikor Flack elmondja, hogy Brenda holttestének megtalálási helyét feltakarították a helyiek, mert (vérszagra gyűl az éji vad) van, egy vérszomjas medve a környéken, szétszed minden állattetemet, bravó. Garcia már a fogadó halljában pötyög a gépén. A lépcsőn lejön egy huszonéves srác, szóba elegyedik Garcia-val, aki elmondja, hogy épp a helyi rendőrségi adatokat próbálja leszedni. A srác szerint kérdezősködéssel is csinálhatná, de Garcia beavatja a Nr. 1. House-izmusba: az emberek bizony hazudnak. A srác egyébként bemutatkozik, ő Joshua, és az anyja a fogadósnő, Carol. Garcia már fújja is neki az életrajzi adatait: 23 éves vagy kiskomám, Anchorage-ben érettségiztél, Seattle-ben jártál turizmus szakra, és pár hete jöttél vissza, priuszod meg nincsen. Josh visszakérdez, hogy akkor biztonságban van-e. Garcia azt feleli, hogy egyelőre igen.

Az őrsön a seriff mutatja a fogdában az előző esti bunyó résztvevőit Hotch-nak: az egyik tősgyökeres franklin-i szerint egy nem tősgyökeres arc a gyilkos, és elkezdte gyepálni. Hotch felveti, hogy talán kéne tartani egy városi szintű közgyűlést, és átbeszélni a gyilkosságokat. De a seriff azt mondja, hogy semmi értelme, ez itt Alaszka, itt mindenki azt teszi, amit akar.

Este a fogadóban a csapat összegzi, mit tudtak eddig meg. Nyilvánvaló, hogy a gyilkos kitanulta a vadászat fortélyait (azért vizelte le az első hullát, hogy távol tartsa az erdő állatait "zsákmányától"). Mindenki ismer mindenkit, így egymás napi rutinjait is. Hotch megkéri a seriffet, hogy rendeljen el sötétedés utáni kijárási tilalmat. Garcia egyelőre nem talált semmi érdekes adatot, de még fut néhány elemzés, reggelre talán lesz eredmény. Hotch takarodót fúj, a fogadósné szól, hogy 4 szabad szobát tud felajánlani, Morgan meg azonnal közli, hogy Ő Bizony Nem Alszik Reid-del Egy Szobában - erre Garcia megfogja a kezét, és azt mondja, stipistop. A következő percben már Kevin-nel beszél telefonon, aki Nem Féltékeny Morgan-re, az izompacsirta, modernkori 007-es ügynökre, vagyis inkább Jason Bourne-ra. Garcia mondja neki, hogy Morgan fog a földön aludni, Kevin meg kéri, hogy Morgan fegyvere maradjon tétlen az éjjel. A vonal hirtelen megszakad, Garcia látja a laptopon, hogy a műholdas kapcsolattal van valami gubanc. Leteszi a telefont, előkap egy kis zseblámpát, és leindul az udvarra az kis vevőkészülékhez. Lassan halad, de megtalálja, nyomkodás után sikerül is újraindítani. Visszaindul a fogadóba, de zajt hallva az udvar felé, és az egyik fa tövében meglátja a térdelő zöldkabátost, aki felpattan, és elszalad. Garcia közelebb megy, és látja, hogy a fa tövében egy félholt férfi fekszik, próbálja bíztatni, hogy tartson ki, csak nézzen rá, de a férfi meghal. Garcia zokogva ordítozik segítségért.

Röviddel ezután már az egész csapat a holttest fölött áll, kiderül, hogy az áldozat az a pasas, aki a kikötőben Morgan-éknek mondta, hogy tiplizik a városból, mielőtt a gyilkos rá vagy az asszonyra vadászni kezd. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a gyilkos nem várt két napot az előző gyilkosság után. De Rossi azt mondja, hogy ebben azért nyílt provokáció is van, hogy itt, az FBI szálláshelyére hozta a gyilkos az áldozatot. És most vadásztőrt használt, különösen éleset, és sok a roncsolás a testen. Reid szerint ez azt mutatja, hogy a holttest fel lett nyitva: szerinte valami hiányzik a holttestből, talán a mája vagy a lépe. És valóban, a gyilkos egy fémtányérra tett véres izét rak az asztalra, fújfújfúj!!!

Morgan a fogadóban Garcia könnyáztatta sminkjét törölgeti. Garcia azt mondja, amikor meglőtték, és azt hitte, meghal, a támadója arca volt az utolsó, amit látott, és nem akarta, hogy ez az ember úgy haljon meg, azért ment oda hozzá. Morgan ki akarja kérdezni, de Garcia feldúltan elrohan, ő másféle nyomozásban hisz, nem akar válaszolni. Vagy inkább emlékezni. Morgan utánaküldi JJ-t.

Odakint a többiek arra jutottak, hogy Prentiss-nek volt igaza még a repülőgépen: az első gyilkosság véletlen baleset lehetett, de szexuális választ váltott ki a gyilkosban, rákattant, és ezért ült újra és újra. A seriff rákérdez a mostani szerv-elvitelre, Reid azt mondja, hogy ha a gyilkos eszik az áldozata testéből, az annak a jele, hogy magával akar vinni belőle valamit, szóval kötődési problémái is vannak. Hotch azt mondja, mindjárt pirkad, szedjünk össze minden ügynököt és helyi erőt, és lássuk, miből élünk. És már halljuk is a profilt: egy 25-30 év közötti férfit keresünk, aki drámai veszteséget szenvedett el - szülő, partner elvesztését, vagy egy szeretett ember elköltözését. Profi vadász, ismeri a tájat és a várros népét, tehát feltehetőleg ezen a környéken nevelkedett. Végig kell járni a várost, számbavenni azokat a huszonéveseket, akiknek kisebb dolgok már vannak a rovásukon, áttúrni a kukákat árulkodó szemét, véres ruhadarabok után. Mindenkit elő kell venni, akin látszik, hogy titkol valamit. A gyilkos már megtörte a mintáját, úgyhogy eztán bármikor újra ölhet. És el kell menni a helyi iskolába, kikérdezni a tanárokat, volt-e olyan problémás gyerek a városban, aki s sorozatgyilkosok korai tüneteit mutatta.

Hotch-nak el is mondja az egyik tanárnő, hogy Joshua, a fogadósnő fia már egészen kicsinek mániákusan vadászott, aggasztó módon. Nemrég tért vissza a városba, miután az apja meghalt. Kisvártatva az őrsön Rossi hamar szóra bírja a srácot: 7 évesen ejtette el az első szarvast, annak a szívét meg is ette, hisz a zsákmány ereje így a vadászba száll át, ez ősi rítus. A vadászat a legkedvesebb tevékenysége, és "hát mindenki örömét leli az ölésben, nem?" Anyám, borogass. Reid, JJ, Prentiss a fogadóban vannak, Garcia jön, és mondja nekik, hogy tuti nem Joshua a gyilkos, a fogadósnő meghallja, miről beszélnek, fölszívja magát, és siet a seriffhez egy kis szájkaratéra. Garcia-nak végre van valami eredmény is a gépén: minden eddigi áldozat mostanság akart elköltözni a városból. Szóval a tettes talán azért ezeket az embereket ölte meg, hogy máshol ne kezdhessenek új életet... Egy fiatal pincérnő, Kat Allen pedig hamarosan elmegy a Bloomington Egyetemre. Morgan és Prentiss már megy is a lányért, aki - nini! - terhes. Valami hajón esett teherbe, de szingli anyu lesz, ezért költözik el. Prentiss azt mondja, hogy saját érdekében menjen velük ma éjszakára, a lány eléggé berezelt ahhoz, hogy igent mondjon.

Carol, a fogadósnő megy esetetájt haza, belép a lakásba, de nincs áram, szentségelve nyúl a zseblámpáért, nem tetszik ez nekem. Lemegy a pincébe a kapcsolóhoz, de leütik. A padlóra esett lámpára és a mellette heverő kezére fröccsen párszor a vér, ahogy a gyilkos bele-beledöf párszor.

Másnap Prentiss és Morgan jelenti Hotch-nak, hogy Carolt a gyilkosa kibelezte, a vérét pedig szétkente az arcán, szinte játszott vele, ahogy megcsonkította - ez nem tervszerű volt, hanem egy dühös támadás. Rossi és Reid az őrsön van, megmondják Joshua-nak, mi történt. Szerintük a gyilkos valahogy miatta és az anyja miatt öl, és kérik, árulja el, van-e valaki, akivel rossz véget ért egy barátság, esetleg valaki olyannal, akit az anyja befogadott, mikor otthonról el kellett mennie? A srác kicsit habozik, majd közli, hogy nincs, és lelép. Rossi és Reid néznek utána, és megbeszélik, hogy a srác hazudott, tudja jól, ki a gyilkos.

A fogadóban aztán az egész csapat és a seriff beszélgetnek, és Rossi megtudja, hogy Carol-t a gyilkos megcsonkította. Rákérdez a seriffnél arra, hogy meséltek valami vérmes medvéről, ami állatokat támadott meg az erdőben nemrégiben. Mi van, ha nem medve volt, hanem egy kezdő gyilkos éretlen próbálkozása? Éretlen, mert a gyilkos egy tinédzser. Rohannak is az iskolához, ahol a tanárnőtől kérdezik, van-e olyan fiú, akit Joshua a szárnyai alá vett korábban. Van bizony, egy Owen Porter nevű fiú, a seriff sokszor volt náluk "vendég", mert az apja gyakran bántalmazta őt és az anyját. Mennek is a Porter-házba, a családfő nem örül nekik, de Hotch két szemvillanással rendre utasítja. Az apró, összetört nő meg bevallja, hogy sokszor jött haza a fia véres ruhában. És hogy Owen el akart menni a városból, de ő nem engedte, mert tudja, hogy mi a fia, és félt, hogy máshol vajon mit csinálna.

Flack rendőrnő érkezik a fogadóba, és mondja, hogy Joshua lerázta az őt követő kollégáját, és a három férfival vadászni indult az erdőbe: Owen-t keresik (és éppen lőnek utána). Míg Morgan, Prentiss és Flack az erdőben rohan, Hotch szóra bírja Owen anyját: a Lafayette-tónál van egy kis búvóhely, amit Owen és Joshua épített, de csak csónakkal lehet megközelíteni. Hotch szól Morgan-nek telefonon, irány a kikötő. Ahol Owen épp beugrik egy kis hajóba, mikor Hotch, a seriff, és Reid megérkezik.

Fegyvert fognak Owenre, de Joshua, Keith és a két cimborájuk is. Előbbiek kérik utóbbiakat, hogy tegyék le a fegyvert, majd ők elviszik a srácok. De Keith szerint nem egy javítóintézet a megoldás az öt gyilkosságra, és különben is ők vannak túlerőben. A mögöttük érkező Rossi, Morgan és Prentiss nem így gondolja. Keith és a két muksó leteszik a fegyvereiket, de Joshua nem. Lelkizős ordibálást folytat Owen-nel "Megölted az anyámat - Te meg elmentél évekre és itt hagytál" témakörben, és már lőne a kölyökre, mikor Rossi Joshua karjába lő.

Gillian Welch I made a lover's prayer című dalát hallgatjuk, miközben a csapat csomagol, a fogdában három szomszédos cellában látjuk Owen-t, az apját, és Joshua-t. Garcia a fogadó kertjében áll, Morgan jön érte, és megtudjuk, hogy Garcia retteg, hogy a munka miatt elveszíti az énjét. Morgan megkérdi, hogy látja-e, hogy a világ egyik leggyönyörűbb táján vannak most. Garcia látja, Morgan szerint addig nincs baj, míg látja a világban és az emberekben a jót és a szépet. És majd ő vigyáz arr,a ohgy ez sokűig így is maradjon. Garcia visszavág, hogy nem kell őt védelmezni, Morgan meg azt mondja, hogy ő akkor is fogja, amíg csak él, minden nap. Garcia pirulva belebokszol a kockahasba, és azt mondja: Kábé szeretlek, Derek Morgan. Morgan megöleli, és azt válaszolja: Kábé szeretlek, Penelope Garcia.

Záróidézet Garcia-tól az alaszkai ölelés mélyéről: Semmi sem olyan erős, mint a gyengédség, és semmi sem olyan gyengéd, mint a valódi erő. - Nothing is so strong as gentleness, and nothing is so gentle as real strength. Ralph W. Sockman

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: gyilkos elmék
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2012.02.10. 16:12:43

Köszi szépen, jó rész volt, bár mindegyik rész jó szerény véleményem szerint, és Garcia még mindig a kedvenc :D
süti beállítások módosítása