Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 5773-5774.

2011. szeptember 08. 13:01 - cybergreg

A sorozat mai epizódját valószínűleg a Kávé Terméktanács szponzorálta, mert valahogy minden jelenet egy-egy csésze kávé körül bonyolódott: túl rossz, túl jó, túlságosan nadrágra öntött. De ne szaladjunk ennyire előre, mert először Géza vadonatúj, lófogú ám világbajnok lábú barátnőjét (az észrevételért köszönet tegnapi kommentelőnknek) elrettenti a Rózsa törzsvendégei számára annyira nem szokatlan üvöltözés, és kereket old. De most tényleg, egy kávézóba az emberek újságot olvasni, beszélgetni, békésen italozni járnak, de a BK-univerzumban egy nemi erőszakról szóló ordibáláson valahogy senki nem akad fenn, nem hív rendőrt stb. Ja, és még egy viszonylag fontos dolog a kávézó életében a jó kávé, amit Zsolt lecserélt valami olcsó löttyre, de erről kicsit később.

Szabit édes álmából, melyben még mindig Kinga az örök párja, a mosógép halálhörgése ébreszti, de a hűséges háztartási eszköz közelgő kimúlását akkor még senki nem sejti. Aztán egyszer csak „khörrr” – mondja a mosógép, majd kileheli a lelkét. Szabi kétségbeesetten agyalni kezd azon, honnan lesz pénze új mosógépre. Pedig a megoldás kézenfekvő lenne: ha már a Rózsa amúgy is egy multifunkciós szolgáltatóház - kisboltként, internet-hozzáférési pontként, játékteremként, valamint pénzmosó központként is funkcionál -, Vili bán keresztül igazán vállalhatnának bérmosást is a ház lakóinak. Vili bának is jól jönne egy kis mellékes.

De amint mondtam, Szabi mindenképp új mosógép beszerzésében látja a fényt az alagút végén, de Zsolttól hiába kér előleget. Claudia eközben kikéri szokásos kávéját, amiről már tudjuk, hogy az olcsóbbik fajta, és a nagysasszony luxushoz szokott ízlelőbimbói rögtön jelzik a központi agynak, hogy hoppá, ez a kávé túl fapados nekünk, és rögtön leveszi, hogy Zsolti azt a pármilliót a kávézaccon próbálja behozni. Szörnyülködve kéri számon a minőségromlást Robin. Ő a főnökhöz forwardolja a panaszt és a panasztevőt is, Claudia pedig keserű szájízzel közli a tulajjal a szerintem is megfontolandó tanácsot, hogy a kávézóban némiképpen a kávé minősége is számít – annak ellenére, hogy a Rózsában a kávé ára az ingyenes napi szórakoztató stand-up comedyt is tartalmazza. Zsolti pedig közli a nacsasszonnyal, hogy ha nem ízlik, ne igya meg. Clau erre fölényesen a pultra hajigál némi aprót fizetségül, és azt javasolja a főnöknek, hogy a kávét nyugodtan öntse a klotyóba, a színe alapján nagyjából úgyis ott a helye.

A kávé-toposz második megtestesülése Miki lakásán történik, ahová Petit küldték szociális munkára, azaz hogy serénykedjen a mozgásterében kihívásokkal küszködő Berényinek. Peti egyik feladata pedig – sose találjátok ki – kávét főzni Mikinek, majd az elkészült forró italt egy frappáns mozdulattal Miki nadrágjára önti. Bocsánat, a cukrot elfelejtettem rád borítani, egy pillanat… - próbálkozik az ifjú mindenes, de Miklósnak ezen a ponton lesz elege a hasznos segítségből, és elküldi őt a retek klubba.

Közben Ádám éjszakai légyottjáról érkezik taxival és hölgypartnerével, aki búcsúzóul ötvenezer jó magyar forintot csúsztat a délceg dzsigoló zsebébe hálául. Hmm, valamit tudhat ez a mini-Casanova…! Ilyen bérezéssel akár főállásban is űzhetné az ipart, köténykéjét pedig szögre akaszthatná. A nő közli, hogy a férje ma este sincs otthon, úgyhogy megismételhetik a tegnap esti lepedőgyűrögetést, ha ráér. Ádámnak ehhez meg kell néznie a beosztást, hogy megtudja, dolgozik-e ma, és ha igen, mikor. Még jó, hogy a délelőtt közepén járunk, pont alkalmas időben, hogy csekkolja a beosztást. Milyen szerencse, hogy nem a reggeli műszakba volt beosztva az üzletszerű kéjelgő, különben az amúgy is egész nap füstölgő Zsolti biztos tüzet is hányt volna.

A hirtelen jött pénz kapóra jön egy mosógépszerelő igénylésére a Novák Szaki adatbázisából. Amikor Szabi megkérdezi, mégis honnan van rá keret, Ádám csak annyit árul el, hogy van egy félállása, ahol fontos a felállása. A kávé-téma folytatódik a Rózsa udvarán, ahol Géza és Kinga kibékülni látszanak a pocsék kávé fölött zsörtölődve. A lekávézott Mikihez pedig Nóra állít be egy kicsit beszélgetni, és egy új kávét főzni, amit remélhetőleg nem Miki nadrágja fog felinni, hanem Miki meginni. A házigazda süteménnyel próbálja édesíteni a feketekávét, de a járműve megint gellert kap, és zsákutcába szorul. Miki dühösen kifakad tehetetlenségén, és csapkodva próbálja leamortizálni a görd-ülőt. A nagy macsó egyik percről a másikra összetöri a mécsest meg az eddigi imidzsét, és krokodilkönnyekben tör ki. A szamaritánus Nóra persze rögtön rohan, hogy felitassa a záporesőt. Milyen romantikás is ez: a helyzet adott, ha Mikinek van egy kis kurázsija, a következő részben talán ebből még valami izgalmas is kibontakozhat. Addig is megyek lerágni a körmömet.

Címkék: barátok közt
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2011.09.08. 13:42:26

Ohh, köszi, hogy említesz :D

Reeku4 2011.09.09. 09:49:41

Sixx, ez mekkora volt, áááááááá : "van egy félállása, ahol fontos a felállása"
:)))))

lazado79 2011.09.11. 12:36:15

hmm csak egy kis kiegészítés, a pincért már régóta nem Robinak hívják hanem Gábornak...más is játsza:)
süti beállítások módosítása