Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x02 - Szellem a tükörből

2010. szeptember 04. 14:00 - leeann

Melinda még mindig az apja után sóvárog, és nagyon szeretne rátalálni, de Jim szerint ha álmában eljött hozzá, akkor utat fog találni legközelebb is. Mindenesetre ma este nem a lelépett papa játssza a főszerepet, hanem egy rég elfeledett városi legenda. Ez tulajdonképpen a kampókéz női verziója, vagyis ha valaki egy adott időben a tükör elé áll és elismétli egymás után háromszor a Bloody Mary nevet, akkor a szelleme kilép a tükörből, és az illető halálra rémül. Jim ma este beszállított egy lányt, aki katatón állapotban van, és olyan mintha, halálra rémült volna.

Természetesen mi láttuk, hogy tényleg megijedt valamitől. Melinda nyomozni kezd az ügyben, és Payne-hez szalad a legenda pontosítása érdekében. Melinda megismeri a legenda egyetemi verzióját, amiben nem elég, hogy halálra rémülsz, de a katatónia negyedik napján meg is halsz. A látó azonnal a kórházba siet, hogy a lány barátaival beszéljen, de azok nem bíznak benne, és nem segítenek neki. Viszont az kétség kívül kiderül, hogy valami szellem van a dologban, hisz Melinda érzékelte őt a kórházi szobában.

Este Payne elmeséli a Bloody Mary legenda egyetemi verzióját, ami a városi legendából nőtt ki és kelt saját életre. A mendemonda szerint Mary egy tini volt, aki Grandviewban élt 150 évvel ezelőtt. A lány megbetegedett, kómába esett, és az orvos halottnak nyilvánította. A szülők eltemették, de egy zsineget kötöttek a csuklójára, hogyha mégis felébredne, akkor tudjon jelezni a haranggal, ami a zsineg másik végén volt. Másnap a szülők a harangot a földön találták, és mire kinyitották a koporsót, Mary tényleg halott volt, a koporsó belseje pedig tele volt véres karmolásnyomokkal. Ennek nyomán kezdődik úgy az egyetemi legendáról szóló blog, hogy „Megkondul a harang...”

A jelenleg katatón állapotban fekvő lány, Allison barátnői is azt mondták, hogy mielőtt ez történt volna, hallatszott a hang. Melinda szerint Allisont tényleg kísérti valami, de annak semmi köze sincs egy 150 éve halott lányhoz. Allison barátnői természetesen nagyon megrémültek a történtektől, és úgy tűnik, nem véletlenül. Az egyikőjük meglátja a szellemet és hallja a harangot, majd katatón állapotban szállítja el őt a mentő. Melinda és Payne körülnéz a helyszínen, és mivel semmi extrát nem találnak, a látó úgy dönt, hogy kezébe veszi a legenda szálait és előrángatja a szellemet a tükörből.

Melinda a bolt pincéjében felállított tükör előtt járja el a rituálét, ami előhívja a kegyetlen szellemet. Melinda hívására elő is jön valami suhanó árny, de a csevegésig még nem jutottak el. Delia is hallott Bloody Maryről, hisz Ned és a barátai is követik a legenda alakulását. Közben Melinda kiderítette, hogy a kómás lányok barátok voltak, sőt a harmadik barátnőre is leselkedik már a legendát életben tartó szellem.Melinda meglátogatja a harmadik lányt, aki minden tükröződő felületet eltakart a szobájában, és úgy gondolja, hogy ő következik. Melinda szerint a legenda marhaság és nem igaz, hisz nem halt meg senki, de Sloane ezzel nem teljesen ért egyet.

Sloane elmeséli, hogy volt egy Rachel nevű lány, aki megcsinálta, majd kómába esett és 4 nap múlva meghalt. A félévi szünet után a 3 megmaradt lány körül fura dolgok történtek, és most a 3-ból már kettő kómában van. Sloane annyira fél a következményektől, hogy Melindában sem bízik, nem kér a látó segítségéből és kitessékeli őt a szobájából. Amikor Melinda elmegy, a szellem már a küszöbön toporog és nem kérdezi meg, hogy szívesen látja-e a halálra rémült tinilány. Melinda nyomozni kezd, és Jim meg is találja a halott lány anyagát. Jim fél, hogy a mítosz igaz, és lehetséges, hogy a gonosz tényleg Grandview-ban telepedett le.

Melinda továbbra is azt vallja, hogy a mítosz nem valós, de azért beugrik a levéltárba körülnézni. Az élő levéltáros még mindig undok, de a barátságtalan levéltárban lakó szellem most segítőkészebb, mint a múltkor, és elmeséli a Bloody Mary legendának azt a részét, amit a mítosz könyvek kihagytak. Mary elkapta a diftériát, ami annak idején gyógyíthatatlan volt és fertőző, így az orvos apa úgy döntött, hogy azonnal el kell temetni, de a biztonság kedvéért rákötözték a harangot a halottá nyilvánított lány csuklójára. A lány felébredt, és sajnos hiába rángatta a csengőt, senki nem ásta őt ki, így ténylegesen meghalt. Gyakorlatilag a saját apja ölte meg.

Mary keze csurom vér volt, amikor megtalálták, ugyanis amikor próbálta kiszabadítani magát, a koporsó tetejébe ragadtak a körmei a nagy igyekezetben. Melinda elmegy a házhoz, ahol Mary lakott, hogy pontot tegyen a történet végére. A műemlék épületben Melinda újra eljárja a Bloody Mary rítust a tükör előtt, hogy megjelenjen az annyit emlegetett szellem és végre beszélhessen vele. A tükörből hamarosan egy véres kéz nyúlkál kifelé, és hallatszik a harang is. Melinda a saját szemével látta a szellemet, de ennek megvolt az összes körme, és a harangnak sem harang hangja volt.

Melinda szerint ez nem a 100 éves szellem, és a harang inkább csipogás volt, mint harangozás, sőt Mel szerint a halott lány kísérti a többieket. A látó a halott lány szüleivel ül le beszélgetni, hátha tudnak segíteni. Kiderül, hogy a halott lány szívbeteg volt, és szívmonitort viselt napi 24 órában. A működése egyszerű, ha nagy megterhelés éri a szívét, például ijedtség, akkor a monitor csipogni kezd, mint egy riasztó. Melinda kezd világosan látni, és elmegy Sloane-hoz, hogy segítsen neki. Melinda elmondja a lánynak, hogy a szellem nem Bloody Mary, hanem Rachel, és nem a harangot hallották a halála idején, hanem a szívmonitort.

Rachel a szívét ért sokkba halt bele, nem abba, hogy játszott a mítosszal. Sloane most már érti, hogy miért jött vissza értük Rachel, ugyanis nem mondta el a teljes történetet. A lányok tényleg gyávák voltak kipróbálni, Rachel tényleg megpróbálta, de Sloane azt elfelejtette megemlíteni, hogy ő rémítette halálra a szívbeteg lányt. Sloane bekente pirossal a kezét és Rachel mögé lépett, aki igazából halálra rémült. Melinda megpróbál beszélni a szellem lánnyal, de miközben ő szólítgatja, Rachel befejezi, amit elkezdett, és Sloane-ra is a frászt hozza.

Rachel Bloody Marynak képzeli magát, mert úgy érzi, hogy őt is eltemették a szülei élve. Melindának sikerül zöld ágra vergődni Rachel-lel, ami után a lány elköszön a szüleitől, majd megbocsát Sloane-nak is, ezután pedig átkel. Ahogy a katatón lányok kikerülnek Rachel befolyása alól, a katatóniájuk is elmúlik és tudatukra ébrednek. Írhatnám, hogy ezután minden rendbe jött és így dől meg egy mítosz, de amikor Melinda bezárja az üzletet, a kirakatüveg felületén megjelenik az igazi Bloody Mary, és szól a csengő rendületlenül. Minden mítosznak van alapja, még ha nem is hisszük el azonnal.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása