Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x03 - Teljesítés igazolás

2010. november 30. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Proof of Purchase


Üvölt a zene, kívül tombolnak az emberek, bankjegyek vándorolnak egyik kézből a másikba, belül pedig csattannak a pofonok, törnek a csontok –igen, kérem, ketrecharcba csöppentünk. Ami még hagyján, de ki ordibál mérgében az éppen levonuló vesztesnek? Normal az, a Jam Pony rettenthetetlen főnöke. A fő attrakció következik, melynek a tétje ötezer dollár. A kétméteres izomkolosszus kihívója pedig Alec. Ja nem, bocsánat: Monty Cora. Hagyok egy kis időt…:-)
A mérkőzés gyakorlatilag egyesélyes: míg Izomagy egyet üt, addig X-Alec vagy harmincat; nem éppen sportszerű a dolog, de itt nem is az a cél. Sőt, Alecnek sem ez a verseny a célja, mert a mérkőzés után az öltözőben fel is mond nyomban, ám nem jut messzire, mert pár marcona alak sokkolóval fogadja, aki pedig mindezt elégedetten végignézi, nem más, mint White.

Logan épp vacsorát készít, miközben azt meséli Maxnek, milyen őrült sztorikat tud meg Szempárként, majd megkéri a lányt, hogy kavarja meg a mártást. Max megteszi, megkóstolja, megdícséri, majd Logan kikerekedett szemére pillantva esik le neki is a tantusz: olyan természetes volt a mozdulat, de a Logan-ölő vírusa miatt dobhatja ki az egészet. Jó hangulatnak annyi, Logan hiába mondja, hogy van még más is, amit ehetnének, Max inkább elmegy, mert ez túl nehéz így neki. Innentől kezdve nem marad más kettőjüknek, mint hogy csak az üvegfalon keresztül 'fogják meg' egymás kezét?! Ez Logannek sem könnyű.

Joshua is megjelenik a színen, egyenlőre egy kis családi házba robban be, majdnem ajtóstól. A bent éppen erotikus fotókat készítő pár nem tudja mire vélni a dolgot, a ki-tudja-mi-ez kinézetű vendég láthatóan keres valakit és csodálkozik azon, hogy két idegent talál ott. A nő hívja a rendőrséget, de mire kapcsolnak bárkit is, Joshua továbbáll, nem is sejti, hogy a férfinek sikerült egy fotót készítenie róla.

Lydecker tudni szeretné mi történt Maxszel a múltkori esetnél, ezért hívja Logant, akinek viszont elege van a kódolt üzenetek továbbításából, tudni akarja, mi folyik itt. Lydecker csak annyit tud mondani, hogy Max DNS-tesztje alapján kiderült, hogy van valami szokatlan a genetikai felépítésében, amelyekről még ő sem tudott, Renfronak viszont fontos lehetett, mert nála találta meg és volt a táskában még egy belépő is, mely egy olyan céghez tartozik, amely Lydecker tudomása szerint nem is létezik. Még ő maga sem tudja, mit jelenthet mindez, de nyomon van, hamarosan jelentkezik. Logan megígéri, hogy átadja az üzenetet a lánynak, de cserébe, talán Lydecker is tudna segíteni valamiben...

Logan és Max egy motelszobában találja meg azt a laborasszisztenst, aki a Marticore-ban dolgozott és valójában ő kódolta Logan DNS-ére a halálos vírust. Most pedig potom tízezret (nagyon kell a pénz az eltűnéséhez, ugyanis mindenkit, aki ott dolgozott, meg akarnak ölni – legalábbis ezt állítja), egy kis vérmintát és pár napot kér, hogy rájöjjön, hogyan írthatja ki a vírust. Logan csak a felét adja oda a pénznek (amit egyébként néhány holmijának eladásából szerzett), a másik felét majd szállításkor.

Max a Crash-ben meséli Cindynek a történteket, mikor RövidSzőke lép oda hozzájuk. Max bemutatja egymásnak a lányokat (Cindy-Asha, Asha-Cindy), amikor Sketch is csatlakozik és egy vita eldöntéséhez kér segítséget. A többiek a Szempárt szapulják, mert nem hiszik, hogy a Marticore-ból szörnyek szöktek meg, az csak egy veterán kórház volt. Sketch viszont nagyon is hisz a dologban, sőt, szerinte szörnyű, hogy szörnyek mászkálnak odakint, akik közül persze van, aki emberformájú, de nekik is van egy vonalkód-tetoválás a tarkójukon. Cindy próbál terelni azzal, hogy ez badarság és a veterán kórházat a S1W nevű csoport robbantotta fel, mire Asha próbál terelni, hogy ugyan mit ért ő ehhez, de ez a csapat nem tenne ilyet. Végül Cindy megoldja a kérdést, rácsap Sketch fejére, hogy ne olvassa azt a szemét újságot, mert úgysem igaz belőle semmi. Max, ránéz a címlapra, majd fogja magát és elrohan. Cindy utána ered és miután megtudja, hogy a fotón Joshua van, aki segített a szökésben, próbálja megnyugtatni a lányt, hogy ennek a lapnak úgysem hisz senki, de Max szerint ez csak idő kérdése.

Egy hatalmas hangár közepén Alec ül egy láncon lógó ketrecben, White pedig próbálja kiszedni belőle Max hollétét. A fiú nem mond semmit, főleg, hogy azt sem tudja, ki kérdezi, mire White csak annyit mond, a Marticore létezésének minden nyomát kell eltűntetnie, majd nyomban adja is az utasítást Alec elpusztítására is. No, ez nem tetszik a srácnak, egyből alkut ajánl: White-éknak a többiek kellenek, akiket ki más tudna leginkább becserkészni, mint egy társuk? A férfi nehezen hiszi, hogy a srác a sajátjai ellen fordulna, de egy próbát megér. Alec viszont korán örül, ugyanis kap egy szurit a nyakába, amellyel egy kis robbanó szerkezetet juttattak belé, így 24 órája van, hogy elfogjon és megöljön 3 génmanipuláltat. Ha ez sikerül, hatástalanítják a bombát, 3 szörnnyel kevesebb van, White nyer. Ha nem, robban Alec feje, egy szörnnyel kevesebb, White nyer. Jah és a legfontosabb: Alec hozza el az áldozatok vonalkódjait, bizonyítandó, hogy teljesítette a feladatot.

Max Loganhez fordult az újsággal. A férfi szerint Joshua veszélyes, hisz' házakba tört be, Max szerint meg nem a külső alapján kell megítélni, csak biztos keres valamit. A lány magát okolná, ha valami történne azokkal, akik miatta kerültek ki, de a megjelenő Alec megnyugtatja, hogy erre semmi oka, ő élvezi a kinti világot. Logan csak annyit fűz a dologhoz, hogy igazán megtanulhatnának kopogni. A hívatlan vendég próbálja megtudni, hol vannak a többiek, amikor meglátja az újságon Joshua képét, lecsap a sztorira és felajánlja segítségét. Logan egyből hárítana, de Max végül rááll a dologra, elmondja, amit korábban Logannel megbeszéltek, vagyis, hogy a férfi figyeli a rendőrségi adót és így hátha sikerül a lánynak majd előbb odaérni a következő betörés helyszínére. Addig is körülnéz Terminal City-ben, ahova magával viszi Alecet is.

Terminal City területén régebben biotechnológiai laborok voltak, de a Lökés miatt, amikor megszűnt az energiaellátás, mindenféle vegyi anyag elszabadult és mivel nem tudták eltakarítani, inkább lezárták a területet. Tiszta szerencse, hogy génmanipuláltakat immunissá tettek a bio-fegyverekkel szemben! Egyébként ide már csak azok merészkednek, akiknek nincs más lehetőségük és nincs vesztenivalójuk.

Lydecker nyomon van, ami jelen esetben azt jelenti, hogy éppen abba az épületbe akar betörni, amelyben a Renfro-féle nem létező cég van/volt/lehetett. Könnyű dolga van, mert csak egy férfit kell leütnie ahhoz, hogy körülnézhessen. Mintha egy ásatáson lenne, csontvázakat talál, melyekről készít néhány képet, majd az ő szeme is kerekedik, mert olyan ábrát talál a falon, mely a Marticore logojában is szerepel.

Maxék kis útbaigazítás után a csatornában kötnek ki, mintha arrafelé látták volna, akit keresnek. Logan rácsipog a lányra, aki indulna telefont keresni, de Alec felvilágosítja, hogy ez a 21. század, majd a kezébe nyom egy mobilt. A hír az, hogy megvan a cím, ahova Joshua legutóbb betört, mégpedig a város másik végén, a döbbenet pedig az, hogy egy bizonyos Sandeman a tulajdonos. Max elmondja a férfinek, hogy ez a bizonyos valaki lehet a Marticore alapítója, vagy valami ilyesmi, őt emlegette Joshua Apaként. De akkor miért jelentette fel a fiát?! Szétválnak a keresésben, Alec marad a csatornában, Max pedig átugrik Sandemanhez, ahol csak a fotós-párt találja. Kérdezget ugyan a Marticore-ral kapcsolatban, de nem úgy néz ki, mintha bármiről is tudnának.

Alec nézi az óráját, fogy az idő és még sehol sem tart a vadászatban, ám ebben a pillanatban meglátja áldozatát. Egy párducféle lány éppen egy elkóborolt kiskutyát falna fel, amikor Alec közbelép, ám az ellenfél erősebb, mint gondolná, végül nincs is más választása, mint belevágni a kést, melyet White-tól kapott a 'munkához'. A kutyust kiteszi a felszínre, majd neki is készül, hogy az elterült testet megszabadítsa a vonalkódjától.

A szoba két sarkából beszélgetve, Logan és Max próbálják összerakni a darabkákat: a lány miért nem hallott erről a bizonyos Sandemanről, ha tényleg ilyen fontos figura; miért mondták Maxnek, hogy ő az, akit kerestek; Lydecker miért emlegeti, hogy különleges Max DNS-e és ez egyébként miért nem érdekli a lányt? Őt csak Joshua érdekli, meg az, hogy végül Logan semmi összefüggést nem talált a többi cím között, ahol megfordult. Válasz híján Max nehezményezi, hogy Logan a nagyijától kapott képet adta el a labor-patkány miatt, ám a férfi szerint ez egyáltalán nem nagy ár, egyébként pedig hívta is őt ez a patkány és jó úton halad, holnap Max beugorhatna hozzá a maradék összeggel. Max épp átveszi a borítékot, amikor a rádión behallatszik, hogy itt és itt egy garázsban elfogtak egy kutyát; vagyis egy férfit; nem, mégis inkább kutya…

Joshua egy motor mögül morog a rá puskát fogó férfire, majd tovább morog, mikor két rendőr is megérkezik. Valójában senki nem tudja, hogyan tovább, úgyhogy épp jókor érkezik Max: a motorjával nekimegy az egyik rendőrnek, majd elveri a másikat, a tulajra már elég csak ránéznie, az már furt is, a nagyobb baj viszont az, hogy akció közben Joshua kiugrott az ablakon és már nyoma sincs sehol.

Alec a noteszében préseli az első számú 'igazoló szelvényt' és már csak 8 órája maradt. A szerencse viszont úgy tűnik mellé szegődött, mert a következő lépésnél egy társába botlik, aki felismeri és katonásan jelent neki. Alec bevonul vele egy sikátorba, megtudja tőle, hogy egyedül van és a következő pillanatban már kulcsolja is a fiú nyakán a kezét, amíg már annak lába sem remeg többé. Nagy sóhajjal fordítja hasra a testet…

Lydecker telefonon beszél egy szakértővel a képekről, amelyekről megtudja, hogy egy indián temetőt ábrázolhatnak, valószínűleg az 1800-as évek elejéről, tisztára, mint a mesében. A legenda szerint egy csapat fehérbőrű prémkereskedő elrabolt egy lányt a törzs tagjai közül és arra kényszerítették, hogy gyereket szüljön nekik egy fiútól, közülük. Csak 14 volt, de jóval 180 centi fölöttinek írták le. A gyerek halva született, rémesen eldeformálva. Kényszerítették még egyre. Nem voltak elégedettek, amíg a harmadik is meg nem született. Elvitték a gyereket és megölték az anyát. Azt nem tudja, miért volt fontos a gyerek, mindig is legendának hitte csak az egészet és a falon lévő képről is csak annyit mond, hogy az viszont nem ugyanaz a stílus, de talán többet tudna, ha látná az eredeti képeket, így Lydecker megígéri, hogy este találkoznak.

Ismét a hangárban vagyunk, Alec White-nak mutatja az eredményt, de a férfi elégedetlen (és mérges), hiszen az volt a cél, hogy meg is ölje őket és mint az kiderült -a fejük fölött lógó ketrecből lepottyantanak közéjük valakit- a saját fajtáját nem tudta megölni, a srácot egy ragtapasszal a tarkóján otthagyták a sürgősségi előtt. Alec könyörög. White nagylelkűnek mutatkozik és "beszámítja a félmunkát", de Alec így is jön még eggyel, ezért ad neki egy sokkolót segítségképp, viszont a hátralévő időn nem változtat. Tik-tak, tik-tak.

Beesteledett. Logan rájött, miért nincs semmi összefüggés a címek között: egy Lökés előtti adatbázison lefuttatva az adatokat, kiderült, hogy 10 évvel ezelőtt mindegyik helyen Sandeman nevű ember lakott. Joshua-nak valami régi listája lehet és két cím még maradt. Max örömében megölelné Logant, de… talán majd pár nap múlva.

Max a motorjához indul, mikor Alec eléugrik a sötétből. A léte a tét. Miközben beszél, már nyúl a késért, miközben Max menne tovább, mondván, Joshua nyomára bukkant. Látszik, hogy Alec mérlegel és ezek szerint 'inkább a kutyaférfi, mint a macskanő' az eredménye, mert rábólint Max hívó szavára. Az első cím egy lerombolt ház, és sikerrel járnak, mert ott búslakodik Joshua. Nagytesó és Kistesó örül egymásnak, kiderül, hogy Joshua még akkor hozta el azt a listát a "fenti emberektől", mikor Apa elhagyta. Max felajánlja, hogy elmennek együtt az utolsó címre, de Alec közbeszól. Pontosabban közbe-sokkol. Max elájul, Joshua viszont szívósabb és még van ereje verekedni mielőtt elterül, mire Alec egyből ráugrik, hasra fordítja, próbál hozzáférni a nyakához… de ott NINCS SEMMI. Hol van a vonalkód?! Joshua megadja az egyszerű választ: neki nincs, mert ő az első… és különleges.

Max ott piheg a földön, mozdulni nem tud, Alec pedig közeledik felé az éles penge csillog a halvány fényben. Letérdel mellé, felemeli a kezét, majd lesújt. Aztán eldől a lány mellé, aki csak mered a feje mellett földbe szúrt késre.

Labor-patkány Alec nyakát vizsgálva felismeri a kütyüt (illetve annak nyomát), ő maga is sokat ültetett be korábban a régi szép időkben. Kíváncsiságból rákérdez arra, vajon hogy' került egy robbanószerkezet a srác agytörzsére, de bár ne tette volna, mert ez kihozza Maxből az úrinőt: "Úgy, hogy ő egy hidegvérű, nagyképű opportunista, aki egy olyan rosszfiúval kezdett ki aki, mint kiderült, még nála is nagyobb gennyláda!" A lényeg persze, hogy az emberünk tudja hatástalanítani a bombát… tízezerért. Tényleg csak ezt az egy számot ismeri? Alec egyből adja a ketrecharcba szerzett pénzét, mondván, hogy a többit majd később összeszedi. Labor-patkányt viszont nem így hívnánk, ha ez elég lenne neki, előre kéri a pénzt. Alec már éppen megfojtaná, hisz' hogyan is tudna az elkövetkezendő pár percben összeszedni ennyit, mikor Max kihúzza a zsebéből a borítékot és odaadja 'AZT' a pénzt… A férfi arca erre felderül, merthogy így egyből elhagyhatja a várost, mire Max ráförmed, hogy ha még nem fejezte be a munkát, hogy' teheti ezt. Alecben most kezd tudatosulni, miről van szó. A férfi annyit tud felajánlani, hogy odaadja az eddigi eredményeit és azt majd befejezheti más is, de közben felhívja a figyelmet, hogy Alec mindjárt felrobban. Szó szerint. Max elveszi a jegyzeteket, Alec így életben marad…

… és tudja, hogy nagyon elszúrta. Max látni sem akarja többé; ez volt Logannel az utolsó esélyük és most elment a fickó... mindez az ő hibája és ezt sosem fogja megbocsátani neki. Alec egy "sajnálom"-mal távozik, a lány pedig magába roskadva tűnődik, azt sem tudja, mit mond majd Logannek.

Lydecker a szakértőhöz igyekszik, mikor hirtelen feltűnik mögötte egy nagy fekete autó és elkezdi lökdösni. Másnap a folyóból húzzák ki az autót, a csontokról és a rajzokról készült fotók úszkálnak a vizen, de úgy tűnik a test kiesett, kutathatják át a folyót.

Joshua és Max belépnek az utolsó címen lévő házba, ahol elég nagy a felfordulás, könyvek, jegyzetek szerte-szana. Nagytesó már biztos abban, hogy megtalálta Apa házát, felismeri a könyveit, melyek alól előkerül egy bot is, a végén ott az ismerős figura, a Marticore szimbólum. Maxnek erről beugrik egy emlékkép, ahogy egy öregember odamegy hozzá és örül neki…

Max megígéri Joshua-nak, hogy segít megkeresni ezt a jóembert, mert lenne egy pár kérdése hozzá. Nagytesó szerint Apa tud segíteni, végülis ő alkotta mindannyiukat. Jobbá teszi Maxet és ez az, amit a lány elmondhat majd Logannek, hogy az ne adja fel a reményt.

 

Címkék: sötét angyal
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.12.01. 06:54:57

Nagyon király lett mint mindig gratuláció
süti beállítások módosítása