Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x10 - Chuck és a végzet

2011. június 01. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Nemesis
 

Nos, igen, úgy tűnik Bryce él(edezik) és nem virul, inkább csak egy nevet mormol az orra alatt: Chuck. Aki épp a Buy More-ban álmodozik a múltkori csókról és egyre erősebben megfogalmazódik benne, hogy a Sarah-val való szakítás volt az utóbbi évek legrosszabb döntése, ezért bombázza is rendesen üzenetekkel kamu-exét. Ebbe viszont Morgan zavar be, de ezen már meg sem lepődünk, azon már annál inkább, hogy ő és Anna nyalják-falják egymást és még a Bartowski-féle hálaadásnapi vacsorára is együtt akarnak elmenni. Anna persze féltékeny, mert Morgan ugyebár nem szűnt meg szerelmesnek lenni Ellie-be (;-)), de ez nem baj. Még. Az viszont igen, hogy Kormányék Bryce-szal nem értenek szót, így meg is jelenik Sarah, hogy letaglózza a 'Bryce Larkin él' c. hírrel Chuckot, aki le is döbben rendesen. Később, mikor az üvegen át bámulja barátját, azon filózik, mit is kérdezhetne, de Casey és Sarah szerint csak koncentráljon a feladatra, ha már egyszer ő lett a kiválasztott. Már megint. Bryce mégsem hiszi el, hogy valóban Chuck az és tesztelésképpen klingonul kérdezgeti őt; tényleg ő az. Rögtön ezután viszont ki is használja (megint), hogy barátja nem éppen a kémek kémje és egy pillanat alatt kirántja magát a szíjakból, felkap egy nyugtató injekciót és Chuckot pajzsként használva kihátrál a szobából. Ám ekkor az ő álla esik le, mert megjelenik Sarah és Casey is, ez utóbbihoz csak egyetlen mondatot intéz búcsúzóul: "Megpróbálja újra?"

A liftben aztán enged a szorításból, Chuck pedig elmeséli, hogy Sarah azért van itt, hogy őt védje, egyébként pedig ők a jófiúk – de nem jut tovább, mert Bryce észreveszi, hogy a lift lassul. Dezsavű: injekcióstű kézbe, Chuck ismét pajzsként funkcionál. Az ajtó nyílik, Tommy pedig ott áll előttük -Chuck egyből villant az arcról: hullák, véres kések, Fulcrum, szigorúan titkos- és próbálja rávenni Larkint, hogy hagyja abba ezt a hülyeséget, inkább csatlakozzon, legyenek újra barátok, de Bryce nincs (újra)barátkozós kedvében, ajtó becsuk. Chuck megpróbál magához térni és megkérdezi, mi az a Fulcrum. Mikor Bryce csodálkozó kérdésére elmondja, hogy az Intersectből ismeri ezt a nevet, hogy csak úgy bevillannak képek, Bryce örül, mint majom a farkának, hogy igaza volt és tényleg működik, de mégis inkább lelép. Chuck kismillió kérdésére válasz helyett használja rajta a fegyverét (mármint az injekcióstűt) és a lift-tetőn keresztül távozik.

Chuckot Sarah kíséri haza, megnyugtatva őt, hogy nem volt teljes a dózis, hamar elmúlik a hatása, Bryce-ot meg majd megkeresi más. Chuck nem érti a dolgot, hiszen Bryce Larkinról van szó, Sarah volt szerelméről és az ő végzetéről, de a lány szerint mindenki csinálja tovább a dolgát, rendben van ez így. Chuck viszont a kamukapcsolat visszaállításáról szeretne valamit kihúzni Sarah-ból, aki egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetét, de végülis egyértelművé teszi, amikor az éppen hazaérkező Ellie vacsi-meghívására igent mond.

Addig viszont még a buy more-osoknak is nagy feladatuk van: előző nap Big Mike megbízta őket, Morgannel az élen, hogy gyakoroljanak keményen a zárva tartást kihasználva, mert utána itt A Fekete Péntek, amikoris a vásárlók megőrülnek. Morgan elemében érzi magát, hangosbeszélőn keresztül osztja az ukászokat, a végén pedig előrukkol az ananász-helyzet felvetésével: ananász a varázsszó, amit igazából nem mondunk ám ki, csak ha itt a világvége-mint-például-atomrobbanás-vagy-földrengés és akkor evakuálják a Buy More-t.

Ellie hálaadásnapi pánikját enyhítendő Chuck besegít, mire hazaér a vásárlásból, majdnem minden készen áll, beleértve Casey-t is, aki a szoba közepén teszi ezt. Chuck neki is ugrik a kérdéssel, hogy miért is mondta Bryce, hogy "újra"; netán ő ölte meg? És Sarah tudja ezt? Igen és igen, hisz' minden benne volt a jelentésében, parancsra tette, mert Larkin egy veszedelmes vadállat, egyből le kell puffantani, amint meglátja bárki, szóval akár Chuck is hordhatna fegyvert.

Chuck próbálja felkészíteni nővérét arra, hogy Morgan nem egyedül jön. Ellie, mikor meghallja, hogy ez most nem egy képzeletbeli barátot jelent, hanem egy hús-vér nőt, felderül az arca, majd mikor betoppan a társaság, le is hervad kissé, mert Anna nem éppen kellemes stílussal lép be. Seráfütty, kész a vacsi!

Morgan pedig nem egyszerű eset, nincs mályvacukor a krumplin, pedig ez a második kedvenc körete, mindegy, szóval világvégét elkerülendő, Chuck kiszalad a kocsiba a hozzávalókért. Visszafelé meg, no, kibe botlik? Bryce-ba, aki bemelegítésképp elcsodálkozik azon, hogy Chuck, a korábbi terveivel ellentétben, még mindig nem lett milliárdos, de úgy tűnik kínos meghallgatni az okokat, miszerint nem elhanyagolható az a tény, hogy kirugatta barátját az egyetemről, mert nem is hagyja befejezni a mondandót, arra kéri Chuckot, hogy segítsen: beszélnie kell Sarah-val, mégpedig Casey nélkül. De ő miért is tenné ezt meg? Mert Bryce nyomában van Tommy, aki pedig a Fulcrum tagja, akik pedig az Intersectet akarják, aki pedig ugyebár Chuck. Jó érv! Amint visszaül az asztalhoz, elsuttogja Sarah-nak, hogy Bryce az ő hálószobájában várja. Ott aztán a nem-is-kettős-kémünk elmondja, hogy fegyvertelen és azért ne tartóztassa le őt, mert egyrészt az Intersect csak egy küldetés volt, másrészt pedig, mert a lány még mindig szereti őt. Csók.

Ezalatt az asztalnál Devon éppen Casey-vel merült bele a különféle extrém sportokba és be akar menni néhány prospektusért, melyeket Chuck szobájában hagyott. Chuck kapcsol és már rohan is. Természetesen éppen a csókjelenetnél ér a szobához és mivel jógyerek, nem akar zavarni - sarkon fordul. Visszaérve a többiek éppen azt mesélik, hogy miért is hálásak, Chuckon a sor és szerintem nyugodtan elvihetné a legjobb hálaadásnapi szövegért járó díjat: Hálás vagyok, hogy Bryce Larkin halott és momentán épp nem a szobámban csókolózik az új barátnőmmel. Casey veszi a lapot, elnézést kér és távozik, ám mire odaér, Bryce meglóg az ablakon át.

Morgan viszont legalább jól érzi magát, mert elkészült a körete. Anna már kevésbé lelkes, mert az ő zöldbabos akármije nem aratott túl nagy sikert, most viszont Morgan majdnem elolvad, Anna pedig mintha épp szex közben kapta volna rajta őket, "Jól van, legyen a tiéd!" felkiáltással elrohan. Ellie-nek meg tele a hócipője a vacsikkal.

A csapat Bryce-keresőben, Casey elrohan a hátsó bejárathoz, kamupárosnak telefonálnia kellene, de közben azért tisztázzák, hogy igen, Chuck látta a csókot és leszűrte belőle, hogy nem lesznek újra együtt. Nincs sok idő mélázni, észreveszik, hogy Virágéknál Casey-nél ég a világ, belopóznak és … már megint/még mindig Bryce az. Egy kis körtánc, mely látványban úgy néz ki, hogy Bryce és Sarah fegyvert fognak egymásra és egyben kérik a másikat, hogy tegye azt le, ezalatt Chuck mindvégig próbálja Sarah mozgását követni (= a lány mögött keres fedezéket); szövegben pedig úgy, hogy nem vagyok kettős kém; miért hinnék neked; az Intersect csak munka volt; ezt már mondtad, de mindegy, a CIA tudott volna róla; de éppen az a lényeg, hogy későn jöttem rá, hogy baj van; (légy szíves, ne lőj le!); a Fulcrum egy CIA-n belüli alakulat, de gázos egy banda, el akarták pusztítani az Intersectet; miért hazudtál; nem tudtam kiben bízzak; miért éppen Chuck?; (jah, tényleg, miért én?); mert olyan kellett, akinek semmi köze ehhez a kémesdihez, gőze sincs, mi az az Intersect, vagy Fulcrum, vagy Homokfal. De már van gőze, legalábbis villantása, volt ilyen küldetés, Bryce igazat mond. Már éppen fellélegeznek, hogy kiderül az igazság, vagy legalábbis egy része, amikor Casey hazaér és meglátva, hogy Larkin ott áll a szoba közepén, pavlovi reflexként, másodszor is lelövi. Bryce átrepül a szobán, Chuck pedig ott helyben elájul.

Sarah odaugrik Larkinhoz, aki elkezd nyögni -úgy tűnik, tanult a korábbiakból, most felvett egy golyóálló mellényt-, mikor Casey közeledik, adja is a jótanácsot, miszerint legközelebb a fejére célozzon. Elvonul a kémhármas, Chuck pedig csendben és halkan összeszedi magát, ne is törődjenek vele, ő csak az Intersect.

Larkin elmeséli, hogy amikor meghalt, akkor nem halt meg, mert valakik, azaz ŐK, valahogy visszahozták és egyből az Intersectről kérdezték, mire nagy okosan azt mondta, hogy a fejében vannak az adatok. Naná, hogy meg kellett menteniük, biztos elvitték az élet forrásához, ki tudja, de így most azt hiszik, hogy ő az Intersect. Most viszont fel akarja adni magát, mert neki is tele a hócipője, viszont gáz ez a kém-élet, nem tudni, kiben lehet megbízni és mivel a Fulcrumnak mindenhol vannak emberei, valahogy meg kellene bizonyosodni, hogy az igazi CIA-nek adják át. Chuck egyből jelentkezik a megoldással, ő is ott lesz, végülis ahogy Tommy, úgy a többi fulcrumos is biztos bevillan, ha meg nem történik semmi, akkor elénekelhetik a halleluját. Terv megvéve, már csak olyan nyilvános hely kell, ahol sok ember van. Naná, hogy a Buy More a legalkalmasabb.

Már csak azért is, mert ugyebár eljövend a Fekete Péntek napja. Big Mike lelkesítő beszédet tart nyitás előtt, majd közli, hogy bezárkózik (a fánkjaival) és neee-mer-jéék-zaa-vaaar-ni! Tömeg betódul, CIA-várakozás közben még egy kis társadalmi életre is futja, kiderül például, hogy Anna azért rágott be a tegnap estén, mert az egy teszt volt és Morgan elbukta. Megjelennek az ügynökök, Chucknak nem villan be semmi, így Bryce-szal érzékeny búcsút vesznek egymástól, hogy aztán ő most ne a kocsiban, hanem a boltban maradjon Casey-vel, miközben Sarah a kísérethez csatlakozik.

Útközben Bryce fűzi Sarah-t, hogy menjen vele, de a válasz, hogy "nem lehet, hiszen feladat van", Larkin szerint csak kamu ok, valójában nem megy Sarah-nak az érzelmek kimutatása. Bezzeg neki, már hajol is a lány felé, amikor hirtelen - az oldalába kap egy kocsit. Karambol. Kiszedik őket a roncsból. Eszméletlenül fekszenek egymás mellett, míg az egyik rosszfiú telefonál, ám mire végez, a testek eltűnnek, pontosabban lesből támadnak és rendőr helyett inkább ők intézkednek, nevezetesen leverik a karambolozókat. Bryce létszám-ellenőriz és mikor rájön, hogy a főnökük, azaz Tommy hiányzik, egyszerre mondják ki Chuck nevét és már szállnak is be a kisfurgonba, hogy visszahajtsanak az áruházba.

Ezt pedig nagyon jól teszik, mert a rosszfiúk gyakorlatilag megszállták a Buy More-t, Tommy éppen azt magyarázza Chucknak, hogy semmi gond, csak az Intersectet keresi és ha nem kapja meg, na akkor lesz gond, mindenkit kinyír -már Casey bordái között is bérgyilkosok matatnak, pisztollyal-, még az ártatlanokat sem kíméli. Chuck beadja a derekát és elindul, de Jeff megállítja, mondván, hogy bizony baj van, a pénztárgépek nem jók, mi legyen? Tommy-val az oldalában, Chuck tagoltan csak annyit mond, ananász. Jeff kisebb sokkot kap, majd rohan Morganhez, aki csak akkor lép, mikor megtudja, hogy honnan ered a ki-ne-mondd szó. Felkapja a hangosbeszélőt és arra kérve a népet, hogy ne pánikoljon, kitereli őket; majd felkapja Annát is, mert látja, hogy a kérés falra hányt borsó volt és mindenki elsodorja a másikat. A zajra Big Mike is kibújik az odújából és a gyakorlatban próbálja ki a "csak a testemen keresztül" verziót a tömeg megállítására, de az persze nem működik. Az áruház kiürül.

Azaz csak majdnem, ugyanis a rosszfiúk bent maradnak, Casey pedig még a nagy káoszban kapta fel Chuckot, hogy a házimozi-terembe vigye. Ott aztán az asztallap alól előveszi a fegyverarzenál egy-egy darabját (Chuck hozza a formáját és ezt látva azon aggódik, hogy mi lett volna, ha a gyerekek találják meg ezt a rejtekhelyet), majd felhívja védence figyelmét, hogy bukjon le, mert kezdődik a lövöldözés. Most már mi is a Mátrixban érezzük magunkat, van itt lassítás, lövöldözés, szétrepülő mindenféle-darabkák. Közben Bryce és Sarah is visszaérnek és csodás összhangról tesznek tanúbizonyságot, így verekedés közben (is), amit Chuck a fotel alól figyelhet. Amíg ki nem kapja őt onnan Casey, hogy elvigye, ám az ajtóban a szavába vágnak (szó szerint), Tommy nem viccel, ráadásul ismét Chuck az élő pajzs (neki már ezzel van tele a hócipője). Rosszarc nem lacafacázna, de Larkin és Walker ügynökök sem most kezdték a pályát, mi lesz itt? Hát az, hogy Bryce elkezd trécselni Chuckkal, úgymint "jól vagy?", "kérdezhetek valamit?". A srác kicsit zabos, de egye fene. Bryce pedig felteszi a kérdését - klingonul. Chuck kissé meghökken, de válaszol, majd meghökkenni sincs ideje, mert Bryce bocsánatot kér és … lelövi őt. Ez kellőképpen megkavar mindenkit, Tommy-hoz viszont Casey ér oda elsőként és visszaadja a pofánvágást. Sarah meg ugrik Chuckhoz, miközben Larkint faggatja, mit mondott. Kérdezd meg tőle! Chuck éledezik és most már mosolyogva mondja, hogy igen, van rajta mellény. Csak egy kicsit fura érzés.

Mindenki elégedett, Sarah meg villámokat szór mindkét pasija felé, majd elviharzik. Közben megérkeznek az NSA takarító emberei, hogy elvégezzék a helyreállítást, melynek az is része, hogy közlik a főnökkel -aki éppen Grimest kapja le kint a tíz körméről, mégis hogy képzelte ezt a felfordulást-, hogy gázszivárgás volt, aki kiürítette az áruházat, a nap hőse, miatta nem lett semmi baj. Mi van azzal a tízkörömmel? Ráadásul Anna is megbocsát neki, amiért kicipelte őt; most átment.

Odabent a kiscsapat Bryce-ra vár, aki a házimozi-teremben épp Beckmannel beszél (az eszközök biztos golyóállók). Az eredmény pedig: Larkin pincérnek öltözve jön ki (honnan tudta? honnan vette?), merthogy az új megbizatása az, hogy a Fulcrum után nyomozzon egyedül, teljes titokban és egy konzulátusi vacsorán kezd. Búcsú.

Este Chuck valami kamu szöveggel csönget be Caseyhez, de valójában azt akarja megtudni, hogy vajon mit jelent Bryce Sarah-hoz intézett utolsó mondata, "Omaha mindig a miénk lesz." A válasz egyszerű, valami kód, vagy utalás lehet, hisz' ha Larkin eltűnik, ez az utolsó esélye Sarah-nak arra, hogy csatlakozzon; de az Intersect csak ne aggódjon, ha Walker elmegy, majd szereznek egy új lányt. Chuck otthonról azért biztos, ami biztos, hívja Sarah-t, aki épp az ablaknál merül a gondolataiba és miközben felvenné a mobilt, a vezetékes telefon is megszólal, azon Bryce hívja.
Ó, mondd, Te kit választanál?
 

BÓNUSZ

Jeff és Lester beleestek a pánikba

 

ZENÉK

Daniel May - On Sale Now
Band Of Horses - No One’s Gonna Love You
Pop Levi - Sugar Assault Me Now

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása